Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Śmieszna sprawa, ustawiłem te cienie co zalecacie na średnie i dopiero wskoczyło mi wiele dodatkowych efektów które wcześniej z jakiegoś powodu się nie odpaliły. Gra wygląda jeszcze bardziej obłędnie, ale płynność się delikatnie zmniejszyła. Chyba będę coś musiał z ultra na high wrzucić, ale i tak jest zajebiście.

• Odpowiedzi 155
  • Wyświetleń 39,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Hmm, to chyba jednak coś związane z określonymi ustawieniemi/sprzętem, ale w sumie bardzo dziwne. Bo sporo ludzi myślało, że jest coś nie tak, bo im się same ustawienia zmieniły na niższe, ale że u Ci

• Redzi pewnie siedzą na reddit i kopiują wszystko do następnego update, wiec będzie dobrze

• Serio to nie jest autosugestia. Cyberpunka pierwszy raz ponad roku temu, zachwycając się grafiką. Jakieś 2 miesiące temu wróciłem do gry i byłem mega zaskoczony pogoroszoną grafiką. Myślałem początkow

Opublikowano
1 minutę temu, Widget napisał:

Śmieszna sprawa, ustawiłem te cienie co zalecacie na średnie i dopiero wskoczyło mi wiele dodatkowych efektów które wcześniej z jakiegoś powodu się nie odpaliły. Gra wygląda jeszcze bardziej obłędnie, ale płynność się delikatnie zmniejszyła. Chyba będę coś musiał z ultra na high wrzucić, ale i tak jest zajebiście.

Bo pewnie ustawiłeś cienie z RTX na medium :D

Opublikowano

Nieeee, definitywnie nie, tak jakby nie zaskoczyły w ogóle efekty, dopiero jak cienie wskoczyły to zauważyłem. Znajomemu po cutscence rozdzielczość zmieniło.

Opublikowano
  • Autor

B450

R5 3600

32GB DDR 3200mhz

RTX 380

install gry na 860 Evo M.2

4K Ultra RT 
Grain, Flare, Blur, AA = off

CSR - medium (choć nie zauważam różnicy)

FPS 50-60

PoaXyoU.jpg

zbjpoOc.jpg

3x8lImF.jpg

nfPamrM.jpg

Ygi7Ya3.jpg

rGYfzu3.jpg

Opublikowano

To dorzucę coś od siebie. Testowałem wydajność na DLSS Performance, bo framerate >> fidelity, od zawsze na zawsze. 1080p, framerate lekko dipuje w dół w gęsto zaludnionych ulicach:

1091500_20201210180721_1.thumb.png.4b51d0a86b35e4af3c2d3ff0b4cd992d.png

1091500_20201210180135_1.thumb.png.5ec13d5e2e61ca05176bcda2c82361e6.png

1091500_20201210184632_1.thumb.png.bfab6ec7ba989d69f4b81d77677d927c.png

Ale to Night City to jest kurdła metropolia prima sort, pany.

Opublikowano

AMD Ryzen 7 3700X

16GB DDR4

RTX3070

3440x1440

ULTRA SETTINGS

RAY TRACING OFF

~100FPS

Opublikowano

7 3700x

32GB

RTX 2060S

W sumie tylko DLSS zmieniłem jak pisaliście stronę wcześniej, resztę mi samo ustawiło  w sofcie GF. Po wyłączeniu ziarna, aberacji i głębi skoczyło z 45/50 fps na 60-70.

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Opublikowano

Wszystko na najwyższym za wyjątkiem cieni lokalnych (średnie), rozdzielczości cieni kaskadowych (średnie) i wolumetrycznych chmur i mgły (wysokie). RT również na Ultra. DLSS na ustawieniu wydajność.

Framerate od 35 do 55, dlatego gram na padzie. Spróbuje jeszcze pokombinować i zobaczę czy nowe sterowniki coś poprawią.

ylUVI3I.png

7TLxCYb.png

32MDmrD.png

mgMgZXI.png

vBH4ZB7.png

qshFX0H.png

M8F1Oxu.png

xHd0u7Q.png

lGrRpiL.png

ozhTSx4.png

OPJQeq0.png

PK8dQC6.png

Opublikowano

Ten w oknie na początku wygląda jak Maleńczuk :D

Stery pobrałem jak się gra pobierała. Na str GOG wyskoczyło że przygotowali stery. 

Opublikowano
1 minutę temu, Bigby napisał:

Framerate od 35 do 55, dlatego gram na padzie. Spróbuje jeszcze pokombinować i zobaczę czy nowe sterowniki coś poprawią.

Mam taki sam klatkarz praktycznie ale gram w 1440P i część ustawień w dół RT medium itp a reszta ultra/wysokie. Macie jakieś błedy? Ja na 4h grania praktycznie nie mam, raz mi się ubrania i siusiak nie wczytał. 

Nocą ta gierka jest piękna!

Opublikowano

W prologu na R5 3600, 16gb RAM i RTX 2070 miałem 60 fps na Ultra z RT na średnim z obniżonymi tylko tymi cieniami wspomnianymi w pierwszym poście. DLSS na wydajność. No ale jak skończyłem prolog i wyjechałem na miasto to jest tragedia. Klatki wahają się od 30 do 50 (częściej jednak tej pierwszej wartości) i w sumie bez znaczenia czy coś zmienię w ustawieniach, wydajność się nie zmienia. Potem sobie wchodzę w wąskie uliczki albo do budynku i znowu 60 fps. :reggie: 

Dawać mnie już tego RTX 3070. :[ 

Opublikowano
Teraz, suteq napisał:

W prologu na R5 3600, 16gb RAM i RTX 2070 miałem 60 fps na Ultra z RT na średnim z obniżonymi tylko tymi cieniami wspomnianymi w pierwszym poście. DLSS na wydajność. No ale jak skończyłem prolog i wyjechałem na miasto to jest tragedia. Klatki wahają się od 30 do 50 (częściej jednak tej pierwszej wartości) i w sumie bez znaczenia czy coś zmienię w ustawieniach, wydajność się nie zmienia. Potem sobie wchodzę w wąskie uliczki albo do budynku i znowu 60 fps. :reggie: 

Dawać mnie już tego RTX 3070. :[ 

Dokładnie to samo. Jedyna opcja na stałe 60 FPSów z naszą kartą to granie bez RT.

Opublikowano

W jakiej rozdzielczości? 

Ja na 2070S w 1440p z RT tylko wlaczone, pozostałe opcje wyłączone trzymało te 60 klatek.

Opublikowano
Teraz, easye napisał:

W jakiej rozdzielczości? 

Ja na 2070S w 1440p z RT tylko wlaczone, pozostałe opcje wyłączone trzymało te 60 klatek.

1080p

3 minuty temu, UberAdi napisał:

Dokładnie to samo. Jedyna opcja na stałe 60 FPSów z naszą kartą to granie bez RT.

No chyba tak, a szkoda bo jednak z RT wizualia się jednak dosyć mocno zmieniają na plus, szczególnie nocą. 

Opublikowano

Błędy miałem 2 - w jednym z pościgów nie mogłem wyciągnąć broni; w misji z ripperdockiem gra kazała mi porozmawiać z postacią mimo że już to zrobiłem. Pomogło wczytanie save'a sprzed minuty.

Opublikowano
1 minutę temu, suteq napisał:

1080p

A jak jest obciążony procek przy tej rozdzialce? Pewnie mocno, co?

Opublikowano

Ta gierka ma jakieś autosave? Nigdzie tego nie widzę w opcjach ani jak zapisuję ręcznie. 

Obczajcie sobie te bonusy, ścieżkę wrzucę na telefon:wub:

Opublikowano

Ja gram w 1440p z 8700k podkręconym do 4,7

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano
9 minut temu, easye napisał:

A jak jest obciążony procek przy tej rozdzialce? Pewnie mocno, co?

No właśnie nie. Normalnie teraz gram na średnich detalach żeby mieć w miarę stabilne 60 fps ale odpaliłem najwyższe z RT średnim i MSI Afterburner pokazuje ok. 50% w mieście. Karta za to w zależności od otoczenia to od 70 do 95% wydajności. 

Opublikowano
22 minuty temu, Ukukuki napisał:

RT jest cudny w tej gierce, chciałbym go dać wyżej no ale nie mam czym tego pociągnąć xd

co?

w 90% przypadków nie widzę różnicy. Ani u siebie na kompie ani na yt.

Opublikowano
  • Autor

Redzi maja coś tu spierdolonego 

Testuje 3080, rożne rozdzielczości i nie ważne czy mam 1080p, 1440p czy 4K......podobne fps dropy w mieście i to nawet do 45 na Ultra RT w 1080p...i tak samo w 4K

No i teraz Ultra RT vs Ultra

na 1080p Ultra daje wiecej fps niz Ultra RT....ale w 4K jest na odwrót....Ultra RT daje wiecej fps niz Ultra bez RT

what the fuck

Edytowane przez Labtec