Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Skończyłem w weekend Yakuza 7 i znowu musiałem docenić opcję Quick Resume. Ogromnie i długi dungeon, kilka walk z bossem pod rząd i to wszystko bez save pointa. Masz dość? Wyłączasz konsolę lub zmieniasz grę i kończysz innym razem. Na plejce takiej opcji nie ma i trzeba siedzieć aż skończysz, albo się poddasz i zaczniesz wszystko od nowa.

No chyba, że klikniesz pauzę na YouTubę, to taki sonowski Quick Resume :yao:

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 927,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

QR nom. Raz działa raz nie xd dodatkowo zamula gry. Brawo maciopsoft  za innowacje. Na ps5 to się nazywa leasing w sekundę nie to co fh5 w 5 minut zanim zagrasz.

Edytowane przez Donatello1991

Opublikowano
24 minuty temu, Czoperrr napisał:

Skończyłem w weekend Yakuza 7 i znowu musiałem docenić opcję Quick Resume. Ogromnie i długi dungeon, kilka walk z bossem pod rząd i to wszystko bez save pointa. Masz dość? Wyłączasz konsolę lub zmieniasz grę i kończysz innym razem. Na plejce takiej opcji nie ma i trzeba siedzieć aż skończysz, albo się poddasz i zaczniesz wszystko od nowa.

No tak bo na Sonce nie można wyłączyć konsoli w trybie stand by :yakubu:

Spoiler

a nie, czekaj, to czoperr znowu się zaorał

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano
Just now, LiŚciu said:

No tak bo na Sonce nie można wyłączyć konsoli w trybie stand by :yakubu:

Reveal hidden contents

a nie, czekaj, to czoperr znowu się zaorał

25 minutes ago, Czoperrr said:

Wyłączasz konsolę lub zmieniasz grę i kończysz innym razem. Na plejce takiej opcji nie ma i trzeba siedzieć aż skończysz, albo się poddasz i zaczniesz wszystko od nowa.

Wam to nie grozi bo jest YouTube, a na PS5 nie ma zbyt wielu gier aby nimi żonglować. 

Opublikowano

Żonglowanie grami? Na sonce nie ma syndromu złodziejskiego pirata. 

Podpowiem Ci coś jeszcze - trzymanie gier w quick resume nie spowoduje ze Spencer ich nie wyjebie z gamepassa. Xboxowcy - wyscigowcy:)

Opublikowano

Quick Resume, to najbardziej innowacyjna funkcja konsol generacji, możliwość zamknięcia gry w dowolnym momencie, włączenia innej, a potem błyskawiczny powrót (dzięki szybkiemu SSD), zmienił sposób w jaki gram w gry.

Zresztą o tym jak dobra jest to funkcja świadczy to że Sony pracuje nad swoją wersją tego ficzera dla PS5

a jak wszyscy wiemy naśladownictwo to najwyższa forma pochlebstwa i uznania.

Opublikowano

Znowu kolejna rzecz po osiągnięciach, abonamencie ktora beda kradli.

Opublikowano

Co wymyśliło Sony?

- analog zgapiony od Nintendo (co prawda lepszy i dwa zamiast jednego)

- wibracje zgapione od Nintendo 

- trofea odgapione od Xboxa

- płatny multi od Xboxa

- żyroskop od Nintendo Wii

- próbują skopiować Gamepassa 

- haptyka z telefonów komórkowych

- próbują skopiować Quick Resume, który jest game changerem

Opublikowano
32 minuty temu, LiŚciu napisał:

Żonglowanie grami? Na sonce nie ma syndromu złodziejskiego pirata. 

Niebieskie pokraki żonglują jedną grą na poczcie przez lata :kaz:

Opublikowano
2 godziny temu, Donatello1991 napisał:

Śmiały się boty, że to niebiescy grają na czas, a to boty muszą bo zaraz mogą stracić dostęp do jakiejś gry. Z nami pozostaje gra na zawsze, a bot całe życie musi ustawiać pod granie na czas. Choćby w takie Desperados 3.

https://www.ppe.pl/news/164764/xbox-game-pass-wkrotce-straci-7-gier-znane-ip-znikaja-z-uslugi.html

Ale syf, w tym gamepassie to naprawdę trzeba grać na wyścigi. Miałem te grę na liście i oczywiście nie zagram w abonamencie.

Opublikowano

A ktoś broni ci kupić na własność?

Opublikowano
13 minut temu, Czoperrr napisał:

Co wymyśliło Sony?

Gówno-gry za 349 PLN dla frajerów :kaz:

Opublikowano

MAM TĘ GRĘ NA LIŚCIE XDDDD

Karaczanie cały czas piszesz, że nie ma w co grać, a przez rok nie dałeś rady przejść?

Opublikowano
6 minut temu, 20inchDT napisał:

MAM TĘ GRĘ NA LIŚCIE XDDDD

Karaczanie cały czas piszesz, że nie ma w co grać, a przez rok nie dałeś rady przejść?

Gdzie pisze, ze nie ma w co grać? Nie mogę się odgrzebać z backlogu, wiec takie średniaki zostawiam sobie na później. Także Panie Deepthroat fuck off :)

9 minut temu, Bzduras napisał:

A ktoś broni ci kupić na własność?

Nikt? Ale po to płace za usługę, żeby moc w miarę komfortowo z niej korzystac, jeżeli gry po pol roku z niej wylatują to taka usługa traci sens.

Opublikowano
2 minutes ago, izon said:

Gdzie pisze, ze nie ma w co grać? Nie mogę się odgrzebać z backlogu, wiec takie średniaki zostawiam sobie na później. Także Panie Deepthroat fuck off :)

Nikt? Ale po to płace za usługę, żeby moc w miarę komfortowo z niej korzystac, jeżeli gry po pol roku z niej wylatują to taka usługa traci sens.

Pół roku to wystarczający czas na ogranie. To wciąż lepszy deal niż kupowanie teraz PS Plus - jeśli przez lata nie było się abonantem i nie dodawało gier do biblioteki to na start dostaje się tylko gry z obecnego miesiąca co jest bardzo słabe. Ostatnio Plusa opłacałem na początku 2015 roku i gdybym teraz znów dołączył to miałbym jedynie sporo gier, które dodawałem jeszcze na PS3...

Opublikowano
2 minuty temu, izon napisał:

No c00rwa, gra, w którą chcesz zagrać, ale pół roku nie umiesz się do niej zebrać wylatuje z usługi i nagle teraz Ci się zachciało tak głęboko w serduszku w nią grać, mimo tego, że "masz backlog i takie średniaki zostawiasz na potem"? To brzmi jak problem z Twoją organizacją czasu, a nie z Game Passem.

Opublikowano

Jakie pół roku jak gra trafiła do gp w styczniu 2021

Opublikowano

No to jeszcze lepiej :pawel:

Opublikowano

Izon wyobraź sobie, że inpost wprowadził nową usługę i to paczkomat przychodzi do ciebie do mieszkania i odbiera grę. Do 15.01 dasz radę go przechytrzyć!

Opublikowano
8 minut temu, Bzduras napisał:

No c00rwa, gra, w którą chcesz zagrać, ale pół roku nie umiesz się do niej zebrać wylatuje z usługi i nagle teraz Ci się zachciało tak głęboko w serduszku w nią grać, mimo tego, że "masz backlog i takie średniaki zostawiasz na potem"? To brzmi jak problem z Twoją organizacją czasu, a nie z Game Passem.

Gry to dla mnie zabawa, a nie praca - stwierdzenie o organizacji czasu jest wybitnie nietrafione, gram w to na co mam akurat ochotę.

Pół roku to nie jest dużo czasu - gry to nie filmy i potrzeba trochę więcej czasu żeby w coś pograć niż 2-3 godziny dziwi mnie, że tego bronisz. Nie chce mi się wierzyć, że dorosły posiadający inne niż gry zainteresowania człowiek jest w stanie być ze wszystkim na bieżąco.

Opublikowano
5 minut temu, izon napisał:

Pół roku to nie jest dużo czasu

Ale rok już tak. No to nie wiem, jak nie masz czasu to nie narzekaj, że nie zagrałeś, skoro wygospodarowałbyś wolną chwilę, by zaszczycić Desperadosy swoją uwagą, za kolejny rok? Nie chce mi się wierzyć, że dorosły człowiek w ten sposób się boczy, ewidentnie szukając dziury w całym i zwalając winę na wszystko, tylko nie siebie, bo nie zdążył zagrać w gierkę z abonamentu w ciągu dwunastu miesięcy.

A skoro tak bardzo Cię to ubodło to anuluj abonament i go nie opłacaj i tyle.

Opublikowano

Zawsze na godpassa narzekają niebieskie karaczany, których przecież ten Xbox jebany nie obchodzi i usługa chujowa, a potem jednak grzecznie przynoszą pieniążki w zębach. :dynia:  Jeszcze ten tekst, że pół roku to mało. :pawel:  Ludzie kończą po 50+ gier rocznie, ale karakan nie miał czasu na tę jedną która go tak bardzo interesowała.

Godzinę temu, ASX napisał:

Quick Resume, to najbardziej innowacyjna funkcja konsol generacji, możliwość zamknięcia gry w dowolnym momencie, włączenia innej, a potem błyskawiczny powrót (dzięki szybkiemu SSD), zmienił sposób w jaki gram w gry.

Zresztą o tym jak dobra jest to funkcja świadczy to że Sony pracuje nad swoją wersją tego ficzera dla PS5

a jak wszyscy wiemy naśladownictwo to najwyższa forma pochlebstwa i uznania.

Fajnie jakby zajęli się chociażby wprowadzeniem normalnego dostępu do trofeów z poziomu gry, bo ten UI to jest jakiś ku,rwa dramat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.