Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

@izon

Mam Series X od premiery i właśnie z użytkownikiem Grabek dogaduje zakup PS5 :)

Edytowane przez Soul

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 926 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
Teraz, Soul napisał:

@izon

No to się cieszę i przyjmuję do wiadomości, ja mam PS5 i jak będzie okazja za jakiś czas w dobrej cenie kupić Series X to wchodzę w to:)

Opublikowano
2 minuty temu, Soul napisał:

@izon

Kupujesz ps5? Nie rób tego pls.

Opublikowano
6 minut temu, Starh napisał:

Powiem tak znajomy się mnie ostatnio pyta gdzie pogra w dobre wyścigi - mówię na xboxie. Pytanie "jak to na pleja nie ma wyścigów?", mówię no nie ma - jego mina bezcenna xD Jedynymi dwoma exami na plejke obecnie są Demony - tak to zajebista gra nawet na 9/10, i DLC do Pająka na 6h. Trochę mało chociaż to świetne gry. Xbox ma gamepassa, usługę która dla wielu ludzi do game changer. Kurwa kupujesz konsole + gamepassa i masz gier do usranej śmierci, w tym najlepsze wyścigi na rynku. Sry, ale jeżeli ktoś liczy $ to nie ma lepszej konsoli niż xbox. Sony doi jak może, lecą na pozycji ugranej w poprzedniej generacji. Wątpię aby MS tak spierdolił sprawę z exami w tej gen skoro kupili masę studiów i z biegiem czasu będą mieć coraz większą bibliotekę gier ekskluzywnych. Ktoś krzyknie "ale na PC są te gry" - owszem są, ale policzę na palcach jednej ręki znajomych, którzy mają tak mocne pcty w domu aby w to pograć w podobnej jakości co na konsoli. 

Odnośnie padów to jednak Dualsens jest lepszy od pada xboxowego, ale gorszy od jego wersji elite. 

Gamepass i możliwiość ogrania np. takiego Lost Odysseya czy innych starych gierek jest naprawdę spoko i z tym w ogóle nie dyskutuje:) Tylko, że to nie jest żadna innowacja, przecież poprzedni Xbox też to oferował.

2 minuty temu, LiŚciu napisał:

Kupujesz ps5? Nie rób tego pls.

No właśnie na chuj. Dla jednej gierki i DLC? ;)

Edytowane przez izon

Opublikowano
10 minut temu, izon napisał:

Gamepass i możliwiość ogrania np. takiego Lost Odysseya czy innych starych gierek jest naprawdę spoko i z tym w ogóle nie dyskutuje:) Tylko, że to nie jest żadna innowacja, przecież poprzedni Xbox też to oferował.

ale co to za różnica na czym grasz, czy to będzie stary xbox, nowy xbox, chmura czy PC? gamepass jest zayebisty i tyle.

U GP mnie całkowicie zmienił podejście do ogrywania gier, kiedyś kupowałem głównie używki kilka miesięcy po premierze, polowałem na gierki za allegro, olx i forumku, a gierki za 250 zł w dzień premiery kupowałem od święta. Teraz dzięki gamepassowi mam okazję ogrywać mnóstwo świetnych gier w dzień premiery.

to jest dla mnie rewolucja w gamingu, a nie wibracje w padzie czy lepsza grafika

Opublikowano
4 minuty temu, ASX napisał:

ale co to za różnica na czym grasz, czy to będzie stary xbox, nowy xbox, chmura czy PC? gamepass jest zayebisty i tyle.

U GP mnie całkowicie zmienił podejście do ogrywania gier, kiedyś kupowałem głównie używki kilka miesięcy po premierze, polowałem na gierki za allegro, olx i forumku, a gierki za 250 zł w dzień premiery kupowałem od święta. Teraz dzięki gamepassowi mam okazję ogrywać mnóstwo świetnych gier w dzień premiery.

to jest dla mnie rewolucja w gamingu, a nie wibracje w padzie czy lepsza grafika

No jak by było faktycznie tak, że są te premiery nowych gierek to bym się nie kłócił :) A póki co w gamepassie jest masa szrotu, gierek, które kupisz po 10-20 złotych i jedna, nowa gra czyli The Medium. Za parę lat, jeżeli drastycznie nie podniosę cen to się zgodzę, będzie się to kalkulować, na ten moment nie patrzę na tę usługę przez różowego okulary.

I tak pod kątem opłacalności to wychodzą najlepiej gierki Nintendo: Kupujesz nasz premierę za 200 - 250 zł i sprzedajesz po roku/dwóch niemal za tyle samo:)

Opublikowano
6 minut temu, ASX napisał:

Teraz dzięki gamepassowi mam okazję ogrywać mnóstwo świetnych gier w dzień premiery

Bzdura. I nawet nie broń tej bzdury bo szkoda czasu twojego. Lepiej coś ciekawego znajdź na necie odnośnie Xboxa 

Opublikowano
2 minuty temu, MaZZeo napisał:

Innowacją w przypadku PS5 jest to że rzygasz 289-330zł za grę na premierę.

A w przypadku Xboxa ze płacisz 600 pln rocznie za granie w stare gry. 

Opublikowano
4 minuty temu, LiŚciu napisał:

Bzdura. I nawet nie broń tej bzdury bo szkoda czasu twojego. Lepiej coś ciekawego znajdź na necie odnośnie Xboxa 

mnóstwo gier w ciągu ostatniego roku zadebiutowało w gamepassie. To jest po prostu fakt.

Opublikowano
Teraz, MaZZeo napisał:

Jak nie wypierdalam 300zł na sonowskiego gniota z białym paskiem PS5 na pudełku to nie czuje nowości :(

Bot poczuje nowość, bo jeszcze nikt go nie wyruchał jak Sonka wyruchała, ale klapy i nintendofagi mają już sa sobą lata doświadczeń. :) 

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

a innowacja to Demonsy z PS3 czy ku,rwa Suckboy na patentach zayebanych z Mario? XDDDD

A gdzie napisałem, że te gry są innowacyjne?

Opublikowano
2 minuty temu, MaZZeo napisał:

Jak nie wypierdalam 300zł na sonowskiego gniota z białym paskiem PS5 na pudełku to nie czuje nowości :(

Jprdl. Piszesz raz o drogim sprzęcie wożąc się z tekstami jaki kurwa jesteś bogacz by za chwile napisać ze nie wydasz na grę 300 pln bo ma biały pasek. A ja wydaje bo mam!!!! I nie dla paska tylko dla dobrej gry. 

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

No to o co chodzi z tą innowacją? xdd Kupujesz sprzęt żeby grać w nowe gry w jak najlepszej jakości, tu nie ma żadnej filozofii, ale to klapy dorabiają do tego jakieś teorie o gamechangerach, pieprzu i innowacji. :pawel: 

No gram, w Demonsy w genialnej grafice jakiej nie uświadczysz na ten moment u konkurencji, w Astrobota z prze zajebistymi funkcjami nowego pada, w Spider-Mana z funkcją ray tracingu, gra wygląda jak prawdziwy next gen itd. Nie będę wymieniał podciągniętych gierek z PS4, które dostałem w PS PLUSIE, bo własnie mnie nie podnieca możliwość ogrywania starych gierek na nowym sprzęcie, choć takiego Ghost of Thusima chętnie sprawdzę, a Control robi świetne wrażenie.

Opublikowano
18 minut temu, izon napisał:

No jak by było faktycznie tak, że są te premiery nowych gierek to bym się nie kłócił :) A póki co w gamepassie jest masa szrotu, gierek, które kupisz po 10-20 złotych i jedna, nowa gra czyli The Medium.

Kupię Forzy za 10 zł? Nier Automate? Tomby? Gearsy? Dooma?

No tak no tak ...

Opublikowano
Teraz, Starh napisał:

Kupię Forzy za 10 zł? Nier Automate? Tomby? Gearsy? Dooma?

No tak no tak ...

NieR automata, Tomr Raider, czy Gearsy to NOWE gry????

Opublikowano

Drogi sprzęt  "2 tysiące 300 złotych" xD

Kurwa glock więcej kosztował. TV, Soundbary dobre kosztują po 4 kafle, ale nie ps5 to dobro luksusowe xDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Boże, wiedza klapów o tym jak działa gamę pass, ile kosztuje i co posiada przypomina wiedzę ekonomiczną polskiego społeczeństwa, komicznie to się czyta xD jacy błodzy ignoranci

7 minut temu, LiŚciu napisał:

Jprdl. Piszesz raz o drogim sprzęcie wożąc się z tekstami jaki kurwa jesteś bogacz by za chwile napisać ze nie wydasz na grę 300 pln bo ma biały pasek. A ja wydaje bo mam!!!! I nie dla paska tylko dla dobrej gry. 

ta sama gra jest dostępna na xboxie za kod znaleziony w chipsach.

Opublikowano

Boty jak zwykle zjebanie umysłowe i zaglądaja innym do portfela. Przecież to to trzeba kijem napierdalać aby trochę zmądrzało. Sekta która jak nie masz game passa a juz nie daj boże kupisz grę która jest w passie zagryzie Cię. Elektrycznym pastuchem napierdalać to bydło a potem łamać kołem.

Edytowane przez PanKamil

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.