Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
14 godzin temu, Daffy napisał:

Killzone1 - fajne do któregoś tam poziomu (ostatni fajny z taką misja w centrum handlowym) potem dramat z fatalnym framerate

Killzone2 - niewiarygodna oprawa i animacja, kampania poprawna, multi fantastyczne (serwery custumowe, klany, mecze ligowe itd)

Killzone3 - jeszcze lepsza oprawa, kampania niczym cod, uwstecznione multi

Killzone Mercenary - top oprawy vity, spoko kampania, fajne multi

Killzone Shadow Fall - do teraz oprawa robi wrażenia, fatalny singiel i słabe multi

Killzone liberation - fabuła ściek ale dość ciekawy spinoff

W Liberation tylko nie gralem nigdy, jakoś mnie ominęło, może kiedyś spróbuję. 

Shadowfall graficznie to był pokaz mocy, natomiast do dziś nie wiem dlaczego tak słaba była ta kampania, tym bardziej, że to był tytuł waży, bo startowy dla PS4. 

• Odpowiedzi 33,1 tys.
  • Wyświetleń 627,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Liberation super szkoda że na vicie znowu nie uderzyli w ten gameplay 

Opublikowano
Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał:

do dziś nie wiem dlaczego tak słaba była ta kampania, tym bardziej, że to był tytuł waży, bo startowy dla PS4.

to proste, GG to druga liga developerów - tyle, że w graficzkę potrafią 

Opublikowano
3 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

to proste, GG to druga liga developerów - tyle, że w graficzkę potrafią 

No raczej nie..., nawet w erze kiedy robili Killzone'a, K2 i K3 to były tytuły zdecydowanie z pierwszej ligi uwczesnych fpsów, ale dopiero sukcesy Horizonów i sama Decima ich mocno zboostowały do 1wszej ligi leciutko....

Opublikowano
43 minuty temu, KrYcHu_89 napisał:

No raczej nie..., nawet w erze kiedy robili Killzone'a, K2 i K3 to były tytuły zdecydowanie z pierwszej ligi uwczesnych fpsów, ale dopiero sukcesy Horizonów i sama Decima ich mocno zboostowały do 1wszej ligi leciutko....

No nie żartujmy proszę. killzone to kolejny Halo-killer o którym nikt nie pamięta, żyje w majakach klapów jako seria wybitna. XDD nie powiem żebym się bawił źle, bawiłem się dobrze, ale pierwsza liga? meh

Opublikowano

Holendrzy - od zawsze chyba niestety na zawsze kozacy jedynie w grafice i designie

Opublikowano
1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał:

Zawsze zastanawia mnie ile Sony musiało wysyłać taczek dolarów i koksu do redakcji growych, że ta gierka zbierała takie oceny.

Dosłownie niczym ten KZ2 w singlu się nie wyróżniał. Nawet ta osławiona grafika, przez szaroburą prezentacje, nie robiła wrażenia. Takie Uncharted 2 robiło wrażenie jak odpaliłem.

KZ2 męczyłem, a raczej to gra mnie wymeczyła. Jedyna wzglednie przyjemna rzecz jaką pamiętam to strzelanie z shotguna.

Literalnie nie ma jednej misji, czy nawet momentu który by zapadł w pamięć. 

Jeszcze dodajmy do kompletu to abstrakcyjnie ociężałe sterowanie i abominacje jaka był dualshock jeśli chodzi o granie w strzelanki i mamy twór, który zasługiwał na max 7dmke, a nie obecność w pierwszej lidze.

Opublikowano
1 minutę temu, zloto napisał:

Zawsze zastanawia mnie ile Sony musiało wysyłać taczek dolarów i koksu do redakcji growych, że ta gierka zbierała takie oceny.

Dosłownie niczym ten KZ2 w singlu się nie wyróżniał. Nawet ta osławiona grafika, przez szaroburą prezentacje, nie robiła wrażenia. Takie Uncharted 2 robiło wrażenie jak odpaliłem.

KZ2 męczyłem, a raczej to gra mnie wymeczyła. Jedyna wzglednie przyjemna rzecz jaką pamiętam to strzelanie z shotguna.

Jeszcze dodajmy do kompletu to abstrakcyjnie ociężałe sterowanie i abominacje jaka był dualshock jeśli chodzi o granie w strzelanki i mamy twór, który zasługiwał na max 7dmke, a nie obecność w pierwszej lidze.

Ale zebrała 91/100...:)

Opublikowano
5 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

Ale zebrała 91/100...:)

a Forza Motorsport 84/100 :) i co to zmienia? 

Opublikowano
44 minuty temu, zloto napisał:

Obejrzyj dokładnie ten filmik 

zwłaszcza ten fragment od 15 minuty ze smaczkami tarmoszącymi siusiaka

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

Ja tam dobrze wspominam Killzona 2 bo wtedy poznawałem sobie PS3, spoko kampania. W K3 niby wszystkiego więcej ale ogólnie gorzej, ale w multi poszarpałem. Shadow Fall skończyłem i tyle z niego pamiętam.

No ale seria poszła do wora, może i szkoda z perspektywy playstationowca.

Tak jak pisałem, jest tyle fajnych zapomnianych marek u Sony. Tylko nie ma co się oszukiwać Horizony, GoWy, Spidermany, TloU będą trylogiami conajmniej. Dziwić się nie można bo prawie zawsze się tak działo gdy coś zażarło. Czy to Halo, Gearsy, Batmany czy Uncharted. Tylko kiedyś trwało to pięć lat. A teraz studio jest zamrożone na dekadę ;))

Opublikowano
2 godziny temu, GearsUp napisał:

Obejrzyj dokładnie ten filmik 

zwłaszcza ten fragment od 15 minuty ze smaczkami tarmoszącymi siusiaka

Przeciez boty widząc znaczek Playstation już dostają sraczki, to nie może być to wybitny FPS, to przecież niemożliwe, że był taki Killzone co miał 91/100 xD. 

Nie no ta gra pamiętam jak pierwszy raz odpaliłem to był opad szczeny, najładniejszy FPS tamtej generacji, a nawet 2 generacji później by sobie poradził. Ten twardy feeling strzelania to też było coś na tamte czasy. 

Multi grałem mało, ale z tego co wiem to też było hitowe.

K2 -> to był hit. 

Następne już nie podzieliły takich sukcesów, ale K2 to było coś. 

Opublikowano

Killzłom 2 okrutny paździerz, fajna grafika była na premierę nic więcej.

Najlepsze było to sterowanie z lagiem 200ms i tłumaczenia klapów że to przecież ,,czuć ciężar broni" :kekw: dobrze że zdechło.

Już lepszy był resistance no ale partacze z Sony zdecydowały że do 2035 jebiemy skórki do pajonków  i elo frajerzy :kaz:

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Killzone 2 miał zajebisty trailer ale niestety rzeczywista gra miała mocny downgorad. Jedynkę dobrze wspominam, nawet te 10 FPS nie przeszkadzało zbytnio.

Opublikowano
6 minut temu, Czoperrr napisał:

Killzone 2 miał zajebisty trailer ale niestety rzeczywista gra miała mocny downgorad. Jedynkę dobrze wspominam, nawet te 10 FPS nie przeszkadzało zbytnio.

Co Ty opowiadasz xD? Przeciez nawet w tym filmiku DF wspominali, że gra zaliczyła nawet upgrade względem legendarnego trailera. 

Mogliby to kiedyś wypusic na PC. 

https://youtu.be/xj989hFKNF8?si=VosvYt17OOqGUkZX

Masz 

Opublikowano
Teraz, Donatello1991 napisał:

Jak myślicie? Boty jutro przemówią ludzkim głosem? 

Ciężko powiedziec, ale rokowania są takie, że Daddy znowu dostal wylewu. 

Opublikowano

Na plejkurwie 4.5 bez gier i przyszłości taka bieda że Sony samo przyznało sobie GOTY dla pojonka a niewygodne tweety z ich oficjalnych kont innych ekip zostały usunięte, tak przez Sony :jim:

Opublikowano

Tak dlatego w 2023 dalej gadamy o killzonie 2 :)