Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Na oku mam jakiegoś ,,mobilka" (nie wiem czemu tak nazywa się ,,mechy", cyberbiotyczne roboty w Mobile Suit Gundam, z tej klasycznej wersji z 1979-80), z tym że nie wiem do końca co chciałbym konkretnie. Albo Statua lub Ruchoma figurka. Intryguje mnie coś w stylu:Model figurki GUNDAM HG 1/144 Rx-78-02 Gundam (The Origin)Niesamowity model figurki GUNDAM od cenionego japońskiego producenta Bandai. Ten model GUNPLA HG 1/144 Rx-78-02 Gundam (The Origin) to doskonała pozycja dla fana i kolekcjonera.... jednkaże może to być model nie do składania, ale jako ,,gotowa" figurka, nawet większa, np. do 30 cm wysokości. Najlepiej by było, gdyby to był taki najbardziej klasyczny ,,mech". Polecacie coś oprócz tego powyżej?W dniu 19.09.2025 o 17:05, SebaSan1981 napisał(a):Pierwsza część moich figurkowych zbiorów. Na początek mały wycinek kolekcji DragonBall. Zatem mamy tu mniejsze figurki, charakterystyczne kultowe mini scenki znane z anime i komiksów DB a także chatkę Kame Sennina.Mam także duży kapsułkowy motocykl z Bulmą i piracką łódź podwodną (z jednego z odcninków DB) ale foty łodzi wrzucę później, nadal czekam na dziadka pustelnika i coś jeszcze aby dostawić na półkę z łodzią.Na półce poniżej troszkę gamingowych figurek np Hornet z Silksonga, ChunLi, Mai Shiranui, Jesse z Pokemon.Podliczyłem też ile mam gołych bab w kolekcji i okazuje się że zaledwie cztery. Wszystkie inne są w ten czy inny sposób pozakrywane i nie szczują sterczącymi sutami na kilometr.Wkrótce więcej fotek wszystkiego co nachomikowałem przez ostatnie lata Na wszystkie fanaberie Mistrza Roshiego! Na Smocze Kule! Ha! I want it the same!!!! Ależ to jest piękne... Chyba bym u siebie (gdybym miał taką kolekcję) pucował te figurki co 2 dni. :) Nie napatrzyłbym się nawet do końca życia... Czasu na takie perełki by na ,,paczałking" nie starczyło. Hoho!
Opublikowano 29 minut temu29 min Haha dzięks! Nom było trochę szukania, nadal rozglądam się za kilkoma specyficznymi figurkami, zwłaszcza z pierwszej sagi. Moje Smocze Kule a raczej ich kolekcja bazuje na DB i DBZ bo do nich mam największy sentyment. Fotki wspominanej wcześniej łodzi podwodnej wraz z "instrukcją obsługi". Ta łódź to kawał ciężkiego żelastwa z dodatkowymi ficzerami. Szklana kopuła jest otwierana, środek może być opcjonalnie podświetlany specjalną dedykowaną lampeczką z magnesikami. Trzy fotele są mocowane magnetycznie i można na nich usadzić figurki (w skali od 1:8 lub mniejsze) w postaci siedzącej.