Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Rozumiem że to tylko do chmury/gierek na Windowsie i biblioteka kupiona stricte na xboxa nie odpali?

• Odpowiedzi 853
  • Wyświetleń 76,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Krzysztof93
    Krzysztof93

Odpalanie takich gier na tych małych komputerkach na siłę byle tylko nie roztopiły się w dłoniach to jest zwyrolstwo i powinno być karane. Nie chcę patrzeć na takie rzeczy, obrzydza mnie to i obrzydza

• 600-700 euro za granie na 7 calach? Beka Ja wybieram rozwiązania jak logitech g cloud gdzie człowiek płaci 200-300 euro i ma tez dobrą jakość przez clouda czy remote play. SD dobry sprzęt ale nawet on

• to którego warto kupić jeśli chcę grać do snesa plus psxowe gry grywalne bez gałki?

Opublikowano

Jak będzie normalny windows, to odpalisz wszystko. Podobno ma być skrojony pod HH, ale jak go skroją, to się okaże. Wątpię że pozbawią tego opcji instalacji innych luancherów. Dla mnie to jeden z głównych atutów gdzie WIN > SD.

Opublikowano
Teraz, maciucha napisał(a):

Rozumiem że to tylko do chmury/gierek na Windowsie i biblioteka kupiona stricte na xboxa nie odpali?

Nie odpali tych których nie obejmuje to całe Play Anywhere, ale myśle, że własnie dlatego w tym roku pokazywali to hasło wszedzie gdzie się da. Chcą żeby ludzie zaczęli kojarzyć, że zakupy w MS Store i na Xboxie mogą działac na każdym urządzeniu a apką Xbox.

Opublikowano
2 minuty temu, iluck85 napisał(a):

Jak będzie normalny windows, to odpalisz wszystko. Podobno ma być skrojony pod HH, ale jak go skroją, to się okaże. Wątpię że pozbawią tego opcji instalacji innych luancherów. Dla mnie to jeden z głównych atutów gdzie WIN > SD.

Na samej prezentacji chwalili się to że to połączenie Xboxa i wolności WIndowsa i że będzie dostęp do innych skleów jak GOG, Steam itd.

Opublikowano

Ale odpali gry które kupisz/masz na konsol/PC. Nie tylko chmura. To ROG ALLy z nakładką pod Xboxa. Ciekawy jestem jak skroją tego windowsa pod ekran dotykowy i rozmiar. Na teraz jest normalny Windows 11 który się do tego nadaję mocno średnio.

Opublikowano
3 minuty temu, pawelgr5 napisał(a):

Nie odpali tych których nie obesjmuje to całe Play ANywhere, ale myśle, że własnie dlatego w tym roku pokazywali to hadło wszedzie gdzie się da. Chcą żeby ludzie zaczęli kojarzyć, że zakupy w MS Store i na Xboxie mogą działac na każdym urządzeniu a apką Xbox.

Ok. No szkoda bo dotyczy to tak na prawdę tylko nowych pozycji, a ja siedzę na xboxie od 2007 roku frog

Opublikowano
6 minutes ago, maciucha said:

Jeśli te gry, które kupiłeś na Xboxie mają Play Anywhere to zagrasz w nie na tym sprzęcie. No i oczywiście Gamepass.

Można się spodziewać, że coraz więcej gier będzie w programie Play Anywhere, także dodane zostaną stare gry. Wszystko wskazuje na to, że kolejny Xbox będzie właśnie pecetem z interfejsem Xboxa. Microsoft obiecuje pełną kompatybilność z grami z poprzednich Xboxów więc albo dodają wszystko do Play Anywhere albo zrobią to poprzez emulację. Pierwsza opcja wydaje się być prostsza w realizacji. Pewnym jest, że w bliżej nieokreślonej przyszłości zagrasz w całą swoją bibliotekę z Xboxa na pececie albo takim właśnie handheldzie.

Opublikowano
Teraz, maciucha napisał(a):

Ok. No szkoda bo dotyczy to tak na prawdę tylko nowych pozycji, a ja siedzę na xboxie od 2007 roku frog

pracują nad tym by scalić bibliotekę konsolową z PC.

Jak się to kiedyś wydarzy, będziesz miał bibliotekę konsolową w tego typu urządzeniu.

Opublikowano

No to czekam, bo faktycznie Xbox jako konsola to już przeszłość a mam u nich sporo gier w cyfrze do których chciałbym czasem wrócić. Gamepassa nie opłacam od kiedy przesiadłem się na combo PC/steam deck.

Opublikowano
3 minuty temu, maciucha napisał(a):

No ale się zalogujesz na swoim koncie MS i masz normalnie dostęp do swoich gier.

Nie kumam do końca o co chodzi teraz.

Wrzucili do Xbox Series, ale tu pasuję bardziej.

Większe, ciut cięższe, ale może być wygodne.

Opublikowano
3 minuty temu, iluck85 napisał(a):

No ale się zalogujesz na swoim koncie MS i masz normalnie dostęp do swoich gier.

Nie kumam do końca o co chodzi teraz.

Wrzucili do Xbox Series, ale tu pasuję bardziej.

Większe, ciut cięższe, ale może być wygodne.

Chodzi o to, że w miarę możliwości chciałbym mieć wszystko w jednym miejscu - na PC, wokół czego ewidentnie kręci się obecnie Microsoft.

Opublikowano

No to jak ASX napisał, trzeba poczekać. Jak to faktycznie zrobią, to już coś.

Opublikowano

Jak ktoś ma duża biblioteke gier na xboxa to fajny sprzęt. Ciekaw jestem czy logo xboxa podbije sprzedaz wzgledem roga bez brandingu.

Opublikowano

ktoś pytał o tego WIndowsa, otóż jest kilka usprawnień pod handheldy:

https://www.theverge.com/news/682011/microsoft-windows-xbox-pc-combination-features-rog-xbox-ally-devices

“We were able to take people who have been working on the Xbox OS for 20 years or more and have them work directly on the Windows codebase and start reimagining what that operating system looks like for this form factor,” explains Jason Beaumont, vice president of experiences at Xbox. “These two things combined led us to build a bunch of features.”

The Xbox full-screen experience is very much the compact mode of the Xbox app taking full control of the ROG Xbox Ally devices, instead of the familiar Windows desktop and taskbar. “When the player boots into the full-screen experience there is a whole bunch of Windows stuff that doesn’t get loaded,” says Beaumont. “We’re not loading the desktop wallpaper, the taskbar, or a bunch of processes that are really designed around productivity scenarios for Windows.”

You can still exit this full-screen mode and launch the full version of the Windows desktop, but by default it will by hidden away. “We’ve reduced many notifications and pop-ups, and we will continue to listen to feedback from players to make continued improvements,” says Sones.

I’ll need to try this new interface fully to really get a feel for the Windows changes here, but Microsoft is promising that this isn’t just lipstick on top of Windows. “This isn’t surface-level changes, we’ve made significant improvements,” says Potvin. “Some of our early testing with the components we’ve turned off in Windows, we get about 2GB of memory going back to the games while running in the full-screen experience.”

That’s a good step to improve the performance of Windows on handhelds, but one of the big pieces of feedback around the handheld experience is the sleep situation where Windows-powered devices often draw far too much battery life when they’re idle.

“If you’re booting your device into the full-screen experience and you’re putting it down and it’s going to sleep, it draws one third of the idle power draw than if it was booting the same device into the [Windows] desktop experience,” claims Potvin. Microsoft is still focused on battery life and power efficiency for this full-screen mode, so we might even see further improvements before devices ship later this year. Microsoft has also made improvements to the Windows lockscreen, so you can now use a controller to log in using a PIN code, or navigate around in this part of Windows.

Opublikowano
35 minut temu, Shen napisał(a):

Jak ktoś ma duża biblioteke gier na xboxa to fajny sprzęt. Ciekaw jestem czy logo xboxa podbije sprzedaz wzgledem roga bez brandingu.

Ja mam sporą i właśnie sprawdziłem że w Play Anywhere mam dosłownie 1 grę reggie

Nie chwyta takich oczywistości jak chociażby Halo MCC, które rzecz jasna ma swoją PCtową wersję.

Opublikowano

Dlatego yebac konsole w czasach bez exów.

Tylko PC master race i katalog wszystkich generacji dostępny na 2 kliknięcia myszką. W dodatku te same gry działają na stacjonarce i handheldzie bez konieczności kilkukrotnego kupowania tej samej pozycji.

Opublikowano

Może być fajna maszynka do game passa. Tylko jeszcze trzeba się przekonać do grania na handheldzie. Nic do nich nie mam ale jak jestem w domu to po prostu siadam przy master race albo na kanapę i odpalam xboxa. W łóżku od razu zasypiam więc wtedy też raczej granie odpada. Może na klopie się to sprawdzi. Np kupiłem sobie trimui smart pro od chińczyka i w sumie odpaliłem go 2 razy.

Opublikowano

Czytam sobie relacje ludzi którzy testowali już sprzęt. I najbardziej podobają mi się te zmiany i usprawnienia pod gaming w Windowsie. Zwłaszcza informacje że w przyszłym roku to co zaoferuje system ROG Xbox Ally, ma się pojawić też na innych urządzeniach.

A to znaczy że nareszcie będzie można złożyć sobie takiego Xboxa PC z xboxową nakładką do salonu, którego będzie można wygodnie niczym konsole obsługiwać padem i który będzie mieć łatwy dostęp do gier z Game Passa czy Steama. Bardzo kusząca wizja

Opublikowano
32 minuty temu, ASX napisał(a):

Czytam sobie relacje ludzi którzy testowali już sprzęt. I najbardziej podobają mi się te zmiany i usprawnienia pod gaming w Windowsie. Zwłaszcza informacje że w przyszłym roku to co zaoferuje system ROG Xbox Ally, ma się pojawić też na innych urządzeniach.

A to znaczy że nareszcie będzie można złożyć sobie takiego Xboxa PC z xboxową nakładką do salonu, którego będzie można wygodnie niczym konsole obsługiwać padem i który będzie mieć łatwy dostęp do gier z Game Passa czy Steama. Bardzo kusząca wizja

Podrzuc ten url gdzie Ci ludzi opisuja wrazenia.

Opublikowano
4 godziny temu, ASX napisał(a):

Zwłaszcza informacje że w przyszłym roku to co zaoferuje system ROG Xbox Ally, ma się pojawić też na innych urządzeniach.

I teraz te handheldy będą się tak ścigały jaki system mają posiadać? Legion GO przeszedł na SteamOSa i teraz nagle będą wracać do kafelkowego Windowsa? Ostatnio nawet były filmiki pokazujące gdzie gry działały płynniej pod SteamOS, najpierw musieliby ten swój system tak zoptymalizować żeby faktycznie się opłacało zmieniać.