Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 623,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
8 minut temu, drozdu7 napisał:

Takie założenie na początku projektowania gry moim zdaniem źle wpływa na całą pracę.

Sony idzie w gry usługi, które będą działać tak samo. Nie ważne ile się sprzeda gier singlowych, jakie noty/nagrody zbiorą. Idziemy w gry usługi bo ktoś odniósł sukces xd
Ciekawe jak to jest od strony pracowników, którzy tworzą tego ,,Splatoona z pianą'' czy jest to odpowiednik pracy, której się nienawidzi? Wstają rano, idą do łazienki i rozpoczynają dzień od słów ,,no i znowu do roboty przy tym gównie''?  Czy gracze Fortnite i Call of Duty patrzą maślanymi oczkami na te zaprezentowane nowości czy nawet nie mają pojęcia o istniejących zapowiedziach bo grają meczyki w swoje ulubione gierki? Czy pracownicy przy grach usługach online kooperacyjnych mają nad sobą strażników z batem? Do roboty przy takich grach idzie się za karę? Jak wygląda praca kiedy wiesz, że gra pożyje tydzień? Tworzą książki o jakiś gigantach branży, wojnach konsolowych a ja to bym poczytał lub obejrzał dokument o pracy przy ,,grze gównie'', na której nie ma miejsca na rynku, wygląda obleśnie i wiadomo, że umrze po tygodniu. To by było ciekawe.

Opublikowano
Godzinę temu, drozdu7 napisał:

Ja uważam cały koncept wydawania gier usług które mają sobie żyć w abonamencie za niebezpieczny. Bo poniekąd daje on twórcom większe poczucie że możemy czegoś niedopracowac na początku, albo dorzucić zawartość później.

Takie założenie na początku projektowania gry moim zdaniem źle wpływa na całą pracę.

Jasne, potem gra może się zmienić jak Sea of Thieves ale no w przypadku Forzy wszyscy oczekiwali dopasionego, wypełnionego atrakcjami racera.

Starfielda nie wiem czy bym pod to podpinał, bo dostarczył singla i sporo kontentu. Raczej wszystkie bolączki to skurwiala Bethesda i ich niereformowalnosc.

Nie stawiałbym SoT obok FM, bo problemy FM są w gruncie rzeczy pierdołowate w ogólnym rozrachunku i to właśnie jest najbardziej irytujące, bo sama gra nie ma jakiś spektakularnych problemów tylko jakieś głupie niedoróbki, które studio powinno rozwiązać jak zepnie dupę w 2-3 miesiące i o tyle też powinna być przesunięta premiera. Brak jakiś sensownych rankingów, jakieś migające tekstury, niedorobiony QR, dyskusyjna gamma itp. To nie jest casus SoT gdzie dla przeciętnego gracza nie było za dużo do roboty przez pierwsze półtora roku.

Edytowane przez SnoD

Opublikowano

Dreams and LittleBigPlanet developer Media Molecule is to lay off 15-20% of its staff, according to a new report. Sports Illustrated‘s GLHF says the studio held an internal meeting today and told staff that it planned to lay off around 20 of its 135 employees.
https://www.videogameschronicle.com/news/dreams-and-littlebigplanet-studio-media-molecule-is-reportedly-laying-off-15-20-of-staff/

Kolejne zwolnienia u Sony 

Opublikowano

Studio które tak naprawdę zrobiło jedną bardzo dobrą grę czyli pierwsze little big planet, które i tak miało zyebana fizykę skoku.

Opublikowano

Gdyby Sackboy wyszedł na switcha to pisałbyś że gra 10/10. Taka prawda.

Opublikowano
37 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie rozpędzaj się, ostatni Sackboy to marna kopia Mario. Mi tam gości szkoda, bo bardzo polubiłem się z Little Big Planet, grą z czasów kiedy Sony jeszcze miało jakiś pomysł na siebie.

Gdzie Ty tam widzisz kopię Mario, ograj najpierw, bardzo udany tytuł. 

Poza tym nie robili go Media Molecule, tylko Sumo Digital.

Opublikowano
4 minuty temu, KrYcHu_89 napisał:

Gdzie Ty tam widzisz kopię Mario, ograj najpierw, bardzo udany tytuł. 

Poza tym nie robili go Media Molecule, tylko Sumo Digital.

Przecież to jest wypisz wymaluj Super Mario 3D World, ale chujowe. xd O co chodzi z tym waszym udawaniem, że jak Sony albo jakiś 3rd party zrobi na Plejkę koślawą kopię jakieś gry to robicie z tego ukryte perły. XDDDD Zawsze śmieszy, jak to jaraniem się tym chujowym Horizonem od Ubisoftu i że to niby lepsze niż Godrizon od PG. xddd

Opublikowano
7 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

Paolo odjechał w tym tygodniu już całkiem xD. 

Nie no, jak kupiłem PS5 to byłem mega nakręcony na jakąś platformówkę, bo wtedy ani Switch ani Xboxa, ale jak już odpaliłem tego gniota to dojść do siebie nie mogłem, że tak bezpłciową grę wydało Sony. Śmieszne o tyle, że ta gra ma w najlepszej wersji 79 na MC, a niektórzy tutaj bekę toczą, że 85 na Xboxie to jakaś porażka. :rotfl:

Opublikowano
2 godziny temu, easye napisał:

Gdyby Sackboy wyszedł na switcha to pisałbyś że gra 10/10. Taka prawda.

Pierwsze lbp gdyby nie fizyka skoku to spokojnie zasługiwałoby na taką ocenę. Pierwsza i jedyna perełka tego studia. No może jeszcze lbp Vita było spoko ale to już inne studio robiło.

Opublikowano

Kruchy patrz bo Ci pająka atakują w temacie :) to napewno jakiś obleśny bot bo przecież przypierdolił się bez sensu 

Opublikowano
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

Przecież to jest wypisz wymaluj Super Mario 3D World, ale chujowe. xd O co chodzi z tym waszym udawaniem, że jak Sony albo jakiś 3rd party zrobi na Plejkę koślawą kopię jakieś gry to robicie z tego ukryte perły. XDDDD Zawsze śmieszy, jak to jaraniem się tym chujowym Horizonem od Ubisoftu i że to niby lepsze niż Godrizon od PG. xddd

Pamiętaj że dla klapa najlepszym platformerem 3d wszechczasów jest astro bot

Opublikowano
19 minut temu, drozdu7 napisał:

Kruchy patrz bo Ci pająka atakują w temacie :) to napewno jakiś obleśny bot bo przecież przypierdolił się bez sensu 

No tamten typ, to akurat jest bot, zobacz na jego historię, zanim coś napiszesz. 

Opublikowano

No nie przeglądam raczej historii użytkowników, wierzę Ci że bot. Ale czy zarzuty np o sekcje skradankowe, ślepotę przeciwników i nieszczęsne kamienie nie przysługują mu bo jest botem?

Opublikowano
9 minut temu, drozdu7 napisał:

No nie przeglądam raczej historii użytkowników, wierzę Ci że bot. Ale czy zarzuty np o sekcje skradankowe, ślepotę przeciwników i nieszczęsne kamienie nie przysługują mu bo jest botem?

Wiesz, że chodziło bardziej o teksty typu "niedokończony produkt, KOLEJNA niedorobiona gierka Sony, wybrakowana gierka Insomniaca itp.).

W tle jeszcze obowiązkowo musiał napisać o Jimie Ryanie, jako winowajcy rzekomego niepowodzenia tej wybrakowana wydmuszki xD. 

Edytowane przez KrYcHu_89

Opublikowano

Dobrze że na forum są tacy użytkownicy jak Krychu, którzy reagują gdy komuś nie podoba się Spider i szargane jest dobre imię Playstation i Jima Ryana 

Opublikowano

Na szczęście tym razem poparła mnie również reszta ludzi, którzy rzeczywiście ogrywają tę gierkę, bo co do tego akurat delikwenta to ciężko powiedziec, czy on w ogóle w to grał, czy tylko robił prywatną komplikację bugów z filmików na Yt... prawdziwy gracz. 

Opublikowano
11 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

Na szczęście tym razem poparła mnie również reszta ludzi, którzy rzeczywiście ogrywają tę gierkę, bo co do tego akurat delikwenta to ciężko powiedziec, czy on w ogóle w to grał, czy tylko robił prywatną komplikację bugów z filmików na Yt... prawdziwy gracz. 

No i wyszło, że chłop miał rację, nawet jeśli przesadził w użytych słowach. :)

Opublikowano

Tak sie konczy wydawanie gier ktore nie sa gotowe

image.png.cec303145c123f135c2ee51ba1f3aba2.png

Jeszcze smiecie mieli odwage wydac oswiadczenie 2tyg przed wyjsciem gry,ze gra gowniano dziala :dynia:  Odpalilem w GP i po 1h mam dosc.