Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
10 godzin temu, dee napisał:

Nie, mam na mysli zawartośc twojej czaszki :shieeet:

Gamepass to największy growy ściek śmietnik ale na 300 gier znajdzie się z 20 godnych gier do zaliczenia tylko trzeba mieć świadomość ze żadnych nowości next gen tylko starsze, jak ktoś nigdy nie grał to spoko, inni głodni next genów OMIJAĆ szerokim łukiem bo PS5 miażdży konkurenta o lata świetlne technologiami.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 938,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Deathloop od Sony, co ty ćpasz chłopaku xD

Opublikowano

Patrzcie jak fajnie boty się uzupełniają z MS. Oni kombinują jak wycebulić gejszczuropassa, a MS nie daje spolszczeń do gier. I wszyscy zadowoleni, nikt do nikogo nie ma pretensji.

Opublikowano

Nowy hit klaperskich całe 74 na meta, idealna propozycja dla niebieskich koprofili z konsolą bez gier:reggie:

Dobrze chociaż że Sony daje to za darmo w Goldzie.

No chyba nikt mi nie powie że klaperskie muszą płacić za takie guvna?:obama:

Opublikowano

indeks.jpg

Opublikowano

Cotek z wlasnej, nieprzymuszonej woli kupil medium w pudelku. To wystarczy, zeby ocenic jaka super gra jest ten tormented.

Opublikowano

His kiedy jakas sesja grania z lisciem na kolanach? Coś wam nie idzie jak jestescie sami przed konsola i potrzebujecie "bodźca" do działania.

Opublikowano
15 minut temu, 20inchDT napisał:

Cotek z wlasnej, nieprzymuszonej woli kupil medium w pudelku. To wystarczy, zeby ocenic jaka super gra jest ten tormented.

No nie do końca, Mediuma dostałem w prezencie ;)

Co do Tormented to nawet nie masz pojęcia :o nie rób sobie krzywdy i zagraj w tą perłe, ale już!

Opublikowano

Szkoda czasu na gry z ps1 z grafika z ps3.

Edytowane przez 20inchDT

Opublikowano

Ej, ale od Tormented Souls to trzy chuje w bok, bo sztos giereczka dla dinozaurów gejmingu.

Opublikowano
12 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Nieironicznie piszę, że mam te lokalizacje totalnie w dupie. Zawsze po angielsku - nigdy tłumaczenie nie będzie lepsze niż materiał źródłowy.

Nieironicznie napiszę że bez zainwestowania w rynek(czyt. lokalizacje, marketing) Xbox nie wyjdzie poza podlaskie, Xbox to nie windows i trzeba jednak trochę wysiłku żeby się sprzedawało

Opublikowano
1 minutę temu, Figuś napisał:

Nieironicznie napiszę że bez zainwestowania w rynek(czyt. lokalizacje, marketing) Xbox nie wyjdzie poza podlaskie, Xbox to nie windows i trzeba jednak trochę wysiłku żeby się sprzedawało

Zastanawiam się czy gdyby MS lokalizował swoje gry to nie byłoby to dla polskiego gracza kolejną okazją do olania tego sprzętu, ale tym razem w polskiej wersji językowej. :) Ciężko zmienić jest przyzwyczajenia, a u nas (jak i w wielu innych krajach) konsola = PlayStation. Każda gra na Xboxa ma hiszpański, ale wciąż jest 14:1 sprzedażowo.

MS nie inwestuje, bo się tutaj nie opłaca inwestować, a samego Xboxa kupują raczej core gamerzy. 

Opublikowano

Sorry Wezyr ale pierdolisz kocopoły, Sony u nas w rynek weszło w połowie życia PS3 rozpierdalając drzwi z buta, Lokalizacje 2.0 Reklamy w kinach i TV,  standy w CH i ludzie przeznaczeni tylko do ich obsługi. Start PS4 i zainwestowanie w Kingę czyli ucieleśnienie ideału grzybiarzy w tym kraju. W końcu mieliśmy i mamy efekt kuli śniegowej.

Teraz jak Sony swoją polityka wydawniczą zaczyna się potykać o własne nogi to MS z Xboxem potrafi jedynie puścić ćwierka w internecie, zamiast nakręcić filmik podobny do tego jaki nakręciło sony w 2013 z pożyczaniem który stałby się swojego rodzaju viralem. Mieli akcję z Lodówką ale mało kto już o niej pamięta. Real Time Marketing leży i kwiczy.

19 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

MS nie inwestuje, bo się tutaj nie opłaca inwestować, a samego Xboxa kupują raczej core gamerzy. 

Wyjdź na dwór i się przewietrz. Nasi nosacze :nosacz2: jakby MS sypnął kasą na marketing GP czy tego ALL ACCESS który reklamuje dubingowany zielony power rangers bijący krasnala mówiący że za 55zł miesięcznie masz ok 400 gier do ogrania i co miesiąc dochodzą nowe, czy tam za 150zł miesięcznie konsolę z subskrypcją - myślisz że by się nie sprzedało? Ludzie by się zabijali, ale to kurwa trzeba mieć kogoś ogarniętego od marketingu i poświecić trochę kaski którą MS może przepierdalać kontenerami ale zachowuje się jak ta dziewica "chciała bym, ale siem boje"

Opublikowano
4 minuty temu, Figuś napisał:

Sorry Wezyr ale pierdolisz kocopoły, Sony u nas w rynek weszło w połowie życia PS3 rozpierdalając drzwi z buta, Lokalizacje 2.0 Reklamy w kinach i TV,  standy w CH i ludzie przeznaczeni tylko do ich obsługi. Start PS4 i zainwestowanie w Kingę czyli ucieleśnienie ideału grzybiarzy w tym kraju. W końcu mieliśmy i mamy efekt kuli śniegowej.

Teraz jak Sony swoją polityka wydawniczą zaczyna się potykać o własne nogi to MS z Xboxem potrafi jedynie puścić ćwierka w internecie, zamiast nakręcić filmik podobny do tego jaki nakręciło sony w 2013 z pożyczaniem który stałby się swojego rodzaju viralem. Mieli akcję z Lodówką ale mało kto już o niej pamięta. Real Time Marketing leży i kwiczy.

Wyjdź na dwór i się przewietrz. Nasi nosacze :nosacz2: jakby MS sypnął kasą na marketing GP czy tego ALL ACCESS który reklamuje dubingowany zielony power rangers bijący krasnala mówiący że za 55zł miesięcznie masz ok 400 gier do ogrania i co miesiąc dochodzą nowe, czy tam za 150zł miesięcznie konsolę z subskrypcją - myślisz że by się nie sprzedało? Ludzie by się zabijali, ale to kurwa trzeba mieć kogoś ogarniętego od marketingu i poświecić trochę kaski którą MS może przepierdalać kontenerami ale zachowuje się jak ta dziewica "chciała bym, ale siem boje"

ostatnio coś się ruszyło w Polsce i od jakiegoś czasu widać większy marketing, w kinie puszczają przed seansem reklamy gamepassa, do tego w spotify też mnie co chwila atakują propagandą game passa, 

Game Pass przebija się do świadomości nawet polskich graczy, gdzie przecież cebula jest wyjątkowo silna więc prędzej czy później to ziarno padnie na żyzny grunt. 

Zgadzam się że tego co  teraz najbardziej potrzebują by dotrzeć do  większej masy graczy to polskie lokalizacje, muszą po prostu lokalizować wszystkie wszystkie swoje gry. Takie Pychonauts bez polskiej wersji językowej to porażka Spencera i całego oddziału Xboxa. 

Opublikowano
17 godzin temu, Pupcio napisał:

Znaczy tu niech sobie piszą sobie co chcą bo od tego jest ten zjebany temat ale poza nim dla nich też jest wszystko w porządku xD świry i tyle 

Tak pupcio, od tego jest ten temat. Jeśli jednak wyłączyć tryb CW to jestem wkurwiony na sonke pięć :

za to że cewki buczą, nawet jak ledwo słychać i głównie wtedy gdy podczas grania na chwile ściągne headset, to wkurwia,

- za to że te gry kosztuja ponad 350 PLN i chociaż moge sobie pozwolić na takie wydawanie raz-dwa razy w miesiącu to tego nie robie tylko biorę używke bo mnie wkurwia ta cena,

- za to że konsola wygląda w chuj słabo, zwłaszcza w porównaniu do xboxa - który gdyby miał lekko lepszy plastik to by chyba wygrał nagrodę "najlepiej wyglądającej konsoli wszech czasów

- za to że pad krótko działa i gdyby nie dwa plus dock to pewnie bym się wkurwiał bardziej

I pierdolenie że te sprawy wyżej nie mają miejsca to tylko pierdolenie. 

Napisałbym bym to w regularnym dziale ale zaraz by atencjusz, karłowaty gardziel to wyciągnął tutaj żeby kolejnego gówno-posta napisać więc piszę tu:)

Opublikowano

W sumie ciężko się z tym nie zgodzić. Zwłaszcza w kwestii tego, że marketingowo Xbox jest bardzo zachowawczy, ale trzeba pamiętać, że oni mieli już swoje podejście - X360 i połowa życia XOne. Były wtedy lokalizacje, w internecie był program XY z bardzo ładną prowadzącą i chyba nawet gdzieś się reklamowali. Nie mam telewizji w domu, ale przysiągłbym, że widziałem też gdzieś reklamy GamePassa.

IMO największym problemem Xboxa jest jednak to, że poza Playgrounds MS nie ma studiów WYBITNYCH - takich których gry zdobywałyby GOTY, przesuwały granice tego co medium growe może zaoferować. Kupione studia potrzebują czasu i nikt nie powiedział, że dostarczą, ani że te gry będą na wyłączność Xboxa (jako platformy). MS daje bardzo niejasne komunikaty, a ich plan skupiania się na XGP na razie jest bardzo niepewny. Coś tam się ewidentnie dzieje, ale czuję, że MS i tak skończy ostatecznie jak SEGA.

Opublikowano

O to chodzi dla Forzy się kupuję konsole, bo to AAA pełną gębą i z klasą. Brakuje takich blockbusterów po prostu. Mnie Sony na razie wkurwiło tym, że nawet mi 8 miesięcy sprzęt nie wytrzymał i padł, ale od początku zachowywał się niezbyt stabilnie, więc teraz nowe PS5 które dostałem zostawiam tyko do exów. Pad mógłby dłużej działać, ale od tego się kupuje drugi i ładowarkę, a i trzeci wpadnie pewnie po drodze. 

CW on. 

Jakby Spermer umiał w marketing to taki GP miałby bilbordy we wszystkich większych miastach w Polsce. MARKETING TO PODSTAWA SUKCESU.

Opublikowano
4 godziny temu, Donatello1991 napisał:

Nextgen pełną gębą i tylko na PS5, NOrmalka.

Nextgen?

tenor2.gif

Opublikowano
30 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

W sumie ciężko się z tym nie zgodzić. Zwłaszcza w kwestii tego, że marketingowo Xbox jest bardzo zachowawczy, ale trzeba pamiętać, że oni mieli już swoje podejście - X360 i połowa życia XOne. Były wtedy lokalizacje, w internecie był program XY z bardzo ładną prowadzącą i chyba nawet gdzieś się reklamowali. Nie mam telewizji w domu, ale przysiągłbym, że widziałem też gdzieś reklamy GamePassa.

IMO największym problemem Xboxa jest jednak to, że poza Playgrounds MS nie ma studiów WYBITNYCH - takich których gry zdobywałyby GOTY, przesuwały granice tego co medium growe może zaoferować. Kupione studia potrzebują czasu i nikt nie powiedział, że dostarczą, ani że te gry będą na wyłączność Xboxa (jako platformy). MS daje bardzo niejasne komunikaty, a ich plan skupiania się na XGP na razie jest bardzo niepewny. Coś tam się ewidentnie dzieje, ale czuję, że MS i tak skończy ostatecznie jak SEGA.

Nawet nie musiałem sprawdzać, kto dał wtf :kaz:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.