Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ZgRedcasty

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor
51 minut temu, Kmiot napisał(a):

Panie profesorze, a w miniaturce nie powinno być "druha"? 

Tak, wiem, wygląda dość głupio i też wolałbym drucha (co nie rucha, hehe).

kurde, ja akurat jako nastolatek jeździłem na obozy harcerskie i tam niejeden starszy druh miewał niezły ruch... 

• Odpowiedzi 475
  • Wyświetleń 68,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Subik wpada zatem! Mamy tu fanów Like a Dragon?  Plus w ramach małego eksperymentu nagrałem coś w pojedynkę. Etatowy fach to trochę ułatwia, takie gadanie samemu do siebie. W każ

• Trudno o bardziej pasującą rzecz do tematu ZgRedcasty. W początku czegoś, co pewnie będzie kilkuletnim cyklem, rozmawiam z Kalim i Norbim o pierwszym numerze Ekstrima i o growej rzeczywistości 1997 ro

• Jeszcze miesiąc się nie skończył, a mamy dla Was nowy odcinek miłego oglądania / słuchania      

Opublikowano

Odsłucha się. Nie mam nic do Karnasia, ale jednak spory downgrade w porównaniu do Piechoty. 

Opublikowano
1 minutę temu, Pix napisał(a):

Odsłucha się. Nie mam nic do Karnasia, ale jednak spory downgrade w porównaniu do Piechoty. 

Możesz być zaskoczony ;)

Opublikowano
  • Autor

Megasympatyczny typ. Żałuję, że nie poznałem go osobiście. 

Opublikowano
20 godzin temu, Piechota napisał(a):

Megasympatyczny typ. Żałuję, że nie poznałem go osobiście. 

Dzięki :)

Opublikowano
23 godziny temu, Pix napisał(a):

Wiadomo każdy ma swoje preferencje i wszystkim się nie dogodzi. Adaś był w PoGRA... baaardzo długo, a ja dopiero drugi... no trzeci raz licząc z tym występem baardzo dawno temu. Poza tym nie ma co ukrywać - kolega Piechota "swoją spokojnością" ;) na nagraniach był dobrą przeciwwagą do dość agresywnego w ekhem formie i treści kolegi Konsolite'a :P.
Nie ukrywajmy do Konsolki trzeba przywyknąć. Znam go i  lubię  gościa od ponad 20 lat, ale trzeba mieć anielską cierpliwość i grubą skórę xD. Na innym podkaście dawno temu jedna osoba się na niego obraziła i "sobie poszła" a druga się prawie popłakusiała i też się obraziła przerywając transmisję w połowie nagrania.

Edytowane przez Carnasio

Opublikowano
22 godziny temu, mleko2099 napisał(a):

Żaden "downgrade", Karnasia slucha sie bardzo dobrze. Cieszę się, że powrócił do Pograduszek.

Pełna zgoda, fajnie się słucha Karnasia w Tomografie. W PoGRAduszkach też będzie OK !

Opublikowano
27 minut temu, SlimShady napisał(a):

Można gdzieś zobaczyć te momenty dezercji?

Za dodatkową opłatą możemy pogrzebać w archiwum ;)

Opublikowano
13 minut temu, SlimShady napisał(a):

Jestem ciekawy, ale nie aż tak. Niemniej mam nadzieję, że doszli do siebie.

Jeden tak, ale drugi nie odzywa się od lat...

Opublikowano

Właśnie przesłuchałem. Dość kontrowersyjna opinia w ~2:03, ja myślałem że wymagająca walka gdzie trzeba wiedzieć co się robi a nie tylko mashować to jest plus, no i dla mnie NG>>>>MGR:R gdzie  jest mega widowiskowo ale system walki jest prostacki, opanowuje się timing parry i gra sama się przechodzi (przez całą grę nie użyłem praktycznie :PS_triangle:, innej broni niż katany tak samo, nawet jakiś achievement za to wpadł). Dziwnie to brzmi od osoby która gloryfikuje Guilty Gear gdzie trzeba poświęcić masę czasu żeby wiedzieć co i jak :Coolface:

Opublikowano
7 minut temu, łom napisał(a):

Właśnie przesłuchałem. Dość kontrowersyjna opinia w ~2:03, ja myślałem że wymagająca walka gdzie trzeba wiedzieć co się robi a nie tylko mashować to jest plus, no i dla mnie NG>>>>MGR:R gdzie  jest mega widowiskowo ale system walki jest prostacki, opanowuje się timing parry i gra sama się przechodzi (przez całą grę nie użyłem praktycznie :PS_triangle:, innej broni niż katany tak samo, nawet jakiś achievement za to wpadł). Dziwnie to brzmi od osoby która gloryfikuje Guilty Gear gdzie trzeba poświęcić masę czasu żeby wiedzieć co i jak :Coolface:

Kontrowersyjna? MGR:R jest wymagający, chyba że gramy na easy/normal. W NG2 w sumie to samo, opanujesz logikę mobów, skąd lecą pociski i przechodzi się samo ;)
Chodziło mi o to że w grach od Platinium bardziej czuję tempo i wyzwanie, u Team Ninja (szczególnie za czasów pewnego Pana) to jest takie "oszukane", nawalić przeciwników, debilne pociski znikąd = wyzwanie.

W sumie to miło że podałeś MGR:R jako kontrę do NG, który jest tym czym Team Ninja chciało by Ninja Gaiden było ;) 

Rules of Nature by OverlordStarScream on DeviantArt

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
7 godzin temu, Konsolite napisał(a):

Nowy, tłusty odcinek, ociekający słodkością, smacznego :)

Czemu pijesz Carnasie a nie Guinness?

Opublikowano
21 godzin temu, Konsolite napisał(a):

Nowy, tłusty odcinek, ociekający słodkością, smacznego :)

Nie publikujecie już na spotifaju? 

Opublikowano
16 godzin temu, mitra napisał(a):

Czemu pijesz Carnasie a nie Guinness?

To nie “carnas” tylko ipa, muszę uzupełnić zapasy Guiness, spokojnie nie odstawiłem ich ;)

3 godziny temu, Pix napisał(a):

Publikujemy, jakiś fuckup po stronie spoti jest chwilowo 

Opublikowano

Publikujemy, dzięki za ten komentarz. Na Spotify for Podcasters odcinek utknął w formie drafta z jakiegoś powodu. Już powinien być dostępny :)

Opublikowano

Już jest, dzięki panowie. Za jutuba nie chcę płacić, a lubię przy Waszym podcaście na słuchawkach czyścić kibel. Jakoś cały brud łatwiej schodzi przy dźwięku Waszych głosów :kekw:

Opublikowano

Już jest, dzięki panowie. Za jutuba nie chcę płacić, a lubię przy Waszym podcaście na słuchawkach czyścić kibel. Jakoś cały brud łatwiej schodzi przy dźwięku Waszych głosów :kekw:

Hmmm czas pomyśleć o nowym spectrum do sponsorów i produktów - kret i mleczko sygnowane marką podcastu - aby kibel lśnił po każdym odcinku, gdyż zasługujesz na czysty tron ;)

Edytowane przez Konsolite

Opublikowano

Wiem ogólnie, że wolicie, żeby Was słuchać na jutubie, bo ze spotify nic nie macie, ale na jutubie miałbym pewnie tylko czas na odpalenie Waszego podcastu w robocie. A nie jestem pewien, czy moi współpracownicy są gotowi usłyszeć, jak Konsolka opowiada, że nie może się doczekać, żeby biegać wielkim murzynem w rytmie hip hopu i napierdalać małych Japończyków za to, że za wolno ryż zbierają :spicy:

Opublikowano
2 godziny temu, Pix napisał(a):

Wiem ogólnie, że wolicie, żeby Was słuchać na jutubie, bo ze spotify nic nie macie, ale na jutubie miałbym pewnie tylko czas na odpalenie Waszego podcastu w robocie.

Nie tyle że wolimy, ale jakoś tak się przyzwyczailiśmy że YT jest "głównym" medium, przynajmniej Ja ;)

2 godziny temu, Pix napisał(a):

A nie jestem pewien, czy moi współpracownicy są gotowi usłyszeć, jak Konsolka opowiada, że nie może się doczekać, żeby biegać wielkim murzynem w rytmie hip hopu i napierdalać małych Japończyków za to, że za wolno ryż zbierają :spicy:

Gdy zobaczyłem ten fragment rozgrywki, to wypalił mi się w pamięci, podobnie jak całe jęczenie i narzekanie że to niepoprawne politycznie, nieczułe i bla, bla, bla, bla...
Czy są gotowi? Jest sposób by się przekonać ;) 

Opublikowano
  • Autor

Gierkowe rzeczy, które wypadły mi z głowy przez L-quattro. Małe, ale pocieszne!

Najpierw platformówka ze współczesnej sceny indie, nim cykl wejdzie w zabawę z najstarszym zestawem tytułów. Spróbuję każdy tytuł z (<)1996 roku przeplatać czymś niezależnym. Zatem w trakcie marca będzie Jumping Flash! (do którego wracam co roku, jakoś tak to działa) i Super Sami Roll. Jeśli ktoś tego słucha regularnie i miałby ochotę grać „z nami” :)

Później @Azi91 i nasze dalsze jeżdżonko. Tytuł, którym Mateusz mnie mocno poskładał. Tyle gierek! Bądźcie zdrowi, bo w domu mam jedno stworzonko grypowe i nikomu takich gorączków nie życzę :frog: