Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
27 minut temu, YETI napisał(a):

No to do premiery GTA VI jeszcze trochę pograsz.

No ja myślę że ta podwyżka cen jest już zaplanowana, a premiera GTAVI będzie bardzo wygodnym momentem

• Odpowiedzi 33,1 tys.
  • Wyświetleń 627,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
Godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

No gierki po 4 stówy to już zupełnie podkopały by moje jakieś chęci na udział w bieżącym rozwoju branży.

Wycofałbym się chyba całkowicie i ogrywalbym wszystko z trzyletnim opóźnieniem 

Również, grałbym tylko w indyki i może nadrabiał jakieś retro, day1 kupiłbym może 1 grę rocznie, której byłbym pewny i byłaby sztosem wartym czterech stów.

Opublikowano

Kupowanie gier za pełną cenę to przyzwolenie na jebanie graczy. Ja zaś znalazłem złoty środek - kupuje popatchowane, taniej, retro na PSP na tych płytkach (najlepszy handheld w historii), a Nintendo - z hShopu, za tyle ile są faktycznie warte. :) 

Opublikowano

Każdy niech robi jak uważa, ja po prostu dookoła słyszę tylko że gry robi się dłużej i są droższe w produkcji itp cała ta narracja. 

Ale moje oczy widzą praktycznie to samo co dekadę temu. Nawet graficznie nie ma jakiegoś postępu, a o fizyce czy AI nie wspominam bo tu mamy raczej cofanie się w rozwoju 

Opublikowano
21 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Każdy niech robi jak uważa, ja po prostu dookoła słyszę tylko że gry robi się dłużej i są droższe w produkcji itp cała ta narracja. 

Ale moje oczy widzą praktycznie to samo co dekadę temu. Nawet graficznie nie ma jakiegoś postępu, a o fizyce czy AI nie wspominam bo tu mamy raczej cofanie się w rozwoju 

Ja to nawet nie podaje w wątpliwość że gry robi się dłużej i są droższe tylko co mnie to obchodzi jako klienta kiedy właśnie tak jak mówisz dostajemy gry które czasami wyglądają gorzej niż te które mają dekade na karku a gameplayowo to większość nowych gier to zdaunienie tego co już znamy od setek lat w tej branży. 350zł dałbym za rdr3. 400zł nie dam za żadną gre wideo :) 

Opublikowano

PS5 Pro dla frajerów po raz kolejny wyjaśnione:

DF: PSSR na PS5 Pro "znajduje się w zasadzie w fazie beta".

Opublikowano
Teraz, Donatello1991 napisał(a):

DV jeszcze żyje? No był fajny swego czasu.

No straszna równia pochyła, zupełnie jak Xbox. 

Opublikowano
3 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):

DV jeszcze żyje? No był fajny swego czasu.

Jasne, że tak! Na XSX to standard, różnica generacji względem bieda HDRu na PS5. To jak wyglądają zeszlogeneracyjne Gearsy to będzie punkt odniesienia dla Sony jeszcze na PS6. Takiego oświetlenia na ma po dziś dzień żadna inna gra u Sony.

4 minuty temu, Alpha Trion napisał(a):

nawet Digital Foundry przyznalo że Pissar w Pro to scam i naciągactwo

Wiadomo było od początku, jak jeden odklejeniec mówił, że PSSR dorównuje (a czasem i przewyższa) DLSS, a drugiego PRO dodało RT w grze która go nie ma. :dynia:

Opublikowano

Niestety, ale klapy jest weszły w tryb sekty - takiemu jimmiemu, nero69 czy muracośtam - już nic nie wytłumaczysz, już nie przekonasz ich pod żadnym względem, że Sony coś zrobiło źle. Ich niebieski bożek ma zawsze rację i nigdy się nie myli.

szkoda tylko, że to ich wyidealizowane bóstwo jest w rzeczywistości zwykłą kurwą :) 

Opublikowano

Fakt faktem, że Sony przyleciało w uja z Pro i GaaSami, ale nawet pomimo tego i tak Microsoft przejabał tą generację i szuka kasy ze swoimi eksami u konkurencji.

Nintendo the best! :banderas:

Opublikowano

Będzie oglądany State of Play przez apkę yt na Xboxie w Dolby Vision, oświetlenie w grach nigdy nie wyglądało tak dobrze

Gry Sony w najlepszej jakości tylko na Xboxie

Spoiler

co prawda na you tube ale zawsze coś

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
2 godziny temu, drozdu7 napisał(a):

No ja myślę że ta podwyżka cen jest już zaplanowana, a premiera GTAVI będzie bardzo wygodnym momentem

Zobaczymy, ostatnie plotki były za GTA będzie podzielone na SP i MP i każdy do kupienie za 350zl ale to jakieś bzdury pewnie.

Opublikowano

O, Sony wprowadziło podobny model na jebanie klapów.

Podobny, bo tam zamiast nowej gry był po łebkach zrobiony remaster, a zamiast oddzielnego modułu multiplayer klapy dostały melę na mordę i anulowany projekt jedynego faktycznie udanego multiplayera w historii tych jebanych beztalenci.

Opublikowano
W dniu 6.02.2025 o 11:12, zdrowywariat napisał(a):

Pablowi już CW nie wystarcza, bo był w dziale PS5 ze swoją krucjatą, zagląda też do działu Nintendo, a nawet pojawił się w pchlim pod ofertą pro. To już nie jest normalne - to jakaś psychoza tak nienawidzieć konkurencji.

Dzisiaj State of Play i widać bardzo aktywny by odreagować za wczasu te gierki Microsoftu na PS5

Edytowane przez Patapon

Opublikowano
19 minut temu, Patapon napisał(a):

Dzisiaj State of Play i widać bardzo aktywny by odreagować za wczasu te gierki Microsoftu na PS5

On już tak zieje nienawiścią do Sony i Nintendo, że nie da się tego nie zauważyć. Ja tu jestem dla beki, do Nintendo mam sentyment od dziecka, a Switch pojawił się w idealnym dla mnie momencie po 3 letniej przerwie od grania. Zaiskrzyło, ale głównie też, dzięki indykom, chyba nawet więcej w nie gram, niż w duże gry.

PS5 kupiłem w sumie dla moich gier życia: TLOU, RE4R, SH2R, DSR, gdyby nie one nie widziałbym powodu, bo sam Ratchet i Astro Bot to za mało.

Xbox Series X też bym kupił, gdyby mnie czymś przekonał, jakimś mega eksem, ale jak widać nie ma i nie będzie już sensu, skoro Spencer ma w planie wydać wszystko na PS5 i S2.

Dla mnie, gdyby nie Switch, to porażka ta generacja i poprzednia też. Ilość znakomitych gier, jakie wychodziły na PSXa + N64, DC + PS2 + GC + XBox, 360kę + PS3 + kilka perełek na Wii, jest w uj większa, niż teraz.

ND wydało 5 gier na PSXa, 4 na PS2, 4 na PS3, 2 + grę dodatek na PS4, a teraz? Że nie wspomnę od Rockstar i innych. GTA5 na PS3, GTA5 na PS4 i GTA5 na PS5, gdy na PS2 pojawiły się 3 części GTA! Śmiech na sali xD

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Ale nękanie i gnębienie Paola, i to w imię czego? Hydraulika z dałnem? Okropne :/