Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 930,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

No żaden, ale Mendrek to mentalny biedak i nie tylko, więc co się dziwić, że dla niego to jest drogo.

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

XGP i HBOGo łączy to, że obie są fantastycznymi usługami. :) 

Właśnie dlatego ciężko żebyśmy się dogadali. Dwa różne światy. Jak usługa, która w XXI wieku nie oferuje nadal 4K, na LG działa jak gówno i wrzuci coś konkretnego raz na ruski rok jest fantastyczna, to ciężko w ogóle znaleźć  jakieś  podstawy do merytorycznej dyskusji:)

Opublikowano

To prawda, bo nie znasz mojego punktu widzenia. Jako osoby która nigdy nie posiadała HBO Go i nie była na bieżąco z jego ofertą jestem zachwycony, że za względnie niewielką opłatą mogę sprawdzić mnóstwo fantastycznych seriali i filmów które chciałem zobaczyć (czy to stare czy to nowe). Po prostu mnóstwo dobrego.

Brak 4K? Nie jestem januszem który dzieła ocenia przez pryzmat "Fantastyczna grafika, świetna przygoda, drake jest super 10/10", tylko na dzieła patrzę kompleksowo. :) 

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

To prawda, bo nie znasz mojego punktu widzenia. Jako osoby która nigdy nie posiadała HBO Go i nie była na bieżąco z jego ofertą jestem zachwycony, że za względnie niewielką opłatą mogę sprawdzić mnóstwo fantastycznych seriali i filmów które chciałem zobaczyć (czy to stare czy to nowe). Po prostu mnóstwo dobrego.

Brak 4K? Nie jestem januszem który dzieła ocenia przez pryzmat "Fantastyczna grafika, świetna przygoda, drake jest super 10/10", tylko na dzieła patrzę kompleksowo. :) 

Rozjebałeś, to nawet nie wymaga komentarza :rofl::rofl:

Gość patrzy " na dzieła kompleksowo" ale jak ktoś ma TV 4K i chce mieć obraz 4K to jest Januszem? To jakiś odlot:facepalm:

Ale w końcu poznałem ten profil klienta, który jara się gamepassem i retrosami sprzed 10 lat, dzięki już nie będę więcej zaskoczony!

Edytowane przez izon

Opublikowano

HBO Go ma bardzo słabą aplikację (nawet nie ma jej na większość urządzeń) ale ofertę ma ambitniejszą niż papki Netflixu. 

Zresztą widzę tutaj zmianę retoryki klapow, miesiącami porównują Gamepass do Netflixa, a teraz stawiają na równi z HBO Go i mówią, że Netflix lepszy :facepalm:

Opublikowano

Widzę, że ubodło Cię co napisałem i znów nie zrozumiałeś. Ty odbierasz HBO status fantastycznej usługi, bo "brak 4K", a ja patrzę na nią kompleksowo, bo brak 4K nie czyni dzieł HBO słabymi, a 4K nie ratuje słabego filmu/gry. Jak widać bycie klapem i januszem idzie ze sobą w parze. :) 

Opublikowano

Co to znaczy ambitniejszą ? Bondy, które miałem przerobione po 10 razy na TVP w wieku 12 lat? Harry Potter, filmy Disneya?

Z gromnicą szukać na HBO ambitnego kina. Oczywiście jest genialny serial Gomorra, jest Wataha, jest bardzo fajne "Od nowa". Nie wspominam o Grze o Tron bo to chyba każdy oglądał - notabene świetny przykład ile doskonały serial traci wlaśnie w chujowej jakości.

Ostatnio obejrzałem super film VICE i to jest faktycznie ambitne kino. Ale te jaskółki wiosny nie czynią, generalnie w usłudze niewiele się dzieje, a brak 4k i słaba aplikacja sytuacji nie ratują.

Kompleksowo mój drogi to własnie biorąc pod uwagę WSZYSTKO: jakość obrazu, szybkość i intuicyjność działania, poziom seriali i filmów.

P.S. @Czoperrr a gdzie ktoś napisał, ze Netflix lepszy? Bo tak się zastanawiam, naprawdę skąd Wy bierzecie te swoje tezy i wnioski kompletnie z dupy?

Edytowane przez izon

Opublikowano

Izon po prostu lubi sobie dopisywać i wyciągać wnioski z dupy.

Ja po przeczytaniu paru ostatnich stron odpuściłem szkoda klawiatury na takie bzdety, to już przechodzi ludzkie pojęcie co te klapy wypisują :) 

Edytowane przez Soul

Opublikowano
31 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

4.5 mln PS5 Vs 2.8 mln XSX to nie jest dwa razy więcej

Z resztą, obecnie XGP jest już dostępny na 18mln urządzeń co oznacza comiesięczne wpływy na poczet Xboxa. Jak widać coraz więcej firm tak myśli i woli stały, regularny dopływ środków (model abonamentowy) niż jednorazowy zastrzyk finansowy (model retail gier Sony). 

Do Sony wpływa aktualnie kasa od ponad 40 mln subskrybentów. Plus jest o polowe tańszy ale ma dwa razy więcej userow wiec tu i tu kasa płynie podobna. To dane z 4q 2020 jeszcze przed ostatnimi sztosami z plusa. Teraz pewnie mamy z 60 mln. Efekt taki że nie potrzeba 400 gier śmieciowych wrzucać żeby mieć więcej kasy z regularnych wpływów abonamentowych.

Sony - robisz to dobrze i z klasą!

Opublikowano

Izon po prostu nie wziął tabletek - wciska komuś słowa w usta, potem obala je poronionymi argumentami i myśli, że myśli, że nie tylko prowadzi dyskurs, ale i w nim przoduje, a potem wychodzi, że najważniejsza jest graficzka, mało w co gra i teoretyzuje. No ciężki przypadek.

a zawsze jak zabraknie "faktów i argumentów" to zawsze może napisać coś o "zielonych ścierwach bez godności jebanych przez spencera" i "wyciąganiu kija z dupy" :) 

Opublikowano

Prawda jest taka, że taki MS sra pieniędzmi i ich byłoby stać na kupienie jakiegokolwiek studia, tu większe przeszkody korporacji robią prawne przepisy przed agresywnym przejmowaniem developerów, tylko tyle i aż tyle, że nie ma takiej mocy prawnej.

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Izon po prostu nie wziął tabletek - wciska komuś słowa w usta, potem obala je poronionymi argumentami i myśli, że myśli, że nie tylko prowadzi dyskurs, ale i w nim przoduje, a potem wychodzi, że najważniejsza jest graficzka, mało w co gra i teoretyzuje. No ciężki przypadek.

a zawsze jak zabraknie "faktów i argumentów" to zawsze może napisać coś o "zielonych ścierwach bez godności jebanych przez spencera" i "wyciąganiu kija z dupy" :) 

No przykro mi stary ale ta propaganda Ci po prostu nie wychodzi. To Ty i Czoperek dorabiacie jakieś nieistniejące tezy i generalnie nie zdażyło się jeszcze żebyś w merytorycznej dyskusji np. tym razem o filmach miał coś konkretnego do powiedzenia.

Tylko czekam aż ktoś napisze: a ile % graczy kończy gry na Sonce? To jest Wasz poziom dyskusji - odwracanie kota ogonem, pisanie nie w temacie, ośmieszanie się na każdym kroku.

Edytowane przez izon

Opublikowano

Podsumowanie Sony 2021: Sprzedano 20 mln konsol. Wydano świetne exy i każda multiplatforma działa najlepiej na PS5. Dodatkowo. Najlepszy Plus w historii i do kolekcji także wlatują kolejny hity. Sony rozdaje gry za darmo. Sony pozwala na powrót CP do Store, bo w końcu gra jest na tyle grywalna, że gracze których szanują mogą pograć uczciwie. PES 2022 zostaje exem Sony.

Podsumowanie MS 2021: Przejęcie największego crapiszcza Bethesdy, EA rak dołącza do GP. Zalew indorów w GP. Halo finalnie wychodzi, ale okazuje się crapem. Zero innych gier. Dalej czekamy na Forze. Baterie wycofane ze sklepów, więc pady od X stają się bezużyteczne i trzeba grać jak zwierze na myszce. Dotatkowo zero pespektyw na 2022 rok. Fifa zostaje exem na Xboxa, ale EA postanawia zostawić obecny silnik na kolejną generacją, bo imo na X głupsze społeczeństwo i się nie zczai. Wzrastają ceny GP i Golda. Rozdziałka w daszbordzie zmniejszona do 720p. Spencer mówi, że rok był ajmejzing i dostaje gonga na ryj.

Opublikowano
16 minut temu, LiŚciu napisał:

Do Sony wpływa aktualnie kasa od ponad 40 mln subskrybentów. Plus jest o polowe tańszy ale ma dwa razy więcej userow wiec tu i tu kasa płynie podobna. To dane z 4q 2020 jeszcze przed ostatnimi sztosami z plusa. Teraz pewnie mamy z 60 mln. Efekt taki że nie potrzeba 400 gier śmieciowych wrzucać żeby mieć więcej kasy z regularnych wpływów abonamentowych.

Sony - robisz to dobrze i z klasą!

To są bardzo naciągnięte wnioski, bo uwierz mi że gdyby nawet był wzrost o 10 mln subskrybcji w ciągu kwartału to byłby to ewenemtent.

Do tej pory plusa opłacało 41.5 mln urzytkowników na grudzień 2020, a to oznacząłoby że przez 3 miesiące liczba subskrybentów musiałaby wzrosnąć niecałe 50%, czyli te brakujące 18.5 mln. 18.5mln na:

• 4.5 mln sprzedanych PS5 (i to przy założeniu, że to sami nowi użytkownicy i każdy z nich opłaca Plusa
  • 14 mln nowych posiadaczy PS+ z PS4 które nie ma nic nowego z tej usługi względem dotychczasowej oferty.

no niezłe fikoły, ale takie coś to mógłby osiągnąć XGP z najlepszą ofertą abonamentową na rynku, a nie marne PS+ :) 

Opublikowano
1 minutę temu, messer88 napisał:

wataha xd klapy do seriali to jak i do gier 

Bardzo dobry serial ale jak ktos stawia tomb raidera ponad uncharted to czego tu oczekiwac :reggie:

Wracajac do spraw waznych to jestem zajebiscie ciekawy jak sony poradzi sobie ze swoim passem. Nie maja takich srodkow jak tata spencera, nie moga sobie pozwolic na dodawanie swoich exow day one bo one sa kapitalnej jakosci, pochlaniaja wielkie budzety no i zwyczajnie wychodza, one po prostu istnieja. Ms latwo obiecywac rozdawnictwo exow jak zadnych nie posiada. Tak czy inaczej taka usluga na sonce to bedzie wydarzenie nr 1 tego roku w giereczkowie. Zacieram rece.

Opublikowano
5 minut temu, Donatello1991 napisał:

Podsumowanie Sony 2021: Sprzedano 20 mln konsol. Wydano świetne exy i każda multiplatforma działa najlepiej na PS5. Dodatkowo. Najlepszy Plus w historii i do kolekcji także wlatują kolejny hity. Sony rozdaje gry za darmo. Sony pozwala na powrót CP do Store, bo w końcu gra jest na tyle grywalna, że gracze których szanują mogą pograć uczciwie. PES 2022 zostaje exem Sony.

Podsumowanie MS 2021: Przejęcie największego crapiszcza Bethesdy, EA rak dołącza do GP. Zalew indorów w GP. Halo finalnie wychodzi, ale okazuje się crapem. Zero innych gier. Dalej czekamy na Forze. Baterie wycofane ze sklepów, więc pady od X stają się bezużyteczne i trzeba grać jak zwierze na myszce. Dotatkowo zero pespektyw na 2022 rok. Fifa zostaje exem na Xboxa, ale EA postanawia zostawić obecny silnik na kolejną generacją, bo imo na X głupsze społeczeństwo i się nie zczai. Wzrastają ceny GP i Golda. Rozdziałka w daszbordzie zmniejszona do 720p. Spencer mówi, że rok był ajmejzing i dostaje gonga na ryj.

dziękujemy Donatello za relacje z Choroszczy, a teraz wracamy do wydarzeń ze świata realnego

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.