Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

• Odpowiedzi 33,1 tys.
  • Wyświetleń 626,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Miałem już olać temat, ale to wymaga sprostowania - fantastyczne gry na wyłączność, zarówno molochy, jak i bardziej niszowe gry dla różnego klienta, miały kapitalny wpływ na pozycję 360 na rynku, gdzie gracze po totalnej dominacji PS2 przesiadali się na Xboxy właśnie. Ogarnij dupę Spencer bezbeku, bo to się żałosne robi.

spencer.png

Opublikowano

Podsumowując Xbox nigdy nie wygra wojny konsol i nigdy nie będzie numerem jeden. Microsoft nie potrafi robić gier. Nie licząc Forzy, ostatnim exem AAA ze średnią powyżej 90 jest wydane w 2011 roku Gears od War 3. Xbox jest skazany na ostatnie miejsce i nie zmieni tego nawet zakup activision. Masakra, że Xbox od 10 lat nie miał nominacji do gry roku.

image.thumb.png.612fef81d7255d8d696e989873f2e575.png

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

A ja mam w dupie czy ich gry będą nominowane do VGA, czy na meta będzie 83 czy 91 (dla mnie niepojęte jest jakim cudem Ragnarok ma 95 albo FW 89). Ja mam usiąść, zagrać i powiedzieć "ej, to była naprawdę dobra gra". Nic więcej dla mnie nie jest ważne 

Opublikowano

Niezłe te nagrody jak dopuszczają byle c0restwo typu aloha :nosacz3:

Opublikowano
1 godzinę temu, drozdu7 napisał:

A ja mam w dupie czy ich gry będą nominowane do VGA, czy na meta będzie 83 czy 91 (dla mnie niepojęte jest jakim cudem Ragnarok ma 95 albo FW 89). Ja mam usiąść, zagrać i powiedzieć "ej, to była naprawdę dobra gra". Nic więcej dla mnie nie jest ważne 

Ty możesz mieć to w nosie, ale realia są takie że to hype sprzedaje gry AAA obecnie i bez tego nie ma nic. Wyróżnienie branżowe to zawsze miły gest i zachęta do dalszej pracy. 

Opublikowano
9 godzin temu, Paolo de Vesir napisał:

Ori >> dokonania ulańca Aloy

Ori to akurat na switchu jest idealny a gdzie jest Aloy? No tylko dla plejki ( i PC po latach) ale nie dla konsoli XBOX.

W ogóle jakie teraz tłumaczenia sie

z

bycia fanem marki ale po co? Przegrana zmusi do zakupu nowej konsoli Nintendo i Sony

Opublikowano

Ori nudy w chuy nie grajcie w to i jeszcze to tragiczne sterowanie tym szczurem 

Opublikowano

Ten cały Phill Spencer to niezły de.bil.  od 10 lat jest szefem Xboxa i  co roku przeprasza za brak AAA. Za jego czasów nie powstało żadne nowe IP AAA. Mimo posiadania 23 studiów developerskich, mocnej konsoli i ogromnego budżetu nie potrafi wydać nawet jednej gry na poziomie God od War, Zeldy, Last of Us, Super Mario. Doprowadził też do tego że flagowe gry Microsoft które wyznaczały nowe standardy i jakość - Halo i Gears of War stały się grami 8/10 o których nikt nie pamięta 3 miesięce po premierze

W tym roku to już w ogóle odleciał i  twierdzi że będąc w branży gier nie musi robić ekskluzywnych  gier 10/10. To tak samo jakby właściciele platform streamingowych takich jak Netflix, HBO, Amazon, Apple, stwierdziłby, że nie muszą tworzyć ekskluzywnego contentu dla swoich klientów bo przecież jest tyle filmów i seriali ogólnodostępnych na ich platformie. Tym samym Phill podważa sens istnienia Xboxa, który w tej chwili stał się tanim pc do grania.

image.png.6efe5feed8213dfc92c59bf110534674.png

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano
6 minutes ago, Andrew21 said:

Ten cały Phill Spencer to niezły de.bil.  od 10 lat jest szefem Xboxa i  co roku przeprasza za brak AAA. Za jego czasów nie powstało żadne nowe IP AAA. Mimo posiadania 23 studiów developerskich, mocnej konsoli i ogromnego budżetu nie potrafi wydać nawet jednej gry na poziomie God od War, Zeldy, Last of Us, Super Mario. Doprowadził też do tego że flagowe gry Microsoft które wyznaczały nowe standardy i jakość - Halo i Gears of War stały się grami 8/10 o których nikt nie pamięta 3 miesięce po premierze

W tym roku to już w ogóle odleciał i  twierdzi że będąc w branży gier nie musi robić ekskluzywnych  gier 10/10. To tak samo jakby właściciele platform streamingowych takich jak Netflix, HBO, Amazon, Apple, stwierdziłby, że nie muszą tworzyć ekskluzywnego contentu dla swoich klientów bo przecież jest tyle filmów i seriali ogólnodostępnych na ich platformie. Tym samym Phill podważa sens istnienia Xboxa, który w tej chwili stał się tanim pc do grania.

100% racji. Zmarnowane 10 lat.

Opublikowano

Czy Spencer mówiąc " nawet gdyby starfield był na 11/10, to ludzie nie porzuca ps5 na rzecz xnoxa " dał do zrozumienia, że będzie 7/10? 

To nadal dobra gra, ale 7/10? Szkoda.

Dochodzą też słuchy, że gra technologicznie będzie spóźniona o 10 lat. 

Edytowane przez Donatello1991

Opublikowano

Ale od Ori to się proszę odjebać bezguścia growe.

Bugfield w szarpanych 30 klatkach grą 11/10? Nie ma takiej możliwości nawet gdyby podkupili recenzje. Mając ps5 nikt nie porzuci go dla xboxa, co najwyżej dokupi, ale po co? No forze można ograć.

Opublikowano

Średni indyk no ale pierwsza dobra gra na xboxa od dekady to trzeba wychwalać wiewiórca :) 

Opublikowano

Spencer wyprowadził Xboxa na prostą, ale chyba wjechał mu za mocno socjalizm i rozmył Xboxa wizją abonamentu na wszystkim. Tu musi wejść gość który powie: słuchajcie głupie skurwysyny, tu macie nasze pudełko, pudełko ma dobrą grafę i WYJEBISTE gierki, bo studia się starają mocno. Nie gry co mogą być, nie niezłe - WYJEBISTE.

No, ale poki Knur jest za sterami to inaczej nie będzie, bo trzeba promować słodkie poerdolenie o dobrze developerów, niedzieleniu graczy i graniu za 4zl.

pucio bez ratunku dla ciebie mój drogi, nawet w CW pewnych rzeczy nie wypada 

Opublikowano

Starfield jest w fazie produkcji. Spermer teraz będzie chciał się przyłożyć wiec przesunie premierę, kolejne lata XSX bez nowych IP eksow, w dupie to maja i grają pewnie na PS5 chyba ze Spencer to koń Sony wpuszczony aby trzymać za jaja MS i nic nie robić.

Zlecenie poszło z góry:

Spencer masz wytyczne:

- nowa konsola ma być mocniejsza od naszej PS5 żeby fanboje się tasowali ze będą mieć lepsza grafikę na XSX a w rzeczywistości i tak takowej nie wypuścimy.

- żadnych nowych technologii, pad dalej ma być stary i na baterie

- reklamować 4zl abonament niech frajery nakupują na kilka lat do przodu a i tak na tym wyjdziemy bo gier nie zobaczą a kasa jest

- gadać im głupoty o nowych grach przez 5 lat trwania generacji oni uwierzą a kasa znów nasza

- żadnych nowych IP lepszych od starych wersji, maja być remastery

- zapowiedzieć upadek konsoli zgarnąć kasę i spierdolic w chmure twierdząc ze innowacja będzie granie na swoim własnym tv przez aplikacje niczym Netflix a konsola już zbędna

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Co wy pierdolicie za śmieci to już ciężko czytać. Tak już wiecie że przesuną Starfielda, albo jak wywnioskowałes Donek że Spencer dał do zrozumienia iż będzie to gra 7/10. 

Xbox nie ma dobrego okresu, ale wy nadal dorabiacie niestworzone teorie.

Z tym Ori też was pojebało dobrze, świetne dwie części. No ale cóż, forum.

Opublikowano

W temacie ps5 marzenia klapow o grze wyścigowej. Żałosne stworzenia. Nawet nintendo ma swoje wyścigi.