Opublikowano 14 maja14 maj Dobry news na start dla świeżego posiadacza konta na steam xd.Świetna maszynka tylko ogromna sie wydaje przy pierwszym kontakcie.Chwilę się tylko pobawiłem w days gone ale jak to fajnie śmiga na oledzie bożym wygląda świetnie z prawie wszystkim na high. No dawno żaden sprzęt mnie nie ucieszył jak sd. Tylko teraz pytanie do ogarniętych. Da się ściągać Romy bez zabawy w torrenty? Jakby ktoś miał sprawdzone źródełko i by się podzielił na PW to obsypuje plusami.
Opublikowano 14 maja14 maj 16 minutes ago, kudlaty88 said:Dobry news na start dla świeżego posiadacza konta na steam xd.Świetna maszynka tylko ogromna sie wydaje przy pierwszym kontakcie.Chwilę się tylko pobawiłem w days gone ale jak to fajnie śmiga na oledzie bożym wygląda świetnie z prawie wszystkim na high. No dawno żaden sprzęt mnie nie ucieszył jak sd.Tylko teraz pytanie do ogarniętych. Da się ściągać Romy bez zabawy w torrenty? Jakby ktoś miał sprawdzone źródełko i by się podzielił na PW to obsypuje plusami.Po co torrenty jak masz od tego inne strony albo archive.org
Opublikowano 14 maja14 maj 23 minutes ago, dominalien said:Taaa, archive org jest szokująco dobre.Minusem jest dość wolny transfer, ostatnio też sporo gier spadło z rowerka.
Opublikowano 15 maja15 maj Coś mi się wydawało własnie, że za cicho o tym jest więc nie było to nic powaznego.
Opublikowano 15 maja15 maj Niesamowity Gaben nie pozwoliłby na to, szkoda tylko że niektórzy użytkownicy od razu chcieli robić z tego tanią sensacje
Opublikowano 17 maja17 maj W końcu miałem wczoraj więcej czasu na zabawę że steam deckiem. Jakie to jest dobre żałuję że tak długo czekałem z zakupem. System śmiga jak złoto zastąpi mi starego łapka do neta i filmów. Gry wyglądają świetnie taki Wiesiek niewiele różni się od wersji z series x tylko bez rt i w 30 klatkach co mi wystarcza. Days gone to już w ogóle wygląda lepiej niż na PS4. No pcmustardrace wchodzi mi na pelnej. Jeszcze wczoraj odkryłem że dodali opcje ograniczenia poziomu ładowania żeby życie bateryjki oszczędzić przy ciągłym podłączeniu do prądu.Wstępnie /10Ps.Już wiem dlaczego ludzie pisali że switch którego nadal kocham wygląda jak chińska zabawka z targu.
Opublikowano 17 maja17 maj 6 minutes ago, kudlaty88 said:W końcu miałem wczoraj więcej czasu na zabawę że steam deckiem.Jakie to jest dobre żałuję że tak długo czekałem z zakupem. System śmiga jak złoto zastąpi mi starego łapka do neta i filmów. Gry wyglądają świetnie taki Wiesiek niewiele różni się od wersji z series x tylko bez rt i w 30 klatkach co mi wystarcza. Days gone to już w ogóle wygląda lepiej niż na PS4. No pcmustardrace wchodzi mi na pelnej. Jeszcze wczoraj odkryłem że dodali opcje ograniczenia poziomu ładowania żeby życie bateryjki oszczędzić przy ciągłym podłączeniu do prądu.Wstępnie /10Ps.Już wiem dlaczego ludzie pisali że switch którego nadal kocham wygląda jak chińska zabawka z targu.Wieśka 3 ustaw sobie na 45 FPS w menu Steama.
Opublikowano 17 maja17 maj 21 minut temu, Czoperrr napisał(a):Wieśka 3 ustaw sobie na 45 FPS w menu Steama.Przy tych ustawieniach to nie pójdzie w 45fpsach. A przy okazji wiem że głupie pytanie ale jeszcze nie ogarniam. Da się jakoś ustawić tak żeby nie wyświetlało tych pasków na górze i dole ekranu jak się wybierze niższa rozdzielczość?
Opublikowano 17 maja17 maj Nie. Chyba że chcesz sobie obciąć część obrazu. Deck ma format 16:10, niestety dużo gier obsługuje tylko 16:9. Natomiast nie wiem w czym problem na modelu OLED jak masz ramki w kolorze absolutnej czerni.
Opublikowano 17 maja17 maj 3 minuty temu, DarkStar napisał(a):Nie. Chyba że chcesz sobie obciąć część obrazu. Deck ma format 16:10, niestety dużo gier obsługuje tylko 16:9. Natomiast nie wiem w czym problem na modelu OLED jak masz ramki w kolorze absolutnej czerni.A nie lubię takiego przyciętego obrazu nawet na emu GBA wolę rozciągnięte na cały ekran niż ramki.
Opublikowano 17 maja17 maj 19 minut temu, kudlaty88 napisał(a):A nie lubię takiego przyciętego obrazu nawet na emu GBA wolę rozciągnięte na cały ekran niż ramki.To masz opcje rozciągania co nic nie obcina, tylko ci z okręgów jaja zrobi.Trzy (...) do ustawień wydajności i masz prawie na dole tryb skalowania i daj na rozciagnij lub pełny
Opublikowano 17 maja17 maj 3 minutes ago, Daffy said:To masz opcje rozciągania co nic nie obcina, tylko ci z okręgów jaja zrobi.Trzy (...) do ustawień wydajności i masz prawie na dole tryb skalowania i daj na rozciagnij lub pełnyMi to skalowanie nigdy nie działa. Nie wiem co robię nie tak.
Opublikowano 17 maja17 maj 11 minut temu, Czoperrr napisał(a):Mi to skalowanie nigdy nie działa. Nie wiem co robię nie tak.Chyba zależy czy w samej grze masz full screen/window/borderless. Jeden z tych blokuje późniejsze skalowanie z tego podręcznego menu decka
Opublikowano 17 maja17 maj 1 godzinę temu, kudlaty88 napisał(a):W końcu miałem wczoraj więcej czasu na zabawę że steam deckiem.Jakie to jest dobre żałuję że tak długo czekałem z zakupem. System śmiga jak złoto zastąpi mi starego łapka do neta i filmów. Gry wyglądają świetnie taki Wiesiek niewiele różni się od wersji z series x tylko bez rt i w 30 klatkach co mi wystarcza. Days gone to już w ogóle wygląda lepiej niż na PS4. No pcmustardrace wchodzi mi na pelnej. Jeszcze wczoraj odkryłem że dodali opcje ograniczenia poziomu ładowania żeby życie bateryjki oszczędzić przy ciągłym podłączeniu do prądu.Wstępnie /10Ps.Już wiem dlaczego ludzie pisali że switch którego nadal kocham wygląda jak chińska zabawka z targu.Witamy po lepszej stronie mocy. Lepiej późno niż później
Opublikowano 17 maja17 maj 2 godziny temu, kudlaty88 napisał(a):A nie lubię takiego przyciętego obrazu nawet na emu GBA wolę rozciągnięte na cały ekran niż ramki.Jak najbardziej można, ja mam ustawione w każdych właściwościach gry z poziomu steam rodziałkę 1920x1080 i włączoną opcję ustaw dla wewnętrznej i zewnętrznej rozdzielczości i nie mam tych pasków. Oczywiście obraz lekko rozciągnięty ale mi to nie przeszkadza.Po za tym gratuluje zakupu przenośnego PS4. Edytowane 17 maja17 maj przez Enepsignos
Opublikowano 25 maja25 maj Da się coś zrobić z tym ciągłym pobieraniem shaderow i innego dziadostwoa? Po dwa razy dziennie pobiera mi pliki do gier i zaczyna mnie to irytować. Napchalo już z 30gb w folder spoza steam i miejsca zaczyna mi brakować da się to jakoś usunąć?
Opublikowano 25 maja25 maj 2 godziny temu, kudlaty88 napisał(a):Da się coś zrobić z tym ciągłym pobieraniem shaderow i innego dziadostwoa? Po dwa razy dziennie pobiera mi pliki do gier i zaczyna mnie to irytować. Napchalo już z 30gb w folder spoza steam i miejsca zaczyna mi brakować da się to jakoś usunąć?Na pobieranie nie mam receptury, niby te shadery sprawiają że gierka ma mniej przycinek. Co do pewnego kasowania jak już odistaluje gierkę (bo nie zawsze kasują się wtedy shadery) to używam bodajże ostatniej zakładki w cryobyte utilities
Opublikowano 25 maja25 maj 2 godziny temu, kudlaty88 napisał(a):Da się coś zrobić z tym ciągłym pobieraniem shaderow i innego dziadostwoa? Po dwa razy dziennie pobiera mi pliki do gier i zaczyna mnie to irytować. Napchalo już z 30gb w folder spoza steam i miejsca zaczyna mi brakować da się to jakoś usunąć?Ustaw sobie pobieranie aktualizacji w godzinach od-do (ja wrzuciłem 03:00-04:00) i już nie będzie Ci kolejkować shaderów.
Opublikowano 25 maja25 maj 5 godzin temu, kudlaty88 napisał(a):Da się coś zrobić z tym ciągłym pobieraniem shaderow i innego dziadostwoa? Po dwa razy dziennie pobiera mi pliki do gier i zaczyna mnie to irytować. Napchalo już z 30gb w folder spoza steam i miejsca zaczyna mi brakować da się to jakoś usunąć?Jest na to sposób. Wyjebać steam decka do śmietnika i zamówić switcha 2.
Opublikowano 25 maja25 maj 9 godzin temu, kudlaty88 napisał(a):Da się coś zrobić z tym ciągłym pobieraniem shaderow i innego dziadostwoa? Po dwa razy dziennie pobiera mi pliki do gier i zaczyna mnie to irytować. Napchalo już z 30gb w folder spoza steam i miejsca zaczyna mi brakować da się to jakoś usunąć?Oczywiście, że jest sposób:przejdź na tryb pulpituotwórz zakładkę steam -> opcje -> pobieraniena samym dole zakładki 'pobieranie' jest: (wł wstępne buforowanie shaderów) - odznacz to i będziesz miał spokój z tym ciągłym pobieraniem każdego dnia.Edit:Możesz zainstalować wtyczkę dla Decky - Storage Cleaner. Dzięki temu zobaczysz listę wszystkich gier nawet tych usuniętych z pakietem SHADER CACHE. Odhacz to co chcesz i usuń. Edytowane 26 maja26 maj przez ozoniasty