Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
9 godzin temu, 20inchDT napisał:

Na xboxie jest mgła, dym i realistyczne oświetlenie, ale próbujcie dalej. Jeszcze zamiast odbić jest jakieś guano.

Mgła i dym to w Waszych baniakach jest i każdą grę widzieliście rozmazaną i z mlekiem plus mgła :D

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 927,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

"Argumenty i fakty".

Opublikowano

Nowy dzień, nowe doniesienia, że Sony nie umie w sprzęt. Klapy zachwycające się DualSensem są jak sebastiany patrzące z podziwem na swoją ospoilerowaną Hondę Accord z 1989, plujące na jadącego klasycznym, sprawdzonym Jaguarem bota ("hehehe ja i rakieta pozdrawiamy z PRZYSZŁOŚCI").

Opublikowano
3 minuty temu, Bzduras napisał:

"Argumenty i fakty".

Takie są fakty, dyskutuj z tym:

3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Nowy dzień, nowe doniesienia, że Sony nie umie w sprzęt. Klapy zachwycające się DualSensem są jak sebastiany patrzące z podziwem na swoją ospoilerowaną Hondę Accord z 1989, plujące na jadącego klasycznym Jaguarem bota ("hehehe ja i rakieta pozdrawiamy z PRZYSZŁOŚCI".

Jak na razie od premiery katuje DS i można to włożyć między Wasze bajki ;) adaptacyjne triggery też miały mi się popękać a jak na razie to u Was słychać pękanie ale 4-liter :D

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Z tym pękaniem triggerów to akurat nie moje - ja twierdzę, że do połowy generacji wsparcie dla tej technologii zostanie zredukowane do płaskiego oporu lub wręcz całkowicie wycofrane.

a to klikanie kolorowych przycisków? Dusza, duuuuużo duszy, ale skąd może wiedzieć o tym klap wychowany całe życie na PlayStation? :)

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Z tym pękaniem triggerów to akurat nie moje - ja twierdzę, że do połowy generacji wsparcie dla tej technologii zostanie zredukowane do płaskiego oporu lub wręcz całkowicie wycofrane.

a to klikanie kolorowych przycisków? Dusza, duuuuużo duszy, ale skąd może wiedzieć o tym klap wychowany całe życie na PlayStation? :)

Jak na razie to do gier te technologie są dodawane vide Control (Dual sense świetnie się sprawdza) czy nadchodzący Crash 4 patch który również Doda technologie DS i to za free ;)  to Gamechanger, który nawet sam Spencer i MS nie raz już zachwalali. Nie wyobrażam sobie powrotu do starych padów a jak dzierżyłem XSX i Elite v2 to czułem przeszłość i zero next gena 

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Gamechangerem ma okazję stać się to w nowym Ratchecie, ale i tak skończy ostatecznie na śmietniku historii, jak wszystkie poprzednie gamechangery włącznie z kontrolerami ruchowymi, 3D w telewizorach i wspomaganiem sterowania za pomocą żyroskopów. SIłą DualSensa jest dla mnie głównie jego wyprofilowanie. 

Opublikowano

"odtwarzacz w konsoli Microsoftu nie radzi sobie z filmami w 24 fps, co skutkuje „zacinaniem się” klatki, co około 45 sekund" 

Moze ktos to potwierdzic? 

Jezeli to prawda to dramat :(

Opublikowano

Boty jak zwykle powiedzą ze to super i ze przez to zacinanie się klatek co 45 sekund maja dłuższy film. Podobnie jest z dashem w 2k „bo kto gra w dasha”:notbad: albo głośnymi przyciskami w padzie bo „przecież to oldskulowe pisać na maszynie do pisania zamiast na klawiaturze komputera”. :nosacz2: Kreacja wyparcia będzie zawsze. Jak im Xbox się zadymi to mówią ze „fajnie bo można makrele uwędzić” :ragus: A to wszystko dla tony indyków za grosze w GP.

A ponoć to niebiescy są wytresowani.

Opublikowano
11 minut temu, sajmon34 napisał:

"odtwarzacz w konsoli Microsoftu nie radzi sobie z filmami w 24 fps, co skutkuje „zacinaniem się” klatki, co około 45 sekund" 

Moze ktos to potwierdzic? 

Jezeli to prawda to dramat :(

Włączyłem pasażerów w 4k UHD i żadnych przycięć nie zauważyłem. Dokładnie tak samo film mi działa na Panasonicu UB450, także nie wiem o co chodzi. 

Edytowane przez Wooyek

Opublikowano

Znalezione obrazy dla zapytania: xbox vrr

Znając życie koleś nie odhaczył opcji w menu i kozaczy, dawać tego chińczyka do CW to szybko go tu zweryfikujemy

Opublikowano
19 minut temu, LiŚciu napisał:

Boty jak zwykle powiedzą ze to super i ze przez to zacinanie się klatek co 45 sekund maja dłuższy film. Podobnie jest z dashem w 2k „bo kto gra w dasha”:notbad:

Zarzut o 2K w dashu o tyle śmieszny, bo jakbyś sobie tego nie chciał udowodnić to nikt faktycznie nie gra w dash. Za to grają w gierki i na PS5 już są problemy z natywnym 4K. Chociaż po fikołach w temacie Spider-mana, gdzie ludzie potrafią pisać, że 1260p i natywne 4K są nie do odróżnienia na ich TVkach to już mnie nic nie zdziwi. :dynia:

Z takim słabym HW w połowie generacji będzie standardowa zmiana retoryki klapów, gdy Sony wróci do 1440p/30. "30 klatek przecież wystarcza, 1440p? Ja tam wolę grafikę." Szkoda, że generacja ledwo co się rozpoczęła, a Sony już pokazało, że wystarczą 3 miesiące aby technologicznie wywalić się na ryj.

No, ale hej! to szczegóły - ważne, że triggery stawiają opór przy nacisku. :ragus:

Opublikowano
18 minut temu, Bzduras napisał:

Znalezione obrazy dla zapytania: xbox vrr

Znając życie koleś nie odhaczył opcji w menu i kozaczy, dawać tego chińczyka do CW to szybko go tu zweryfikujemy

Właśnie o tym mówię. Chcesz oglądać film - nie zapomnij wyłączyć funkcji. Chcesz grać w grę - nie zapomnij włączyć funkcji. 

Zawsze będzie wytłumaczenie. Zero pokory o obiektywizmu.

Opublikowano

Konfigurujesz sobie konsolę raz i zapominasz. Na PS5 tego nie macie, od razu out-of-the-box konsola jest ustawiona pod konkretnego użytkownika i jego wyświetlacz/audio? Jak tak to punkt dla Sony, jak nie to o czym my tu mówimy?

Opublikowano
2 minuty temu, LiŚciu napisał:

Właśnie o tym mówię. Chcesz oglądać film - nie zapomnij wyłączyć funkcji. Chcesz grać w grę - nie zapomnij włączyć funkcji. 

Chcesz pograć? Kup elite v2 ale chcesz lepiej? Użyj śrubokręta hahahha

Kolejny dzień i już kolejny cios, argument i fakt! Proste.

Teraz nawet filmy chodzą lepiej, lepsze kolory, płynność, PS5 dostarczasz codziennie ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, LiŚciu napisał:

Pewnie nikogo to zbytnio nie rusza, bo MS jest przygotowany na każdą okoliczność:

• Gra natywnie wyświetlana w 1440p? Mamy na to tryb.
  • Gra ma spadki klatek? Nie martw się, VRR to nadrobi.
  • Medium obsługuje Dolby Vision? Jasne, że wspieramy.

I to wszystkie możliwe braki softowe można nadrobić aktualizacją. Co jednak z PS5 i jej brakiem mocy? Wiesz jaka aktualizacja dogoni XSX pod względem wydajności? Aktualizacja sprzętu. Także ja bym się z tym wymachiwaniem palcem się nieco wstrzymał, bo możesz obudzić się w ręką w nocniku.

Opublikowano

Przypominam, że 1440p nie jest wspierane na PS5. Więc z tego 1890p to mogą sobie zejść do full hd co najwyżej.

Opublikowano

Szybko się zorientowaliście, że PayStation 5 to konsola dla ćwierćinteligentów i januszy. Nie ważne, że technologicznie to kpina z konsumenta i porażka, ważne, że przeciętny Janusz nie musi sobie przegrzewać otępionej harnasiami mózgownicy. 

Opublikowano

wystarczy sobie przypomnieć materiały sory promujące to gówno przed premierą i jaka była beka, jednak beton się nie złamał i poleciał po chiński badziew

Opublikowano

Powychodzili widzę z nor w okresie początku generacji, gdzie jest czas na jej rozkręcenie się. Sytuacja z dostępnością nowych konsol jest im na rękę, bo Sony musi przekładać swoje megahity, żeby jak najwięcej osób mogło zagrać. Znowu pouciekają do nor jak Sony zacznie ostro tańczyć exami, a MS dalej będzie mówił o E3. 

Pod koniec generacji wydadzą im od Beci ollinkluzif ten grę o kosmosie na S, nawet nikt nie pamięta już jej nazwy i generację uznają za udaną. Pod koniec generacje będą także już płacić po 100 zł miesięcznie za Ultimejt gej pass gold akces premium i happy. Nagle się obudzą, że nie w pudełkach same kody na gry, a o płytkach mogą pomarzyć. Z drugiej strony Sony po świetnej generacji PS5 zakończy ją znowu mocarnymi exami jak TLOU2 i GoT , a xczopkowcy będą prosić o zdjęcia płytek, bo zapomną jak wyglądają. A na koniec utopią się w cieczy z wylanych baterii.

Opublikowano
15 minut temu, Whisker napisał:

Użyj śrubokręta hahahha

Sorry ale jedyna konsola która wymaga obsługi śrobokręta to PS5

the-ps5s-base-plate-utilizes-a-screw-to-

Opublikowano
16 minut temu, ASX napisał:

Sorry ale jedyna konsola która wymaga obsługi śrobokręta to PS5

No Whisker grubo pojechał z tym śrubokrętem. Typowa dla klapa projekcja.

Projekcja (od łac. proicere – "wyrzucać przed siebie") – mechanizm obronny polegający na przypisywaniu innym własnych niepożądanych uczuć, poglądów, zachowań lub cech najczęściej negatywnych.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.