Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano

co się dzieje :obama: Paolko ostatnio tak pierdoli, że ja już nie wiem kogo lepiej czytać. Zdrowy vs Paolko?
w 60 klatkach na PC pograsz sobie oczywiście jak wyjdzie 7 wersja community patcha jeśli społeczność uzna, że ta gra jest warta modowania :kekw:

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 623,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
10 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

wybitnie ci odjebalo

Przypomnę tylko, że z BOTW, tak jak z TOTK, postawiłem na średnią 97% i się nie myliłem:

BOTW 109 recenzji:

70 10/10

1 7/10

2 6/10

średnia 97%

A i z TOTK jeszcze nic straconego:

TOTK 99 recenzji:

57 10/10

1 7/10

1 6/10

średnia 96%

Bo dojdą kolejne recki! Ma się intuicję :banderas:

A Ty jaką średnią obstawiasz w przypadku Starfield76, czy tam Starfield77? :)

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
16 minut temu, zdrowywariat napisał:

Przypomnę tylko, że z BOTW, tak jak z TOTK, postawiłem na średnią 97% i się nie myliłem:

BOTW 109 recenzji:

70 10/10

1 7/10

2 6/10

średnia 97%

A i z TOTK jeszcze nic straconego:

TOTK 99 recenzji:

57 10/10

1 7/10

1 6/10

średnia 96%

Bo dojdą kolejne recki! Ma się intuicję :banderas:

A Ty jaką średnią obstawiasz w przypadku Starfield76, czy tam Starfield77? :)

kupione recki dziecka specjalnej troski? no one cares

z resztą, w Zeldzie nawet nie ma normalnej walki i fabuły co dyskwalifikuje tę grę do czegokolwiek ponad ciekawostkę :)

Opublikowano
19 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

z resztą, w Zeldzie nawet nie ma normalnej walki i fabuły co dyskwalifikuje tę grę do czegokolwiek ponad ciekawostkę :)

Jebać nudne sandboxy i symulatory chodzenia, gra ma być przede wszystkim grą, a nie filmem, gameplay jest NAJWAŻNIEJSZY, fabuła nie musi być odkrywcza, wystarczy że spełnia swoje zadanie, od fabuły są książki i filmy. Odfoliowałeś już? Dałeś szansę?

15 minut temu, messer88 napisał:

w TOTK są koroki tak samo pochowane jak w BOTW czy coś nowego w kwestii tej ubi-znajdźki? 

Na razie widziałem jednego nowego Koroka, w sumie zabawnego, bo trzeba było go przetransportować w inne, trudno dostępne miejsce, ale to tylko opcja i to żadne ubi-zbajdżki, bo w większości nie leżą, tylko trzeba wykonać jakąś czynność.

Opublikowano
Teraz, zdrowywariat napisał:

Jebać nudne sandboxy i symulatory chodzenia, gra ma być przede wszystkim grą, a nie filmem, gameplay jest NAJWAŻNIEJSZY, fabuła nie musi być odkrywcza, wystarczy że spełnia swoje zadanie, od fabuły są książki i filmy. Odfoliowałeś już? Dałeś szansę?

Nie mam czasu na wariatów, gram w GOTY 2023.

IMG_2861.thumb.jpeg.ca0840f568a1d634bf3a00ee1ccaef52.jpeg

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie mam czasu na wariatów, gram w GOTY 2023.

IMG_2861.thumb.jpeg.ca0840f568a1d634bf3a00ee1ccaef52.jpeg

Skończyłem jakoś w 2005 roku, kozak gierka, ale i tak RE1R > pozostałe Residenty :banderas:

22 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

A teraz opowiedz nam o fabule w RE4? xD

Opublikowano
8 minut temu, zdrowywariat napisał:

bo w większości nie leżą, tylko trzeba wykonać jakąś czynność.

zazwyczaj podnieść kamyk :) 

Opublikowano
5 minut temu, messer88 napisał:

zazwyczaj podnieść kamyk :) 

No nie do końca:

So, I was curious and decided to figure out what type of "games" you have to figure out in order to get your Korok seeds.

Pick up Rock: 256 (Break down)

Just pick up the rock: 152

Under/Behind Bombable Rocks: 40

Under a Boulder: 6

Under a Door: 8

Under Leaves: 19

Under Rock Slab: 12

On a Tree: 19

Glittering Leaves: 107 (Melt Ice/Climb/Find/Chase)

Complete the Pattern with Rocks: 72

Magnesis Box Puzzle: 65

Pinwheel (Acorn/Balloon/Glitter): 55 (10/44/1)

Race: 51

Follow a Flower Trail: 46

Acorn (Hanging/Log/Tree): 40 (12/14/14)

Dive through Circle: 35

Put a Bolder in a Hole/Ditch: 30

Offering Bowl/Plate/Leaf: 28

Single Balloon: 26

Water Rock Circle Toss: 20

3 Of Kind (Trees/Cactus): 20

Place Rock on a Chain in a Hole: 15

1-5 Flower Order: 11

Jump Fences : 2

Other: 20

The other really didn't fit anything specific, I could have placed them in my predetermined categories, but I figured best not to, here they are listed how I have them:

Pick Up Rock - Corrupted Area

Pick up Rock - Brambles

Match Rocks On Pillars

Complete Pattern/Bomb Rocks

Remove Apple from Palm Fruit

10 Targets + Balloon

Remove Stone from Eye

Burn Goatee from Stable

3 Boulders/3 Rocks

Underwater Metal Square

Shoot Entrance Emblem

Shoot Entrance Emblem

Shoot Entrance Emblem - Castle

Shoot Coat of Arms Emblem

Bomb Wall / Hanging Acorn

Bomb Wall / Hanging Acorn

Acorn in Castle

Pick Up Tree Branch

Light 2 Torches

Knock off Boulder and Move

Before anyone tallies it up, that's 899. I've somehow missed one, but I'm not doing it again.

@Paolo de Vesirchcę wiedzieć co takiego fascynującego i z głębią jest w fabule RE4, tym bardziej, że to twoja gra żyćka, co zmusza do refleksji? Przecież w tej grze jest fabuła jak w Mario xD

Opublikowano
1 minutę temu, zdrowywariat napisał:

On a Tree: 19

ten jeden którego mu brakuje to chyba na drzewie pod kamieniem bo wczoraj takiego znalazłem :bella:

Opublikowano
1 minutę temu, zdrowywariat napisał:

@Paolo de Vesirchcę widzieć co takiego fascynującego i z głębią jest w RE4, co zmusza do refleksji?

Fabuła nie musi być głęboka żeby chciało się ją śledzić - w Zeldzie nie jest, ale i tak jest nieciekawa. Z resztą, baw się dobrze, bo jako silnik Zelda wypada świetnie, ale liczę, że ktos z niego uczyni kiedyś faktycznie udana grę.

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Fabuła nie musi być głęboka żeby chciało się ją śledzić - w Zeldzie nie jest, ale i tak jest nieciekawa. Z resztą, baw się dobrze, bo jako silnik Zelda wypada świetnie, ale liczę, że ktos z niego uczyni kiedyś faktycznie udana grę.

Po pierwsze w TOTK wszystkie bolączki BOTW naprawili, to więcej niż oczekiwałem, Aonuma zaryzykował z BOTW, a z TOTK uszanował opinie fanów.

Po drugie pierdolisz coś o fabule, gdy w RE4 jest fabuła jak w platformówkach, z tym że tu ratujesz córkę prezydenta, więc sprawa jest poważna xD

Odkleiłeś się, wypaliłeś, nie wiem, ale coś niedobrego dzieje się w twojej głowie :frog:

Opublikowano

Droczę się z tobą, w chuju mam tę Zeldę. Cieszy mnie, że Nintendowcy w końcu przestali przymierać głodem i dostali faktycznie dobrą grę, ale reszta platform naprawdę bez problemu radzi sobie z brakiem uchatego elfa. 

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

reszta platform naprawdę bez problemu radzi sobie z brakiem uchatego elfa.

a ja sam sobie poradzę bez problemu nawet jakby przez 2 lata była przerwa w wydawaniu gier na wszystko :kekw: nie zarabiam na przechodzeniu gier i nie wiem skąd miałbym mieć czas na to wszystko żeby narzekać na posuchę.
Dzisiaj coś kończę a w kolejce mam już 3 następne gry ale tylko dlatego 3 bo nie chce wymyślać więcej bo i tak znając życie coś odwróci moją uwagę i np. po serialu czy filmie nabiorę ochotę na zupełnie inny klimat opowieści niż te z mojej kolejki. A zelda to ja nawet nie kupiłem bo mam tylko dwie ręce.

Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof93 napisał:

a ja sam sobie poradzę bez problemu nawet jakby przez 2 lata była przerwa w wydawaniu gier na wszystko :kekw: nie zarabiam na przechodzeniu gier i nie wiem skąd miałbym mieć czas na to wszystko żeby narzekać na posuchę.
Dzisiaj coś kończę a w kolejce mam już 3 następne gry ale tylko dlatego 3 bo nie chce wymyślać więcej bo i tak znając życie coś odwróci moją uwagę i np. po serialu czy filmie nabiorę ochotę na zupełnie inny klimat opowieści niż te z mojej kolejki. A zelda to ja nawet nie kupiłem bo mam tylko dwie ręce.

Good for you, I guess?

Opublikowano
16 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Droczę się z tobą, w chuju mam tę Zeldę. Cieszy mnie, że Nintendowcy w końcu przestali przymierać głodem i dostali faktycznie dobrą grę, ale reszta platform naprawdę bez problemu radzi sobie z brakiem uchatego elfa. 

Mam na Switchu wszystko czego potrzebuję jak na moje możliwości czasowe, aż zanadto. Jeśli wyjdzie Switch2 i zapowiedzą RE4R, DSR i SH2R, bo uwielbiam tego typu gry z gęstym klimatem i pruciem do umarlaków to nie wiem, czy będzie mi potrzebna druga konsola xD

Opublikowano

oczywiście, że tak czuje się jakbym stał przed nieskończonym źródłem dobrej zabawy a zapowiedzi, zwiastuny i posty na forumku utwierdzają mnie tylko w przekonaniu, że źródło jest nieskończone. Siadam sobie i mówię ,,dawać mi to wszystko ALE! po kolei i na spokojnie''

Opublikowano

Zelda fajna, ale Baldur's Gate 3 zniszczy wszystkich na PC master race i PS5, to będzie GOTG roku:fsg:. A tuż za nim Zelda, Final i Spide'y. Starfield w pierwszej 10tce z jednym GOTY award of OnlyXboxFans.com

Opublikowano

Jedyne co może uratować teraz Xboxa to Remake Remastera Persony 3, podczas gdy Sony ich wytroluje pokazem pełnoprawnej Persony 6. :leo:

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Trójka to ta najlepsza persona? Z przyjemnością przyjmę remake zamiast szóstki.

Nie wiem, czy najlepsza, tzn. wiem, że gameplayowo jest zdecydowanie najgorsza z nowożytnych, co ma sens i to remake ma poprawić.

Fabularnie to chyba rzeczywiście jest najlepsza, ale jeszcze nie skończyłem, na pewno mroczniejsza i dla mnie znacznie ciekawsza fabularnie od P4 i P5.  

Generalnie, jeśli to prawda w przeciekach, to musi być z tego metacritic 90+ dla Xboxa. Gameplayowo to będzie Persona 5 + Souls Hackers 2 z tą samą grafą i gitara jrpg roku w kieszeni. 

Opublikowano

Mogli się bardziej postarać z tym fejkiem, tak, żeby ktoś w to uwierzył :kekw:

Przechwytywanie.JPG.e53d161fb9ba678ffb732176d01902ec.JPG