Opublikowano 18 stycznia 20205 l Tak. Praktycznie ich nie czytam, rzucam okiem na ocenę tylko. Czytam PE- bo lubię czytać na papierze, czynię to dla swej przyjemności z samego czytania. Interesuję się nie tylko grami, kupuję też inne magazyny traktujące o innych dziedzinach. I dlatego się dziwię koledze Buttowi, że tak się cieszy z tych innych materiałów- skoro interesują go materiały a la historia człowieka- zapraszam po Focus Nauka np. Mnie też to ciekawi i widzi Pan, Panie Butt, kupuję sobie. Ale gry też mnie interesują więc jak kupuje PE to chcę o nich poczytać w PE takie nr jak ostatni są dla mnie mało wartościowe. Pozdrawiam
Opublikowano 19 stycznia 20205 l O, a ja kupuję Focus Historia, to może się będziemy wymieniać numerami po przeczytaniu?
Opublikowano 19 stycznia 20205 l Nie jest tajemnicą, że prasa drukowana powoli odchodzi do lamusa. Internet zdominował ten obszar i można za darmo poczytać naprawdę ciekawe rzeczy odwiedzając kilka stron internetowych. Jeśli jednak ktoś decyduje się inwestować pieniądze w prasę drukowaną to zakłada, że dostanie tam wartościowe teksty związane z tematyką czasopisma. Niestety okazuje się, że mamy naprawdę coraz więcej artykułów w Szmatławcu, które nie koniecznie dotyczą tematu gier, co czasami też mi przeszkadza, ale tak jak kolega wyżej, ja również uważam czytanie na papierze za dużo ciekawsze i przyjemniejsze niż gapienie się w ekran stąd póki co nie szkoda mi wydawać raz w miesiącu 20 zł na prasę. Niemniej jednak bardzo chciałbym móc poczytać na poziomie, którego nie znajdzie się w sieci, a niestety felietony niektórych redaktorów czasami wychodzą jakby były pisane na kolanie. Takie jest jednak życie i nie zawsze dostaje się to za co się płaci lub czego się chce i zdążyłem się już z tym faktem pogodzić.
Opublikowano 19 stycznia 20205 l Właśnie. Gdyby się dało Kosa zaangażować do pisania, gdyby Miela wciągnąć- łał, to by było coś. Te ich małe rameczki pochłania się od kopa. Dlaczego? Bo zauważcie, gdy oni piszą to mają coś do powiedzenia. Nie jest sztuką naprawdę napisać setny artykuł pt "znajdzki w grach" . Chcecie? Do 16 wam napiszę- otwieram googe i jadę. Ale Panie Roger nie o to w tym chodzi, jeśli zrozumiesz to możesz uratować pismo na naprawdę długiiie miesiące. Pana tekst na ostatniej stronie też się fajnie czyta- bo nie jest to kolejny nudny, wałkowany tekst, który można znaleźć od kopa w sieci. Nie. Jest coś od Ciebie, twoje przemyślenia, fajny komentarz. O to w tym wszystkim chodzi. Trzeba też poprawić elastyczność miejsca. Dajemy autorowi grę x. Okazuje się nad wyraz dobra, niespodzianka taka. Autor szybko pisze do Rogera o tym fakcie, ten ucina miejsce innym rzeczom- oj oj, a jest co ucinać. I nie może być tak, że gra na 8/10 ma 1/3 strony, za to serial Netflixa ma stron z 6. Słaby serial na marginesie. Na sczęscie ten nr jest ewenementem bo gdyby aż takie jaja były co miesiąc to dawno bym porzucił pismo, choć papier kocham.
Opublikowano 6 marca 20205 l Przeglądam listę top 100 gier roku 2020, na które czekamy... jakby tak usunąć z niej wszystkie remastery, rimejki i sequele, to może byłoby ze 20 tytułów
Opublikowano 6 marca 20205 l Sequele? Mówienie, że są be było w modzie za czasów PS2 Obecnie najbardziej wyczekiwane gry są sequelami, jeśli spojrzeć nawet na forumek - Nioh 2, The Last of Us 2, Doom Eternal (dwójki w tytule nie ma, ale wpisuje się w obrazek), Resident Evil 3, Yakuza 7... A najlepsze jest to, że nawet jeśli nie wszystkie to zdecydowana większość z tych gierek dostarczy rewelacyjną zabawę. Nie ma co płakać, oryginalnych projektów zapewniających świetnie spędzone godziny również jest od groma, zwłaszcza w segmencie indyków (tzn. tak mówią, nie znam się na tych giekach tak jak niektórzy wyjadacze indorów).
Opublikowano 6 marca 20205 l 15 minut temu, Bzduras napisał: Obecnie najbardziej wyczekiwane gry są sequelami, jeśli spojrzeć nawet na forumek - Nioh 2, The Last of Us 2, Doom Eternal (dwójki w tytule nie ma, ale wpisuje się w obrazek), Resident Evil 3, Yakuza 7... No a na co maja ludzie czekac jak nic innego nie wychodzi xD Indyki? Pixelartowe roguelike-rpgi, roguelike-rtsy i roguelike-platformowki. No i symulatory chodzenia. Niesamowita oryginalnosc. Oczywiscie zaraz wpadnie blantman i zacznie krzyczec, ze Disco Elysium i Obradin.
Opublikowano 6 marca 20205 l 42 minuty temu, Mejm napisał: No a na co maja ludzie czekac jak nic innego nie wychodzi xD Fakt, na PS3 już nic nie wychodzi. Edytowane 6 marca 20205 l przez Bzduras
Opublikowano 6 marca 20205 l 2 godziny temu, Bzduras napisał: obecnie najbardziej wyczekiwane gry są sequelami, jeśli spojrzeć nawet na forumek -(...) Resident Evil 3, a żeby to był tylko sequel, a to jeszcze remake jednocześnie! Blantman w temacie gazet dobrze napisał - kończą się pomysły.
Opublikowano 6 marca 20205 l Pomysły się kończą, a ja nigdy nie wydałem na gierki tyle co w pierwszym kwartale 2020. Chyba lubię tę stagnację i brak rozwoju.
Opublikowano 6 marca 20205 l 2 hours ago, grzybiarz said: a żeby to był tylko sequel, a to jeszcze remake jednocześnie! Blantman w temacie gazet dobrze napisał - kończą się pomysły. Nie w tym problem. Problem w braku nowych IP w segmencie aaa. Super się gra gdy pojawi się coś nowego jak A Plague Tale, ale to ginie w morzu sequeli. Nie problem z pomysłem a odcinaniem kuponów.