Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Obie strony zyskują. Gracze zresztą też. Wad jak na razie nie stwierdzono

• Odpowiedzi 35,1 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
4 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

Darmowa kasa to jest dla Sony, 30% zysku za nic nie robienie od każdej sprzedanej gry od MS.

Niby tak ale pewnie widzą też ile to te 70% które muszą oddać do m$ stąd decyzja o wydawaniu gier na Xboxie

Opublikowano
10 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Naprawdę nie rozumiesz jak działa biznes i pojęcie inwestycji, a coś pierdolisz. Tak, każdy czeka czy zwróci się 70 mld w rok, bo inaczej koniec xDDDDDD GRATKI, Ivy League stoi otworem przed tęgim, analitycznym umysłem jak Twój. <3

Wiesz jak będzie? Będzie Xbox, będzie sprzedaż na PS5 i Switchu i kwit sam się kręci. Jak widać MS szybciutko zdominował sprzedaż na PSN, a że nie zapowiada się aby Sony miało czym konkurować to jest to dla MS free money.

Ja nie twierdzę, że ma im się zwrócić w rok. To Ty pierdolisz o czystym zysku i zarobku. Z Twoim pojęciem jak działa biznes to pewnie po kupnie domu za 5 milionów złotych i znalezieniu najemcy za 1000zł miesięcznie pewnie byś mówił, że ta inwestycja daje Ci 1000zł czystego zysku miesięcznie :D Serio odstaw te leki, bo najwyraźniej Ci szkodzą mocno.

Opublikowano

@Ukukuki Sony ma gry, a MS rynek zbytu i tak to się żyje w tym giereczkowie. Wysyłam menton, bo widzę, że posty znów spadły.

Greg, zjebie, bo mnie szapie. Pisałem o net profit za 2024, bo to się podaje najczęściej rok w rok, a od zakupu ABK mniej więcej rok czy tam dwa minęły. To jest powszechnie przyjęty standard w branży, a z Twoim chujowym, wygodnym kiedy jest to Ci wygodne łapaniem za słówka mógłbyś w końcu utkać mordę zamiast pytać jak ostatni debil czy im się zakup zwrócił w rok.

Opublikowano

Pytam czy im się zwrócił, bo pierdolisz o zarobku i czystym zysku. Przecież jest kurwa oczywiste, że się nie zwrócił. Więc nie ma żadnego zarobku ani czystego zysku. No jest to sprawa oczywista. I to nie jest opinia, tylko fakt.

Opublikowano
7 minut temu, Homelander napisał(a):

Pytam czy im się zwrócił, bo pierdolisz o zarobku i czystym zysku. Przecież jest kurwa oczywiste, że się nie zwrócił. Więc nie ma żadnego zarobku ani czystego zysku. No jest to sprawa oczywista. I to nie jest opinia, tylko fakt.

Dług publiczny Japonii w 2024 roku to około 1,32 kwadryliona jenów, przychody podatkowe Japonii w 2024 roku to około 73,4 biliona jenów, a PKB Japonii w 2024 to 543,5 biliona jenów.

Wniosek? Japonia nie zarobiła nic. Fakt nie opinia.

Opublikowano
  • Autor

Trochę kiepskie porównanie bo Japonia jest emitentem Jena więc sama kształtuje swój dług, a poza tym celem państwa nie jest zarabianie i osiąganie zysk.

Moim zdaniem to że Microsoft zainwestował tyle w gry, raczej dowodzi tego że Xbox nie zniknie nazajutrz. Bo jakby nawet chciał kiedyś go sprzedać to komu? Czy jest ktokolwiek kto mógłby go kupić, nawet w częściach?

Opublikowano
10 minut temu, ASX napisał(a):

Moim zdaniem to że Microsoft zainwestował tyle w gry, raczej dowodzi tego że Xbox nie zniknie nazajutrz. Bo jakby nawet chciał kiedyś go sprzedać to komu? Czy jest ktokolwiek kto mógłby go kupić, nawet w częściach?

W dniu 30.07.2025 o 23:41, krzysiek923 napisał(a):

Na gorąco napisałbym, że jak tym razem nie wyjdzie, to może czara się przeleje i zostawią to na dobre, dadzą sobie spokój z podbojami (jakoś tam mimo wszystko istniejąc), no ale te inwestycje, ten zakup Activision... Wydaje się to mocno nieprawdopodobne - to już prędzej bym uwierzył we wskrzeszenie Xboksa jako konsoli, z eksami (bez wyrzekania się PC).

Dlatego właśnie nie rozumiem działania MS, który bez planu B (bo marginalizuje własne konsole i dobija reputację/zaufanie wśród klientów konsolowych, którą ich zdaniem zatracił na dobre w czasach PS4/XOne) idzie pełną parą w nowe. No bo co, w razie niepowodzenia zostaną zwykłym wydawcą, takim typowym?

Opublikowano
5 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Mrzonki o zniknięciu Xboxa czy Microsoftu z gamingu to jakiś mokry sen Grega, ale realnie nie wierzy w to nikt.

Twoja wiara w Mucrosoft przekroczyła już dawno granicę sekciarstwa.

8 minutes ago, ASX said:

Oczywiście, z logicznego punktu widzenia masz 100% racji. Pytanie brzmi tylko, czy Microsoft postąpi zgodnie z logiką? Mam wątpliwości po ich ostatnich działaniach. I daję taką samą szansę na to, że ogłoszą chęć kupna EA albo Ubi, na przykład, jak to, że ogłoszą koniec dywizji Xboxa. Są absolutnie nieprzewidywalni i to w tym złym sensie

A teraz prywata: jest mi osobiście totalnie obojętne, czy Xbox będzie, czy nie. Czy Playstation będzie wydawać gry na Xboxa albo day1 na PC, czy nie. Gier w najbliższe lata mi nie zabraknie. A nawet jak wszystko się wypierdoli i gry przystaną wychodzić to będę ogrywał starocie. Tak więc ja osobiście, jako klient, mam na to wywalone i po prostu się dostosuję. Przeżyłem upadek C64, Amigi, Segi. Przeżyłem upadki moich ulubionych growych producentów. Przeżyję i ewentualny Playstation, Xboxa czy czegokolwiek

2 minutes ago, krzysiek923 said:

Dlatego właśnie nie rozumiem działania MS, który bez planu B (bo marginalizuje własne konsole i dobija reputację/zaufanie wśród klientów konsolowych, którą ich zdaniem zatracił na dobre w czasach PS4/XOne) idzie pełną parą w nowe. No bo co, w razie niepowodzenia zostaną zwykłym wydawcą, takim typowym?

No tak. Jak stwierdzą, że sprzęt im niepotrzebny to tak.

Opublikowano

14 minut temu, Homelander napisał(a):

No tak. Jak stwierdzą, że sprzęt im niepotrzebny to tak.

Tutaj już głębsze kalkulacje wchodzą. Bo skoro zakup Activision długo będzie się spłacać (69 miliardów...), a zrezygnowaliby ze wszystkiego poza wydawaniem gier, to kiedy dodatkowo spłacą się wszelkie ewentualne wtopy inwestycyjne związane z obecną działalnością? No nie za szybko, a może nigdy i zamiast stabilnie zarabiać mniej na konsoli Xbox, będą po prostu do tyłu.

Opublikowano
1 minute ago, krzysiek923 said:

Tutaj już głębsze kalkulacje wchodzą. Bo skoro zakup Activision długo będzie się spłacać (69 miliardów...), a zrezygnowaliby ze wszystkiego poza wydawaniem gier, to kiedy dodatkowo spłacą się wszelkie ewentualne wtopy inwestycyjne związane z obecną działalnością? No nie za szybko, a może nigdy i zamiast stabilnie zarabiać mniej na konsoli Xbox, będą po prostu do tyłu.

To już oni mają liczby i tabelki. Osobiście nie sądzę żeby zrezygnowali z własnej, taniej, konsoli. Na czymś tego Gamepassa trzeba sprzedawać. Sam PC i chmura nie wystarczą, a ani Playstation ani Nintendo nie wpuszczą Gamepassa na swoje konsole

Opublikowano
  • Autor

no właśnie nikt nie sądzie że zrezygnują z konsoli i własnej platformy.

Microsoft mówi że następne konsole będą

AMD mówi że następne konsole xboxa będą

przecieki mówią że następne konsole xboxa będą

ale i tak w kółko ten temat powraca

Opublikowano

Ale głosisz na forum tezę, że nowe konsole będą drogie, a Homelander miał na myśl tanie. ;)

Opublikowano
  • Autor

to prawda, tak myślę bo coraz trudniej dopłacać do konsol i teraz każdy dąży by zarabiać na hardware, ale kto wie może się zaskoczę i będą tanie konsole

Opublikowano

To, że nie będzie MS dopłacał jest pewne. Tanie = słabe (ale oczywiście wystarczające) podzespoły. Te plotki o porównaniach do 5080 to bujanie w obłokach. Zresztą takie next genowe Series S jest spójne z resztą Twojej wizji