Opublikowano 12 grudnia 20204 l 21 godzin temu, lpcl napisał: Kiedyś pamiętam, że jak odpalałeś gierkę jak np. Forza Horizon to tam bohater to biały młodzieniec, bez możliwości customizacji i doklejania wagin. Już widzę ten hejt i wylewy przy takim samym manewrze obecnie. Już wtedy były z tego tytułu wylewy. Dlatego Forza ma teraz tyle ciuchów i innych pierdół dla postaci, której prawie w ogóle się nie ogląda.
Opublikowano 12 grudnia 20204 l 2 godziny temu, Chmielinski napisał: Już wtedy były z tego tytułu wylewy. Dlatego Forza ma teraz tyle ciuchów i innych pierdół dla postaci, której prawie w ogóle się nie ogląda. Ja tam ogólnie nic nie mam do tego, że w yakuzie nie ma np. białych rasy kaukaskiej. A jak widzę teamy deweloperskie z eu czy usa to też tam raczej zdecydowaną większość stanowią biali (często robią takie wspólne foty jak jakąś gra osiągnie status gold). Tak samo jakby np. Nigeryjczycy pisali świetne gierki i bohaterowie byliby czarni to dla mnie też spoko. Ale tam sobie jakąś krucjatę wymyślili a gierki są w mainstreamie więc wyskakują z jakimiś promocjami swoich chorych pomysłów.
Opublikowano 12 grudnia 20204 l 42 minuty temu, lpcl napisał: Ja tam ogólnie nic nie mam do tego, że w yakuzie nie ma np. białych rasy kaukaskiej. A jak widzę teamy deweloperskie z eu czy usa to też tam raczej zdecydowaną większość stanowią biali (często robią takie wspólne foty jak jakąś gra osiągnie status gold). Tak samo jakby np. Nigeryjczycy pisali świetne gierki i bohaterowie byliby czarni to dla mnie też spoko. Ale tam sobie jakąś krucjatę wymyślili a gierki są w mainstreamie więc wyskakują z jakimiś promocjami swoich chorych pomysłów. No dla mnie identycznie. Nie mam nic do Yakuzy, nie mam nic do GTA SA, nie mam nic do podstawki Wiedźmina. Sam fakt, że w grze większość postaci jest jednej rasy nie jest problemem, bo w wielu przypadkach jest to uzasadnione settingiem gry i wciskanie na siłę tokenów nic nie dodaje, a wręcz odejmuje, bo widać, że są to bohaterowie wciśnięci na siłę. To samo z płcią, orientacją, itp.
Opublikowano 16 grudnia 20204 l W dniu 6.12.2020 o 22:20, suteq napisał: Bonzaj nie odpowie, jest zajęty szkalowaniem białych heteroseksualnych mężczyzn na erze.
Opublikowano 16 grudnia 20204 l 4 minuty temu, Bansai napisał: Co tam, banik na resetcweli że zawitałeś do nas na powrót? Tymczasowy czy perm?
Opublikowano 16 grudnia 20204 l Wpadlem napisac kilka PW i zobaczyc pozar w temacie Cyberpunka Ale juz wracam na moje glowne, najukochansze forum pod sloneczkiem.
Opublikowano 16 grudnia 20204 l 6 godzin temu, Bansai napisał: Wpadlem napisac kilka PW i zobaczyc pozar w temacie Cyberpunka Ale juz wracam na moje glowne, najukochansze forum pod sloneczkiem. Plus od Fagaro, tfu!
Opublikowano 27 grudnia 20204 l W dniu 12.12.2020 o 18:11, Chmielinski napisał: No dla mnie identycznie. Nie mam nic do Yakuzy, nie mam nic do GTA SA, nie mam nic do podstawki Wiedźmina. Sam fakt, że w grze większość postaci jest jednej rasy nie jest problemem, bo w wielu przypadkach jest to uzasadnione settingiem gry i wciskanie na siłę tokenów nic nie dodaje, a wręcz odejmuje, bo widać, że są to bohaterowie wciśnięci na siłę. To samo z płcią, orientacją, itp. No dokladnie. Zreszta nie wierze ze normalni murzyni nie odbieraja tego podobnie i nie czuja zazenowania jak sie pokazuje nie wiem mozarta jako ciemnoskorego mezczyzne. Ogolnie kolor skory bohatera w grach czy filmach kompletnie mi wisi. Poza tym nie ma sie co dziwic bo najwieksza presje na tworcach wywoluja nie glowni zainteresowani ale skrajnie lewackie media reprezentowane w 99% przez ludzi koloru bialego. Jedynie w grach gdzie tworzymy postac powinny byc rozne odcienie skory do wyboru i tyle. Ale w 99% gier w sumie tak jest. Nie no bialy glowny bohater w san andreas. Spoiler
Opublikowano 12 lutego 20214 l Nie Restera, ale podobne środowisko wykolejeństwa: Ken Levine jest rasistą, Bioshock Infinite jest rasistowski i ogólnie ohydna to jest gra.
Opublikowano 16 lutego 20214 l Jakie niedługo?....człowieku. "All white people are racist" to dla nich oczywistość od kilku lat :-P
Opublikowano 18 maja 20213 l Widzicie taką okładkę Game Informera i myślicie sobie - fajny art, podoba mi się. Resetera? Edytowane 18 maja 20213 l przez Bigby
Opublikowano 18 maja 20213 l I ASKED COMMUNITY MANAGER XDDDDDDD z drugiej, patrząc na siłę przebicia tych freaków, to nie jest śmieszne
Opublikowano 18 maja 20213 l Mam nadzieję że nie będzie jakichś durnych przeprosin ze strony Double Fine i po prostu oleją 'kontrowersję'. Nie chcę widzieć sytuacji takiej jak z Little Devil Inside gdzie dev zmieni(ł) design bo komuś się źle kojarzyło, tym bardziej w przypadku gry praktycznie na ukończeniu.
Opublikowano 18 maja 20213 l Double Fine nie ma u nich kompletnie przejebane tylko dlatego, że za grafikę odpowiada czarnoskóra kobieta.
Opublikowano 31 maja 20213 l Wiem, że w sumie słabe, ale mnie rozwalają tytuły wątków o Nintendo Direct (jedno z niewielu miejsc gdzie lubię zerkać bo są czasem fajne ploty): Cytat Super Nintendo General Discussion | OT Twent-E3 | The Friends We Made Along the Way (Trans Rights Will Always be Human Rights | Free Palestine)
Opublikowano 31 sierpnia 20213 l https://www.resetera.com/threads/surprised-by-unexpected-racist-stereotypes-and-depictions-in-psychonauts-2-late-game-level-spoilers.479416/ Psychonauts 2 to rasistowska gra. Jeszcze murzyna z duzymi ustami stworzyli