Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
9 godzin temu, 20inchDT napisał:

Na xboxie jest mgła, dym i realistyczne oświetlenie, ale próbujcie dalej. Jeszcze zamiast odbić jest jakieś guano.

Mgła i dym to w Waszych baniakach jest i każdą grę widzieliście rozmazaną i z mlekiem plus mgła :D

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

"Argumenty i fakty".

Opublikowano

Nowy dzień, nowe doniesienia, że Sony nie umie w sprzęt. Klapy zachwycające się DualSensem są jak sebastiany patrzące z podziwem na swoją ospoilerowaną Hondę Accord z 1989, plujące na jadącego klasycznym, sprawdzonym Jaguarem bota ("hehehe ja i rakieta pozdrawiamy z PRZYSZŁOŚCI").

Opublikowano
3 minuty temu, Bzduras napisał:

"Argumenty i fakty".

Takie są fakty, dyskutuj z tym:

3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Nowy dzień, nowe doniesienia, że Sony nie umie w sprzęt. Klapy zachwycające się DualSensem są jak sebastiany patrzące z podziwem na swoją ospoilerowaną Hondę Accord z 1989, plujące na jadącego klasycznym Jaguarem bota ("hehehe ja i rakieta pozdrawiamy z PRZYSZŁOŚCI".

Jak na razie od premiery katuje DS i można to włożyć między Wasze bajki ;) adaptacyjne triggery też miały mi się popękać a jak na razie to u Was słychać pękanie ale 4-liter :D

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Z tym pękaniem triggerów to akurat nie moje - ja twierdzę, że do połowy generacji wsparcie dla tej technologii zostanie zredukowane do płaskiego oporu lub wręcz całkowicie wycofrane.

a to klikanie kolorowych przycisków? Dusza, duuuuużo duszy, ale skąd może wiedzieć o tym klap wychowany całe życie na PlayStation? :)

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Z tym pękaniem triggerów to akurat nie moje - ja twierdzę, że do połowy generacji wsparcie dla tej technologii zostanie zredukowane do płaskiego oporu lub wręcz całkowicie wycofrane.

a to klikanie kolorowych przycisków? Dusza, duuuuużo duszy, ale skąd może wiedzieć o tym klap wychowany całe życie na PlayStation? :)

Jak na razie to do gier te technologie są dodawane vide Control (Dual sense świetnie się sprawdza) czy nadchodzący Crash 4 patch który również Doda technologie DS i to za free ;)  to Gamechanger, który nawet sam Spencer i MS nie raz już zachwalali. Nie wyobrażam sobie powrotu do starych padów a jak dzierżyłem XSX i Elite v2 to czułem przeszłość i zero next gena 

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Gamechangerem ma okazję stać się to w nowym Ratchecie, ale i tak skończy ostatecznie na śmietniku historii, jak wszystkie poprzednie gamechangery włącznie z kontrolerami ruchowymi, 3D w telewizorach i wspomaganiem sterowania za pomocą żyroskopów. SIłą DualSensa jest dla mnie głównie jego wyprofilowanie. 

Opublikowano

"odtwarzacz w konsoli Microsoftu nie radzi sobie z filmami w 24 fps, co skutkuje „zacinaniem się” klatki, co około 45 sekund" 

Moze ktos to potwierdzic? 

Jezeli to prawda to dramat :(

Opublikowano

Boty jak zwykle powiedzą ze to super i ze przez to zacinanie się klatek co 45 sekund maja dłuższy film. Podobnie jest z dashem w 2k „bo kto gra w dasha”:notbad: albo głośnymi przyciskami w padzie bo „przecież to oldskulowe pisać na maszynie do pisania zamiast na klawiaturze komputera”. :nosacz2: Kreacja wyparcia będzie zawsze. Jak im Xbox się zadymi to mówią ze „fajnie bo można makrele uwędzić” :ragus: A to wszystko dla tony indyków za grosze w GP.

A ponoć to niebiescy są wytresowani.

Opublikowano
11 minut temu, sajmon34 napisał:

"odtwarzacz w konsoli Microsoftu nie radzi sobie z filmami w 24 fps, co skutkuje „zacinaniem się” klatki, co około 45 sekund" 

Moze ktos to potwierdzic? 

Jezeli to prawda to dramat :(

Włączyłem pasażerów w 4k UHD i żadnych przycięć nie zauważyłem. Dokładnie tak samo film mi działa na Panasonicu UB450, także nie wiem o co chodzi. 

Edytowane przez Wooyek

Opublikowano

Znalezione obrazy dla zapytania: xbox vrr

Znając życie koleś nie odhaczył opcji w menu i kozaczy, dawać tego chińczyka do CW to szybko go tu zweryfikujemy

Opublikowano
19 minut temu, LiŚciu napisał:

Boty jak zwykle powiedzą ze to super i ze przez to zacinanie się klatek co 45 sekund maja dłuższy film. Podobnie jest z dashem w 2k „bo kto gra w dasha”:notbad:

Zarzut o 2K w dashu o tyle śmieszny, bo jakbyś sobie tego nie chciał udowodnić to nikt faktycznie nie gra w dash. Za to grają w gierki i na PS5 już są problemy z natywnym 4K. Chociaż po fikołach w temacie Spider-mana, gdzie ludzie potrafią pisać, że 1260p i natywne 4K są nie do odróżnienia na ich TVkach to już mnie nic nie zdziwi. :dynia:

Z takim słabym HW w połowie generacji będzie standardowa zmiana retoryki klapów, gdy Sony wróci do 1440p/30. "30 klatek przecież wystarcza, 1440p? Ja tam wolę grafikę." Szkoda, że generacja ledwo co się rozpoczęła, a Sony już pokazało, że wystarczą 3 miesiące aby technologicznie wywalić się na ryj.

No, ale hej! to szczegóły - ważne, że triggery stawiają opór przy nacisku. :ragus:

Opublikowano
18 minut temu, Bzduras napisał:

Znalezione obrazy dla zapytania: xbox vrr

Znając życie koleś nie odhaczył opcji w menu i kozaczy, dawać tego chińczyka do CW to szybko go tu zweryfikujemy

Właśnie o tym mówię. Chcesz oglądać film - nie zapomnij wyłączyć funkcji. Chcesz grać w grę - nie zapomnij włączyć funkcji. 

Zawsze będzie wytłumaczenie. Zero pokory o obiektywizmu.

Opublikowano

Konfigurujesz sobie konsolę raz i zapominasz. Na PS5 tego nie macie, od razu out-of-the-box konsola jest ustawiona pod konkretnego użytkownika i jego wyświetlacz/audio? Jak tak to punkt dla Sony, jak nie to o czym my tu mówimy?

Opublikowano
2 minuty temu, LiŚciu napisał:

Właśnie o tym mówię. Chcesz oglądać film - nie zapomnij wyłączyć funkcji. Chcesz grać w grę - nie zapomnij włączyć funkcji. 

Chcesz pograć? Kup elite v2 ale chcesz lepiej? Użyj śrubokręta hahahha

Kolejny dzień i już kolejny cios, argument i fakt! Proste.

Teraz nawet filmy chodzą lepiej, lepsze kolory, płynność, PS5 dostarczasz codziennie ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, LiŚciu napisał:

Pewnie nikogo to zbytnio nie rusza, bo MS jest przygotowany na każdą okoliczność:

• Gra natywnie wyświetlana w 1440p? Mamy na to tryb.
  • Gra ma spadki klatek? Nie martw się, VRR to nadrobi.
  • Medium obsługuje Dolby Vision? Jasne, że wspieramy.

I to wszystkie możliwe braki softowe można nadrobić aktualizacją. Co jednak z PS5 i jej brakiem mocy? Wiesz jaka aktualizacja dogoni XSX pod względem wydajności? Aktualizacja sprzętu. Także ja bym się z tym wymachiwaniem palcem się nieco wstrzymał, bo możesz obudzić się w ręką w nocniku.

Opublikowano

Przypominam, że 1440p nie jest wspierane na PS5. Więc z tego 1890p to mogą sobie zejść do full hd co najwyżej.

Opublikowano

Szybko się zorientowaliście, że PayStation 5 to konsola dla ćwierćinteligentów i januszy. Nie ważne, że technologicznie to kpina z konsumenta i porażka, ważne, że przeciętny Janusz nie musi sobie przegrzewać otępionej harnasiami mózgownicy. 

Opublikowano

wystarczy sobie przypomnieć materiały sory promujące to gówno przed premierą i jaka była beka, jednak beton się nie złamał i poleciał po chiński badziew

Opublikowano

Powychodzili widzę z nor w okresie początku generacji, gdzie jest czas na jej rozkręcenie się. Sytuacja z dostępnością nowych konsol jest im na rękę, bo Sony musi przekładać swoje megahity, żeby jak najwięcej osób mogło zagrać. Znowu pouciekają do nor jak Sony zacznie ostro tańczyć exami, a MS dalej będzie mówił o E3. 

Pod koniec generacji wydadzą im od Beci ollinkluzif ten grę o kosmosie na S, nawet nikt nie pamięta już jej nazwy i generację uznają za udaną. Pod koniec generacje będą także już płacić po 100 zł miesięcznie za Ultimejt gej pass gold akces premium i happy. Nagle się obudzą, że nie w pudełkach same kody na gry, a o płytkach mogą pomarzyć. Z drugiej strony Sony po świetnej generacji PS5 zakończy ją znowu mocarnymi exami jak TLOU2 i GoT , a xczopkowcy będą prosić o zdjęcia płytek, bo zapomną jak wyglądają. A na koniec utopią się w cieczy z wylanych baterii.

Opublikowano
15 minut temu, Whisker napisał:

Użyj śrubokręta hahahha

Sorry ale jedyna konsola która wymaga obsługi śrobokręta to PS5

the-ps5s-base-plate-utilizes-a-screw-to-

Opublikowano
16 minut temu, ASX napisał:

Sorry ale jedyna konsola która wymaga obsługi śrobokręta to PS5

No Whisker grubo pojechał z tym śrubokrętem. Typowa dla klapa projekcja.

Projekcja (od łac. proicere – "wyrzucać przed siebie") – mechanizm obronny polegający na przypisywaniu innym własnych niepożądanych uczuć, poglądów, zachowań lub cech najczęściej negatywnych.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.