Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

• Odpowiedzi 35,4 tys.
  • Wyświetleń 868,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
8 minut temu, shoegaze napisał(a):

kupujesz plusa na jednej z cokwartalnych promocji na rok + w/w gierki na własność i wychodzi podobnie jakbyśmy mieli płacić cały rok ponad bombę za gpu :) nie da się obronić abonamentu microsoftu, absolutnie najgorsza oferta na rynku, nie bez powodu dziesiątki milionów graczy preferuje ofertę sonki

ale ty kurwa jesteś ciężki xDDDDD OD RAZU NA 5 LAT XGPU A JAK KUPISZ JEDEN EX NA SOMKĘ I ROK PLUSA Z TURCJI TO W OGÓLE LUKSJA

No, ale na co ja liczę po autorze tego wyrywu o polityce MS

DOBRZE ŻE SONY NIE PODNOSI CEN XDDDDDDD

Opublikowano

paolo znowu meltdown, tak się kończy bycie fanbojem kawałka plastiku

Opublikowano

Chłop pierdoli głupoty, nazywam piedolenie pierdoleniem, a Ty o meltdownie. dunnoNawet na standardy CW stawianie PS+ nad XGP to jakiś absurd.

Chłop niestety pisze paszkwile jak za najlepszych czasów mendrka i mogę jedynie życzyć "koledze" powodzenia w walce z chorobą, bo widać, że się męczy. :/

Opublikowano
14 minut temu, shoegaze napisał(a):

nie da się obronić abonamentu microsoftu, absolutnie najgorsza oferta na rynku, nie bez powodu dziesiątki milionów graczy preferuje ofertę sonki

Długo jeszcze będziesz produkował te posty w hurtowej ilości o tym jaki zły jest ten abonament MS ?

Wybierz sobie ofertę sonki, kup sobie tego ps plusa i bądż szczęśliwy człowieku. Akurat ostatnio byłem w media expert dokupić sobie pada i przy okazji wziąłem sobie tę kartę upominkowa z GP na miesiąc. Dobrze że ciebie nie spotkałem jak wychodziłem, bo jeszcze byś podbiegł z pianą na ustach i zrobił raban na całą okolice "człowieku to najgorsza oferta na rynku !!!! jak można płacić za to gówno ?!?!!?"

Jak jest lepsza oferta danego miesiąca w PS Plus, to wybiorę ofertę niebieskich. Jak wpadną lepsze gry do GP, to idę do nich. Nieraz są takie miesiące, że odpuszczam abonamenty i wolę sobie kupić jakieś gierki na własność. Korporacje trzeba traktować instrumentalnie i brać to co się bardziej opłaca w danej chwili. Oni też mają na nas wyjebane, nawet ta twoja święta sonka z ich najlepszą ofertą na rynku.

Opublikowano
56 minut temu, Czokosz napisał(a):

Długo jeszcze będziesz produkował te posty w hurtowej ilości o tym jaki zły jest ten abonament MS ?

Wybierz sobie ofertę sonki, kup sobie tego ps plusa i bądż szczęśliwy człowieku. Akurat ostatnio byłem w media expert dokupić sobie pada i przy okazji wziąłem sobie tę kartę upominkowa z GP na miesiąc. Dobrze że ciebie nie spotkałem jak wychodziłem, bo jeszcze byś podbiegł z pianą na ustach i zrobił raban na całą okolice "człowieku to najgorsza oferta na rynku !!!! jak można płacić za to gówno ?!?!!?"

Jak jest lepsza oferta danego miesiąca w PS Plus, to wybiorę ofertę niebieskich. Jak wpadną lepsze gry do GP, to idę do nich. Nieraz są takie miesiące, że odpuszczam abonamenty i wolę sobie kupić jakieś gierki na własność. Korporacje trzeba traktować instrumentalnie i brać to co się bardziej opłaca w danej chwili. Oni też mają na nas wyjebane, nawet ta twoja święta sonka z ich najlepszą ofertą na rynku.

no i git, płać sobie za co chcesz i graj sobie w co chcesz, nie wnikam. jeżeli jednak czytam farmazony o najlepszej ofercie na rynku, to mam prawo się z tym nie zgodzić, co też uczyniłem. no więc tak, nie zgadzam się - gpu był sensownym rozwiązaniem cztery podwyżki temu, teraz za ponad bombę miesięcznie konsumenci dostają wybrakowany katalog kilku fajnych gier day 1 i całego zalewu staroci latających po ms storze za kilka dolarów. oczywiście nie ukrywam, że microsoft jako korporacja jest absolutnie obrzydliwym tworem i nawet w branży gamingowej stanowi konsolidację wszystkich chujowych praktyk rodem ze spotkań inwestorów, więc tym łatwiej jest mi stanąć okoniem do tego, co robią ci parszywcy. prawdziwi liderzy w inkorporacji coraz to wymyślniejszych sposobów na dymanie konsumenta, ha tfu

Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Chłop pierdoli głupoty, nazywam piedolenie pierdoleniem, a Ty o meltdownie. dunnoNawet na standardy CW stawianie PS+ nad XGP to jakiś absurd.

Chłop niestety pisze paszkwile jak za najlepszych czasów mendrka i mogę jedynie życzyć "koledze" powodzenia w walce z chorobą, bo widać, że się męczy. :/

ja ci rzucam suche fakty między oczy, ty natomiast odpowiadasz tanim ad personam i pianą na pysku. żeby nie być gołosłownym, to panowie, policzmy gierki:

gpu na rok = 1380 zł

clair obscur, thps, silksong, doom, wuchang, ninja gaiden, ps plus kupiony na rok w marcu/czerwcu/listopadzie/grudniu = 1500 zł

tylko ponad stówka różnicy, a i tak brałem pod uwagę tylko premierowe ceny w cyfrze. po uwzględnieniu własności, tańszych pudełek i oferty plusa po prostu nie ma co zbierać. oczywiście już pomijam fakt, że w takie chińskie sztosy jak wuchang nie chciałoby mi się grać nawet jakby mi zapłacili xd

Opublikowano
1 minutę temu, shoegaze napisał(a):

ja ci rzucam suche fakty między oczy, ty natomiast odpowiadasz tanim ad personam i pianą na pysku. żeby nie być gołosłownym, to panowie, policzmy gierki:

Szkoda, że w swoich z dupy wyciągniętych wyliczeniach zakładasz, że trzeba mieć 12 miesięcy XGP żeby ograć 6 gier do ogrania pewnie w 2 miesiące. reggie Serio, chłopie, takich myślicieli to kasowałem tu za czasów X360, a Ty starego misia na sztuczny miód próbujesz zrobić. Xbox działa bez stale opłacanego XGP, serio, mogę Ci nawet film nagrać.

Opublikowano

dobra del, jebnąłem się z plusem - kolega prawdę mówi, chociaż dalej PS+ Essential =/= GPU

Opublikowano

fajnie, że musisz przedłużać sobie fiutka jakimiś wyimaginowanymi konfrontacjami z z czasów x360, ale może zamiast tego skupiłbyś się na czytaniu ze zrozumieniem? napisałeś, że dostajemy te gry DAY 1 i podałeś liczbę gier, które wychodzą w różnych miesiącach aktualnego roku. żeby grać we wszystko DAY 1, musiałbyś więc mieć abonament przez cały rok, stąd to założenie

4 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Co? Szybki fact check z PSN:

Ekspedycja - 219zł

Tony 3+4 - 215,5zł

Silksong - 89zł

Doom - 299zł

Wuchang - 219zł

Ninja Gaiden - nie jestem pewien o którym mowa, załóżmy, że NG2B żeby było taniej - 229zł

Rok Plusa - oczywiście Essential, bo przecież PS+ Essential to prawie jak GPU - 630zł

Razem: 1900,5zł.

Nie wiem jakiej marki masz kalkulator albo kto Cię uczył matematyki, ale no trochę Ci liczenie nie pykło kolego.

ciebie akurat posądzam o czytanie ze zrozumieniem, więc uznam, że po prostu przeoczyłeś fragment o zakupie plusa w konkretnym miesiącu. albo może nie wybrzmialo to wystarczająco głośno, więc podkreślę, że chodzi mi o oficjalne promocje kilka razy w sezonie

Edytowane przez shoegaze

Opublikowano

ciebie akurat posądzam o czytanie ze zrozumieniem, więc uznam, że po prostu przeoczyłeś fragment o zakupie plusa w konkretnym miesiącu. albo może nie wybrzmialo to wystarczająco głośno, więc podkreślę, że chodzi mi o oficjalne promocje kilka razy w sezonie

Generalnie to na stronie PS+ zobaczyłem cenę za ten najwyższy pakiet, nie mam PS i nie wiem jakie oni sezonowe promocje mają, ale i tak jak się zorientowałem, że popełniłem błąd to wywaliłem tego posta w pizdu.

Opublikowano

fajnie, że musisz przedłużać sobie fiutka jakimiś wyimaginowanymi konfrontacjami z z czasów x360, ale może zamiast tego skupiłbyś się na czytaniu ze zrozumieniem? napisałeś, że dostajemy te gry DAY 1 i podałeś liczbę gier, które wychodzą w różnych miesiącach aktualnego roku. żeby grać we wszystko DAY 1, musiałbyś więc mieć abonament przez cały rok, stąd to założenie

Znowu kłamiesz, bo dla tych gier musiałbym mieć abo na 4 miesiące, może 5. Poza tym tak jak ludzie kombinują z cenami gier cyfrowych czy abo (tak, także na forum i po wszystkich 4 stronach barykady) i można to mieć jeszcze taniej, tak jak Ty posłużyłeś się ceną promocyjną PS+ aby umocnić te słabiutkie w fundamentach "argumenty' na korzyść PS. reggie

NIe wiem czemu walczysz za przegraną sprawę. Po tym paszkwilu który wysmarowałeś o MS-ie (dobrze, że nic z tego nie robi Sony ani Nintendo kekw) spodziewałem się, że jesteś manipulantem, ale serio - nie trzeba opłacać tego przez rok. Nawet day1 wystarczy brać kiedy potrzebujesz, bo jeszcze raz konsola działa bez XGP i nie ma potrzeby opłacać go kiedy nie potrzebujesz.

Opublikowano
6 minutes ago, shoegaze said:

Kupowanie licencji na gry cyfrowe za grube pieniądze kekw

Opublikowano
2 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Czyli Gamepass jest hujowy a Plus dobry?

Tak, ile razy można to pisać?

Opublikowano
8 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Czyli Gamepass jest hujowy a Plus dobry?

Generalnie od Sony to są dobre nawet zwolnienia, wymienię kilka ostatnich, bo shoegaze musiał je przeoczyć:

• 2021 - Japan Studio - ok. 200 pracowników

• luty 2024 - London Studio - 900 pracowników

• październik 2024 - Firewalk zamknięte - 220 pracowników

Do tego mnóstwo mniejszych studiów, podwyżki sprzętu oraz abonamentu, inwestycja w gry usługi kosztem single-player (czyli odwrotnie do Microsoftu), agresywna konsolidacja branży filmowej i muzycznej oraz anime, a to tylko wierzchołek góry lodowej! Słyszeliście, że Sony Music omal nie zniszczyło Slipknotów na początku ich kariery?! Dziękuję, że do umowy nie doszło.

Obrzydliwa firma, jeszcze obrzydliwsi obrońcy. :/

Opublikowano

Co to za drobna redukcja etatów dla takiego molocha?

Microsoft zwolnił 1900 pracowników Activision Blizzard i Xbox w styczniu 2024, a następnie w maju zamknął kilka studiów gier i zwolnił 1000 osób z zespołów HoloLens i chmury Azure w czerwcu.

W tym roku planują wyjebać kolejne 9100 osób.

Opublikowano
7 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Generalnie od Sony to są dobre nawet zwolnienia, wymienię kilka ostatnich, bo shoegaze musiał je przeoczyć:

• 2021 - Japan Studio - ok. 200 pracowników

• luty 2024 - London Studio - 900 pracowników

• październik 2024 - Firewalk zamknięte - 220 pracowników

Do tego mnóstwo mniejszych studiów, podwyżki sprzętu oraz abonamentu, inwestycja w gry usługi kosztem single-player (czyli odwrotnie do Microsoftu), agresywna konsolidacja branży filmowej i muzycznej oraz anime, a to tylko wierzchołek góry lodowej! Słyszeliście, że Sony Music omal nie zniszczyło Slipknotów na początku ich kariery?! Dziękuję, że do umowy nie doszło.

Ciekawe co by było jakby Slpiknot podpisał kontrakt z Microsoftem.

Opublikowano

Dla mnie GP to opcja z której już po prostu nie będę korzystał, dalej mogę sobie kupić gierki. Oczywiście fizyki mniej bo MS sukcesywnie je ubija.

Aczkolwiek Sony jeśli chodzi o cyfrę to też są niezłe ancymony, Demon's Souls czy Ratchet (startowe tytuły) kosztują sobie 339zl, Tsushima czy TLOU Remake również. Trochę to pojebane

Opublikowano
4 minuty temu, Shen napisał(a):

Co to za drobna redukcja etatów dla takiego molocha?

Microsoft zwolnił 1900 pracowników Activision Blizzard i Xbox w styczniu 2024, a następnie w maju zamknął kilka studiów gier i zwolnił 1000 osób z zespołów HoloLens i chmury Azure w czerwcu.

W tym roku planują wyjebać kolejne 9100 osób.

Oho, widzę, że licytacja na krzywdę, a utrata pracy przez całe zasłużone zespoły Sony to "drobna redukcja etatów". Co za obrzydliwa dehumanizacja. Może i Sony jest jebaną kurwą, ale przynajmniej u MS śmierdzi trochę bardziej, więc jest wszystko dobrze. Jeszcze chcą zniszczyć Bungie, niepotrzebnie przeszli do szkodników z Sony. Serio:

10 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

BTW w tej swojej obrzydliwej manipulacji aż musiałeś sięgnąć po działy nie związane z grami xDDDDDD fani jeszcze gorsi niż ten PS+

Opublikowano
6 minutes ago, drozdu7 said:

Dla mnie GP to opcja z której już po prostu nie będę korzystał, dalej mogę sobie kupić gierki. Oczywiście fizyki mniej bo MS sukcesywnie je ubija.

Aczkolwiek Sony jeśli chodzi o cyfrę to też są niezłe ancymony, Demon's Souls czy Ratchet (startowe tytuły) kosztują sobie 339zl, Tsushima czy TLOU Remake również. Trochę to pojebane

Na szczęście jest wybór i można kupić pudełko za połowę tej ceny lub mniej.

Opublikowano
24 minuty temu, shoegaze napisał(a):

ty natomiast odpowiadasz tanim ad personam i pianą na pysku

Tu akurat przekręcasz, bo napisałem w kulturalny sposób xD

1 godzinę temu, Czokosz napisał(a):

podbiegłbyś z pianą na ustach

To są wszystko fajne wyliczenia, ale ja nadal nie opłacam gpu cyklicznie, tylko nabijam abonament w zależności od potrzeb. Wielu gier nie ogrywam na premierę, bo mi się po prostu do nich nie pali i mogą spokojnie poczekać na swoją kolej. Dodatkowo bywa też tak, że w danym miesiącu mają premierę gry, które wole kupić zamiast wydawać kasę na abonament. Nie jest mi potrzebna taka usługa na rok, bo może realnie korzystałbym z niej przez 4-5 miesięcy (w ubiegłym roku może z 3 by wyszły łącznie) więc wole raz na jakiś czas zapłacić za miesiąc takiej usługi, ograć 2-3 interesujące mnie tytuły i póżniej mogę przedłużyć, jeśli dojdzie jeszcze coś ciekawego, wybrać ofertę konkurencji albo olać abonamenty i kupić gry, których nie ma usłudze, a które koniecznie chce ograć.

Jeśli mówimy o stałym opłacaniu abonamentu miesiąc w miesiąc, to masz rację. Zacytuje swój post sprzed paru dni:

Ja i tak głównie gram na piecu, więc 60zł za miesiąc subskrypcji to dla mnie nadal opłacalny deal. Tym bardziej, że nie opłacam gp regularnie tylko nabijam na miesiąc jak wyjdą jakieś gierki, którymi jestem zainteresowany. Teraz będzie Ninja Gaiden 4 + Keeper od Dobule Fine, może nadrobię przy okazji Wuchang. Także pozostanę przy starym modelu i będę korzystał z oferty platformy Spencera wybiórczo.

We wrześniu kasa poszła na Cronosa, Silent Hill f, Ninja Gaiden Ragebound, więc w pażdzierniku portfel uszczupli się o mniejszą kwotę. Nabije gp za 6 dyszek, kupię Tormented Souls 2 i będę szczęśliwym człowiekiem przynajmniej do Listopada.