Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

• Odpowiedzi 33,3 tys.
  • Wyświetleń 636,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
11 godzin temu, Czoperrr napisał(a):

W temacie PS5 tez, polecam temat SH2.

W sumie nie dziwi mnie to. Na PC granie jest komfortowe i względnie tanie jak nigd\o. Wciąż są gry, które wolę ogrywać na konsolach ale np. pod takiego Wiedźmina 4 to już wiem, że wymienię PC zamiast grać w beta wersję na konsoli.

Opublikowano
W dniu 29.11.2024 o 21:14, Paolo de Vesir napisał(a):

W temacie gier MSu albo akcji XGS jest dystans

Dystans przebyty przez kursor do przycisku "zgłoś". Największe płaczki i pussies na forum.

Opublikowano
13 godzin temu, Beelzeboss napisał(a):

Dystans przebyty przez kursor do przycisku "zgłoś". Największe płaczki i pussies na forum.

Japa tam kurwa, dostajesz za bycie dzbanem. Każdy warn dla ciebie to krok do wywalenia szkodnika jakim jesteś :6

Opublikowano

Nic! Oddelegowali do tej produkcji najwybitniejszych specjalistów z elektronicznej branży!

Opublikowano
On 11/29/2024 at 8:15 PM, KrYcHu_89 said:

Plus jest taki, że przy PS6 PSSR już jakoś podziała, a Microsoft pewnie ze swoim upscalingiem będzie dopiero w powijakach, chyba, że rozegrają to sprytnie i kupią od kogoś innego, jak to mają w zwyczaju, złodzieje jebani :leo:

Microsoft ma mozg, jezeli uzywaja AMD i AMD ma juz FSR to na chuj maja inwestowac czas i pieniadze jezeli jest gotowe rozwiazanie? 
Sony wlasnie wydymalo klapow znowu na pare tysiakow a ty i tak znalazles sposob jak w to wciagnac MS :beka: 

Sony sekta to jest najwiekszy rak tej branzy, i dowod na to ze dla was nie ma znaczenia co MS zrobi bo wy tak kochacie sony jak na was pluje i was jawnie dyma

Opublikowano

Jeszcze chwilunia mordy

This is waiting 2.0

Opublikowano
1 minute ago, Donatello1991 said:

Poczekaj na 2025. Rok przebudzenia. Rok first party. Rok gta 6. Cipbox nie ma nic na 2025. Dodaj do tego Nintendo switch 2 z Zelda, Mario i metroid na premierę.

Klapy serio zaczynaja brzmiec jak boty, xbox tez od lat sie budzi i cos nie moze 

Opublikowano
39 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Poczekaj na 2025. Rok przebudzenia. Rok first party. Rok gta 6. Cipbox nie ma nic na 2025. Dodaj do tego Nintendo switch 2 z Zelda, Mario i metroid na premierę.

Przecież sam DOOM wyjaśni te gierki Sony z gameplayem dla ulungów xD To Sony nic kompletnie nie ma, Nintendo to szkoda gadać - remastery remasterów ze Switcha same się nie zrobią.

Opublikowano
6 godzin temu, Ryuk napisał(a):

Klapy serio zaczynaja brzmiec jak boty, xbox tez od lat sie budzi i cos nie moze 

Różnica dla mnie między XSX a PS5 w tej generacji jest taka, że Microsoft dostarczył kawał dobrego sprzętu za niewielkie pieniądze, a Sony wypuszcza zupdatowaną wersję za 2x większe pieniądze, która dalej jest gówniana. Walki exów praktycznie nie ma, Sony ma Astrobota i kilka czasowych exów ale wolę MS z tanim gamepassem i napędem na pokładzie. Do tego dostaje na premierę BO 6, Indiane Jonesa, DOOma. Sony nie ma kontroferty. Gearsy  E Day w 2025 to byłby piękny kop w ryj.

Edytowane przez izon

Opublikowano

Zapraszam na dwie ostatnie strony do działu PRO. Takiego cyrku i upokorzenia tu jeszcze nie grali. Chłopaki dają Fornite jako przykład gierki, która pokazuje pazur na nowej konsoli :kekw:

Opublikowano

Świetny post, takie rzeczy chce czytać w tym temacie. :kekw:

Opublikowano

Ale przecież to wina developerów że nie dają patcha, albo dają taki co psuje grę. Co ma do tego biedne Sony? 

Opublikowano

Wczoraj wieczorem w końcu miałem chwilę by sprawdzić moje PS5 i wrażenia dość kiepskie. Odpaliłem SH Short Message, Astro Playroom i GoT premierowen z PS4.

Pomijając sam wygląd konsoli i wykonanie to nie podoba mi się dashboard, strasznie nieintuicyjny i przeładowany, napęd włącza się co chwilę nie wiem po co nawet jak nie grałem akurat w Tsushime (ona jest na płycie) i szumi strasznie. Nie wystarczy raz się odpalić po włączeniu konsoli/gry? Pad bardzo fajny ale ta haptyka czasami nakurwia tak głośno że grając w Astro bałem się że zaraz dziecko się obudzi i musiałem wyłączyć grę. W Tsushima niby miał być jakiś boost a w opcjach gry mam tylko wybór albo FPS albo rozdzielczość (ustawienia PS4 Pro). No i brak Quick Resume, trudno teraz grać bez tego bo się przyzwyczaiłem do dobrego.

No nie wiem, po godzinie wróciłem do XSX zapewniającego większy komfort.

Opublikowano
51 minut temu, Czoperrr napisał(a):

dashboard, strasznie nieintuicyjny i przeładowany

:niki:że co? Jak kumpel odpala XSX to mam wrażenie, że włączył sklepik z aplikacjami na smartfonie ale, że przeładowany dashboard w PS5? WTF

haptyka czasami nakurwia tak głośno że grając w Astro

no grając w Astro to tak bo to jedyna gierka, która to wykorzystuje w takim stopniu, w innych grach nawet jeśli jest ,,haptyka'' to nie jest głośno a szkoda bo w Astro może i jest głośno i padzik pracuje na pełnych obrotach ale przynajmniej czuć porządnie. 

napęd włącza się co chwilę nie wiem po co nawet jak nie grałem akurat w Tsushime (ona jest na płycie) i szumi strasznie. Nie wystarczy raz się odpalić po włączeniu konsoli/gry?

Gram ciągle w Elden Ring, mam wersję fizyczną i to chyba działa właśnie tak, że szumi na początku albo wtedy gdy gra nie jest do końca zainstalowana. Mimo wszystko napęd jest mega głośny jeśli cokolwiek robi. 

Edytowane przez Krzysztof93

Opublikowano

Przecież Czoperr to jest bot nie ma co brać na poważnie tego posta

Opublikowano
16 minutes ago, Pupcio said:

Przecież Czoperr to jest bot nie ma co brać na poważnie tego posta

Bot? Od zawsze PS było u mnie na pierwszym miejscu, dopiero w tej generacji najpierw kupiłem Xboxa, poprzedniego nawet nie brałem pod uwagę. 

Opublikowano

Ja pierdole w temacie Pro masamuro to już sam działa w osobnym trybie ;)

Dziwie się że jeszcze Jimmy nie napisał że w jego rocznicowej Ps5 też chyba coś poprawili bo jakby lepiej to wygląda 

Opublikowano

Jeden i drugi odklejony na maksa, aż przykro się to czyta. Z tym, że jimmy to zwykły fanbojek - pocieszy ale nieszkodliwy, a muramasa to zwyczajny kłamca i troll. No, ale czego się spodziewać jak chłop napisał (parafrazują), że PRO wyjaśnia PCty jak to Sony robi OD ZAWSZE. Tam musi być już srogo w deklu napierdolone i podszyte jakimiś kompleksami.

Opublikowano
8 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Ja pierdole w temacie Pro masamuro to już sam działa w osobnym trybie ;)

Dziwie się że jeszcze Jimmy nie napisał że w jego rocznicowej Ps5 też chyba coś poprawili bo jakby lepiej to wygląda 

Jimmy później napisze bo teraz jest tak ROZSIERDZONY przez homelandera i tjerego że chłopak nie trafia w klawiature :obama: