Opublikowano wtorek o 16:261 dzień Jakiś czas temu ukończyłem całość, ta gra dostaje po dupie wiadomo za co. W drugiej połowie gry jak się pociągnie mocno kontrowersyjny wątek to rzeczywiście jest tam dość dużo woke. Mi to nie przeszkadza jakoś mocno, jedynie śmiesznie się czytało odmiany słów wypowiadanych przez Tash. To jest tak nienaturalne słownictwo, że nawet teraz nic nie mogę zacytować, nie pamiętam, może to i dobrze? Ale większość tego woke jest w wątku pobocznym, którego chyba nie trzeba rozwijać. Ja akurat z czystej ciekawości rozwinąłem ten wątek, a nawet wszedłem w romans z tą kontrowersyjna postacią. Dość nudne i mało zaskakujące, jak większość dialogów w tej grze. Ale żebym od razu za to palił twórców na stosie jak Ci co nie grali - raczej daleko mi do tego.Grając skupiałem się głównie na gameplay'u i grało się dobrze. Sama końcówka zadziwiająco dobra, przemyślana, kinowa akcja. To czego mi później brakowało to różnorodności wśród przeciwników bo niestety np wszystkie smoki poza wyglądem ich ataków są identyczne. Więc będąc na 30 levelu byłem w stanie ubić najtrudniejszego smoka, który był 20 poziomów wyżej. Miał wszystkie identyczne ataki jak poprzednie a okna na uniki są na prawdę duże.Po ok 35h gra zaczęła nudzić, ale nie na tyle żebym nie skończył. Ostatecznie zajęło mi to 63h, zrobiłem wszystkie możliwe questy. Ta gra ma tyle wspólnego z RPG co GoW Ragnarok, czy to dobrze? Jak już pisałem wcześniej mi to nie przeszkadza bo w inne DA praktycznie nie grałem. Taki dość miły zapychacz-akcyjniak z dość dziwnym system lootu. Ale i tak bogatszy niż FFXVI ;) 7,5/10 mogę dać. Edytowane wtorek o 16:281 dzień przez michu86-