Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Przecież tej gry nie wydało Sony więc co mamy liczyć?

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 932,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Triboy ale pierdolenie, w każdym głosowaniu w necie o cały rok to Xbox rozjebał na atomy śmiecia 4.5 bez gier. 

Nawet na tak sonowskich stronach jak gamespot czy ppe a tu trzy klapy z emotem na czele z pianą :kaz:

Jak ktoś liczy kene to do Xa trzeba doliczyć Gunk, Ascent i całą masę innych gier które jeszcze dodatkowo miały premierę w XGP :banderas:

A jeśli porównujemy samo xgs/bethesde do ps studios to już rozpierdol totalny, Sony w tym roku umarło ze space Karen i zbieraniem śrubek/platyna na wieczór.

Opublikowano

Tylko, że to jest Console Wars, nie Wydawca Wars. Co mnie obchodzi kto daną grę wydaje? Ważniejsze chyba jest to, na jakim sprzęcie można w tę grę zagrać. No tak? 

Psychonauts 2 - Xboxy, PS, PC

MFS - Xboxy, PC

Forza - Xboxy, PC

Halo - Xboxy, PC

AoE4 - PC

Ratchet - PS5

Returnal - PS5

Demons Souls - PS5

Którą platformę bardziej opłacało się mieć przez ostatni rok?

Tylko bez potatostejszonowania, plejkurwabezgierowania i ps4,5owania.

No słucham. 

Spoiler

Czytam. Żebyście się nie czepiali :kaz:

Edytowane przez triboy

Opublikowano

No mnie na przykład bardziej obchodzi kto wydaje grę niż na jakie platformy wychodzi. Bo czy gdyby Halo, Forza, MFS, Age od Empires czy Psychonauts 2 wyszły lub kiedyś wyjdą na PlayStation to nagle magicznie  przestałyby być najlepszymi grami w swoich gatunkach i najlepszymi grami tego roku?

Poza tym ważne dla mnie że gry od XGS trafiają do Gamepassa day one i nie jestem zmuszony kupować ich za 250-350 zł, co dla mnie jako gracza jest super opcją.

Więc w ogólnym rozrachunku tak jak mówiłem w pompie mam na jakie platformy wychodzą gry XGS, nie mam kompleksów że mój Xbox Series X nie ma exow, ważniejsze dla mnie jest że dostaje świetnie gry, które mogę ograć tanio.  A fanboye niech się kłócą która konsola jest lepsza.

Opublikowano
4 godziny temu, triboy napisał:

Którą platformę bardziej opłacało się mieć przez ostatni rok?

Xboxa :xboss:

Opublikowano

Konsole Sony i PC od jakichś 10 lat.

Dziś wieczorem Sralo będzie bite i wysmiewane. Każda tekstura przeanalizowana. Wiemy już że o epickich momentach można zapomnieć. Znając ms to będzie Sralo 5,5 a nie 6.

Opublikowano

Sralo to mają niebiescy od ponad roku, tylko w tym przypadku jest to sralo rajana na ich japska.

Opublikowano

Szczególnie na początku przyszłego roku. Gdzie jeden Horizon FW wywoła u konkurencji łzy rozpaczy, że takiej grafy i sztucznej inteligencji nie zobaczą do kolejnej konsoli xsmiecia.

A hamulcowy xss sralo w fhd xd xd xd a to tylko crossgen i z epoki xone początków xd

Edytowane przez Donatello1991

Opublikowano

I znów wychodzi z klapa klap - graficzka i graficzka, jak jest graficzka to może nie być reszty.

Opublikowano
2 godziny temu, ASX napisał:

No mnie na przykład bardziej obchodzi kto wydaje grę niż na jakie platformy wychodzi. Bo czy gdyby Halo, Forza, MFS, Age od Empires czy Psychonauts 2 wyszły lub kiedyś wyjdą na PlayStation to nagle magicznie  przestałyby być najlepszymi grami w swoich gatunkach i najlepszymi grami tego roku?

Poza tym ważne dla mnie że gry od XGS trafiają do Gamepassa day one i nie jestem zmuszony kupować ich za 250-350 zł, co dla mnie jako gracza jest super opcją.

Więc w ogólnym rozrachunku tak jak mówiłem w pompie mam na jakie platformy wychodzą gry XGS, nie mam kompleksów że mój Xbox Series X nie ma exow, ważniejsze dla mnie jest że dostaje świetnie gry, które mogę ograć tanio.  A fanboye niech się kłócą która konsola jest lepsza.

No widzisz nie do końca. W każdej generacji scenariusz wyglądał tak samo- liczyły się tytuły niedostępne dla drugiej konsoli. W czasach ps2/xboxa był to MGS2, DMC czy seria Final Fantasy a klocek wtedy walczył Splinter Cellem, Doomem 3 czy Conkerem. 

Generację poźniej już bardziej twórcy third party szli w multiplatformowość ale Bioshock, Mass Effect czy Infamousy to nie były na ten czas tytuły studiów first party.

I jakoś się walczyło tytułami- teraz nagle wydawcami?

Bitch, please.

Opublikowano

ciebie i innych interesuje walka na exy, a ja się ciesze że w tym xboxowym ekosystemie bez prawdziwych exów, mogę ograć najlepsze gry tego roku jak Halo Infinite, Godrizon, Hades, MFS, Age of Empires IV, Psychonauts 2 za grosze i chyba każdy jest zadowolony :dunno:

Opublikowano

Ten wydawca nie wyda juz nic wiecej na śmiećstation to sie nacieszcie tymi sztosami.

Opublikowano
2 minuty temu, ASX napisał:

ciebie i innych interesuje walka na exy, a ja się ciesze że w tym xboxowym ekosystemie bez prawdziwych exów, mogę ograć najlepsze gry tego roku jak Halo Infinite, Godrizon, Hades, MFS, Age of Empires IV, Psychonauts 2 za grosze i chyba każdy jest zadowolony :dunno:

To nie są najlepsze gry tego roku.

Opublikowano

Sony na zajebisty patent na golenie niebieskich frajerów. Opracowali sobie jeden model gry, w zależności od rynkowych potrzeb modyfikowany: "zapisz jako post-apo", "zapisz jako super- hero", "zapisz jako mitologia nordycka". 

Niebieskie przygłupy łykają te same gówna owinięte w inny papierek i jeszcze się cieszą że smakuje. :shieeet:

Klap postawiony przed prawdziwą grą głupieje, nie ma Sony template game, nie ma grania :yao:

Opublikowano

Returnal XD Kurwa miejcie trochę wstydu i nie wymieniajcie gry, w ktora nie graliscie. Dobili juz do miliona sprzedanych kopii? Wstyd, ze "gracze" $ony nie doceniaja takich tytulów, ale niczego innego nie spodziewalen sie po tych pokrakach.

Edytowane przez 20inchDT

Opublikowano

Gleba bot, bo gra się dobrze sprzedała jak na ilość ps5 na rynku. DLC już w drodze. 30h wyśmienitej rozgrywki i śmiałem się że bot to po 15 minutach out. A jak gra w GP by była to po 5, bo dla gier w GP za 4zl nie mają szacunku.

Opublikowano

Możemy przestać udawać, że zwycięstwo MSu to zasługa słabej pozycji Sony? Jak była taka słaba to ku,rwa gratulacje baranom niebieskim, że po sprzedaży 120mln PS4 nie wiedzą jak dostarczać soft na nowy sprzęt.

edit: dane Returnala na koniec maja - 500k kopii :shieeet: Patrząc, że Sony się nie chwali wynikami pewnie i niewiele się ta liczba zmieniła. Niesamowity "sukces", w GamePassie pewnie byłaby hitem, bo gracze tam doceniają hardcorowe gry.

Opublikowano

HICIOR. Tak płakali o goty, a u Geoffa szybciutko wyleciało XD Woleli głosować na Rachel zboczeni fani furry

Opublikowano
6 minut temu, 20inchDT napisał:

HICIOR. Tak płakali o goty, a u Geoffa szybciutko wyleciało XD Woleli głosować na Rachel zboczeni fani furry

Dlatego, że Ratchet to typowy target klapa. Ładnie wygląda, nie jest wymagające, a po weekendzie do żyda. Konsola dla każuali, a Returnal rodzyn którego doceni się dopiero gdy wyjdzie na PC.

Opublikowano

W pierwszej rundzie trzeba bylo wybrac 20 gier, a returnal szorował dno. Goty. Nawet klapy wolaly wybierac multiplatformy i gry ms.

Edytowane przez 20inchDT

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.