Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
2 minuty temu, Faka napisał:

to jeszcze za mityczne 4 zł, sumienie masz czyste, bo nie przyczyniasz się do niszczenia branży gierkowej, 

No niezły fikoł.

Gamepass pełen śmieciowych gier to złota era giercowania:dynia:

Devi są szczęśliwi że faka gra w ich gierki za 4plny zamiast im zapłacić pełną cenę:dynia:

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 936,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Skumaj typie, że developerowi to lata w okół chooja czy Ty płacisz miesięcznie 4zł czy 50zł za gamepassa. On dostanie i tak taki sam hajs bo dostaje go od Microsoftu wg. warunków umowy, na którą sam się zgodził.

Myślisz, że jak dasz 350zł to lwia część pójdzie do twórcy gry? Nie bardzo, oprócz haraczu dla Sony, spora cześć trafia do dystrybutora, sklepu, producenta fizycznej kopii.

Edytowane przez Czoperrr

Opublikowano

Ten ból dupy Liścia o god passa nigdy nie przestanie śmieszyć.

Szykuje się dla niego bolesna generacja, bo gamę pass dopiero się rozkręca, w kolejnych miesiącach i latach, coraz więcej gier będzie lądować day fucking one w abonamencie. 

Psy będą szczekać, a karawana będzie jechać dalej.

Opublikowano

Nie no, ja jako beneficjent gamepassa rozumiem jego korzyści dla mnie. Ale wiem że to początek końca epoki wysokiej jakości gier, chęci dostarczania dobrych światówi i mechanik. Bo po co się ma dev starać jak jego gra i tak zginie w gąszczu całej usługi. Nie mam bólu dupy o gamepasssa - mam ból dupy o jakość gier a gamepass zdecydowanie jest i będzie hamulcowym. 

Opublikowano

W sumie, trochę prawdy w tym jest. Ocenimy efekty gamepassa za 2-3 lata. Czy faktycznie jakość gier spadnie? Możliwe.

Opublikowano

Przecież Xkundle jak robią statystykę GP 15 mln użytkowników? Przecież użytkowników, którzy opłacają realnie co miesiąc jest może ze 2-3 miliony. Reszta Xkundli jedzie co miesiąc po 1 dolar i już. Niby czemu Spengej chciał już podwyżke zrobić i zrobi. Jak producenci zobaczą ile Sony zarabia na grach. Minimu 10mln kopii każda gra w cenie 300 zł, to zaraz zrezygnują z udziału w Gejszczurzokundlopasie. Najduchy pierdolone.

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał:

W sumie, trochę prawdy w tym jest. Ocenimy efekty gamepassa za 2-3 lata. Czy faktycznie jakość gier spadnie? Możliwe.

O jezu, ale ta usługa jest na rynku od czerwca 2017 - nie wydaje mi się, żeby tytuły od 1st party MSu dostarczały tam piach. Raczej w drugą stronę.

no ale ocenimy za 2-3 lata :dynia: 

Opublikowano
7 minut temu, Czoperrr napisał:

Minęły już ponad 3 lata od kiedy Microsoft serwuje swoje gry day one w gamepassie, jakoś nie zauważyłem spadku jakości gier z powodu abonamentu.

IMG_20210418_095933.jpg.35d27c7d14239c169c1d250531abaa68.jpg

No ale kto wie, może za 3, 10 albo 30 lat się to zmieni?  jeśli poziom spadnie i w gamepassie zacznie być serwowany syf to po prostu anuluje subskrypcje i tyle

Opublikowano

Jak chcecie te "jakosc sony" to mowi wam ten gosc z bend, a wczesniej cuckman co macie robic - wyjmij 80 euro na premiere i nie sprzedawaj po przejsciu. To nie gamepass, ale wy zabijecie te gry.

Opublikowano

Szukałem sobie w necie informacji i wyszło, że Zelda Breath of the Wild, uznawana za tytuł rewolucyjny, z budżetem szacowanym na 20mln dolków potrzebowała 2 mln sprzedanych kopii aby wyjść na 0. Obecnie tytuł sprzedał sie w 21.5 mln kopii. Konsola sprzedała się w 4 lata w 80mln sztuk, w czasie porównywalnym do PS4 wyprzedzi je o mile.

Control - świetnie przyjęty, unikatowy tytuł od Remedy miał jakieś 20-30 mln budżetu i przy dwóch milionach sprzedanych kopii jest to wynik satysfakcjonujący dla Remedy, które może sobie pozwolić na eksperymenty. Rozwijają się i mają coraz to nowsze kontrakty - pokazali, że nie budżet a pomysł na grę gwarantuje sukces.

Nie jest znany koszt developingu Days Gone, ale patrząc że tytuł ograło jakieś 9 milionów graczy, a sama gra się nie zwróciła nie sądzę, żeby był to dla Sony sukces. Sony liczyło, że wydając kolejnego open-worlda pod linijkę wyda hit i spijać będzie śmietankę. Wychodzi jednak na to, że tam gdzie inni dywersyfikują (MS) lub stawiają na mniejsze budżety (Nintendo/505) szansa jest na rozwijającą się branże.

U Sony panuje stagnacja i jak widać bidżety sprawiają, że developerzy 1st party są jak saperzy - mylą się raz a pomyłka może skończyć się śmiercią studia. IMO to dobrze, Sony potrzebowało kubła zimnej wody. Do końca generacji ich gry będą wychodziły na inne sprzęty//przy mniejszym budżecie albo Sony się zawinie.

Już nie mogę się doczekać, przyda się zmiana warty w giereczkowie. :) 

Opublikowano

I taka zjebana polityka Sony doprowadziła do tego, że są teraz chłopcem do bicia w branży. A i tak większość czasu przesiadywałem na konsolach Sony, to jednak chujowo się tak patrzy, że się jeszcze nie ogarnęli i myślą, że Returnal za 360 zł to uczciwa cena jak za grę AA. Styki im się tak popierdoliły, że większość musi tam w tym pojebowie sonowskim przytakiwać, że napierdalać i ani kroku wstecz, kosztem graczy.

Opublikowano

Nintendo to inna sprawa każdy posiadacz kupi taka zelde lub Mario więc liczby są kosmiczne. Zyski także, skoro gra od premiery nie potaniała w ogóle. 

Opublikowano

Niedziela rano a Liściu znowu pierdoli o czymś o czym nie ma pojęcia, nie wiadomo jak wyglądają umowy pomiędzy twórcami gier a MS, nie wiadomo jak biznesowo przekłada się jedna sprzedana fizyczna kopia na jedna wydana grę cyfrowo w GamePassie.

Ale jest Liść, on wie wszystko, wie co jest dla twórców lepsze ten gość mnie nigdy nie przestanie bawić.

Opublikowano

@Faka wypierdalaj zjadac rodzyny z dupy spencera jebany placzku. Tymi roztrzesionymi lapkami to mozesz sprawdzic sobie wyniki sonki a nie tu morda mlaskac zielony gownozjadzie. Chlocy do bicia :yao: kurwa nie dosc ze sony sprzedaje wszystko co ma to samo sobie ustala ceny i nie patrzy sie na biedakow jebanych. Nie podoba sie? A moze sony rozwalilo sobie ryj przez to? Hahahahahahah. Zielone kurwy pod butem sony zawsze i wszedzie i tylko spod tego buta moga ucisnione frajery jak faka plakac. 

Jeszcze to wojowanie Days Gone. Najwiecej za days gone placza polykacze gowna z gamepassa ktorzy nawet gry nie sprawdzili. Solidna gra z kompletnie zjebana premiera, a bugi sa do dzisiaj i spadki na ps5. Dostali szanse i wszystkie potrzebne narzedzia, wykorzystali ja tylko w polowie a teraz placza w mediach jakie to sony zle. Albo robisz swoja robote na pelna pizde albo idz gowna wypuszczac do microsoftu. Zero sentymentow.

Chcecie walic w sonke? Znajdzcie cos na czym faktycznie sie wyklada a nie szczekacie zza plotu kundle bez gier na rozjebanej konsoli bez serwisu

Opublikowano
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

a sama gra się nie zwróciła

Gra się zwróciła i zrobiła zysk, co było w artykule Schreiera, poszło o oceny i to jak zbugowana na premierę była

Opublikowano
24 minuty temu, eX4cT_PL napisał:

Niedziela rano a Liściu znowu pierdoli o czymś o czym nie ma pojęcia, nie wiadomo jak wyglądają umowy pomiędzy twórcami gier a MS, nie wiadomo jak biznesowo przekłada się jedna sprzedana fizyczna kopia na jedna wydana grę cyfrowo w GamePassie.

Ale jest Liść, on wie wszystko, wie co jest dla twórców lepsze ten gość mnie nigdy nie przestanie bawić.

Odpowiem Ci jak udowodnisz że potrafisz dodać 2 + 2.

Opublikowano
13 minut temu, schabek napisał:

@Faka wypierdalaj zjadac rodzyny z dupy spencera jebany placzku. Tymi roztrzesionymi lapkami to mozesz sprawdzic sobie wyniki sonki a nie tu morda mlaskac zielony gownozjadzie. Chlocy do bicia :yao: kurwa nie dosc ze sony sprzedaje wszystko co ma to samo sobie ustala ceny i nie patrzy sie na biedakow jebanych. Nie podoba sie? A moze sony rozwalilo sobie ryj przez to? Hahahahahahah. Zielone kurwy pod butem sony zawsze i wszedzie i tylko spod tego buta moga ucisnione frajery jak faka plakac. 

Jeszcze to wojowanie Days Gone. Najwiecej za days gone placza polykacze gowna z gamepassa ktorzy nawet gry nie sprawdzili. Solidna gra z kompletnie zjebana premiera, a bugi sa do dzisiaj i spadki na ps5. Dostali szanse i wszystkie potrzebne narzedzia, wykorzystali ja tylko w polowie a teraz placza w mediach jakie to sony zle. Albo robisz swoja robote na pelna pizde albo idz gowna wypuszczac do microsoftu. Zero sentymentow.

Chcecie walic w sonke? Znajdzcie cos na czym faktycznie sie wyklada a nie szczekacie zza plotu kundle bez gier na rozjebanej konsoli bez serwisu

etap 2. gniew

a że naiwnie wierzycie, że ten model sony będzie działał dalej to śmieszy mnie niesamowicie XDDD ROBOTA NA PEŁNĄ PIZDĘ OD LINIJKI, tylko nie ryzykujcie za bardzo, bo jak się nie sprzeda to zamkniemy. Bezpiecznie, te gównojady i tak nie lubią nowości.

Opublikowano

Najśmieszniejsze jest to, jak niebieskie klapy handlem używkami doprowadziły do zajebania sprzedaży Days Gone, a teraz wszędzie na forach modlą sie o to żeby gra dobrze sprzedała sie na PC, bo wtedy dzięki pecetowcom powstanie Days Gone 2. 

I założe się że to samo będzie z Returnal. Klapy najpierw zajebią jego sprzedaż opierdalając na drugi dzień używki na aukcjach. A później jak już sie okaże za rok/dwa że gierka oficjalnie nawet na siebie nie zarobiła, to będą sie modlić żeby wersja PC się dobrze sprzedała, bo może wtedy wyjdzie druga część.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.