Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano

Fable nie istnieje, jest zresetowane, a niewolnicy od dlc do forzy 3 spierdolili przy najbliższej okazji. Kolejne studio które się rozpadło. Poziom nieudolnosci Microsoftu w świecie gier jest nieosiągalny dla nikogo innego.

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 618,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Rare też „umarło” pod szyldem Microsoftu, a był to genialny developer, GENIALNY! Przypomnę choćby kilka ich gier: Battletoads (z 12 różniącymi się od siebie diametralnie poziomami), trylogia Donkey Konga (najlepszego platformera 2D EVER), GoldenEye 007 (do dziś nie wyszła lepsza gra z Bondem, a minęło 25 lat), Perfect Dark 64 (ta gra nie miała prawa tak wyglądać na N64), Banjo-Kazooie i Banjo Tooie (platformery, które się w ogóle nie zastarzały, z dwójką bohaterów przywiązanych do siebie, patent do dziś kopiowany, choćby w Ratchet & Clank), Conker's Bad Fur Day (czyli niespotykany wcześniej sarkastyczny platformer, który robi sobie bekę, między innymi ze znanych filmów). Rare pod szyldem Nintendo to było Rare, niegdyś najlepszy developer. Dlatego Nintendo najlepsze jest!

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Kurwa, jaki musi być smród w tym cyrku :kekw: pięknie sypie się zielona kurwa bez gier:banderas:

Opublikowano
5 hours ago, ASX said:

te kilka osób które odeszło czyli Mike Brown, Tom Butcher, Matt Craven, Gareth Harwood, Fraser Strachan czy Ben Penrose to pracownicy którzy awansowali na kierownicze stanowiska w Playground Games stosunkowo niedawno, czyli po Forzie Horizon 4 i dostali szansę pokierowania pracami nad swoją pierwszą grą czyli FH5. Gdy tymczasem spora część starego kierownictwa w tym Ralph Fulton  założyciel studia i ojciec serii, pracuje obecnie nad Fable.

Więc takiej średniego kalibru ten news, bo odejście tych kilku osób  nie zapowiada aby  wpłynęło na pracę nad Fable ani nad nową Forzą Horizon, która mam nadzieje będzie rozgrywać się w Japonii. No ale rozumiem, że w obliczu braku newsów na temat jakiejkolwiek arcade racera na Playstation od pamiętnej śmierci Drivecluba, trzeba świętować odejście 7 pracowników z Playground Games. 

Widzisz ASX, gdyby yeti i pankamil byli zainteresowani czyms innym niz naglowkiem to by takich glupot nie wrzucali w temaci o covid :) 

Opublikowano

weź idź stąd z tymi swoimi kowid wars, co

Opublikowano
4 minutes ago, Bzduras said:

weź idź stąd z tymi swoimi kowid wars, co

A czy napisalem nie prawde? :dunno:

Opublikowano

nie wiem bo nie zaglądam do pierdolnika zwanego tematem coronavirus i szczerze mówiąc gówno mnie to obchodzi, idź się wyzywać tam na kowidy

Opublikowano

Lista najlepiej sprzedających się konsol w historii:

PS2 - 158,7 mln
Nintendo DS - 154 mln
Nintendo Switch - 118,99 mln
Game Boy - 118,68 mln
PlayStation 4 - 117,04 mln
PlayStation - 102,49 mln
Nintendo Wii - 101,6 mln
PlayStation 3 - 87,4 mln
Xbox 360 - 85,73 mln
Game Boy Advance - 81,51 mln

Szacunek do Sony za PSXa, PS2 i PS3 (które bardzo lubiłem) i za wynik PS2, ale wiadomo, że gdyby wyniki dodać to rządzi NINTENDO!

No Panie Xbox360 ratuje Pan honor.

Opublikowano

Kolejny temat chce rozjebać swoim covidowym pierdoleniem :( Zabijcie to póki się nie rozkręci.

Opublikowano
18 minut temu, PanKamil napisał:

Kolejny temat chce rozjebać swoim covidowym pierdoleniem :( Zabijcie to póki się nie rozkręci.

Kogo masz na myśli? Ryuka? Ja podałem tylko argumenty w temacie na temat, jeśli chcecie coś udowadniać to tylko tak - argumentami. Może przyjrzyjmy się najwyżej ocenianym grom w historii? Którego developera będzie w top10 najwięcej gier? Podpowiem:

Spoiler

NINTENDO!

Opublikowano
2 minuty temu, zdrowywariat napisał:

Kogo masz na myśli? Ryuka? Ja podałem tylko argumenty w temacie na temat, jeśli chcecie coś udowadniać to tylko tak - argumentami. Może przyjrzyjmy się najwyżej ocenianym grom w historii? Którego developera będzie w top10 najwięcej gier? Podpowiem:

Ukryj zawartość

NINTENDO!

Tak, nie Ciebie.

Opublikowano
38 minutes ago, PanKamil said:

nie. ja tylko stwierdzam fakt, ze @ASX marnuje czas bo ciebie i yetiego nie obchodzi prawda tylko naglowek tyle :dunno:

Opublikowano
35 minut temu, Ryuk napisał:

nie. ja tylko stwierdzam fakt, ze @ASX marnuje czas bo ciebie i yetiego nie obchodzi prawda tylko naglowek tyle :dunno:

Chcesz prawdę? Nintendo wydało najwiecej konsol, najwięcej ich sprzedało, więc dało ludziom najwięcej fanu, wydało od groma zajebistych gier, stworzyło gatunek metroidvania, zrewolucjonizowało platformery (SM64), pozamiatało śmieszne piaskownice (Zelda: BOTW), dało nam najlepsze kanapowe multi ever (GoldenEye), dało nam analog, wibracje, a ich kilka gier jest w pierwszej dziesiątce najwyżej ocenianych w historii: BOTW, Ocaryna, SMO, SMG1, SMG2, qrwa wydali nawet pierwsze VR lata temu.

Zresztą mógłbym długo wymieniać - przyjmij prawdę:

1. Nintendo

2. Sony

3. Microsoft

Opublikowano
14 godzin temu, Ryuk napisał:

Niestety takie mamy czasy, ludzie czytają tylko krzykliwy nagłówek o odejściu 6 pracowników z kilkusetosobowego zespołu i wyobrażają sobie że całe Playground i XGS już się rozpada. Nie interesuje ich informacja, a szukają tylko potwierdzenia tego co sami myślą.

A tymczasem prawda jest taka, że w tej branży co chwila ktoś odchodzi i zakłada nowe studia i dotyczy to też pracowników Playstation czy Naughty Dogs, różnica jest taka że wtedy to jakoś przechodzi bez większego echa.

Opublikowano

To co mi się podoba jeszcze u Nintendo to ogólnie brak oczekiwania na gry, oprócz wpadki z Metroid Prime 4, często zapowiadają gry tuż przed premierą, około 6 miesięcy przed, lubię takie niespodzianki, chyba tylko 3 gry zapowiedzieli na długo przed premierą, MP4, Zeldę i Bayo3.

U konkurencji zapowiadają gry nawet kilka lat przed premierą, z ciągłymi opóźnieniami, a nierzadko też okazuje się, że nie było na co czekać, bo niejedna taka gra okazała się średniakiem.

Nintendo należy się tylko jeden karny bolec, za to co dzieje się z Retro, nie wydali gry od prawie 9 lat i chyba już nie wydadzą na Switcha nic, poza - może - jakimś odświeżeniem MP, bądź całej trylogii, bo obstawiam, że MP4 będzie tytułem startowym na Switcha2.

Zatem, jeśli chodzi o innowacje i GRY to rządzi Nintendo, choć były czasy (PSX, PS2, PS3), że u Sony trochę lepiej się bawiłem. Co się zaś tyczy Microsoftu to najlepiej wspominam Xboxa, miał kilkanaście kozackich gier jak choćby kultowe i w ogóle naj wtedy Ninja Gaiden, a multiplatformy wyglądały lepiej na Xie, na przykład trylogia Splinter Cella, ale było tego dużo więcej.

Tak że w ogólnym podsumowaniu:

1. Nintendo

2. Sony

3. Sega i Microsoft

Jednak wiadomo, że subiektywnie będzie różnie.

Opublikowano

Oho znów jakiś zajebisty news z ppe :)

Widać że klapy też już od dawna na urlopie tylko umysłowym 

Opublikowano

Dla smoluchów gejmingu spod wezwania Małża Niedojebanego portal luksja

Opublikowano

Mimo,ze pluje na alkoholika od sony, to spider-man to ty szanuj!

Opublikowano

The history of Nintendo begins in 1889! Nintendo powstało prawie 100 lat przed Microsoftem i ponad 50 przed Sony - marka z tradycjami :)

Opublikowano
12 minutes ago, zdrowywariat said:

The history of Nintendo begins in 1889! Nintendo powstało prawie 100 lat przed Microsoftem i ponad 50 przed Sony - marka z tradycjami :)

unsubscribe from nintendo facts

mam nadzieje,ze to odpowiednia komenda