Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Europa Conference League

Featured Replies

• Odpowiedzi 492
  • Wyświetleń 65,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Może faktycznie ten sezon to będzie jakiś przełom dla polskiej ligi?

Jasne, w LM nasz mistrz Polski zebrał baty od ekipy, która zebrała baty od ekipy, która zbierze baty od prawie wszystkich rywali w LM.

Ale tak patrzę na te transfery robione w tym roku w tzw. Ekstraklasie... widać, że jakiś spory boom i zastrzyk gotówki wpadł, to są jakieś nazwiska, co do tej ligi trafiają. Jasne, panie to trochę "biedniejszą Turcją", dopóki nie będzie dobrych graczy i trenerów wychodzących z samej Polski.

Wygrane całej grupy polskich ekip, nawet na poziomie europejskiej trzeciej ligi, to jednak będzie coś niespotykanego. A w tej stawce, jak najbardziej może być tak, że żaden z czwórki nie będzie chłopcem do bicia, będą długo w rozgrywkach.

Opublikowano

Może jestem stronniczy a nawet na pewno, ale Jaga jest najbardziej równym i pewnym zespołem jeśl chodzi o zdobywanie punktów w Europie

Opublikowano

No dzisiaj to ten mecz łokciem przepchnęli, koszmarnie się to oglądało. Te niepotrzebne podania piętkami w polu karnym zamiast lutować xD

Ale chociaż oprawa dobra

IMG_4915.jpeg

Opublikowano
5 minutes ago, tlas said:

No dzisiaj to ten mecz łokciem przepchnęli, koszmarnie się to oglądało. Te niepotrzebne podania piętkami w polu karnym zamiast lutować xD

Ale chociaż oprawa dobra

IMG_4915.jpeg

Ej no bez przesady drugą połowę zagrali dobrze. Abstrahując że ten zespół(Hamrun) nie traci za dużo punktów to jest do dobry wynik. Plus to żę Jaga 3/4 składu jest nowa jednak mentalność, doświadczenie z poprzedniego sezonu nadal zostały i to trzeba chwalić. Sztab plus Taras z Jesusem robią tam dobrą robotę

Opublikowano

fajne że chłopaki @tlas i @Shankor jesteście na meczach swoich drużyn. Ja za już niedługo też będę tylko ligowym. Zawsze jak jestem w PL to staram się ułożyć wolne aby być na meczu Jagi. Może nie jestem jakimś ultrasem i nie znam wszystkich przyśpiewek na kibicuję na maksa

Opublikowano

Legia z tego co rozumiem wystawiła rezerwy, i w sumie nie dziwię się. Liga jest finansowo ważniejsze niż europejska trzecia liga. W sumie jak tak pomyślę to może być prawda dla prawie każdego zespołu w UEFA, ale w Lidze Konferencji to chyba w miarę częste, że podstawowi zawodnicy niekoniecznie tam wszyscy grają.

Opublikowano

poważnie?! jeszcze kilka lat temu Legia za pieniądze z "Europy" miała odjechać polskiej piłce, co okazało się mrzonką i teraz nagle gardzą hajsami Ligi Konferencji?! Może i jest to zaściankowy turniej ale obecnie taki jest poziom polskiej piłki

Opublikowano

Pamiętajmy, że mimo dominacji finansowej, rok temu Legia zajęła 5. miejsce w lidze. I tylko dzięki wygraniu pucharku gra teraz w Europie, a pucharek to przecież jeden mecz i by nie było niczego.

Faza grupowa już zapewnia sensowne pieniądze jak na polskie warunki. Ale też nie takie ogromne, to tylko Liga Konferencji.

Po prostu na ten moment rachunek potencjalnych zysków ze skupienia się na lidze jest większy. W Europie - 24 ekipy przechodzą dalej, a faza pucharowa jest dopiero w lutym i nawet jakby Legia grała cały czas na maksa skupiona na Konferencji, to nie wiadomo, ile jej to da na pewniaka.

Za to brak sukcesu w lidze może kosztować wiele. Począwszy od braku rozgrywek UEFA za rok.

Opublikowano

musi coś w tej Warszawie nie do końca dobrze z matematyką jak tak. I ja to mówię poważne @ogqozo jeśli jest tak jak mówisz to Legia jest jedynym klubem (mogę się mylić) w całych rozgrywkach które gardzą hajsam z UEFA. Jedynym miejscem przychodzi mi Kazachstan/ Może jakimś cudem jest w UFEA, ale piłkarze dostają grube hajsy

Opublikowano
9 hours ago, Kaczi said:

musi coś w tej Warszawie nie do końca dobrze z matematyką jak tak. I ja to mówię poważne @ogqozo jeśli jest tak jak mówisz to Legia jest jedynym klubem (mogę się mylić) w całych rozgrywkach które gardzą hajsam z UEFA. Jedynym miejscem przychodzi mi Kazachstan/ Może jakimś cudem jest w UFEA, ale piłkarze dostają grube hajsy

Ta 400.000€ za wygrany mecz w LKE to drobne, po które nie warto się schylać. Trener jeszcze po meczu pierdoli, że nie da się grać co 3 dni, a w ogóle to Legia dominowała i powinna wygrać.

Opublikowano

Bardziej drobne niż sam awans, który trzeba najpierw zapewnić zajmując odpowiednie miejsce w lidze. Awans do Ligi Konferencji to prawie 3,2 mln euro, czyli praktycznie tyle samo co za wygranie wszystkich 6 meczów w grupie i awans do 1/8 finału. A to drugie nie jest też jakoś pewne bez względu na podejście.

Nie sądzę by to było kompletnie obojętne, ale myślę, że liga jest priorytetem ogólnie.

Zaznaczmy, że kasa za wejście do fazy grupowej Ligi Mistrzów to z kolei ponad 18 mln euro. Nawet za odpadnięcie w ostatniej fazie eliminacji dostaje się ponad 4 mln euro. Ogólnie to za samo wejście do LM dostaje się od UEFA podobne pieniądze, co gdyby wygrać wszystkie mecze w Konferencji i zdobyć trofeum.

Opublikowano

No wszystko fajnie, ale to rotujesz sobie 3-4-5. zawodnikami, masz 5 zmian w trakcie, a nie wystawiasz 10 innych piłkarzy niż w lidze. Będzie śmiesznie, jak i tak dostaną od Górnika.

Opublikowano

Już nawet na tak wczesnym etapie widać że trener Jagi wyciągnął konsekwencje z zeszłego sezonu i rotuje składem. 3/4 nowego zespołu zapewne nie pomaga ale idzie to ku dobremu 14-15 meczów bez porażki we wszystkich rozgrywkach. Te remisy mogą się odbyć czkawką ale lepsze to niż przegrana.