Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
17 minut temu, Czoperrr napisał:

Może to, że jest technicznie gorsza niż kolekcja na PS3/X360?

Pisałem o remasterach, a nie remasterach remastera :D

• Odpowiedzi 33,1 tys.
  • Wyświetleń 628,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
19 godzin temu, Faka napisał:

Najgorsze to są graczyki, które kupują spierdolone porty remasterów jak kolekcję mgs czy gta, gdzie dają im przyzwolenie na wydawania zepsutego gówna, bo i tak kupią, a potem to się przenosi na inne developery i myślą jak jebane morawieckie, ale gracze to uber debile róbta gówno i tak kupią. 

Chu* ci do tego co kto kupuje. 

Jeden wydaje kase na remaster GTA, Tomb raidera czy MGSa, a inni wydaje na hentajowe gowna, CoD, WoW czy na karpackie 9%.

Nie twoja sprawa. Poki jest popyt, to jest podaz.

Nie pasuje Ci, to nie kupuj

Sprawa prosta jak jebanie

Edytowane przez Pierre Deck

Opublikowano
21 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Popyt jest, bo gracze to jebani debile.

Mocne slowa jak na kogos, kto kupuje WoWa + dodatki oraz placi comiesieczny haracz za mozliwosc grania gre, ktora kupil za pelna cene :)

Opublikowano
1 minutę temu, Pierre Deck napisał:

Mocne slowa jak na kogos, kto kupuje WoWa + dodatki oraz placi comiesieczny haracz za mozliwosc grania gre, ktora kupil za pelna cene :)

produkt dobrej jakości >> bycie jebanym na grę w pudełku, ale przynajmniej na Switcha

Opublikowano
40 minut temu, Pierre Deck napisał:

Nie pasuje Ci, to nie kupuj

No właśnie problem polega na tym że wielokrotnie graczom masa rzeczy w danej produkcji (np remasterze) nie pasuje ale i tak kupują ;)

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

produkt dobrej jakości >> bycie jebanym na grę w pudełku, ale przynajmniej na Switcha

Bycie raz jebanym za kupno gry na wlasnosc na switcha vs. Bycie jebanym co miesiac abonamencikiem, by grac w tak samo kupiona gre za pelna cene

Ps. Nie probuj nawet usprawiedliwiac abonamentu na WoWa, bo kurwa nie da sie tego usprawiedliwiac. Gola fanow jak barany, a ci sie jeszcze ciesza

Opublikowano
8 minut temu, Pierre Deck napisał:

Bycie raz jebanym za kupno gry na wlasnosc na switcha vs. Bycie jebanym co miesiac abonamencikiem

Jest jedna zasadnicza różnica - ty kupisz w pudełku każde chujstwo, ważne że na Switcha, dając znać twórcom że warto jebać graczy.

Ja w WoWie głosuję portfelem - kiedy jest chujowy content nie gram, kiedy się starają zapłącę.

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Jest jedna zasadnicza różnica - ty kupisz w pudełku każde chujstwo, ważne że na Switcha, dając znać twórcom że warto jebać graczy.

Ja w WoWie głosuję portfelem - kiedy jest chujowy content nie gram, kiedy się starają zapłącę.

Kiedy gra jest chujowa, to moge ja pogonic na minimalnej stracie, choc staram sie swiadomie kupowac rozne gry, ktore mnie interesuja.

Ty jestes skazany na laske blizzarda. Jak chujowy kontent zapoda, to nie dasz mu haraczu za mozliwosc grania w kupiona gre. 

Jak doda cos wartego uwagi, to rozwierasz posladki i nastawiasz sie wyciagajac pieniazki dla nich, by moc w KUPIONĄ gre pograc.

Opublikowano
4 minuty temu, Pierre Deck napisał:

Kiedy gra jest chujowa, to moge ja pogonic na minimalnej stracie, choc staram sie swiadomie kupowac rozne gry, ktore mnie interesuja.

Kupiles grę. Co robisz dalej wydawca ma w dupie. Po prostu owczym pędem bierzesz na Switcha jak leci i nie, nie uważam, że na wszystko wytłumaczeniem jest „każdy robi co chce ze swoimi pieniędzmi”. To prawda robić możesz co chcesz, ale ja mam mam prawo słusznie zauważyć, że robisz szkodę branży, a przez to i mnie.

Opublikowano

Wowiarz i Nintendofag dyskutują o tym który bardziej yebie branże. 

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Kupiles grę. Co robisz dalej wydawca ma w dupie. Po prostu owczym pędem bierzesz na Switcha jak leci i nie, nie uważam, że na wszystko wytłumaczeniem jest „każdy robi co chce ze swoimi pieniędzmi”. To prawda robić możesz co chcesz, ale ja mam mam prawo słusznie zauważyć, że robisz szkodę branży, a przez to i mnie.

No ok. Raz na mnie zarobi

Za to Wowiarze daja staly doplyw gotowki, przez co potem robia sie takie patologie online, by zamieniac granie na kase. U ciebie abonament, u rockstara kasa w grze itp. 

Wiec zanim zaczniesz innych oskarzac o chujowy sposob wyciagania kasy od graczy, to pomysl, czy sam nie byles pionierem w dawaniu sie wyruchac przez tworcow i to wlasnie takie dojenie nie bylo pierwszym krokiem do bylejakosci, bo graczyk i tak zaplaci czy to w formie abonamentu czy skorek :)

Opublikowano

Skoro tyle tego na rynku jest i ciągle powstaje to może zrobimy demokratyczne głosowanie i wybierzemy kogoś kto będzie decydował co wolno a czego nie wolno kupować? Bo ja czasami nie wiem :( Czy zakup portu Red Dead na Switcha to taka zbrodnia skoro działa lepiej niż kiedyś, wygląda odrobinę lepiej niż kiedyś, dodali coś od siebie w postaci napisów PL (niewiele ale ktoś to musiał zrobić) no i w sumie cały jest na tej uroczej małej karcie, działa dobrze nawet bez patcha :dunno: ale kosztuje 200 zł więc nie wiem, nie wiem...
Quake 2 chyba jest ok co? Bo tanio, dobrze, mody, 60 klatek, obsługa celowania żyroskopem, ale jednak odgrzewany kotlet. Nie wiem, nie wiem...

Jedyne czego jestem pewny to, że nie wolno kupować Modern Warfare 3 (2023) bo to zbrodnia przeciw ludzkości, Diablo 4 to też trochę dawanie dupy. Dlatego nie kupiłem Diablo 4 może kiedyś do coopa w promocji. MW3 też oczywiście nie i nie zamierzam a wszystkim graczom życzę chuja do dupy :kekw:

Jak żyć?

Edytowane przez Krzysztof93

Opublikowano
4 minuty temu, Pierre Deck napisał:

No ok. Raz na mnie zarobi

Zarabia regularnie, jak nie jeden to drugi. Z resztą, ja płacę za dobry produkt lub nie płacę za chujowy. Ty płacisz niezależnie od jakości, ważne że na Switcha. Kurwa, Ferdek, jak nie kumasz to nie będę ci tłumaczył, bo to jak grochem o ścianę. Moje działania mają wpływ na ok. 5 milionów graczy World of Warcraft. Twoje na całą branżę którą niszczysz. 

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Zarabia regularnie, jak nie jeden to drugi. Z resztą, ja płacę za dobry produkt lub nie płacę za chujowy. Ty płacisz niezależnie od jakości, ważne że na Switcha. Kurwa, Ferdek, jak nie kumasz to nie będę ci tłumaczył, bo to jak grochem o ścianę. Moje działania mają wpływ na ok. 5 milionów graczy World of Warcraft. Twoje na całą branżę którą niszczysz. 

ale to Wowiarze niszcza branze. To oni pokazali, ze jest przyzwolenie na ruchanie graczy bez oporów. 
To oni kupili podstawke i dziesiatki dodatków, a potem i tak co miesiac wyciagali pieniazki z portfela, by moc w te dodatki pograc. 

wiec moje porty na switcha niszcza branze, skoro Nintendo zyje swoim zyciem?

Wojenka na AAA tyczy sie raczej gier na XSX, PS5 i PC.  Switch dostaje zazwyczaj opoznione porty, które stanowia maly procent sprzedazy tej samej gry, która miala premiere pol roku wczesniej na mocniejsze sprzety (mowa o Hogwart). 
Ale najwiecej pretensji do takich jak ja, bo kupuje porty na przenosny sprzet, by grac gdzie mi wygodnie.

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Moje działania mają wpływ na ok. 5 milionów graczy World of Warcraft.

ale przecież inni mogą się inspirować
dlaczego Switch to cała branża a WoW to tylko w obrębie WoWa?

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

bo branża gier z abonamentem to chyba nic poza WoWem

Ale dala kierunek innym na ruchanie na kase. Tak samo jak M$ dal przyklad, by ruchac na multi na konsolach. Inni poszli za nimi. 

Tak samo inni wydawcy poszli za WoWem w ruchaniu graczy. 

Paolo niszczyciel branzy gier

Opublikowano
21 minutes ago, YETI said:

Kiedy x-śmieciarka dodawana do doritisow?

Ja mam nadzieje, ze xbox zdechnie zeby was klapow sony jeszcze bardziej ruchalo. 

Opublikowano

Najlepsze czasy dla graczy? Dominacja za czasów szaraka i ps2. Im szybciej xbox zdechnie tym lepiej. :)

Opublikowano

Od 2017 rozkwit niby już zastąpionego przez komórki rynku przenośniakow dzięki switchowi i pecetokonsolom i totalne umieranie konsol stacjonarnych i ich przekształcenie w pseudo pecety bez tożsamości