Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A Plague Tale: Requiem

Featured Replies

• Odpowiedzi 984
  • Wyświetleń 82 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• grafika jest piekna (zwlaszcza "z daleka", z bliska juz mniej ale i tak), klimat sie wylewa z ekranu, gameplay to w sumie poki co to samo co w jedynce, jade teraz 3 chapter i jak na razie jest troche

• Podobny poziom co HFW, ale tam mamy otwarty świat i 60 fps  więc nawet nie ma co porównywać, bo wtedy szczury przegrywają. No ja nie za bardzo słyszę muzykę w grze, bo słuchawek nie mam do xboxa,

• Dokładnie tak, choć ja oceniam przeskok z 7 na 9/10 - idealnej noty nie dam, ale kuźwa dawno tak gra nie wciągnęła mnie swoją historią, świetnie napisanymi, wiarygodnymi relacjami międzyludzkimi i ogó

Opublikowano

Mówiłem, że październik. 18-ty. :) 

LeYKdBI.png

Edytowane przez Bigby

Opublikowano

Jednak PC najlepsza platforma. Prawie 100 zł różnicy, a na jakimś CDKeys pewnie nawet za 120 się znajdzie. 

I oczywiście Game Pass za 4 zł. :nosacz3:

Opublikowano

Pojebało ich z tą ceną na Pleja. Miałem brać niby niedługo po premierze, no ale raczej poczekam.

Opublikowano

Gra na gameplayach wygląda bardzo dobrze, wiec w sumie nie dziwi mnie ta cena. 

Opublikowano

Nie wiem ile kosztowała, bo ograłem dopiero w Plusie, no ale 90 zł więcej niż na PC to tak trochę słabo. Te 30-40 zł mógłbym zrozumieć jak to miało miejsce z Keną czy Sifu chyba.

Opublikowano

Klimat jedynki byl swietny ale sama gra tak cholernie mialka, przecietna, ze strasznie sie z nia musialem meczyc i te gameplaye z dwujki zalatuja mi dokladnie tym samym -__- yahhh

Nie wiem czy sie na to jeszcze raz skusze ale generalnie zero hypeu, wielki dystans

Opublikowano
13 minut temu, Donatello1991 napisał:

Z jakiej paki octowcy jeszcze dostają gry taniej?

Ciekawe na ile gra starczy, bo jak z 7h to lepiej w gp ograć. 

Normalka. Praktycznie każdy tytuł od zawsze jest tańszy, czasem sporo.

Jeśli tak długa jak jedynka, to bliżej 10-12h.

Opublikowano

Liczyłem na większy skok względem jedynki. Dobrze ją wspominam, fajna, przyzwoita gra, ale myślałem, że dwójka wskoczy półkę wyżej a na to się nie zanosi. 

Opublikowano

Mając świeżo w pamięci Innocence (i będąc po kilkukrotnym przejściu tejże gry), różnica jest i to niemała, choć nadal jest to tylko sequel i tylko produkcja AA. Poprawili grafikę, która z dodatkiem ray tracingu, bardziej szczegółowymi modelami postaci i bogatszymi lokacjami, lepszym cieniowaniem oraz oświetleniem sprawia, że Requiem będzie jednym z najładniejszych tytułów tego roku. Animacje nie są aż tak sztywne jak w poprzedniku, poprawiono reżyserię cutscenek, w końcu też nie jesteśmy ograniczeni do samej procy i chowania się po krzakach. Pewnie znajdą się też inne zmiany, które nadadzą grze większej jakości i różnorodności niż w Innocence.

Wygląda na to, że dostanę dokładnie to co chciałem. No ale mimo wszystko mówię to z pozycji ogromnego fana jedynki, więc jestem "lekko" stronniczy. ;) 

1021927.jpg

52163869825_ba2f93cd81_h.jpg

A_Plague_Tale_-_Recenzja-min.jpg

uajurPH.png

Opublikowano

Amicia lekko w stronę Natalie Portman ewoluowała :wub:

Kupuję na premierę, bo chcę to mieć na półce, podobnie jak jedynkę, a że premiera dzień przed moimi urodzinami to będzie prezencik.

Jeszcze tylko jakiś friendly fire, żeby Hugo odstrzelić na starcie i byłby sequel idealny :banderas:

Opublikowano
4 minuty temu, Wredny napisał:

Jeszcze tylko jakiś friendly fire, żeby Hugo odstrzelić na starcie i byłby sequel idealny :banderas:

please-dont.gif

Opublikowano

No co ja poradzę, że dla mnie ten gówniak był największą wadą jedynki :dunno:

Mam 42 lata, ale instynktu tatuśka we mnie tym zabiegiem nie wyzwolili - rządzę mordu prędzej :reggie:

Od czasu Ashley z RE4 najbardziej wkurwiający eNPeC.

Opublikowano
  • Autor

Mnie ten guwniaczek jakoś bardzo nie irytuje ale jakby coś mu się przydarzyło w tej części to nie żebym wtedy narzekał. A co do samej gry to czekam, podoba mi się to co pokazali wczoraj. 

Opublikowano

Heh, a już myślałem ;)

W każdym razie na pewno się ogra, ale poczekam na jakąś promkę, może na Black Friday :D

Na PS5 pudełeczko w preorderze najtaniej wyjdzie w ME czy Neonecie za 229 zł.

Opublikowano

Będzie, ale w Cloudzie. 

Tak żeby nikt się nie napalał, że sobie natywnie pogra, chyba że usuną wszystkie szczury z gry. :nosacz3: