Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Na zamkniętej platformie można mieć ulubione logo i wymienić jako ulubione akurat te gry których nie przeportowano na inne urządzenia, a otwarta platforma to jakoś tak nie wiem - bez tożsamości. Niby najlepszy wybór gier, ale to nie to samo co slejwować dla jednego producenta który w ramach eksperymentu postanowił sprawdzić jak bardzo można jebać swoją fanbazę nim zaczną zadawać pytania.:)
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Xbox Series to zamknięta platforma, ale jak chciałem pograć w starego CoD-a z 360 poprzez sieć, to dostałem strzała od zaniedbanego, niełatanego Xboksa 360, na którym hacki są na porządku dziennym. Sytuacja równie słaba jak ta o której pisaliśmy wyżej, bo albo utrzymują X360/PS3 podpięte do sieci i regularnie łatają zabezpieczenia, albo odciąć tego raka całkowicie.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Autor Lepiej zawsze mieć wybór, nie ma sensu wylewać dziecka z kąpielą tylko dlatego że jakieś starsze gry mają problemy z cheaterami. Bo są osoby które chcą zagrać w takiego CoDa 2 w singlu albo w multi prywatnym lobby.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Skoro na 360 nikt nie pilnuje bezpieczeństwa, to po prostu odciąć rozgrywkę poprzez XBL na X360, zostawić tylko pobieranie gier. Te same gry na nowszych konsolach mogą działać i na pewno da się to rozwiązać. Zamknęli sklep, to i multiplayer mogą, nikt nie obiecywał, że będą to trzymać w nieskończoność.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Autor Ale jak ktoś nie chcę grać to nie musi, w czym miałoby pomóc odcięcie gier od Xbox Live? Co z ludźmi który chcą zagrać w prywatnym lobby?
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Udajesz, czy naprawdę nie rozumiesz? Jak chcesz grać przez sieć, to kup Xbox One lub Xbox Series, dlaczego ludzie z nowszymi konsolami mają cierpieć na tym, że MS trzyma pod kroplówką najstarszego trupa?
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Autor Sorry, myślałem że chodzi ci o ogólne zamkniecie całego XBL we wszystkich grach z X360 niezależnie od platformy. Faktycznie pomysł by odciąć od grania po sieci stare, złamane już konsole, by nie psuły zabawy innym jest całkiem sensowny i jeśli nie ma problemów technicznych to powinni to kiedyś zrobić.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Tym bardziej, że sam MS już nie zarabia na tych grach na X360, a ludzi chętnych na zakup starszych CoD-ów dla gry przez sieć na nowszych konsolach często odrzuca problem z cziterami. Na pewno wpłynęłoby to na zainteresowanie i sprzedaż. Sam byłem podjarany słynną akcją MS z naprawą matchmakingu tuż przed przejęciem Activision, ale bez rozwiązania problemu z hackami to na nic.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Jak Ty nic nie rozumiesz! Exy są ważne, nie ma szans na 1st party na Xboxie, Sony na 100% wróci do dawnej strategii jak Xboxa już nie ma.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Autor 15 minut temu, MaZZeo napisał(a):Asx 1:0 homelanderspokojnie ten GOAT Gaming to ściek który sam sobie wymyśla plotki. Nie ma aktualnie żadnej wiarygodnej informacji o tym że Days Gone wyjdzie na xboxa
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 3 hours ago, ASX said:Sorry, myślałem że chodzi ci o ogólne zamkniecie całego XBL we wszystkich grach z X360 niezależnie od platformy.Faktycznie pomysł by odciąć od grania po sieci stare, złamane już konsole, by nie psuły zabawy innym jest całkiem sensowny i jeśli nie ma problemów technicznych to powinni to kiedyś zrobić.Złamane konsole są bardziej otwarte. Myślałem, że otwarte platformy sa lepsze?
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor Bo ogólnie są lepsze, chyba że ktoś lubi żyć na smyczy Xboxa, Playstation czy Nintendo, gdzie za takie podstawowe funkcjonalności jak granie online trzeba płacić haracz.Ale otwarta platforma wiążę się też zagrożeniami stąd konieczność lepszych zabezpieczeń, przykład rynku PC udowadnia że da się z tym walczyć. A w przypadku tego starego Call of Duty widocznie już nikt nie jest zainteresowany żeby coś z tym zrobić, więc to raczej średnio udany przykład.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 28 minut temu, ASX napisał(a):Bo ogólnie są lepsze, chyba że ktoś lubi żyć na smyczy Xboxa, Playstation czy Nintendo, gdzie za takie podstawowe funkcjonalności jak granie online trzeba płacić haracz.Przez 20 lat grania na xboxie sie nie zajaknales o platnym online a nagle z dnia na dzien to "zycie na smyczy" (oczywiscie z dodanym TAK JAK U SONY I NINTENDO, ktorzy paradkosalnie skopiowali to od microsoftu). Ja pier.dole, jestes chodzaca definicja slowka shill, jakby ms nie pier.dnal tak ty zatanczysz.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor 2 minuty temu, Mejm napisał(a):Przez 20 lat grania na xboxie sie nie zajaknales o platnym online a nagle z dnia na dzien to "zycie na smyczy" (oczywiscie z dodanym TAK JAK U SONY I NINTENDO, ktorzy paradkosalnie skopiowali to od microsoftu). Ja pier.dole, jestes chodzaca definicja slowka shill, jakby ms nie pier.dnal tak ty zatanczysz.jeden z moich starych postów w temacie sprzed 5 lat, pozdrawiam.Od lat krytykuje za to Microsoft, ale aktywowałeś się dopiero jak wspomniałem też o Playstation i Nintendo. Prawda widocznie zabolała.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 42 minutes ago, ASX said:Bo ogólnie są lepsze, chyba że ktoś lubi żyć na smyczy Xboxa, Playstation czy Nintendo, gdzie za takie podstawowe funkcjonalności jak granie online trzeba płacić haracz.Ale otwarta platforma wiążę się też zagrożeniami stąd konieczność lepszych zabezpieczeń, przykład rynku PC udowadnia że da się z tym walczyć. A w przypadku tego starego Call of Duty widocznie już nikt nie jest zainteresowany żeby coś z tym zrobić, więc to raczej średnio udany przykład.MNIE multiplayer nie interesuje, więc nic nie płacę. Za to cenię sobie wygodę, bezproblemowość i bezpieczeństwo zamkniętych platform. Więc dla MNIE otwartenie są ogólnie lepsze. Robisz to co zawsze: swoje prywatne opinie, wnioski i preferencje przedstawiasz jako obiektywne fakty. Mylisz gwiazdy z ich odbiciem na tafli jeziora
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Mejm pieklący sie na złe słowo o PS5 którego nie będzie posiadał przez najbliższe 10 lat to jest peak comedy forumka.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor A dla mnie są, czy gdzieś napisałem że to jest jakaś uniwersalna i obiektywna prawda z którą każdy się musi zgadzać? Wyraziłem tylko własną opinię napisałem argumenty dlaczego tak uważam i tyle. Czy przed każdym zdaniem wyrażającym moje osobiste zdanie będę musiał dodawać "moim zdaniem" aby Greg wreszcie dał sobie spokój?
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Just now, ASX said:A dla mnie są, czy gdzieś napisałem że to jest jakaś uniwersalna i obiektywna prawda z którą każdy się musi zgadzać? Wyraziłem tylko własną opinię napisałem argumenty dlaczego tak uważam i tyle. Czy przed każdym zdaniem wyrażającym moje osobiste zdanie będę musiał dodawać "moim zdaniem" aby Greg wreszcie dał sobie spokój?Jeżeli zaczniesz wygłaszać własne opinie, które będą brzmiały jak własne opinie, a nie jak "obiektywne fakty" z którymi każdy niewątpliwie musi się zgadzać to nie będę miał do czego się przyczepić. Ale jak piszesz "ogólnie są lepsze" to nie brzmi to tak jak byś wyrażał swoje własne zdanie, a po prostu stwierdzał fakt.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Dają Xboxowi exa z najgorszą średnią na meta, ściepy z pańskiego stołu
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 38 minut temu, ASX napisał(a):Od lat krytykuje za to Microsoft, ale aktywowałeś się dopiero jak wspomniałem też o Playstation i Nintendo. Prawda widocznie zabolała.W peezdzie mam sony czy nintendo. Jeszcze dwa lata temu bys pier.dolil jaka to xsx jest wspaniala konsola, ale w ms pstrykneli palcami i juz ewangelizujesz o multiplatformach a o samych konsolach zaczales sie wypowiadac jako o zbednych kawalkach plastiku. I jakims dziwnym zbiegiem okolicznosci jesli juz piszesz o wadach xboxa to gdzies tam dorzucisz "ale tak tez jest u konkurencji". Po prostu ta twoja rzekoma besstronnosc z pasywno agresywnym podejsciem do wszystkiego, co nie wyszlo z dopy microsoftu, jest smieszna w ch.uj. Powiedz ze nie robisz tego za darmo.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Ależ mam to samo odczucie. A wszystko to wymieszane w totalnie bezbekowym sosie. Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez giger_andrus
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Autor 7 minut temu, Mejm napisał(a):W peezdzie mam sony czy nintendo. Jeszcze dwa lata temu bys pier.dolil jaka to xsx jest wspaniala konsola, ale w ms pstrykneli palcami i juz ewangelizujesz o multiplatformach a o samych konsolach zaczales sie wypowiadac jako o zbednych kawalkach plastiku. I jakims dziwnym zbiegiem okolicznosci jesli juz piszesz o wadach xboxa to gdzies tam dorzucisz "ale tak tez jest u konkurencji". Po prostu ta twoja rzekoma besstronnosc z pasywno agresywnym podejsciem do wszystkiego, co nie wyszlo z dopy microsoftu, jest smieszna w ch.uj. Powiedz ze nie robisz tego za darmo.Nie tylko 2 lata temu , ale nawet 3 lata temu pisałem że wszystko idzie w stronę multiplatformości i jak na razie okazuje się że całkiem sporo się sprawdziło.Od lat mam dosyć konsekwentne stanowisko. W zasadzie od premiery konsol, a nawet wcześniej, pisze Xboxy nie są do niczego niezbędne, bo to konsole bez żadnej wartości ekskluzywnej bo wszystko jest dostępne na PC czy chmurze Może dopiero niedawno to zauważyłeś, ale przypisywanie akurat mi zmiany narracji gdy od lat, w zasadzie do znudzenia, piszę to samo to wybitnie nie ten adres.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Tak boli ten Xbox niektórych że aż archeologów siedzących dalej na PS3 zapiekło.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 1 godzinę temu, Mejm napisał(a):xsx jest wspaniala konsola, ale w ms pstrykneli palcami i juz ewangelizujesz o multiplatformachTo akurat nie jest prawda, bo już 4-5 lat temu (a możliwe, że i trochę wcześniej) ASX pisał, że gry ekskluzywne są bez sensu i nie miał nic przeciwko konsolowym eksom Xboksa na PS. A wtedy Xbox miał jeszcze konsolowe eksy i nie wydawał na PS, tylko na PC. Jak zaczął się temat Activision i gracze PS trzęśli portkami przed tym, że MS zrobi sobie z kilku serii ekskluziwy, w tym później z CoD-a po 10-letnie umowie z Sony, to pisał, że to bez sensu, kiedy wielu innych xboksiarzy miało bekę z przestraszonych użytkowników plejki.Wspominałem ostatnio, że czytałem sobie stare posty na forum. Nie bronię go bezpodstawnie, bo te posty są na forum. Nawet jeśli jest fanem marki Xbox, czego ta by nie robiła (jak najbardziej ktoś może mieć takie wrażenie), to akurat takie ogólne gamingowe poglądy ma stałe i nie przypominam sobie jego postów pisanych w stylu "pies ogrodnika".