Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dragon Quest XII - The Flames of Fate

Featured Replies

• 4 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 34
  • Wyświetleń 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• To masz inne tytuły od tego. Dragon quest ma być oldskulowy

• I niech to nie trwa jednak milion godzin, bo jestem już stary i nie mam czasu na tak długie gry. Chociaż ciągle mam ochotę wrócić do XI i ją dokończyć. 

• Mogliby naprawde zrobic cos z ta muzyka w serii.Wczesniejsze czesc jeszcze uszly ale przy dq11 chcialo sie zrobic mute to tego plumkania nie dalo sie sluchac. Akurat info ze chca cos zmienic w walkach

Opublikowano
W dniu 27.05.2021 o 19:54, Hendrix napisał:

@Ma_niek & @dee

Nic nie zrobią dopóki żyje, a sam Sugiyama ma również część praw do marki, nawet lepiej: to on odbierał nagrody honorowe dla serii xDDD 

No to już chyba nieaktualne :-|

• 4 lata później...
Opublikowano

Jak na dragona wygląda w miarę ale design głównego beznadziejny jak dla mnie

Widać że trochę odeszli od kreski Akiry

Kiedyś było to 1:1 z dragon ballem

Opublikowano
37 minut temu, Soban napisał(a):

czyli gra poszła do śmietnika i robią od nowa, wiec do zobaczenia za 5 lat xd

nie wiemy kiedy zrestartowali.

otoczenie wygląda super, lecz postacie to totalny kasztan.

Opublikowano

Szkoda restartu, no i liczyłem na mroczniejsze klimaty tym razem, a wygląda to typowo dla serii. Niemniej jednak i tak mam do ogrania jeszcze VII Remake i 1-2 Remake, więc jak dla mnie może wyjść w 2032.

Opublikowano

O grze było cicho bardzo długo i jednak potwierdziło się, że coś tam poszło nie tak. Ciekawe kiedy ten restart nastąpił i na kiedy planują premierę. Tym razem już coś z gry pokazali, więc myślę, że następny restart nie grozi, ale no pewnie najwcześniej za 3 lata.

Szkoda, ale SE strasznie źle zarządza swoimi topowymi jRPG. FF nowe odsłony (nie remake) wychodzą raz na prawie 10 lat, DQ tak samo.

Opublikowano

DQ XI był świetny (w sumie to jeszcze nie skończyłem, ale co jakiś czas wracam jak do dobrego ale dlugiego shounena), ciągle bardzo archaiczny i trzymający się mocno swoich korzeni, ale miało to swój urok. To co pokazali teraz, na ile można w ogóle wyciągać jakieś wnioski po tym teaserze, wyglada na bardziej otwartą grę, z bardziej nie wiem elastyczną(?) eksploracją. Grafika trochę plastelinowa jak w VII, nie wiem jeszcze czy mi sie to podoba, finalny efekt pewnie będzie spoko. Nie wiem też jak rozumieć słowa Horiego o postaciach Toriyamy, czy jeszcze zdążył zaprojektować bohaterow dla XII, czy po prostu chodziło mu o klasyczne potworki które stworzył dla serii.

Teraz tylko pytanie, czy sklejali filmik na szybko bo 40sta rocznica i trzeba cos pokazać, czy może faktycznie prace są już zaawansowane i max za 2 lata premiera?

Btw czemu to nie jest w dziale RPG?

Opublikowano

Pokaz na 40lecie to totalna padaka xD 40 lat kurw i taką biedę zrobić to trzeba umieć

Tyle czekania a oni wyjebali grę do kosza żeby zacząć od nowa, pewnie zrobili takie gufno jak FF XVI chciałbym być jrpgiem slasher Edition, ale po sukcesie Ekspedycji 33 i widząc że ludzie chcą turowej walki zaczęli jeszcze raz

patrząc realistycznie to nie dociągnę do premiery tylko się przekręcę ze starości ehh

W sumie to jako uber fanowi serii hype mi momentalnie opadł jak zobaczyłem chyba najbardziej hujowego protagonistę w historii