Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, 20inchDT napisał:

Whiskera zawsze szanowałem. Nie przeklina i nie wyzywa jak niektorzy bywalcy więzienia "Square's asylum"

A czy to co pisałem w jakimś stopniu jest nie prawda? Niech może odezwią się osoby które maja XSX i skonfrontują to o czym NAPISAŁEM 

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 934 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
33 minuty temu, Whisker napisał:
A właśnie odnośnie udźwiękowienia, kupiłem te słuchawki od MS i serio srał pies Pulse 3D tutaj pierwszą role gra Dolby ATMOS pomimo że płatny to takiego dźwięku w grach po prostu na Sony się nie usłyszy! Mam tez kino domowe z opcja Atmos i teraz wykorzystuje w 100%, później będę grał to wrzucę Wam fotkę jak pięknie mi XSX rozpoznaje sprzęt i puszcza [emoji4] 

ps. A ja jak ta pała myślałem że PS5 puszcza mi dźwięk w atmosie w grach [emoji32] a tu stereo albo maks 5.1

Następnym razem na pewno się uda. :yao:
Nowa generacja tylko u Sony, zaczynając od gier, poprzez dźwięk, czy pada. X-(pipi)zka, to taki update one, tak jakbyś kupił nową kartę graficzną, gry i tak te same co wyszly 5 czy 15 lat temu xDDD1a74e86cb357cb2a5c69378254a75741.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, Soul napisał:

Akurat słaby HDR nawet na Oledzie daje efekt mleka, patrz RDR i ostatni AC.

TestowałeM RE8 te dema na obu sprzętach, na XSX jest czerń a na PS5 jest mleko i musiałem kalibrować w „optymalizacji gry” w TV G1

Opublikowano

Whisker tu prędzej pogadasz z niebieskimi o XSX  niż z teoretykami Botami :D

35 minut temu, Whisker napisał:

TestowałeM RE8 te dema na obu sprzętach, na XSX jest czerń a na PS5 jest mleko i musiałem kalibrować w „optymalizacji gry” w TV G1

Przestań! jedziesz im już flaka, takie młodzieniaszki jak Paolo mogą nie wytrzymać tego tempa:)

Edytowane przez izon

Opublikowano

Halo Masterchief Collection świetna sprawa, zaliczę każdą kampanie bo nigdy ani jednej części nie zaliczyłem, już mnie wciągnął Combat Evolved pomimo lat na karku

Opublikowano

@YETI

Testowałem oba urządzenia i te słuchawki od MS brzmią dużo lepiej także przestań pisać bzdury i wracaj do budy odpal sobie PS4 i zobacz jak tam gierki śmigają na 1.8TF w 2021 roku :pawel:

15 minut temu, LiŚciu napisał:

Mam na myśli ze background dasha na xsx jest szary. Nie zrobisz czarnego co na OLEDzie kurewsko słabo wygląda. 

Szare jest menu opcji sam dash wrzucasz tapetę zmieniasz kolor kafelek i jest gitara  :)

15 minut temu, Whisker napisał:

To akurat dziwne, zazwyczaj jak HDR jest zjebany w grze to na każdej platformie.

Opublikowano
5 minut temu, eX4cT_PL napisał:

Whisker dobre prowo, ale trzeba przyznać ze prawde pisze.

Prowo? Nikt jeszcze niepodważył moich argumentów po testach XSX, prawda? A jak ;) a więc tak:

1. 4K natywne

2. Więcej gier w 120 klatkach

3. Gry za darmo

4. wsteczna aż do x360

5. Wibracje w padzie

6. Ultra cicha konsola (PS5 mi buczy strasznie)

7. Pad który wytrzymuje....kurwa odkąd kupiłem ani nie lądowałem ani baterii nie wymieniłem

8. Quick Resume

Myślałem że większość z tego co wymieniłem to wyolbrzymione albo jakaś ściema ale..... kilka dni naparzam ostro w XSX i pomimo że faktycznie nie ma na razie gier next genowych to samo The Medium mnie wciągnęło na maksa i fani horrorów a zwłaszcza RE i SH to pozycja 10/10

4 minuty temu, Soul napisał:

@YETI

Testowałem oba urządzenia i te słuchawki od MS brzmią dużo lepiej także przestań pisać bzdury i wracaj do budy odpal sobie PS4 i zobacz jak tam gierki śmigają na 1.8TF w 2021 roku :pawel:

Szare jest menu opcji sam dash wrzucasz tapetę zmieniasz kolor kafelek i jest gitara  :)

To akurat dziwne, zazwyczaj jak HDR jest zjebany w grze to na każdej platformie.

Serio jest mleko na PS5 a przynajmniej musiałem robić kalibrację HDR w TV żeby to wyglądało jak defaultowo na XSX

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
3 minuty temu, Whisker napisał:

Nikt jeszcze niepodważył moich argumentów po testach XSX

KLEPIEMY WAM TO DO ŁBÓW OD LISTOPADA, ale nie słuchacie, bo cewki z małża zagłuszają dobry przekaz :facepalm:

Opublikowano

Łiskas, ale wsteczna to az do oryginalnego xbonka jest, to nie kłam.

Opublikowano

To sa chyba te slynne fakty i argumenty. Teraz widze jak zieloni musieli sie czuc czytajac te bzdury

Opublikowano

Dobre prowo ale z tym fantastycznym HMCC pojechał, kolekcja dobra dla ultra fanów krasnali ale nie dla świeżych osób  :yeti:

Opublikowano
8 minut temu, Daddy napisał:

Dobre prowo ale z tym fantastycznym HMCC pojechał, kolekcja dobra dla ultra fanów krasnali ale nie dla świeżych osób  :yeti:

Mi się podoba, mam zamiar skonczyc każdà kampanie bo ani jednej nie mam na koncie i co jak co ale teksturki są świetne, napewno nie jest to poziom pierwszego Xboxa. Ogrywam też Gears Ultimate i też to w miarę się prezentuje 

Opublikowano

Nie no naparzam w Reacha na PC i nie jest źle. Żaden mesjasz ale solidna strzelanka. Resztę mam zamiar ograć na Xie bo jakoś bardziej mi ta seria pasuje do konsoli niż PC. Porównywałem też Reacha na Xie i PC i o dziwo na Xie wygląda lepiej..

Gearsy Ultimate spoko, od dwójki zaczyna się gówno obesrane niestety..

Edytowane przez izon

Opublikowano
41 minut temu, Soul napisał:

Akurat słaby HDR nawet na Oledzie daje efekt mleka, patrz RDR i ostatni AC.

RDR2 został naprawiony, AC wygląda dobrze. 

Opublikowano

Serio masz Whisker problem z czernią na Oledzie. Bo u mnie jak smoła i na PS5 i na Xie, oczywiście mówię o nowszych grach.

Opublikowano
Teraz, Hubert249 napisał:

RDR2 został naprawiony, AC wygląda dobrze. 

Nie, nie wygląda niestety. 

A Rdr dalej szary jest lepiej ale to dalej nie to.

AC z hdr i bez 

20201114_163958.jpg

20201114_164028.jpg

Opublikowano

Optymalizacja Gry w G1 jest na maksa rozbudowana to fakt i PS5 w grach wyrywa z kapci, jakościowo nie ma sobie równych przy ustawieniu wszystkiego na ON.

Halo fabularnie z początku jakieś dziwne :D ale wkręca to strzelanie

Macie Dolby Atmos? Bo tak nikt nie odpowiadał jak pytałem a efekt jest mega kozak

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Kultura pracy to mistrzostwo w XSX :) czy konsola w stand by czy na pełnej pizdzie w G5 to cicha jednakowo, wchodze do menu w AC Valhalla na PS5 i zaczyna głośniej chodzić, ciekawe czy to nie cewki

Na ile godzin starcza G5 i sam dodatek Hive? I to samo pytanie odnośnie The Medium?

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
4 minuty temu, PIOTR8642 napisał:

@Whisker i jak tam natyw 4k w forzach? Ujdzie?

Oo Panie to nowa jakość, sporo fotek porobiłem ale ze względu na jakość i ilość Mb nie wrzucę tutaj :/ GT to widać że jakaś imitacja ale tutaj w Horizon 60klatek plus natyw to jakaś magia a ta gra przecież nie jest najnowsza.

Co najlepsze auta, zadania, muzyka!!! Widok z kokpitu, kurwa to robi mega wrazenie

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
1 godzinę temu, Whisker napisał:

Horizon to najlepsze wyścigi jakie powstały, są wszystkie modele aut jakie Kocham ahh i w takiej jakości, 4K w końcu! Myślałem przed ograniem że tam tylko wyścigi są i tyle a tam jest tyle aktywności że jestem w szoku, połączenie Burnouta, Motorstorma i GT, tam kurwa wszystko jest (sory za język ale jestem po prostu podjarany).

I znów wspomnę o padzie i jego wibracjach, są mocne! Rwie ostro na poboczu i świetnie wyprowadza :)  A jak się znudzi free roam? Odpalam Motorsport i mam dokoksowany GT

Ken i Ryan Wy kurwy czemu mnie ominęły takie gry przez Waszą propagandę :( 

Powtórzę raz jeszcze to PIERWSZA konsola MS u mnie!

Nie da się czytać tego pierdolenia, nawet w pozytywnym świetle o xsx. Co za bełkot. 

Opublikowano

Mogę wolniej odpisywać bo po chwilowym sprawdzeniu jak Skyrim chodzi i Squadron wracam do sztosu The Medium

9F934D32-48E5-4B32-A52F-C268445C0143.jpeg

Czy to Valhalla? Czy To Wiedźmin? Nie to widoczki z Horizon ;) 

5A91D686-C366-4EE6-95D5-757EB379BCF3.jpeg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.