Opublikowano 15 sierpnia 20251 r @Square Odliczanie świetnie im wyszło i szkoda że odcinki co tydzień. Amazon umie w seriale, ale większość nadal patrzy przez pryzmat rings of pała.
Opublikowano 15 sierpnia 20251 r Się zdziwiłem, bo myślałem, że już wszystkie odcinki były dostępne jak zaczynałem. Najnowszego jeszcze nie wiedziałem, ale fajnie się ogląda.
Opublikowano 20 sierpnia 20251 r Szukałem w biblioteczce Prime'a jakiegoś ,,cosika" animowanego dla dorosłych, serialu pokroju ,,Rick & Morty", po prostu czegoś mega zwariowanego, totalnie indywidualnego, jakby będącego odrębnym mikrokosmosem w serialch animowanych. No i kruci... nie spodziewałem się, że znajdę coś takiego, może i w stylu animacji brzydkiego i dość archaicznego, ale za to fabularnie, satyrycznie, tematycznie... no WoW!:Obejrzałem pilot - odcinek pierwszy okazał się zabawny, obsceniczny (bo uderzający w czułe ,,rejony" amerykańskiej dumy i licznych uprzedzeń), cyniczny i ironiczny, także pouczający. Taka ,,beka z momentami na refleksję". Niespodzianka ostatnich miesięcy. Do poleconka!
Opublikowano 21 sierpnia 20251 r Panowie, to ten prime kosztuje tylko 50 zł na rok i jeszcze dają gierki gog? Czyli mam seriale online i gry i 50 zł??????????
Opublikowano 21 sierpnia 20251 r No nic, wleci dziś kolejny abonament w erze dóbr cyfrowej rozrywki :/ tylko się upewnię w chacie czy mam apke na tv, bo w sumie tego fallouta chciałem obejrzeć.
Opublikowano 21 sierpnia 20251 r 9 godzin temu, grzybiarz napisał(a):No nic, wleci dziś kolejny abonament w erze dóbr cyfrowej rozrywki :/ tylko się upewnię w chacie czy mam apke na tv, bo w sumie tego fallouta chciałem obejrzeć.jak korzystasz z twitcha to masz jeszcze jednego darmowego suba na miesiąc. appka na tv powinna być. u mnie na tv działa nawet lepiej niż na tv boxie.
Opublikowano 21 sierpnia 20251 r Ale panowie… 50 złotych, to jest 4.16 miesięcznie. Dzisiaj wydałem na słodycze i piwo zero [właśnie wchodzi do „Jamesa Blanta”, dlatego się rozpiszę], 70 złotych w lidlu. Oni nas tymi cenami wkręcają i uzależniają. Kiedyś się robiło download z jakiegoś wareza, a x lat później legalnie pobieram za złotówki. A nawet pobierałem piraty za kasę, bo przecież transfer na chomiku się kupiło czy jakiegoś rapidaszarego.Sam w 2025, dokładnie w lipcu kupiłem swój ostatni album fizycznie na płycie. Nie mam już miejsca (chodzi o metry kwadratowe, chociaż za chwilę będzie mi brakować gigabajtów). Był to king diamond z 2003 roku, za prawie 70 złotych i taka kupa. Albo to już nie ten gust ale… chciałem tylko napisać że w 2 miesiące kupiłem 17 albumów w iTunes. I mam te płyty na iPodzie w aucie, na telefonie i na lapku. Płacisz 29 zł za cały album i już masz. Zero pierdolenia z jakimś szemranym pobieraniem, zero pierdolenia z wysyłką, czekaniem na płytę. Kupujesz za 2-3 dyszki album i już masz na trzech urządzeniach.A przyznam zaczęło się nieśmiało… ponieważ jak wspomniałem, zbieram płyty audio, koncerty bluray (chyba z 200 tego będzie ogółem). I zgrywam do iTunes by mieć muzę np w aucie, to pewnego razu odkryłem że za 2 złote mogę dokupić brakujące utwory z edycji deluxe. Tak sfinalizowałem swój pierwszy zakup za mp3, a następnie poleciał soundtrack do max payne 3 (fizyczne wydanie pewnie kosztuje milion złotych) i skoro kupiłem już jakiś album cyfrowo to co stoi na przeszkodzie by kupić kolejne?I tak się dziwiłem jak rayos sto lat temu założył temat „cyfrowe zakupy”, to przyznam że w 2025 brakuje tu tematu „co cyfrowego dziś kupiłeś?”. Mam nadzieję że ktoś doczytał do końca:)
Opublikowano 22 sierpnia 20251 r Ostatnimi czasy najczęściej leci Prime który połączyłem ze Sky i mam o wiele ciekawszy wybór contentu niż przykładowo na GównoFilksie. No i kinowe rzeczy też szybko wpadają za 15 ziko czy tam ile, do wypożyczenia jeśli coś mnie konkretnie zainteresuje. Generalnie i tak to wszystko rozdrobniło się do tego stopnia, że jak chcę coś obejrzeć to nie ma tego nigdzie i zostaje torrent ale ostatnio to ja kompiuter miałem w 2010r a lapka w 2014. Plus oglądam tylko z lektorem bo wyjebane mam w napisy od dawna. Siadam jak pan i podnóżek ma mi czytać i chuj.
Opublikowano 24 sierpnia 20251 r PrimeVideo - ,,The Walking Dead - Nowy Świat" i ,,Platforma". Oglądał ktoś z Was te serie? ,,Walking Dead" z tej dwójki, jako ta ,,dziwna" wersja, przyznam... interesuje mnie dość mocno. Oryginalny ,,The Walking Dead" zakończyłem na bodaj przedostatnim odcinku 5-ego sezonu, ,,Fear The Walking Dead" mam obejrzane, ubóstwiam, wiedzę o tym tytule mam sporą. Ale... wskakuje mi nagle coś takiego jak ,,Nowy Świat" z serii Żywych Trupów - kompletnie nie wiem, o co chodzi, i jak umiejscowić to w ,,TheWalkingDeadVersum" xD. Oceny ten ,,cosik" globalnie ma średniawe.... A co do ,,Platformy" - kusi sama specyfika serialu i nietypowa fabuła. Ogólnie lubię na PrimeVideo korzystać z ofert serialowych dość niszowych, nie tych ,,wielkich": mega-budżetowych, mega-dopracowanych i z mega-obsadą aktorską, ale tych niecodziennych właśnie.
Opublikowano 27 sierpnia 20251 r 3 odcinki prequela Terminal list już są, kolejne co tydzień. Zobaczymy czy to będzie tak samo dobre.Odliczanie za tydzień końcówka. Też polecam jak ktoś jeszcze nie zaczął.
Opublikowano 30 sierpnia 20251 r PrimeVideo - zaskakiwanie widza vol.2 xD. A to dlatego, że... zauważyłem ostatnio ciekawe seriale anime/animowane obecne w subskrypcji platformy: ,,Murder Drones" oraz Mobile Suit Gundam GQuuuuuuX. Szczególnie interesujący wydaje się ten pierwszy tytuł: ciekawe projekty robotów/dronów, styl i technika animacji, no i klimacik post-apo. A drugi zaś... cóż, ciekawie zaprezentowany wizualnie (dość ciekawy styl i technika) w animacji Świat ,,mechów", co samo w sobie wygląda intrygująco. Oglądał ktoś z Was, któryś z tych seriali?
Opublikowano 3 września 20251 r Odliczanie za nami, ogólnie wszystko elegancko ale SpoilerTak to zakończyć, to już wyższy lvl cliffhangera. Choć wiadomo co (zapewne) będzie dalej.
Opublikowano 3 września 20251 r Jutro wleci finał u mnie.Sophie Turner wcieli się w Lare Croft https://naekranie.pl/aktualnosci/sophie-turner-lara-croft-tomb-raider-amazon-serial-oficjalnie-1756935267
Opublikowano 4 września 20251 r Mobile Suit Gundam GQuuuuuuX - tak jak w poście wyżej wspominałem o tym anime, tak się za ten tytuł wziąłem. 2 odcinki za mną, a mimo mojej prawie że zerowej z tego ,,mecha" Uniwersum: Świata ,,Gundama" jakiejkolwiek orientacji i jego znajomości, przyznam szczerze siadł mi ten tytuł na gusta nawet w miarę solidnie. Morda się cieszy na widok świetnie zaprojektowanych i przeniesionych na w miarę płynną, ostrą i dynamiczną ich animację... mówiąc krótko ,,mechów!". Do fabuły serii dopiero się przyzwyczajam, również do ,,kreski" lekko młodzieżowo-undergroundowej i niezbyt dokładnej, ale jeśli chodzi o oddanie fizyczności ludzi w różnych ujęciach i perspektywie. Na razie mocne 7/10 dla tego ,,animu". I nie widzę tu nic słabego, co miałoby kierować ludzi dla średnio-dobrej oceny tej serii ogólnie na świecie. Gusta, gustami... xDA tymczasem w ,,VoD" PrimeVideo, do wypożyczonka film ,,F1" za 50zł, w jakości UHD etc. Możliwe że wiele w miarę nowych tytułów jest nieco taniej do kupna i wypożyczenia, bo... możliwe że trwają te ,,popcorn days" na PV. :)
Opublikowano 4 września 20251 r Godzinę temu, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał(a):Mobile Suit Gundam GQuuuuuuX - tak jak w poście wyżej wspominałem o tym anime, tak się za ten tytuł wziąłem. 2 odcinki za mną, a mimo mojej prawie że zerowej z tego ,,mecha" Uniwersum: Świata ,,Gundama" jakiejkolwiek orientacji i jego znajomości, przyznam szczerze siadł mi ten tytuł na gusta nawet w miarę solidnie. Morda się cieszy na widok świetnie zaprojektowanych i przeniesionych na w miarę płynną, ostrą i dynamiczną ich animację... mówiąc krótko ,,mechów!". Do fabuły serii dopiero się przyzwyczajam, również do ,,kreski" lekko młodzieżowo-undergroundowej i niezbyt dokładnej, ale jeśli chodzi o oddanie fizyczności ludzi w różnych ujęciach i perspektywie. Na razie mocne 7/10 dla tego ,,animu". I nie widzę tu nic słabego, co miałoby kierować ludzi dla średnio-dobrej oceny tej serii ogólnie na świecie. Gusta, gustami... xDA tymczasem w ,,VoD" PrimeVideo, do wypożyczonka film ,,F1" za 50zł, w jakości UHD etc. Możliwe że wiele w miarę nowych tytułów jest nieco taniej do kupna i wypożyczenia, bo... możliwe że trwają te ,,popcorn days" na PV. :)50 zł za wypożyczenie? To chyba trzeba na głowę upaść, lepiej iść do kina. Często są promki na filmy po 10 zł ale i tak wolałbym mieć coś na płycie czy nośniku zamiast być zależnym od prime i działającego neta.
Opublikowano 4 września 20251 r Wypożyczenie za 50 jest tylko przez jakiś czas, niedługo będzie klasycznie za 15.
Opublikowano 7 września 20251 r Upflix.pl"Life Is Strange" | Prime Video zapowiada serial na podst...Prime Video ogłosiło powstanie serialu Life Is Strange. #LifeIsStrange #upflixnewsprzyznam, że moja wewnętrzna nastolatka z problemami bardzo się cieszy na ten news
Opublikowano 11 września 202511 wrz PrimeVideo potrafi zaspokoić mojego wewnętrznego ,,geekowskiego dzieciucha" a.k.a. ,,cukierkowe lata 90-te". No bo dziękówa tej platformie za wstawienie do ,,ofy" abonamentu Prime'a klasycznego animowanego Batmana, w seriach odcinków z lat 1992 do bodaj 1997 roku. Powtarzam całość ,,nietoperkowego" TAS już któryś raz z rzędu, stanąłem obecnie na 24 odcinku... i jest pięknie, baśniowo, mitologicznie, niewiarygodnie kapitalnie... Bang! <3 ,,Kreska" i wejściówka to najlepsza rzecz w historii seriali animowanych lat 90-tych i 80-tych, bez wzgl. na gatunek, odbiorcę etc. MASAKRA! <3<3W dniu 4.09.2025 o 23:13, Chewie napisał(a):50 zł za wypożyczenie? To chyba trzeba na głowę upaść, lepiej iść do kina. Często są promki na filmy po 10 zł ale i tak wolałbym mieć coś na płycie czy nośniku zamiast być zależnym od prime i działającego neta.... Sądzę jest na to recepta: ,,torrenty" i te całe ,,chomiki" albo:https://www.swiatksiazki.pl/f1-film-2-blu-ray-4k-steelbook-7503592-film.html