Opublikowano 5 września 20245 wrz Godzinę temu, drozdu7 napisał(a): Ano PC to chyba zawsze największy rynek był ale teraz to jakiś złoty okres mają i szybko to się nie zmieni. Konsole to dziś już tylko cena i wygoda, no i obietnica zagrania w gry które nie zagrasz gdzie indziej (choć coraz częściej zagrasz;). Ja tam lubię, ale to mocno hermetyczne środowisko. Nawet już pomijając kwestie grafiki to taki Steam Deck/handheldPC jest o wiele bardziej kompleksowym urządzeniem. Praktycznie wszystkie gry, różne sklepy,emulacja itp Konsolka do budżetoiwego i wygodnego grania po ciezkim dniu w pracy. rozwalasz sie na kanapie i grasz. Wszystko praktycznie przeportowali, a klapy maja taka biede, ze błagają o kolejny remaster gry (taki jak TLOU2), byleby cos wydali i byleby mogli gadac przez kolejne pol roku, ze na xbox nie ma gier, a na sonke jest 52 minuty temu, Krzysztof93 napisał(a): bardzo mocne słowa od osoby chwalącej SW Outlaws i CoDy SM2 pod kazdym wzgledem byl gorszy. Ew. te latanie bylo ok, ale misje (pomaganie gejom na uczelni) i fabuła (watek Venoma) były tak zjebane, jak nowy ryj MJ w tej grze Edytowane 5 września 20245 wrz przez Pierre Deck
Opublikowano 5 września 20245 wrz 6 minut temu, Pierre Deck napisał(a): SM2 pod kazdym wzgledem byl gorszy. Ew. te latanie bylo ok, ale misje (pomaganie gejom na uczelni) i fabuła (watek Venoma) były tak zjebane, jak nowy ryj MJ w tej grze tylko, że ja nie mówię o tym czy SM 2 jest dobre czy złe tylko o to, że nie traktuje opinii każdego tutaj na równi po tym co przedstawiają swoim słowem w innych tematach na forumku.
Opublikowano 5 września 20245 wrz 15 minut temu, Krzysztof93 napisał(a): tylko, że ja nie mówię o tym czy SM 2 jest dobre czy złe tylko o to, że nie traktuje opinii każdego tutaj na równi po tym co przedstawiają swoim słowem w innych tematach na forumku. kazdy lubi co innego. Jak ktos woli CoDa od SM2 to spoko. Outlaws tez czytalem, ze ok gierka. Jakbysmy wszyscy mieli takie samo zdanie o kazdej grze, to te forum zamiast do dyskusji, by bylo do obciagania sobie wzajemnie w postach czy lizaniu sie po jajach. Wiec nie wiem po chuj kogos oceniac i podwazac opinie tylko dlatego,ze jedna gre ktora ogral uznaje za bardzo dobry tytul, a inny za zawod, bo obiecano mu wiecej, niz finalnie dostal. Akurat SM2 to sredniaczek slizgajacy sie na sukcesie 1 czesci jak na gownie. Mial poprawic wiele rzeczy, a praktycznie dostalismy reskin z gorsza historia i spoko opcja latania. A najwieksza zaleta tej czesci w porownaniu do 1 byly tylko szybsze czasy ladowania. nic wiecej Edytowane 5 września 20245 wrz przez Pierre Deck
Opublikowano 5 września 20245 wrz 7 minut temu, Pierre Deck napisał(a): by bylo do obciagania sobie wzajemnie w postach czy lizaniu sie po jajach. to w dziale Nintendo
Opublikowano 5 września 20245 wrz 3 minuty temu, messer88 napisał(a): to w dziale Nintendo obciaganie sobie w dziale nintendo to nie wstyd, a porządane zachowanie
Opublikowano 5 września 20245 wrz 4 minuty temu, Pierre Deck napisał(a): kazdy lubi co innego. Jak ktos woli CoDa od SM2 to spoko. Outlaws tez czytalem, ze ok gierka. Outlaws to słabizna totalna na 5 a dla zaślepionego fana SW to 6 max. Czyli można bez przeszkód powiedzieć, że to jest ,,ok gierka'' ale wykonana jest o wiele gorzej od SM 2 a obie gry na premierę kosztowały tyle samo. Taka różnica.
Opublikowano 5 września 20245 wrz W tym miesiącu święto graczy i zapowiedź switcha 2 a niebieskie karaluchy w tym czasie będą czekać na wersje +konsoli bez gier mdr
Opublikowano 5 września 20245 wrz 36 minut temu, Krzysztof93 napisał(a): Outlaws to słabizna totalna na 5 a dla zaślepionego fana SW to 6 max. Czyli można bez przeszkód powiedzieć, że to jest ,,ok gierka'' ale wykonana jest o wiele gorzej od SM 2 a obie gry na premierę kosztowały tyle samo. Taka różnica. przeszedles? grales? ja na tyle zostalem opiniami zainteresowany, ze pewnie kupie jak bedzie za 300-400lir Edytowane 5 września 20245 wrz przez Pierre Deck
Opublikowano 5 września 20245 wrz Teraz, Pierre Deck napisał(a): przeszedles? grales? nie, od pierwszej zapowiedzi jako fan Gwiezdnych Wojen straciłem zupełnie ochotę na granie w ten tytuł bo wydaje mi się skrajnie (jak mało co do tej pory) nieatrakcyjny pod każdym względem od bohatera, po tematykę w sumie to wszystko wydaje mi się w niej niesamowicie nudne i nie czuje, że mnie coś do tej gry woła. Spider-Mana 2 też nie grałem bo wydaje mi się w pewnym stopniu nieatrakcyjny jestem bardzo wybredny jeśli chodzi o gierki, często jest niestety tak, że tłum przysłowiowo ,,wali sobie gruche'' do gierki przed premierą, ja czytam, oglądam zwiastun i kompletnie nie rozumiem podjarki i nie wiem czym oni się tak podniecają. W SM 2 na pewno zagram ale to musi przyjść ochota na cudowne bujanie się po mieście i obcowanie z porządnym rzemiosłem... No właśnie rzemiosło i tutaj to czy grałem czy nie grałem nie ma za bardzo znaczenia w momencie gdy rozmawiamy o błędach wszelkiego rodzaju. Outlaws jest jakoby stworzone z błędów i słabego rzemiosła a SM 2 pewnie swoje błędy ma jak każda gra komputerowa ale w ilości zapewne kilka razy mniejszej od Star Warsów. Są filmy, są zdjęcia, są aktualizacje samej gry i patch notes można zweryfikować czy dana gra ma dużo czy mało błędów nawet bez grania. Nie można tutaj za bardzo porównywać optymalizacji samej gry bo SM 2 to ex na PS5 a Outlaws wyszło na wszystko... może jak SM 2 wyjdzie na PC to wtedy? Nie znam wyniku ale jeśli miałbym postawić dowolną kwotę pieniędzy to stawiałbym, że SM 2 będzie działać na PC lepiej niż Outlaws na PC ale to tylko gdybanie. Można sobie porównać animacje np. to jak bohater się porusza, skacze, wspina na różne obiekty, jak jedna animacja przechodzi w kolejną no i też tutaj mam wrażenie, że SM 2 w tym aspekcie wypada o niebo lepiej. Głupie te porównywania bo to są różne gry ale kosztowały tyle samo. To, że recenzenci i gracze dzisiaj sami na siłę szukają zalet produktów opisując poszczególne ich aspekty jako średnie a ocena końcowa jest lekko poniżej gry ,,genialnej'' no to już nie jest moja wina, żyjemy w czasach gdzie ,,mi się dobrze grało'' działa jak magiczne zaklęcie przekłamujące oceny i większość jest z tym pogodzona i to jest patologia.
Opublikowano 5 września 20245 wrz Nie grałem, ale swoje wiem xD Mógłbyś prowadzić kącik o gierkach w Kanale Zero, może do spóły z kiszczakiem. Oglądałbym.
Opublikowano 5 września 20245 wrz 53 minuty temu, Pierre Deck napisał(a): forum zamiast do dyskusji, by bylo do obciagania sobie wzajemnie w postach czy lizaniu sie po jajach. wypisz wymaluj forum martwej gazetki
Opublikowano 5 września 20245 wrz 2 minuty temu, Bzduras napisał(a): Nie grałem, ale swoje wiem xD Mógłbyś prowadzić kącik o gierkach w Kanale Zero, może do spóły z kiszczakiem. Oglądałbym. z tego co teraz patrzę to Kiszak gra w różne gry nawet na siłę a jak tak nie potrafię to byłbym bardzo słabym partnerem. Czyli uważasz, że nie można bez grania stwierdzić, która gra w dzień premiery ma więcej błędów? ok
Opublikowano 5 września 20245 wrz 10 minut temu, Krzysztof93 napisał(a): z tego co teraz patrzę to Kiszak gra w różne gry nawet na siłę a jak tak nie potrafię to byłbym bardzo słabym partnerem. Czyli uważasz, że nie można bez grania stwierdzić, która gra w dzień premiery ma więcej błędów? ok Dlatego sa day one patche. I gre mozna polatac z czasem. Tu raczej nie rozbija sie o technikalia, a o fun z grania. Outlaws podobno daje rade. Tu Ubi widac odrobilo prace domowa, jak przy ostatnim PoP, ktory tez przed premiera byl chlodno odbierany. Finalnie wtedy dostalismy swietna gre
Opublikowano 5 września 20245 wrz 2 minuty temu, Pierre Deck napisał(a): Dlatego sa day one patche. I gre mozna polatac z czasem. Tu raczej nie rozbija sie o technikalia, a o fun z grania. Outlaws podobno daje rade. Tu Ubi widac odrobilo prace domowa, jak przy ostatnim PoP, ktory tez przed premiera byl chlodno odbierany. Finalnie wtedy dostalismy swietna gre Ja bym wolał ekipę budowlaną, która mi postawi dom raz a dobrze od tej ekipy, która później wraca na poprawki. Ale to ja jestem dziwny. Fun z grania odnaleziony choćby na siłę? No takie mam wrażenie, że ludzie żyją w lepszych czasach niż jest naprawdę i zyskali umiejętność kolorowania sobie rzeczy słabych dla swojego komfortu psychicznego. Ok ale w SM 2 nikt nie miał żadnego funu z grania? (pytam bo nie grałem i byłem słabo zainteresowany tytułem)
Opublikowano 5 września 20245 wrz 8 minut temu, Krzysztof93 napisał(a): Ja bym wolał ekipę budowlaną, która mi postawi dom raz a dobrze od tej ekipy, która później wraca na poprawki. Ale to ja jestem dziwny. Fun z grania odnaleziony choćby na siłę? No takie mam wrażenie, że ludzie żyją w lepszych czasach niż jest naprawdę i zyskali umiejętność kolorowania sobie rzeczy słabych dla swojego komfortu psychicznego. Ok ale w SM 2 nikt nie miał żadnego funu z grania? (pytam bo nie grałem i byłem słabo zainteresowany tytułem) Ja stawiam fabule, gameplay czy fun ponad technikalia. Oczywiscie, jesli gra nie jest jakims kasztanem, ktorego nie da sie przejsc albo wywala sie co chwile. Jak sa jakies bledy czy cos, to jestem w stanie jakos te przyjac o ile nie sa nagminne (jak np znikajace podloze w Horizon FW, ktore sie raz czy 2 przytrafilo). Do tego staram sie nie wchodzic w dyskusje na tematy gier, ktorych nawet nie liznalem i staram sie z gory nie zakladac, ze cos jest gownem, bo ppe tak napisal na FB czy inny portal plotkarsko gamingowy.
Opublikowano 5 września 20245 wrz 1 minutę temu, Pierre Deck napisał(a): Do tego staram sie nie wchodzic w dyskusje na tematy gier, ktorych nawet nie liznalem i staram sie z gory nie zakladac, ze cos jest gownem, bo ppe tak napisal na FB czy inny portal plotkarsko gamingowy. ja nie zakładam, że coś jest gównem przyznałem ci rację, że Outlaws może być ok gierką i w moim świecie to jest ocena 5-6 nadal wysoka bo pamiętajmy, że jest jeszcze 1, 2, 3, 4 nie może być tak, że gry i filmy kręcą się tylko wkoło 8 do 10. Ale lubię porównywać rzemiosło/wykonanie/talent/pracę i uważam, że między SM 2 a SW Outlaws jest przepaść jakościowa pod względem wykonania samego produktu.
Opublikowano 5 września 20245 wrz Nosz jasny szlag znowu nie ma w co grać na tej Plejce sprzedać to w pizdu i wymienić na Xboxa żeby zanurzyć w tym morzu sztosów z tego roku jak przykładowo... no nie pamiętam (xd) ale na pewno jest pełno kurde sztosiwa na Xboxie a nie jak na plejkurwie 4.2
Opublikowano 5 września 20245 wrz Astro Bot Reviews: GRecon - 10/10 Push Square - 10/10 CGMagazine - 10/10 ComicBook - 10/10 Gameliner - 10/10 Dot eSports - 10/10 GameSpew - 10/10 GamesHub - 10/10 God is a Geek - 10/10 PlayStation Universe - 10/10 Shacknews - 10/10 TheGamer - 10/10
Opublikowano 5 września 20245 wrz Powinny powstać książki o tym jak Sony jedną grą rozjebało całe platformowe uniwersum od Nintendo.