Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, Pupcio napisał:

Oczywiście że in wyjdzie :usmiech: co prawda okropna decyzja żeby robić grę w tak okropnym gatunku ale to arkane więc można dać im kredyt zaufania. No i najważniejsze że te niebieskie sc0rwensyny tego nie dostaną :kaz:

Ale jak się będzie ładnie wycinało wąpierze w co-opku. :shotgun:

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 941,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Redfall :asax:

Powinno być Bluefall, bo to będzie upadek klapów

Opublikowano

Raczet krótki + wydało się 3 i pół bomby to aż żal nie oyerdolić tego syfa w jeden wieczór  :kaz: masakra te klapy, niedługo rok od premiery A ten bydlak dalej bez gier xD

Opublikowano
5 minut temu, ASX napisał:

jak wyjdzie dobra gra to będzie zasługa Arkane i dowód na to że Microsoft jeszcze ich nie zepusł

jak wyjdzie słaba gra to będzie to wina Microsoftu i dowód na to że zakup przez Spencera ich zepsuł

Aż tak bym tego nie spłycał. Póki co nie widać żeby MS zbytnio ingerował w studia, oprócz finansowania.

Jak wyjdzie słaby tytuł, to wina w głównej mierze powinna spaść na Arkane. 

Opublikowano
2 godziny temu, PanKamil napisał:

Zdjęcie

Januszerka gamingu nie poznała się na geniuszu psychonauts:pechowiec:

Spokojnie, dla januszy gamingu już pichcą gaas lootshotera redfail aby zbierać pomarańczowe gówienka :banderas:

Xbox rak branży gier.

Ja pierdole co to jest za community. największy ex, Psychoszczur 2 na 12 godzin i Ci partacze zacięli się na pierwszej planszy. Ukręca łeb kolejnej ciekawej serii. Bot jak jest chociaż odrobine trudno, jest fabuła i nie ma pifpaf to nie gra -udowodnione naukowo.

Opublikowano
33 minuty temu, 20inchDT napisał:

aka Michał_K, alias milan

nie ma opcji, że ten kolo to milan

Opublikowano

Całe szczęście Double Fine może mieć w pizdzie jak ta gra się sprzedała bo i tak dalej będą takie sztosy robić. 

Opublikowano
57 minut temu, Pupcio napisał:

kiedyś tego nie rozumiałem jak można kupić grę i jej nie skończyć ale od paru lat zdarza mi się to coraz częściej :(

Pupcio, zdziadziałeś :(

Opublikowano

Naprawdę zabawne jest to, jak niski iloraz inteligencji mają klapy. Nie dociera do nich, że dzięki Game Pass można sprawdzić grę bez bólu, jak nie podejdzie to trudno. Nie ma takich akcji, jak Returnal i 500k sprzedanych kopii... na ile konsol? 10mln? :). Ale tak, to boty są Ci źli xD. I zarzuty wobec botów wysuwa też koleś, który największą premierę na Ps5 żebrze po jak najniższej cenie na PT :)

Edytowane przez Shago

Opublikowano

W sumie przykre że tą świetną grę jaką jest Psychonauts 2 w "abo za darmo" skończył tak mały procent graczy. Ja bym jednak nie zlewał tego wyniku bo w korpo statystyki są ważne. Kolejny mały procent ukończenia w innej grze single player first party może doprowadzić do tego że pod usługę zacznie się klepanie w większości osranych GasSów, a single playerowe będą tylko mniejsze(nie znaczy że gorsze) projekty z segmentu AA.

I bez pierdolenia o jakiejś duszy proszę. Shawn Layden powiedział wprost że wysokobudżetowe produkcje SP na premierę w subskrypcji to nie jest dobry biznes. Jakiś czas będą jeszcze wychodzić w większej ilości bo od dłuższego czasu są w produkcji i kasa została już na nie wydana to projektów nie upierdolą, ale już kolejne produkcje mogą i pewnie będą też w głównej mierze projektowane w excelu pod subskrypcję.

Opublikowano
4 minuty temu, Figuś napisał:

W sumie przykre że tą świetną grę jaką jest Psychonauts 2 w "abo za darmo" skończył tak mały procent graczy. Ja bym jednak nie zlewał tego wyniku bo w korpo statystyki są ważne. Kolejny mały procent ukończenia w innej grze single player first party może doprowadzić do tego że pod usługę zacznie się klepanie w większości osranych GasSów, a single playerowe będą tylko mniejsze(nie znaczy że gorsze) projekty z segmentu AA.

I bez pierdolenia o jakiejś duszy proszę. Shawn Layden powiedział wprost że wysokobudżetowe produkcje SP na premierę w subskrypcji to nie jest dobry biznes. Jakiś czas będą jeszcze wychodzić w większej ilości bo od dłuższego czasu są w produkcji i kasa została już na nie wydana to projektów nie upierdolą, ale już kolejne produkcje mogą i pewnie będą też w głównej mierze projektowane w excelu pod subskrypcję.

No ale przecież identyczne odniesienie to ma do normalnych premier. Dlaczego Sony wydaje ponownie Uncharted zamiast zając się czymś nowym? Czemu Insomniac będzie klepał dalej Marvele, a nie cos nowego? Czemu Sony ubiło Drive Club, a nie Gran Turismo? Myslisz, że powstanie Returnal 2 przy tak nędznej sprzedaży?

Ja Psychonauts 2 wciąż przechodzę, nie mam tyle czasu ile bym chciał. Jestem w momencie zbierania Gazylionów i o matko, co się odwala w tej grze, to jest poezja :obama:. Z przyjemnością skończę, ale nie mam możliwości grania po kilka godzin dziennie. I pewnie takich osób jak ja są tysiące, jak nie setki tysięcy.

Edytowane przez Shago

Opublikowano
15 minut temu, Shago napisał:

No ale przecież identyczne odniesienie to ma do normalnych premier. Dlaczego Sony wydaje ponownie Uncharted zamiast zając się czymś nowym? Czemu Insomniac będzie klepał dalej Marvele, a nie cos nowego? 

XD

Zrozumiałeś co napisałem? Bo widzę że chyba masz problem, ponieważ zupełnie nie do tego się mój post odnosi. 

Nad Uncharted nie pracuje nie wiadomo ile osób + jakieś najęte zew studio do wersji PC.

Marvele Sony będzie robić bo się sprzedają w milionach i głośno się o nich mówi długo jeszcze po premierze + Insomniac daję gwarancję jakości i będą to gry które na siebie zarobią, a o studio raczej nie ma się co martwić bo wychodzi że mają siły przerobowe konkretne robiąc jeszcze jakąś niezapowiedzianą grę multiplayer, co można wywnioskować po ogłoszeniach o pracę.

Opublikowano

no zobaczymy czy taka mroczna wizja Figusia się ziści,

ja jestem dobrej myśli, game pass daje ten komfort twórcom że nie każda gra musi być projektowana pod tabelke z excelu byle tylko się zwróciła i zarobiła na siebie, bo dla Microsoftu ważniejsza jest ogólna liczba subskrybentów, a nie sprzedaż czy ile osób zagrało w pojedynczy tytuł.

To prawda, że Game Passa ciągną głównie GAASowe lokomotywy, jeśli zerknąć na listę najpopularniejszych gier w usłudze to od lat są tam te same tytuły Forza Horizon 4, Sea of Thieves czy Master Chief Collection. Ale samymi GAASami nie da się zdobyć setki milionów graczy o których marzy Spencer ponieważ jak w każdym elemencie życia potrzebny jest balans i różnorodna oferta obejmująca przeróżne gry, dlatego obstawiam że obok gier usług jak nadchodząca Forza Horizon 5, Halo Infinite czy Age of Empires IV, będą się pojawiać takie perełki jak Psychonauts 2, czy nadchodzące Gunk, Stalker 2 i Plague Tale Requiem

Opublikowano

7 minut temu, Figuś napisał:

XD

Zrozumiałeś co napisałem, bo widzę że chyba masz problem bo zupełnie nie do tego się mój post odnosi. 

Nad Uncharted nie pracuje nie wiadomo ile osób + jakieś najęte zew studio do wersji PC.

Marvele Sony będzie robić bo się sprzedają w milionach i głośno się o nich mówi długo jeszcze po premierze + Insomniac daję gwarancję jakości i będą to gry które na siebie zarobią, a o studio raczej nie ma się co martwić bo wychodzi że mają siły przerobowe konkretne robiąc jeszcze jakąś niezapowiedzianą grę multiplayer, co można wywnioskować po ogłoszeniach o pracę.

Doskonale zrozumiałem o co Ci chodzi i do tego sam to właśnie potwierdziłeś, więc nie, to nie ja mam problem ze zrozumieniem co czytam :)

Edit:

Może ujmę to inaczej: słaby stosunek ukończonych/ilość graczy może oznaczać, że gra jest słaba, bo odepchnęła dużo osób od siebie i Ci jej nie skończyli. Ale też nie wiemy jaka jest liczba osób, którzy zagrali. Jeżeli zagrało.. nie wiem.. 15mln? No to 6% bedzie wskazywać, że grę skończyło coś koło 1mln graczy. A to wciąż liczba większa, jak osób, które kupiły Returnala.

Edytowane przez Shago

Opublikowano

Na Steamie te same gry Microsoftu co chwilę są w bestsellerach, więc same statystki Game Passa to nie wszystko.

Opublikowano

Jak zawsze honoru botów będą bronić klapy. Niebiescy jako pierwsi kupili xboxy to i psychoszczura ogarną. Kończę jedynkę i jedziemy z koksem.

B603F032-D0B5-46AC-88DA-11DACA36110A.jpeg

Opublikowano

Rok 2021, klaperskie bez XSX odkrywają, że można sobie niezobowiązująco i za darmo odpalić grę z Godpassa :kaz:

Cóż za piękny przykład upodlenia niebieskich sekciarzy, zaciągających pożyczki w Bocianie na kupno remaku remastera :shieeet:

Opublikowano

Spokojnie, pewnie Spermer już zanurzył rece w avowed i everwild aby dodać łopatę gaas, lootu, coopa, battlepassa aby januszerka posiedziała te parę minut dłużej niż przy platformówce dekady na 9h rozdawanej w chipsach którą ograło 5% botów:shieeet: 

Edytowane przez PanKamil

Opublikowano

Spencer chociaż jest graczem. Jimbo pewnie nawet pada nie trzymał w łapie. :ragus:

Opublikowano

@Shago zrozumiałeś tylko że chodzi o excel.

Założenia  w excelu u Sony i MS się różnią. U Sony gra po wydaniu ma na już przynieść konkretny wynik finansowy, gdzie u MS ma on przynosić zyski długoterminowo utrzymując subskrybentów, produkcja samych SP AAA+A są za droga żeby się opłacało je dawać w abo bo co miesiąc musiałby być dodawany Day One głośny banger o którym wszystkie media pieją non stop, w GaaSa mogą wpakować taką samą kasę jak SP dopracowując grę i ją rozwijać regularnie jak np. wspomniane przez Asaxa FH czy SoT żeby utrzymać płacących co miesiąc za subskrypcję.

I żeby nie było że szkaluję  GP co jest nie prawdą bo sam korzystam z GP, ale jak mi wygaśnie to wykupię z powrotem tylko w momencie jak MS da grę która mnie interesuję. Co innego jakbym miał tylko jedną platformę, wtedy może bym opłacał regularnie, może...

Opublikowano
14 minut temu, dee napisał:

Rok 2021, klaperskie bez XSX odkrywają, że można sobie niezobowiązująco i za darmo odpalić grę z Godpassa :kaz:

Cóż za piękny przykład upodlenia niebieskich sekciarzy, zaciągających pożyczki w Bocianie na kupno remaku remastera :shieeet:

Za darmo to można się zbłaźnić na forum :rofl: swoją droga myślałem, ze zieloni to hardkory, tylko trudne gierki i wszystko maksowane. Okazało się, ze platformówka to za wysokie progi po latach autoaima w halo, czy korytarzyku w Gearsach. Co za przygrywy..:asax:

Opublikowano

Przepis na sukces w passie:

-usuń duszę

-zrób gaas

-koniecznie coop

-dodaj loot/maszynę do losowania majtek w racerze

-singiel na dalszy plan

zbieraj 4 zł miesięcznie i stań się potęgą :asax:

Opublikowano

Dla tych karakanow zajebista gra to tfu Outsiders, ciężko żeby docenili gre dla prawdziwych GRACZY.

Opublikowano

Dla niebieskich zajebista gra to tfu Days Gone, a ledwo od 70tki na Metacritic się odbiło. 

Ogólnie to fajny tytuł. :rayos:

Edytowane przez Bigby

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.