Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silent Hill 2 Remake

Featured Replies

Opublikowano
2 minutes ago, Assassins_78 said:

W BC jest lepiej :P 

Tak jestem tam, zdobyłem dwie monety póki co, ale niestety w BC zaczęła mi gra dropić.

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 294,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BEZSPOJLEROWA OPINIA SPOCEŃCA SZERMAKA POD WIĘKSZĄ PODJARKE: Ukończyłem Wybór poziomu trudności Hard/Hard to był strzał w dziesiątke, było mocno Survivalowo, endurance szedł pełną parą pr

• Dobra, możemy zamykać temat - jakiś insajder podzielił się wyciekiem screena, na którym widać zmiany wprowadzone przez bluberów  Kurwa, miało być tak pięknie, a wyszło jak zwykle. Wrzucam w spoiler, ż

• 69 zł za playable teaser  Was trzeba ruchać i się nie zastanawiać.

Opublikowano

Cały wczorajszy dzień jest jak jakiś sen XD

Śniło mi się, że cały dzień grałem w Silent Hilla 2 Remake i jprdl, okazał się najlepszym, co się mogło marce przytrafić! Był tak doskonały, rozbudowany, miał tak kozacki pacing i poprawiona narrację, wyglądał olśniewająco, no dream come true. Najlepsze w tym śnie było to, że zrobili to blooberzy, czacie, ci od walking simów xDDD

Ale w tym śnie jakimś cudem poszerzyli doskonale miejscówki, jak i całe miasto, zrobili fajne zagadki, nawet system walki (ich pierwszy w karierze) działał, dawał satysfakcję i poczucie zagrożenia. I w ogóle jak odrobili zadanie domowe z tożsamości marki, to jakiś szok.

Gra nawet nie prowadziła za rączkę, tylko subtelnie popychała nas w różne kierunki, ale i tak zgubiłem się w tych lokacjach o musiałem patrzeć na mapę.

Ech. Gdyby to nie był sen...

Opublikowano

@Czoperrr tego tipa co dałem sprawdziłeś ? U ziomka na RTX206 0Laptopowym dało to wiele, teraz ma stabilne 40 FPS wszędzie, ale przy balance 1920 niestety.

Opublikowano
1 minute ago, Assassins_78 said:

@Czoperrr tego tipa co dałem sprawdziłeś ? U ziomka na RTX206 0Laptopowym dało to wiele, teraz ma stabilne 40 FPS wszędzie, ale przy balance 1920 niestety.

Bez zmian. Po 21 usiądę do gry ponownie i jakoś to przemęcze.

Opublikowano
2 minuty temu, Nyu napisał(a):

Cały wczorajszy dzień jest jak jakiś sen XD

Śniło mi się, że cały dzień grałem w Silent Hilla 2 Remake i jprdl, okazał się najlepszym, co się mogło marce przytrafić! Był tak doskonały, rozbudowany, miał tak kozacki pacing i poprawiona narrację, wyglądał olśniewająco, no dream come true. Najlepsze w tym śnie było to, że zrobili to blooberzy, czacie, ci od walking simów xDDD

Ale w tym śnie jakimś cudem poszerzyli doskonale miejscówki, jak i całe miasto, zrobili fajne zagadki, nawet system walki (ich pierwszy w karierze) działał, dawał satysfakcję i poczucie zagrożenia. I w ogóle jak odrobili zadanie domowe z tożsamości marki, to jakiś szok.

Gra nawet nie prowadziła za rączkę, tylko subtelnie popychała nas w różne kierunki, ale i tak zgubiłem się w tych lokacjach o musiałem patrzeć na mapę.

Ech. Gdyby to nie był sen...

Mam dla Ciebie wspaniałą wiadomość, przytrafiło Ci się fałszywe przebudzenie, niektórzy mają tak może raz, dwa razy w życiu, to nic niebezpiecznego jak coś xD

Opublikowano

Co do technikaliów na pececie brakuje mi informacji co do tego jak dane ustawienie graficzne wpływa na performance i jak zapycha system. Coś takiego jak np. w RE4 remake. Tam wszystko było ładnie zobrazowane na pasku i można było ustawić elegancko grafikę według własnych możliwości. Tutaj tego nie ma i muszę skakać między grą a ustawieniami.

Opublikowano

jprdl walka z Flesh Lipsami :obama: Dobrze, że nie oglądałem tego materiału z tym przed premierą

Opublikowano
5 godzin temu, Czoperrr napisał(a):

Ale zajebiście, właśnie wstałem a za oknem mgła :fsg:

Pytanie do Steamowców. Dlaczego na moim profilu nie ma żadnych achievementow dla SH2? Nie ma nawet paska progresu jak w innych grach. Podczas samej gry wyskakiwały mi osiągnięcia.

A wyłączyłeś i włączyłeś steam? Mi to pomogło wczoraj, żeby móc grę zainstalować. Też mam osiągnięcia i pasek widoczne.

Opublikowano
Just now, Donatello1991 said:

A wyłączyłeś i włączyłeś steam? Mi to pomogło wczoraj, żeby móc grę zainstalować. Też mam osiągnięcia i pasek widoczne.

Ta, dzisiaj już dwa razy kompa włączałem, pewnie pojawi się jutro wraz z premierą.

Opublikowano
7 minut temu, Szermac napisał(a):

Flash Lipsami

angry-fist.gif

FLESH Lips, FLESH

Opublikowano

Można samemu, polecam bardzo Hardziora puzzlowego wybrać :cool:

Opublikowano

Szpital :banderas:

Nie no muszę jakiś obiad wstawić bo żona mnie zaje.... :D

Opublikowano

Co do wydajności gry, pewnie niedługo wyjdzie aktualizacja sterowników GeForce z uwzględnieniem SH2, wszak premiera dopiero jutro.

Opublikowano

Ale mam jedno bullshitowe pomieszczenie w alternatywnym szpitalu, 8 amunicji, 2 pielęgniarki i manekin łażące po pokoju z rzeczą do zagadki, kilka hitów na Hardzie i nara :reggie:
I teraz też zwróciłem uwagę, że niestety, ale wyłączanie latarki nie działa na potwory jak w oryginale, szkoda.

Opublikowano

a ile kulek potrzeba na jednego? 

tak czytałem ze radio/latarka na off nie działa, czyli gierka 6/10 jednak 

Opublikowano
34 minuty temu, nero2082 napisał(a):

a ile kulek potrzeba na jednego? 

z 4, 5 strzałów w nogi aby uklęknęło, powalenie i dobicie rurką, poszłoby łatwiej gdybym zaczął od tej strony zbierać rzeczy do zagadki, bo wypsztykałem się za ammo do strzelby. Ale no nic to poradziłem sobie ostatecznie :D Hardzik nabrał rumieńców w alternatywnym Szpitalu, ale już zbliżam się do jego końca. Coś rewelacyjnego, kolejny raz jak łączą i mixują znane motywy z OG :banderas:

Opublikowano

Ja poczekam do wieczora bo dzisiaj u mnie słońce w pełni, gdyby było szaro za dnia to można grać ale tak to jednak klimat uleci.

Opublikowano
1 minutę temu, PiotrekP napisał(a):

@Qbon i słuchawki do tego?

Niestety nie mam, gram na kinie domowym, też jest ok chociaż wiem, że dobre słuchawki by zrobiły robotę.

Opublikowano
2 godziny temu, PiotrekP napisał(a):

A człowiek dopiero jutro (oby) trafi do tego miasta. :frog: 

właśnie dostałem info że Yamaoka & Ito już jadą do paczkomatu, hype wch 

Opublikowano

Walka z Abstract Daddy ? Srogie piguły, srogie :gachigasm: Jestem po więzieniu i ja już coś wiem, ale to może w podsumowaniu. 13 godzin na budziku :obama: