Jump to content

Program do obróbki wideo.

szymon@

Recommended Posts

Posted

Cześć wszystkim. Potrzebuję darmowego i prostego ;) programu do obróbki wideo. Chciałbym posklejać zdjęcia i filmy z wakacji z podkładem muzycznym w tle. Była by też potrzebna funkcja wycinania kawałków z dłuższego filmu. 

Ktoś może coś polecić?

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted
Godzinę temu, Czoperrr napisał:

Z tego co wiem to Davinci Resolve w wersji free eksportuje jedynie do 720p. Taki prosty to też on nie jest, to jedno z czołowych narzędzi w branży. 

Nie. Darmowa wersja eksportuje do 4k w 60fpsach, płatna do 32k w 120fpsach z HDR. No i płatna wersja może korzystać z kilku GPU.

Do takiego prostego edytowania się nada bo program jest intuicyjny. Wrzucasz klipy na timeline i je ustawiasz jak chcesz bez problemu, nie trzeba żadnych zaawansowanych funkcji ogarniać a do tego działa lepiej niż większość innych darmowych programów.

Posted

Ja korzystam z VSDC i też daje radę. Davinci jest bardziej znany, czyli pewnie też lepszy, ale gdzieś ktoś kiedyś mi ten zarekomendował, sprawdziłem czy jest prosty i już zostało. 

Posted
2 hours ago, UberAdi said:

Nie. Darmowa wersja eksportuje do 4k w 60fpsach, płatna do 32k w 120fpsach z HDR. No i płatna wersja może korzystać z kilku GPU.

Do takiego prostego edytowania się nada bo program jest intuicyjny. Wrzucasz klipy na timeline i je ustawiasz jak chcesz bez problemu, nie trzeba żadnych zaawansowanych funkcji ogarniać a do tego działa lepiej niż większość innych darmowych programów.

O dobrze wiedzieć, musiało się coś zmienić w ostatnich latach.