Opublikowano 12 marca12 mar 9 minut temu, Krzysztof93 napisał(a): Nie no przyjdź jutro. Coś tam dzwoni ale nie wiesz, w którym kościele. Wykres miejscami nie zgadza się z tym co piszesz, wykonany niechlujnie, masz tu narzędzia przeciez możesz użyć kolorów itd. Lipa, lipa w chuj. Co się w nim nie zgadza? Jakieś argumenty? Czy Sony jest najlepsze, bo to Sony? Na PS3 od ND dostaliśmy trylogię Uncharted (z dwójką najlepszą z całej serii), TLOU (>>> TLOU2), trylogię Motorstorma, czy najlepszą grę, jaką kiedykolwiek Guerilla stworzyło - Killzone 2. Jeśli chodzi o GOWy to najlepsze 2 trafiły na PS2. Długo by wymieniać. Edytowane 12 marca12 mar przez zdrowywariat
Opublikowano 12 marca12 mar 4 minuty temu, zdrowywariat napisał(a): Na PS3 choćby od ND dostaliśmy trylogię Uncharted (z dwójką najlepszą z całej serii), TLOU (>>> TLOU2), trylogię Motorstorma, czy najlepszą grę, jaką kiedykolwiek Guerilla stworzyło - Killzone 2. Jeśli chodzi o GOWy to najlepsze 2 trafiły na PS2. Długo by wymieniać. No i na wykresie jest tak samo oznaczone jako upadek jak WiiU, PS4, Xbox One a tyle zajebistości w niej, konsola z duszą itd. a niby sprzedaż się też liczy ale PS4 też jest tak samo oznaczone no to pytanie mam kurwa jedno O CHUJ CI CHODZI TYPIE
Opublikowano 12 marca12 mar PS3 xD Jakbyście nie mieli wystarczająco dowodów na to, że Sony nadużyło swojej gościnności na rynku konsol i powinno było się dawno z rynku zwinąć to przypominam, że PS3 nie tylko zmusiło Sony do zaorania najlepszego handhelda w historii to omal nie położyło całej firmy. To, że mamy jeszcze PS4 i PS5 jest jedynie wynikiem potknięć konkurencji (początki One'a + WiiU), a nie zasług samego Sony.
Opublikowano 12 marca12 mar 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a): wynikiem potknięć konkurencji (początki One'a + WiiU) delikatne określenie na wypierdolenie się mordą w świeże gówno Edytowane 12 marca12 mar przez Krzysztof93
Opublikowano 12 marca12 mar Cóż, gorzej niż z PS3/PSV nie będzie. One zaś pomimo potknięć dostał kilka gier na które klapy dalej ślinią się po latach.
Opublikowano 12 marca12 mar 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a): One zaś pomimo potknięć dostał kilka gier na które klapy dalej ślinią się po latach. hehehe dobre
Opublikowano 12 marca12 mar 10 minut temu, Krzysztof93 napisał(a): No i na wykresie jest tak samo oznaczone jako upadek jak WiiU, PS4, Xbox One a tyle zajebistości w niej, konsola z duszą itd. a niby sprzedaż się też liczy ale PS4 też jest tak samo oznaczone no to pytanie mam kurwa jedno O CHUJ CI CHODZI TYPIE Nie zrozumiałeś wykresu, PS3 sprzedało się gorzej od PS4, bo miało silniejszą konkurencję w postaci 360ki i Wii, to razem około 250mln konsol, a i początkowa cena zrobiła swoje, bo 600e to było o wiele za dużo na tamte czasy. PS4 nie miało konkurencji, bo WiIU okazało się porażką, a Microsoft zawalił z Xboxem One X/S w wielu aspektach. PS3 obiektywnie było lepszą konsolą od PS4, posiada bogatszą bibliotekę gier z lepszymi grami. Czego nie rozumiesz? Śmiem nawet twierdzić, tym bardziej po wtopie z GaaSami, że Xbox Series X > PS5, ale siła klapów robi swoje, więc Xbox przegrywa, choć obiektywnie jest lepiej zaprojektowaną konsolą, a GP >>> PS+. Edytowane 12 marca12 mar przez zdrowywariat
Opublikowano 12 marca12 mar Teraz, Krzysztof93 napisał(a): hehehe dobre Śmiej się śmiej - przypominam tylko - cyfrowe "jebane żółtko od niedobitków z RARE" cieszy się większą popularnością popularnością niż hołd na 30-lecie "tradycji" PlayStation. Jak tylko pojawiły się informacje nt. przenoszenia gier z Xa na PS5 to ludzie zaczęli robić wyliczanki co ograją xD Tak, wiem, ty pewnie napiszesz, że gówno i że cię te gry nie interesują, ale jesteś w mniejszości, bo widać, że ludzie się na to ślinią. Wystarczyło jedynie poczekać 17 lat od premiery pierwszych Gearsów, ale się doczekali.
Opublikowano 12 marca12 mar 17 minut temu, Krzysztof93 napisał(a): Dobra Nosferatu, znudziłeś mnie. Myślę, że to nie znudzenie, a typowa ewakuacja klapa po zaoraniu go argumentami, tylko że klap jak bumerang, coś wygoogluje i wróci. Ja jako Nintendofag potrafię spojrzeć trzeźwo na sytuację, dlatego nawet nie byłem zainteresowany WiiU. PS5 kupiłem dla rimejków moich ulubionych serii i dla GaaSów eksów Sony Microsoftu. Ty rzecz jasna FH5 nie sprawdzisz i innych eksów gier Microsoftu? Edytowane 12 marca12 mar przez zdrowywariat
Opublikowano 12 marca12 mar 6 minut temu, zdrowywariat napisał(a): Ty rzecz jasna FH5 nie kupisz i innych eksów gier Microsoftu? FH4 i FH5 ograne i to sporo, przed usunięciem czwórki kupiłem cyfrę i wrócę prędzej jak do piątki 7 minut temu, zdrowywariat napisał(a): Myślę, że to nie znudzenie, a typowa ewakuacja klapa po zaoraniu go argumentami, tylko że klap jak bumerang, coś wygoogluje i wróci. jesteś po prostu słaby i tyle nie ma sensu dyskutować. To jest twój wykres z uczuć, bez danych, bez sensu, bez logiki. Wykres swoje a to co piszesz swoje, wyjebane w PS4 bo nie ma ,,duszy dupy'' ale sprzedało się super (ważne dane niby do wykresu), można było spróbować VR w przystępnej cenie we własnym domu, bez posiadania PC i gogli co kosztują drugie tyle co ten komputer. Porównanie do konkurencji też się niby liczy ale też tylko wtedy gdy tobie to pasuje i zgodne jest z twoim zepsutym czarnym toksycznym sercem więc nie ma sensu mówić o tym, że chociaż gierki w tym jebanym 1080p zaczęły działać, że exy wyglądały jak złoto patrząc na to jak chujowy był ten Jaguar, pad w końcu urósł i stał się wygodny. Nie ma sensu tego kontynuować. 15 minut temu, zdrowywariat napisał(a): Ja jako Nintendofag 400h w BOTW i ty się określasz mianem Nintendofaga? Proszę cię, strąciłeś chociaż wszystkie jabłka? No chyba kurwa nie. 21 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): Tak, wiem, ty pewnie napiszesz, że gówno i że cię te gry nie interesują dokładnie tak jest 14 minut temu, Pupcio napisał(a): Krzysiu nie odpisuj, gość już prawie wyssał całą twoją energie życiową kolejne -10 lat życia, dzięki @zdrowywariat
Opublikowano 12 marca12 mar Daj spokój z PS4, które nie miało konkurencji, gdy PS3 musiało mierzyć się z najlepszą konsolą Microsoftu i ogromnym sukcesem Nintendo, a do tego było za drogie i trudne w programowaniu przez Cella i osobną pamięć dla CPU i GPU. PS4 “mierzyło” się z największą porażką Nintendo (15mln konsol) i początkową wtopą Microsoftu. 280mln (90mln vs 190mln M+N) opchniętych konsol razem wziętych mówi samo za siebie vs 190mln (120mln vs 70mln M+N). Mój wykres opiera się na faktach, a nie na twoim zaklapionym widzimisię. PS3 > PS4! Edytowane 12 marca12 mar przez zdrowywariat
Opublikowano 12 marca12 mar 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a): Jebać PlayStation, ale PS3 to najbardziej. PS3 to była sztos konsola, ostatnia z duszą i mega eksami. Nawet pomimo tego, że nakłamali z Motorstormem i Killzone 2, co do grafiki, to i tak w ogólnym rozrachunku dali radę, bo te gry zbliżyły się do pierwszych teaserów, były piękne i grywalne i do dziś są piękne i grywalne, więc spier… Pablo.
Opublikowano 12 marca12 mar Ale mnie wkurzają już te zielone CWELE. Marka xbox martwa od 10 lat a te gnoje jeszcze mają tupet coś szczekać do japońskich GIGANTÓW
Opublikowano 12 marca12 mar skąd masz takie fajne filmiki w internecie? To są jakieś reklamy? Dobrze, że to wyklejasz. Dzięki dobra robota ale następnym razem wklej więcej @zdrowywariat
Opublikowano 12 marca12 mar 1 minutę temu, Pupcio napisał(a): Ale mnie wkurzają już te zielone CWELE Laptopcio, ale co ty masz do Nvidii? Przecież ich nowe karty i tak nie pasują do laptopa.
Opublikowano 12 marca12 mar 2 minuty temu, zdrowywariat napisał(a): PS3 to była sztos konsola, ostatnia z duszą i mega eksami. Nawet pomimo tego, że nakłamali z Motorstormem i Killzone 2, co do grafiki, to i tak w ogólnym rozrachunku dali radę, bo te gry zbliżyły się do pierwszych teaserów, były piękne i grywalne i do dziś są piękne i grywalne, więc spier… Pablo. Może jakbym nie miał Xboxa360 i godności to bym się tym nędznym PlayStation3 jeszcze jarał, ale jebac maczetami. Szkoda, że nie zdechli wtedy, dzisiaj nie musiałbym się użerać z yebanymi klapami.
Opublikowano 12 marca12 mar Przy początkach PS3 Sony odjechał pociąg, stacja i miasto przy tej stacji. Ale potem zrobili na prawdę mnóstwo dobrej roboty, żeby konsolę ratować. I gry były zajebiste i marketing z Kevinem Buttlerem na czele super. No i mieli w chuj szczęścia, bo Microsoft postanowił tak po prostu wyjebać sobie strzała w kolano, brzuch i potylicę olewając fanów i graczy stawiając wszystko na Kinecta
Opublikowano 12 marca12 mar 12 minut temu, Pupcio napisał(a): Laptopcio? Chyba ominął Cie mój rozwój Bzdur. Teraz jestem CHMURCIO
Opublikowano 12 marca12 mar 33 minuty temu, Krzysztof93 napisał(a): skąd masz takie fajne filmiki w internecie? To są jakieś reklamy? Dobrze, że to wyklejasz. Dzięki dobra robota ale następnym razem wklej więcej @zdrowywariat Było dużo więcej eksów wartych uwagi, w tym wielbione przeze mnie LittleBigPlanet, no ale po zobaczeniu powyższych trailerów x razy oczy wyszły mi z orbit, a język wylądował na podłodze, to były czasy! Teraz pozostało mi już tylko jarać się indorami i 2.4.2025. Swoją drogą ukończyłem Laikę, zrobiłem wszystkie misje poboczne, zupgreadowałem wszystkie giwery i kupiłem wszystkie kasety z nutkami. 162h. Gra jest dosyć długa jak przystało na dobrą metroidvanię, ale nie patrzcie na mój czas, bo mam nierówno pod sufitem! Wam gra zająć powinna około 20h, a z wszystkimi acziwkami 25-30h. Oczywiście gra ma swoje małe bolączki, potrafi chrupnąć w gorących momentach (głównie w walkach z bossami) i się wykrzaczyć, zdarzyło mi się może 10 razy na 162h. Progres mógłby być szybszy, ale zależy on trochę od skilla, bo po zgonie traci się walutę jak w HK, którą da się całą odzyskać nawet po drugim i trzecim zgonie, a jak się jest lamą to ubywa szybko. Gra jest trudna, więc albo się ją pokocha, albo odłoży przez frustrację (mamy jedno życie - nie ma energii), z tym że checkpointy są naprawdę gęsto rozłożone. Obecny jest też grind, jeśli się lami, jak i backtracking, ale przecież to metroidvania, co nie? Misje poboczne nie robi się dla „nagród”, a dla dodatkowych linii dialogowych. Grafika: 9/10: gra ma swoje momenty i mnie akurat urzekł ten postapokaliptyczny świat i minimalizm, bo piękno leży w prostocie, poza tym przy tym co się czasem dzieje na ekranie devi podjęli słuszną decyzję, dlatego że w innym pixel art raczej nie byłoby nic widać. Story: 10/10: wielowątkowe, brutalne i z bardzo naturalną relacją Laiki z Puppy i postaciami, które posiadają własną tożsamość. Soundtrack: 11/10: najlepszy od czasu Celeste, piękny i współgrający z tym co się dzieje na ekranie. Z fajną opcją zbierania kaset i puszczania sobie tego co się chce z radyjka - teoretycznie, bo w praktyce nutki słuchałem po kolei, dlatego że wszystkie są wybitnie dobre. Gameplay: 9/10: tak jak pisałem, albo się go pokocha, albo znienawidzi, mnie się nie znudził przez 162h. Na końcu czułem się już mocarzem, bo ogarniałem i zdobyłem wszystkie giwery. Słowem podsumowania: 9+/10 (- pół oczka od oceny za zbyt łatwych dwóch pierwszych bossów i drobne błędy techniczne), ale ja się nie znam! Jak Laika wypada na tle najlepszych metroidvani w postaci HK, Ori 1 i 2, MD, POP:TLC, Guacamelee 1 i 2? Jest inna, oryginalna i równie dobra, sztos! Edytowane 12 marca12 mar przez zdrowywariat
Opublikowano 12 marca12 mar 1 minutę temu, zdrowywariat napisał(a): Było dużo więcej eksów wartych uwagi no to weź wrzuć linki bo wiesz... my spod kamienia wyszli przedwczoraj