Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
11 minut temu, Pupcio napisał:

Paolo jaki miękki dydek haha na wowie też płaczesz jak ubijasz wilki żeby zdobyć elfi sztylet+7 do mrocznej magii? :nosacz3:

W WoW-ie płaczę jedynie nad losem matek graczy co mają syna hordziarza. :kekw:  

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 624,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
W dniu 1.04.2023 o 21:53, Paolo de Vesir napisał:

Mi całą historię mocno zrobiła budująca się relacja między ojcem i synem, niekiedy wręcz wzruszająca. Do tego jednak całość była znacznie bardziej kameralna co nadało tylko dodatkowego smaczku tej historii. 

W sumie w podobnym klimacie ma się historia pierwszego TLOU (tylko znacznie lepiej napisana), też jedna z gier życia po finale przy którym płakałem jak kurwa bóbr. :( 

I w sumie jedyny Nier jaki mi siadł to ten pierwszy, o historii ojca z córką

hmmm tu jest jakiś wzór :notsure:

TLOU moje top2 życia zaraz po Zeldzie, tylko nie rozumiem nad czym Ty płakałeś? Nie pojebał Ci się epilog z prologiem? Gdyby się skończyło inaczej, wiadomo jak, to wtedy bym płakał jak bóbr, a tak to doznałem niemałego szoku i wpadłem w zadumę, która siedzi we mnie do dziś.

Dobrze jest być wrażliwcem, ale chyba jesteś przewrażliwiony :)

Opublikowano
2 minuty temu, zdrowywariat napisał:

TLOU moje top2 życia zaraz po Zeldzie, tylko nie rozumiem nad czym Ty płakałeś? Nie pojebał Ci się epilog z prologiem? Gdyby się skończyło inaczej, wiadomo jak, to wtedy bym płakał jak bóbr, a tak to doznałem niemałego szoku i wpadłem w zadumę, która siedzi we mnie do dziś.

Dobrze jest być wrażliwcem, ale chyba jesteś przewrażliwiony :)

Epilog i prolog oba mocno emocjonujące, ale końcówka jeszcze bardziej z racji tego jak rozwinęła się relacja postaci. 

a konkretnie scena na

Spoiler

sali operacyjnej

bo do był najbardziej poruszający fragment w tej grze

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Epilog i prolog oba mocno emocjonujące, ale epilog jeszcze bardziej z racji tego jak rozwinęła się relacja postaci. 

No cóż każdy jest inny, ja w szpitalu wjechałem na pełnej qrwie z całym arsenałem jaki miałem, bo przez całą grę grałem stealth (survivor, a później grounded), więc miałem prawie wszystkiego full. I nie było żadnych łez, czy wyrzutów sumienia, dopiero na sam koniec wpadłem w zadumę, co ja bym zrobił? Jeden z najlepszych prologów i epilogów jakich doświadczyłem.

Opublikowano

Dokładnie tak, końcówka TloU świetnie wpasowująca się w ten świat gdzie nic nie jest czarno białe i żaden wybór nie jest idealny.

Ale gdzie tam do płaczu? A w Kratosie jeden??

Ja tam coś ala łezki miałem na koniec Mass Effect 3 ale to raczej dlatego że to koniec długiej i pięknej przygody.

Z ostatnich to Plague Tale Requiem też mi ścisnął gardło na koniec, jeszcze ta muza cudowna potęgowała wrażenia 

Edytowane przez drozdu7

Opublikowano
1 minutę temu, zdrowywariat napisał:

No cóż każdy jest inny, ja w szpitalu wjechałem na pełnej qrwie z całym arsenałem jaki miałem, bo przez całą grę grałem stealth (survivor, a później grounded), więc miałem prawie wszystkiego full. I nie było żadnych łez, czy wyrzutów sumienia, dopiero na sam koniec wpadłem w zadumę, co ja bym zrobił? Jeden z najlepszych prologów i epilogów jakich doświadczyłem.

U mnie też nie były to łzy, to hiperbola mająca podkreślić, że ta scena była dla mnie bardziej niż „zeszkliły się oczy”, bo takich to miałem wiele w innych grach, ale nie z taką intensywnością. Słowa które wypowiada tam Joel są nawiązaniem do prologu i pięknym zwieńczeniem drogi jaką przeszedł. Nie rozpatrywałem tego w kategoriach ogółu, a szczegółu, bo tym jest dla mnie TLOU (tak samo jak i serial) - nie historią świata, a historiami pojedynczych ludzi którzy w nim żyją.

Opublikowano

Rozumiem, ja tam jak psychol pod koniec wjechałem bez żadnych skrupułów, dopiero później po tym co Joel powiedział zacząłem nad tym dumać xD, że aż napisy do samego końca obejrzałem, dzięki też zajebistej muzyce w creditsach.

Opublikowano
3 godziny temu, Donatello1991 napisał:

Ja pierdziele jaki ten dodatek fh5 prosty. Te drafty, fotoradary, skoki.

Pewnie uprościli dla zielonych Jasiów ze śmigiełkiem na głowie.

No ale poradziłeś sobie jakoś?

Opublikowano

Pierwsze recenzje The Super Mario Bros. Movie zwiastują wielki hit. A niedługo średnią 97% z ponad 100 recenzji osiągnie Zelda: TOTK. Nintendo jest u szczytu formy, gdy te dwa klauny, jeden obiecuje gry, których jak nie było tak nie ma, a drugi próbuje zatrzymać transakcję z Acti i gra nieczysto, się tylko pogrążają.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Nie wiem, ale teraz ma swoje 5 minut, zresztą nie pierwszy raz. A co do starej mapki - po premierze TOTK będziecie chcieli, żeby BOTW3 też było na „starej” mapce :banderas:

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
44 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Kiedy to Nintendo przestanie wygrywać?!

majac za konkurencje sony i micro, nie musza sie jakos specjalnie starac

Opublikowano
Godzinę temu, Donatello1991 napisał:

Zawsze się jakaś " licencja " przecież znajdzie xd xd

Licencja na bycie chujową konsolą i marką z pewnością pasuje jak ulał do xboxa :) licencja na wyłączność oczywiście.

Opublikowano

Niestety licencja na ruchanie klientów była już zajęta przez Sony 

..i trochę Nintendo

Opublikowano
11 godzin temu, zdrowywariat napisał:

Pierwsze recenzje The Super Mario Bros. Movie zwiastują wielki hit.

:obama:

Przechwytywanie.JPG.baf4dde92c76a673e0b6c2e42190f725.JPG

Opublikowano

Tylko Sony pictures, a zaraz druga część tego sztosa trafi do kin:banderas:

Przechwytywanie.JPG.c6a02b5401e64a6739b9c006f9d438db.JPG