Skocz do zawartości

Death Stranding 2 On The Beach

Featured Replies

• Odpowiedzi 888
  • Wyświetleń 74,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szacunek dla Kojimy za kreatywność i po prostu za to, że próbuje zrobić coś innego. Szkoda, że tym czymś innym jest najnudniejszy gameplay w grach wideo od czasu powstania walking simulatorów. Spokojn

• Niech każdy wydaje na co chce swoje pieniądze, ale moim zdaniem płacenie prawie stówy za to, żeby zagrać w giereczkę dla dzieci 2 dni wcześniej to kolejny rak branży. Rockstar obserwuje na ile pozwala

• Przeczytałem w końcu relację z 4-dniowego "obozu Death Stranding", zorganizowanego w siedzibie w Shinagawie (której wystrój jest mocno inspirowany "Odyseją kosmiczną"). Kurde, nawet to było częścią PR

Opublikowano
18 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Jak masz ciśnienie, a i tak kupujesz cyfrę https://lowcygier.pl/keyshopy/death-stranding-2-on-the-beach-digital-deluxe-edition-na-ps5-za-29766-zl-w-eneba/

kody zapewne z EK wyjęte xD (także hmm, no ale 100 zł taniej)

Sklep się postarał żebym czasem nie dostał gry 12 godzin przed premierą tylko 12 godzin po premierze. leo

Screenshots_2025-06-25-10-06-18.png

Opublikowano

No u mnie też już powiadomienie z ME dostałem o przesyłce czyli jutro z rana będzie chodzone ) może by stworzyć jakiś oddzielny temat na pocztówki z Death Stranding i oznaczyć jako spoiler żeby tam wrzucać swoje „widoczki”?

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Moje wrażenia z Death Stranding 2 są na ten moment bardzo pozytywne. Przede wszystkim grafika robi ogromne wrażenie -fotorealistyczne odwzorowanie świata jest imponujące. Może nie jest to najlepsza gra pod względem technicznym, ale wizualnie zdecydowanie należy do ścisłej czołówki. Zmienne warunki pogodowe, cykl dnia i nocy, trzęsienia ziemi, pożary lasów, zróżnicowane tereny — widać duży postęp w porównaniu do pierwszej części.

Im głębiej wchodzę w świat gry, tym bardziej mam wrażenie, że gram w sequel, który pod względem mechaniki właściwie nie różni się od jedynki sprzed pięciu lat. Różnicę robi głównie znacznie lepsza oprawa graficzna. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że w symulatorze kuriera trudno o rewolucyjne zmiany w mechanice, ale mam poczucie, że twórcy mogli być nieco bardziej kreatywni. Można było poświęcić trochę więcej czasu na rozwój tego aspektu rozgrywki.

Mam też wrażenie, że baza assetów jest w dużej mierze oparta na pierwowzorze. Uderzyła mnie chociażby jedna z misji, w której odzyskujemy paczkę od Muli — dokładnie taki sam schemat pamiętam z początku pierwszej części.

Trochę irytuje mnie również nowy sposób przedstawienia mapy. Jest zaprojektowana w formie małych zbitych, małych kuleczek tworzących topografię terenu, co moim zdaniem nie jest najlepszym rozwiązaniem. W jedynce była znacznie bardziej czytelna i klarowna — zastanawiam się, kto wpadł na ten pomysł? Dla mnie to regres.

Wypunktowałem kilka rzeczy, które mi się nie podobają, ale ogólnie gra mi się wyśmienicie. Na ten moment jest to dla mnie lepsze doświadczenie niż Alan Wake 2, który dotychczas zajmował pierwsze miejsce na mojej liście ulubionych gier na ps5.

Ps. W pierwsze części miałem na liczniku ponad 100 godzin, ale kompletnie zapomniałem jak irytujące jest nawigowanie w menu, opcjach, sortowanie paczek, produkowania narzędzi idt. Nawet na początku miałem problemy odpalaniem misji. Ten element mogli by bardziej uprosić, ale jest bardziej zagmatwany niż w jedynce. :)

Edytowane przez walek

Opublikowano

U mnie mail z rana o treści: "Potwierdzamy wysłanie zakupionych przedmiotów" banana

Wchodzę w tracking InPost: "W trakcie przygotowania. Nadawca poinformował nas, że przygotował przesyłkę do nadania." rayos

Znane, ale łudziłem się. Mi się wydaje, że jutro dopiero późnym popołudniem mi kurier do paczkomatu włoży przesyłkę, ech. A specjalnie od poniedziałku cisnę pracę, żeby godziny sobie nabić i mieć możliwość nie pracowania przez pół czwartku, kurde.

Ciężko wytrzymać te dwa dni w świetle early access.

Opublikowano

Dobra chłopy zluzujcie majty. Co za różnice robi dzień czy dwa w kontekście gry na dziesiątki godzin? Nie macie nic innego do grania? Ja sobie kończe właśnie świetne The Alters i jak nie jutro to w piątek odpalam ds2.

Opublikowano

Prawie 13 godzin i jestem w pierwszym obszarze, nie ruszę się, póki nie nabiję 5 gwiazdek w każdej bazie obama

A, i w grze jest muzyka od

Spoiler

Hani Rani i od... Low Roar pechowiec

Zrobiło się mokro pod oczami, nie powiem.

Opublikowano

Zamawiał ktoś pudełko z MediaMarkt ? Pytałem dziś ich na czacie co z wysyłka i mają wysłać dzis, jeśli nie będzie opoznien....

Opublikowano
8 minut temu, niunias101 napisał(a):

Zamawiał ktoś pudełko z MediaMarkt ? Pytałem dziś ich na czacie co z wysyłka i mają wysłać dzis, jeśli nie będzie opoznien....

Wyślą na spokojnie, tak samo jak Media Expert, jutro będzie gra

Opublikowano

3 godziny temu, Rozi napisał(a):

A, i w grze jest muzyka od

Spoiler

Hani Rani i od... Low Roar pechowiec

Zrobiło się mokro pod oczami, nie powiem.

Tak, strasznie smutno się tego teraz slucha i są utwory z najnowszej płyty, wydanej już wiadomo w jakich okolicznościach, sam album jest kapitalny i ogólnie bardzo się cieszę, że wykorzystano te muzykę, cały czas na to liczyłem jeszcze przed premierą.

Opublikowano

Wylazłem po 17 godzinach z prologu, co tam się odkurwia po drodze, smutno w chuj.

I pamiętacie jak pisałem, że mniej depresyjny klimat jest? No to odszczekałem, bo główna miejscówka przypomina pod tym względem jedynkę. Już widzę te rozpadliny i skałki, Jezu Słodki w Pomidorach, Co. Za. Gra.

A tu parę screenów, ogólnie staram się nie spoilować jakichś charakterystycznych miejsc:

Spoiler

197a781e4b868-screenshotUrl.jpg

197a781fa1f35-screenshotUrl.jpg

197a782387f83-screenshotUrl.jpg

197a782449e56-screenshotUrl.jpg

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

No gra zaczyna się w zasadzie dopiero po wejściu do głównego obszaru. Generalnie to co uwielbiam w jedynce jest również tutaj.

Opublikowano

Obawiałem się trochę, że jak dostaniemy pana

Spoiler

Dollmana, to będzie nam non stop pierdolił i zburzy tę aurę samotnego przemierzania. Ale się znowu myliłem, bo elegancko jest wyważony.

A fabularnie (jestem po przyjęciu pierwszego zlecenia na głównym obszarze)

Spoiler

jest pełno zagadek póki co. Czy Lou naprawdę umarła? Czy ten President to nie jest jakiś oszust (to wypalone na szyi znamię i robak, wtf)? Kim jest Charlie? No i w kurwę smutne jest to, że Sam sobie radzi z żalem, wyobrażając sobie, że BB istnieje naprawdę ;____;