Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 933,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Jak to twój pierwszy X Whisker to powinnienes ograć Alana (wypada za chwilę z GP) i Wiedzmina 2. Serio. 

Opublikowano
8 minut temu, Shago napisał:

Co tu się odyebało?? Whisker nagle dostał objawienia? Od miesięcy tu tluczemy, że PS5 przy XSX to zwykła popierdółka, a nie rownoprawny przeciwnik. To tak jakby postawić Melissę Maccarthy przeciwko Jennifer Connelly, no z czy do ludzi :dunno:

Nie, dostałem za darmo konsole do TV i zacząłem testować pierwsza konsole MS jaką miałem, glownie grałem na Sony i Nintendo

1 minutę temu, Szymek napisał:

Jak to twój pierwszy X Whisker to powinnienes ograć Alana (wypada za chwilę z GP) i Wiedzmina 2. Serio. 

Nie ma już Wiedźmina 2 ale spoko ograłem na PC kiedyś ;)

A Alana mam pobranego bo Remedy szanuje ale tej gry z oczywistych powodów nie skończyłem :)

Ale jak jest tak dobre jak The Medium to nie mam pytań 

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

I serio już to pisałem ale strasznie sfrajerzyłem jeżeli chodzi o baterie do pada, przecież to jakaś parodia ładować codziennie pada jak w przypadku PS, mam konsole XSX kilka dni i sporo katuje a tu nawet połowy nie ma na fabrycznych bateriach :/ a co podkreślam wibracje są znacznie mocniejsze na Xie niż haptyka w DS

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
2 minuty temu, Whisker napisał:

Alana mam pobranego bo Remedy szanuje

Będziesz szanował jeszcze bardziej :)

Opublikowano
Teraz, Szymek napisał:

Będziesz szanował jeszcze bardziej :)

A to dzięki za podpowiedź ;) 

a wracając do Halo, która cześć jest najlepsza? Ogrywam i tak po kolei kampanie bo żadnej nie przeszedłem ale tak waszą opinią? I graficznie gdzie jest najlepiej? Kurwa jak tak sobie myśle to w sumie nie mogę się doczekać jak Infinite dopakują. 

Opublikowano

Alez teraz druzyna sie uformowala po zielonej stronie. Whisker, Soul, Daddy, Inch i Ipcl. Obsada nowego sezonu programu Down The Road juz znana

Opublikowano
6 minut temu, Whisker napisał:

Tylko dalej usiądź przed tv dla lepszych doznań graficznych xD

No i oczywiste że najlepsze co dostał One to Ori/2. Także nawet nie pisz ze się nie podoba. 

Opublikowano
1 minutę temu, Szymek napisał:

Tylko dalej usiądź przed tv dla lepszych doznań graficznych xD

No i oczywiste że najlepsze co dostał One to Ori/2. Także nawet nie pisz ze się nie podoba. 

Ori? Jedynkę lizałem na switchu ale mieliście racje jak odpaliłem na oledzie obie części to klękajcie narody, 6k albo 120 klatek? A co to dla XSX, odpala w locie bez zająknięcia (do tej pory nie mogę wyjąc z podziwu jaka ta konsola jest cicha w porównaniu do mojej PS5 która przy wejściu do menu warczy jak nie nażarty buldog). Obie części czekają na zaliczenie po The Medium i Gearsach, tak w międzyczasie, kurna ile dobra, ale damy radę ;)

Dobrze że w czas dostałem tego XSX bo bym wyjebal 350 zł na Returnala i płakał że za tyle to bym miał chyba dożywotnio GPU a grania? Przez dwa lata, Jim Ryan Ty kurwo bez honoru Spencer Cię szybko wyjaśnił i dla niezdecydowanych, spróbujcie, pożyczcie XSX i sprawdźcie na chwile dzien może dwa u siebie, podejście całkowicie zmienione. Aż nie wierze i zapewne 99% forum

Opublikowano

Ale my z dobrych gierek gameplayowych się nie śmiejemy także Raturnala szanujemy :lapka: może nie na premierę bo wiadomo że to złodziejstwo tyle zlotowek 

Opublikowano
6 minut temu, Szymek napisał:

Ale my z dobrych gierek gameplayowych się nie śmiejemy także Raturnala szanujemy :lapka: może nie na premierę bo wiadomo że to złodziejstwo tyle zlotowek 

Returnal w Ps plus na wrzesien ale 3 i pół bomby? Premierowo to byle jaka gra AA rozwala ten szajs. Premiera premierą ale Ryan odjebal i tak.

Gamepass to najlepsza usługa i chyba nawet zagorzałe klapy tego nie podważą po cichu marząc o podobnej kwesti na PS, zwłaszcza jak jest praktycznie za darmo ;) 

6 minut temu, Szymek napisał:

Spoko szanuj sobie, gameplay oceniony na shooter pokroju Resogun gdzie na drugi dzień jebiesz od początku jak gry na GameBoya którym wyczerpała się bateria murowana na stałe w Catrigu, No promuj dalej, podjadasz się rozbłyskami?, lepiej kup za 350 fajerwerków i wyślij w pizdu Sony w powietrze, lepsze będą efekty

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
32 minuty temu, Whisker napisał:

a wracając do Halo, która cześć jest najlepsza? Ogrywam i tak po kolei kampanie bo żadnej nie przeszedłem ale tak waszą opinią? I graficznie gdzie jest najlepiej? Kurwa jak tak sobie myśle to w sumie nie mogę się doczekać jak Infinite dopakują. 

Halo: Reach. Nie grałem w lepszego FPS.

Ori? Świat nie zasłużył na takiego mesjasza.

Edytowane przez Shago

Opublikowano
2 minuty temu, Shago napisał:

Serio aż tak dobre? Czym się wyróznia?

a tak btw odpaliłem Sunset Overdrive, kurwa jaką to ma grywalność :D że też soniaczy omijają takie killery

Opublikowano

Taki drobny szczególik.. Gearsy 5, nad którymi boty się tak tasują, mimo że graficznie koło exów z PS4 nawet nie stały... Aa a ale CZTERY KA... aa ale 60fps.._ aaa aa ale 120fps.

Po primo nie dziwo, że 60fps skoro taka niska jakość grafiki  (w multi jeszcze słabsza to i 120fps) to po drugo jeszcze te 4K (w końcu beka bo PS5 ma niewiele gier w natywnym 4K) jest oczywiście dynamiczne, zazwyczaj w okolicy 1700p, a potrafi spaść nawet do 1080p! Multi w 120fps ma jeszcze bardziej agresywny DRS, bliżej 1080p niż 4K. 

Ale... u botów życie w zielonej Nibylandii i próba zakrzywiania rzeczywistości to norma.

Dziękuję i dobranoc  bo już późno :turned:

Opublikowano
11 minut temu, Shago napisał:

Ori? Świat nie zasłużył na takiego mesjasza.

Ori to jakaś magia, odpalam i jestem w innym świecie (na trzeźwo), podobnie jak Hollow Knight

2 minuty temu, Emet napisał:

Taki drobny szczególik.. Gearsy 5, nad którymi boty się tak tasują, mimo że graficznie koło exów z PS4 nawet nie stały... Aa a ale CZTERY KA... aa ale 60fps.._ aaa aa ale 120fps.

Po primo nie dziwo, że 60fps skoro taka niska jakość grafiki  (w multi jeszcze słabsza to i 120fps) to po drugo jeszcze te 4K (w końcu beka bo PS5 ma niewiele gier w natywnym 4K) jest oczywiście dynamiczne, zazwyczaj w okolicy 1700p, a potrafi spaść nawet do 1080p! Multi w 120fps ma jeszcze bardziej agresywny DRS, bliżej 1080p niż 4K. 

Ale... u botów życie w zielonej Nibylandii i próba zakrzywiania rzeczywistości to norma.

Dziękuję i dobranoc  bo już późno :turned:

Żadna powtarzam żadna gra na PS5 a tymbardziej na Pro PS4 na jakimkolwiek TV nie wygląda technicznie lepiej niż G5, efekty cząsteczkowe, 60fps, 4k, HDR, takiego jeszcze nikt nie widział, można to uświadczy już w pierwszej misji! Dodając do tego udźwiękowienie DOLNY ATMOS a nie jakieś postane 3D tempest i odpalając to na oledzie równych sobie nie ma

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
Godzinę temu, Szymek napisał:

A ja ci napisze że te starsze gierki  mają więcej pieprzu niż te nowe. 

No wiadomo że Wiskacz troluje ale sama prawda. Kazdy kto przeszedł z Sonki na X ma podobnie. Inaczej nie nazywaj się GRACZEM. 

Nie no tu się zgodzę, sam w sumie gram głównie w starocie :rofl:  Jak odpalam niektóre te nowe gierki, gdzie wszystko się świeci jak psu jajca to mi się odechciewa.

16 minut temu, Shago napisał:

To chyba zjebałem, ze od tej części zacząłem:D

Opublikowano

Ori, piękna i refleksyjna gra która w 120 klatkach wyglada obłędnie, PlayStation czemu tak mało masz 120 klatkowych gier? :/ 

Opublikowano

Ori, piękna i refleksyjna gra która w 120 klatkach wyglada obłędnie, PlayStation czemu tak mało masz 120 klatkowych gier? :/ 

Mialem już iść spać ale Hive mnie wzywał więc odpaliłem, co za grywalność 

32039F45-FA04-4503-A5DA-8EA25C568B66.jpeg

Opublikowano

Schaboszczak nie wytrzymał ciśnienia i sypie minusami Whiskerowi, spokojnie tam chłopaki  :kaz:

Opublikowano

Gram dalej ale czas spać, regeneracja żeby rano wstać i dalej kontynuować na XSX

ps. Jeszcze tylko LORĘ Halo zobaczę i mogę iść regenerować siły przed kolejnym dniem.

Niesepodziewałem się że XSX jest tak konsolowy, przebijający głośne PS5 (wydawało mi się że jest ciche). Tyle gier w GPU, ogram to wszystko do września ale już wiem! Nie sprzedam tej konsoli, za dużo dobra, wykorzystanego pod mój najnowszy TV i nagłośnienie.

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Nie wiem jak wyjdzie Gran Turismo nowe jak będzie w stanie przebić GodRizon? Nie jest to chyba możliwe?

Opublikowano

Jednak nie mogę zasnąć bo ciagle meczy mnie co będzie dalej w The Medium a może chce posłuchać po prostu ambientu Yamaoki? Dobra do rana coś tam przejdziemy, później godzinka na śniadanie i lecimy dalej ;)

Opublikowano

Łyżkers, jeśli nie trollujesz i większość pytań, które zadajesz są na serio to CW nie jest dobrym miejscem do ich zadawania. Jestem nieufny co do euforii i objawienia konsolowego, bo takie rzeczy tylko w Erze, ale jeśli zadasz te same pytania w temacie który nie służy do rzucania w siebie gównem to szybciej dostaniesz odpowiedź.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.