Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano

co się dzieje :obama: Paolko ostatnio tak pierdoli, że ja już nie wiem kogo lepiej czytać. Zdrowy vs Paolko?
w 60 klatkach na PC pograsz sobie oczywiście jak wyjdzie 7 wersja community patcha jeśli społeczność uzna, że ta gra jest warta modowania :kekw:

• Odpowiedzi 34,3 tys.
  • Wyświetleń 748,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
10 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

wybitnie ci odjebalo

Przypomnę tylko, że z BOTW, tak jak z TOTK, postawiłem na średnią 97% i się nie myliłem:

BOTW 109 recenzji:

70 10/10

1 7/10

2 6/10

średnia 97%

A i z TOTK jeszcze nic straconego:

TOTK 99 recenzji:

57 10/10

1 7/10

1 6/10

średnia 96%

Bo dojdą kolejne recki! Ma się intuicję :banderas:

A Ty jaką średnią obstawiasz w przypadku Starfield76, czy tam Starfield77? :)

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
16 minut temu, zdrowywariat napisał:

Przypomnę tylko, że z BOTW, tak jak z TOTK, postawiłem na średnią 97% i się nie myliłem:

BOTW 109 recenzji:

70 10/10

1 7/10

2 6/10

średnia 97%

A i z TOTK jeszcze nic straconego:

TOTK 99 recenzji:

57 10/10

1 7/10

1 6/10

średnia 96%

Bo dojdą kolejne recki! Ma się intuicję :banderas:

A Ty jaką średnią obstawiasz w przypadku Starfield76, czy tam Starfield77? :)

kupione recki dziecka specjalnej troski? no one cares

z resztą, w Zeldzie nawet nie ma normalnej walki i fabuły co dyskwalifikuje tę grę do czegokolwiek ponad ciekawostkę :)

Opublikowano
19 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

z resztą, w Zeldzie nawet nie ma normalnej walki i fabuły co dyskwalifikuje tę grę do czegokolwiek ponad ciekawostkę :)

Jebać nudne sandboxy i symulatory chodzenia, gra ma być przede wszystkim grą, a nie filmem, gameplay jest NAJWAŻNIEJSZY, fabuła nie musi być odkrywcza, wystarczy że spełnia swoje zadanie, od fabuły są książki i filmy. Odfoliowałeś już? Dałeś szansę?

15 minut temu, messer88 napisał:

w TOTK są koroki tak samo pochowane jak w BOTW czy coś nowego w kwestii tej ubi-znajdźki? 

Na razie widziałem jednego nowego Koroka, w sumie zabawnego, bo trzeba było go przetransportować w inne, trudno dostępne miejsce, ale to tylko opcja i to żadne ubi-zbajdżki, bo w większości nie leżą, tylko trzeba wykonać jakąś czynność.

Opublikowano
Teraz, zdrowywariat napisał:

Jebać nudne sandboxy i symulatory chodzenia, gra ma być przede wszystkim grą, a nie filmem, gameplay jest NAJWAŻNIEJSZY, fabuła nie musi być odkrywcza, wystarczy że spełnia swoje zadanie, od fabuły są książki i filmy. Odfoliowałeś już? Dałeś szansę?

Nie mam czasu na wariatów, gram w GOTY 2023.

IMG_2861.thumb.jpeg.ca0840f568a1d634bf3a00ee1ccaef52.jpeg

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie mam czasu na wariatów, gram w GOTY 2023.

IMG_2861.thumb.jpeg.ca0840f568a1d634bf3a00ee1ccaef52.jpeg

Skończyłem jakoś w 2005 roku, kozak gierka, ale i tak RE1R > pozostałe Residenty :banderas:

22 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

A teraz opowiedz nam o fabule w RE4? xD

Opublikowano
8 minut temu, zdrowywariat napisał:

bo w większości nie leżą, tylko trzeba wykonać jakąś czynność.

zazwyczaj podnieść kamyk :) 

Opublikowano
5 minut temu, messer88 napisał:

zazwyczaj podnieść kamyk :) 

No nie do końca:

So, I was curious and decided to figure out what type of "games" you have to figure out in order to get your Korok seeds.

Pick up Rock: 256 (Break down)

Just pick up the rock: 152

Under/Behind Bombable Rocks: 40

Under a Boulder: 6

Under a Door: 8

Under Leaves: 19

Under Rock Slab: 12

On a Tree: 19

Glittering Leaves: 107 (Melt Ice/Climb/Find/Chase)

Complete the Pattern with Rocks: 72

Magnesis Box Puzzle: 65

Pinwheel (Acorn/Balloon/Glitter): 55 (10/44/1)

Race: 51

Follow a Flower Trail: 46

Acorn (Hanging/Log/Tree): 40 (12/14/14)

Dive through Circle: 35

Put a Bolder in a Hole/Ditch: 30

Offering Bowl/Plate/Leaf: 28

Single Balloon: 26

Water Rock Circle Toss: 20

3 Of Kind (Trees/Cactus): 20

Place Rock on a Chain in a Hole: 15

1-5 Flower Order: 11

Jump Fences : 2

Other: 20

The other really didn't fit anything specific, I could have placed them in my predetermined categories, but I figured best not to, here they are listed how I have them:

Pick Up Rock - Corrupted Area

Pick up Rock - Brambles

Match Rocks On Pillars

Complete Pattern/Bomb Rocks

Remove Apple from Palm Fruit

10 Targets + Balloon

Remove Stone from Eye

Burn Goatee from Stable

3 Boulders/3 Rocks

Underwater Metal Square

Shoot Entrance Emblem

Shoot Entrance Emblem

Shoot Entrance Emblem - Castle

Shoot Coat of Arms Emblem

Bomb Wall / Hanging Acorn

Bomb Wall / Hanging Acorn

Acorn in Castle

Pick Up Tree Branch

Light 2 Torches

Knock off Boulder and Move

Before anyone tallies it up, that's 899. I've somehow missed one, but I'm not doing it again.

@Paolo de Vesirchcę wiedzieć co takiego fascynującego i z głębią jest w fabule RE4, tym bardziej, że to twoja gra żyćka, co zmusza do refleksji? Przecież w tej grze jest fabuła jak w Mario xD

Opublikowano
1 minutę temu, zdrowywariat napisał:

On a Tree: 19

ten jeden którego mu brakuje to chyba na drzewie pod kamieniem bo wczoraj takiego znalazłem :bella:

Opublikowano
1 minutę temu, zdrowywariat napisał:

@Paolo de Vesirchcę widzieć co takiego fascynującego i z głębią jest w RE4, co zmusza do refleksji?

Fabuła nie musi być głęboka żeby chciało się ją śledzić - w Zeldzie nie jest, ale i tak jest nieciekawa. Z resztą, baw się dobrze, bo jako silnik Zelda wypada świetnie, ale liczę, że ktos z niego uczyni kiedyś faktycznie udana grę.

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Fabuła nie musi być głęboka żeby chciało się ją śledzić - w Zeldzie nie jest, ale i tak jest nieciekawa. Z resztą, baw się dobrze, bo jako silnik Zelda wypada świetnie, ale liczę, że ktos z niego uczyni kiedyś faktycznie udana grę.

Po pierwsze w TOTK wszystkie bolączki BOTW naprawili, to więcej niż oczekiwałem, Aonuma zaryzykował z BOTW, a z TOTK uszanował opinie fanów.

Po drugie pierdolisz coś o fabule, gdy w RE4 jest fabuła jak w platformówkach, z tym że tu ratujesz córkę prezydenta, więc sprawa jest poważna xD

Odkleiłeś się, wypaliłeś, nie wiem, ale coś niedobrego dzieje się w twojej głowie :frog:

Opublikowano

Droczę się z tobą, w chuju mam tę Zeldę. Cieszy mnie, że Nintendowcy w końcu przestali przymierać głodem i dostali faktycznie dobrą grę, ale reszta platform naprawdę bez problemu radzi sobie z brakiem uchatego elfa. 

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

reszta platform naprawdę bez problemu radzi sobie z brakiem uchatego elfa.

a ja sam sobie poradzę bez problemu nawet jakby przez 2 lata była przerwa w wydawaniu gier na wszystko :kekw: nie zarabiam na przechodzeniu gier i nie wiem skąd miałbym mieć czas na to wszystko żeby narzekać na posuchę.
Dzisiaj coś kończę a w kolejce mam już 3 następne gry ale tylko dlatego 3 bo nie chce wymyślać więcej bo i tak znając życie coś odwróci moją uwagę i np. po serialu czy filmie nabiorę ochotę na zupełnie inny klimat opowieści niż te z mojej kolejki. A zelda to ja nawet nie kupiłem bo mam tylko dwie ręce.

Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof93 napisał:

a ja sam sobie poradzę bez problemu nawet jakby przez 2 lata była przerwa w wydawaniu gier na wszystko :kekw: nie zarabiam na przechodzeniu gier i nie wiem skąd miałbym mieć czas na to wszystko żeby narzekać na posuchę.
Dzisiaj coś kończę a w kolejce mam już 3 następne gry ale tylko dlatego 3 bo nie chce wymyślać więcej bo i tak znając życie coś odwróci moją uwagę i np. po serialu czy filmie nabiorę ochotę na zupełnie inny klimat opowieści niż te z mojej kolejki. A zelda to ja nawet nie kupiłem bo mam tylko dwie ręce.

Good for you, I guess?

Opublikowano
16 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Droczę się z tobą, w chuju mam tę Zeldę. Cieszy mnie, że Nintendowcy w końcu przestali przymierać głodem i dostali faktycznie dobrą grę, ale reszta platform naprawdę bez problemu radzi sobie z brakiem uchatego elfa. 

Mam na Switchu wszystko czego potrzebuję jak na moje możliwości czasowe, aż zanadto. Jeśli wyjdzie Switch2 i zapowiedzą RE4R, DSR i SH2R, bo uwielbiam tego typu gry z gęstym klimatem i pruciem do umarlaków to nie wiem, czy będzie mi potrzebna druga konsola xD

Opublikowano

oczywiście, że tak czuje się jakbym stał przed nieskończonym źródłem dobrej zabawy a zapowiedzi, zwiastuny i posty na forumku utwierdzają mnie tylko w przekonaniu, że źródło jest nieskończone. Siadam sobie i mówię ,,dawać mi to wszystko ALE! po kolei i na spokojnie''

Opublikowano

Zelda fajna, ale Baldur's Gate 3 zniszczy wszystkich na PC master race i PS5, to będzie GOTG roku:fsg:. A tuż za nim Zelda, Final i Spide'y. Starfield w pierwszej 10tce z jednym GOTY award of OnlyXboxFans.com

Opublikowano

Jedyne co może uratować teraz Xboxa to Remake Remastera Persony 3, podczas gdy Sony ich wytroluje pokazem pełnoprawnej Persony 6. :leo:

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Trójka to ta najlepsza persona? Z przyjemnością przyjmę remake zamiast szóstki.

Nie wiem, czy najlepsza, tzn. wiem, że gameplayowo jest zdecydowanie najgorsza z nowożytnych, co ma sens i to remake ma poprawić.

Fabularnie to chyba rzeczywiście jest najlepsza, ale jeszcze nie skończyłem, na pewno mroczniejsza i dla mnie znacznie ciekawsza fabularnie od P4 i P5.  

Generalnie, jeśli to prawda w przeciekach, to musi być z tego metacritic 90+ dla Xboxa. Gameplayowo to będzie Persona 5 + Souls Hackers 2 z tą samą grafą i gitara jrpg roku w kieszeni. 

Opublikowano

Mogli się bardziej postarać z tym fejkiem, tak, żeby ktoś w to uwierzył :kekw:

Przechwytywanie.JPG.e53d161fb9ba678ffb732176d01902ec.JPG