Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Disney+... Bobby kontra wapniaki. Świeżynka, jeśli chodzi o moje oglądanie tego tytułu. 3 odc. za mną... I muszę powiedzieć: ależ to jest tuuurbo odmienne i dziwne: od grafiki, montażu, przez akcent oryginalnego jęz. angielskiego a skończywszy na totalnie luzackiej i typowo ,,american life is so f*****g hard" w otoczce cynizmu i czarnego humoru fabule. I to mi się kurnia podoba. Dziwnie, raz śmiesznie, a niekiedy refleksyjnie. Oglądam tą serię również dla typowego brudnego a'la ,,MTV" stylu animacji. Pooolecam!

Powraca-serial-Bobby-kontra-wapniaki-.-K

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 761
  • Wyświetleń 70,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kurnia, ten Obi-Wan jest jak parodia  Starwarsy (czyt. starwarsy) nigdy wybitne nie były i kiczem okraszone, ale to jest gruba przesada.  

• https://variety.com/2023/tv/global/disney-junior-ariel-the-little-mermaid-1235642365/   Ariel. Bielsze już nie będzie. 

Opublikowano

Wykupiłem sobie na miesiąc Disney plus i jak pierwszy sezon Andor bardzo dobry, tak jestem przy 3 odcinku drugiego i zjazd nieziemski. Tak będzie cały czy się rozkręci?

Opublikowano

Lubię tak powtarzać, jeśli chodzi o ,,dobroci", którymi zaszczyca nas Disney+: ,,dobra moja, dobra nasza", że na tej platformie dostępne są takie klasyki animacji w konwencji serialu, jak: ,,Byle do przerwy" i ,,Agent Kuper". Oglądam obie produkcji, w przypadku tej pierwszej jestem w trakcie około połowy całości, natomiast przy ,,Kuperze" dotarłem jak do tej pory... do epizodu no.13 z multum odcinków do ogarnięcia. W obu przypadkach mam wręcz niebagatelną satysfakcję z ich ,,geekowsko-nostalgicznego" doświadczania. ,,Byle do przerwy"... ta ,,bajka" to taka pożywka na sentymencie 9-cio, czy 10-letniego mnie, kiedy to bezkarnie ogarniało się na jakimś TVNie czy Polsacie ten serial... I jeszcze te motywy tu zawarte: ta szkolna przerwa i kombinowanie licznych przygód w jej trakcie, ten 10-letni wiek głównych bohaterów i ich rówieśników, ta szkolna hierarchia... Ależ powrót do emocji, do tamtych szkolnych lat! Perła!

2 godziny temu, Donatello1991 napisał(a):

Wykupiłem sobie na miesiąc Disney plus i jak pierwszy sezon Andor bardzo dobry, tak jestem przy 3 odcinku drugiego i zjazd nieziemski. Tak będzie cały czy się rozkręci?

... Łej, Panie... no chyba nie te seriale oglądaliśmy... Drugi sezon, fakt, rozkręca się w okolicy 5 odcinka, a ostatnie dwa epizody to najlepsze z całej historii tego serialu odcinki! Generalnie całościowo s02 w tym przypadku jest lepszy od ,,jedynki", nie jakoś mega-giga lepszy, ale tak o te naście procent na pewno. xD

Opublikowano
W dniu 8.06.2025 o 22:40, Donatello1991 napisał(a):

Rozkręci się, daj szansę.

Opublikowano

Disneyowskie dziwności: seria ,,Mission Impossible" w ofercie tej platformy? Dość ciekawe rozwiązanie; akurat zauważyłem, że bodaj wszystkie (oprócz nowego z 2025 roku) filmy trafiły na ,,abo". W ogóle ostatnie premiery platformy są w miarę niezłe! Kilka świetnych, krótkich dokumentów, trochę serii i filmów. No i ta... ,,Śnieżka"! Przy ,,Śnieżce" jest jeden myk: to ponoć w 50% film tak samo dobry jak i tak samo ,,gówniany w srocz", bardzooooo dzielący społeczność fanów klasycznych animacji Disneya, czy fanów np. Disneya w ogóle... Oglądać to czy nie? Hmmm, może to będzie jakieś nowe guilty pleasure dla mnie. Najlepsze jest to, że ,,Śnieżka" dostaje swój film w polskiej dystrybucji na 4K i Steelbook 4K. XD.

Opublikowano

Polecałem już w innym temacie, właśnie skończyłem drugi i ostatni sezon. Serial trzyma poziom od początku do końca, jak ktoś lubi japonskie horrory to warto sprawdzic

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No, niespodzianka. Disney+ ostatnio ciągle mnie zaskakuje, najpierw starszą już biblioteką: ,,Bobby kontra wapniaki" - serialem animowanym, który to jest dla mnie niedocenianą perełką w pięknym naszyjniku tworów popkultury, gdzie pokraczna i brzydka animacja cudownie potrafi dostosować się do kąśliwej i problematycznej a'la ,,jeśli nie ogarniasz specyfiki kraju i narodu USA - jego kuktury, obyczajów, także dumy z tego, że tu wszystko musi być Big i naprawdę wyjątkowe na tle reszty świata, cóż, to tej serii nie zrozumiesz" fabuły. I temu tytułowi po obejrzanych odcinkach do s02e08 dam notę: 8,5/10.

Druga strona, znów ta dobra dla funkcjonowania tej platformy: wędruje do nich duży plus za dodanie ostatnio do biblioteki ,,nowości" serii ze S. Carellem: no jakże by inaczej: ,,The Office"!

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Disney+ i jego ostatnie nowości: jednym słowem ,,zadowolonko!". Ha! Platforma ,,korpo mychy miki" lubi zaskakiwać. Dostałem na tacy Kolejne około 8 odcinków z 23 sezonu Family Guya, wiele polskich filmów fabularnych, jakieś dokumenty (seriale) sportowe, ,,Obcego" w kwestii serialu, i całą, całą resztę. Ogólnie jedynie... mogę żałować tego, że do biblioteki Disney'a dodano... ten kupsztal MCU w formie serialu ,,Ironheart". Piszę ,,kupsztal", bo mimo mojego szacunku do wszystkiego, co - czy to dobre, czy to średnie, czy genialne, albo mega-kijowe! - wychodzi od Marvel Studios od lat... cóż, tego co wyprawia się (a oglądam dopiero połowę z 6 odcinków!) w tym tytule: jak to w fabule, stylu i chemii gry aktorskiej, w sposobie na ujęcie tego wszystkiego kamerą, w poukładaniu wątków w kupę i doboru określonych postaci do wagi tego, co istotne jest w Fazach MCU się tu pokićkało i pofajdało totalnie, to nie zniosę. Jedynie ciekawe sceny akcji i ta świadomość, że jest to jakaś cząstka MCU, no i fajne nuty w tle... ratują jakoś ,,Ironheart". Na razie ocenię ten serial na: 5/10. Dynamika jakoś niesie ten gówmix na barkach.