Opublikowano 13 lipca13 lip Jak coś, to Super Pocket nadal można dorwać za 150zł w niektórych marketach - obecnie Empik ma kilka modeli w ofercie. Nie jest to model do wszystkich gier, ale do popierdółek, Arcade itp. nadal będę polecał.Super pocket - Sklep EmpikUważajcie tylko co wpisujecie w wyszukiwarce...Srsly...
Opublikowano 13 lipca13 lip Super pockety chyba w ogole nie maja slotu na carta.Tak przy okazji:https://www.timeextension.com/news/2026/07/new-activision-themed-super-pocket-handheld-announced34 gierki wbudowane. Ten w koncu kusi dosyc mocno bo tych gier w takiej ilosci nie mozna juz dzis chyba latwo kupic. Nie doczekam sie pewnie deala z MS zeby dolozyli to do Atari 50.
Opublikowano 13 lipca13 lip Mają slot na karta i odpali się na nich wszystkie gry Evercade. Po prostu nie w każdą grę będzie się na tym wygodnie grało ze względu na ergonmię i rozmiar sprzętu.W sensie, da się, ale można sobie połamać palce np. przy Soul Reaver i podobnych 3D.Przykładowo, Duke Nukem 3D wymaga przytrzymania dwóch przycisków tylnych żeby spojrzeć w górę czy w dół (bodajże L2+R1/R2). I głównie te tylne przyciski nie każdemu będą pasować.
Opublikowano 27 lipca27 lip Kurcze co raz bardziej zastanawiam się nad kupnem tego, jako kolekcjoner uwielbiam pudełeczka a waham się między Neo Geo Aes+ na premierę albo właśnie wejść w Evercade. Niby emulacja ale na Evercade jednak są gry też bardziej rozległe i fabularne a na neo geo to w sumie typowe arcade maszyny. Natomiast jak oglądam te gameplaye to się zastanawiam czy we wszystkie gry można grać na tym padzie czy trzeba i dokupić jakieś myszki pod inne gatunki gier.
Opublikowano 28 lipca28 lip AES+ wyjdzie cholernie drogo i bilblioteka bedzie mocno ograniczona. Jak chcesz zbierac to idz w Evercade. Pamietaj ze kolory pudelek maja znaczenie. Jak sie martwisz sterowaniem to celuj w czerwone pudelka (od biedy fioletowe bo to tez wlasnie Arcade i rowniez sporo Neo-Geo chyba sie ukazalo). Dodatkowo mozesz dokupic handhelda i pykac w ulubione starocie w podrozy itd.
Opublikowano 28 lipca28 lip Ja sprzęt kupiłem właśnie/głównie do NeoGeo. AES+ to drogi sprzęt dla koneserów w moich oczach, tymczasem Evercade spoko zabawka właśnie do takich niezobowiązujących emulacji.Bo to trzeba mieć na uwadze - to emulacja, w dodatku nie zawsze perfekcyjna. Co prawda te gry, które sprawdziłem działają często lepiej niż na przykład PeCetowe porty (np. Shock Troopers), ale występują np. spowolnienia przy większych zadymach (np. Metal Slug). No chyba, że Nexus coś poprawi w tym względzie.Co nie zmienia faktu, że Super Pocket NeoGeo + cztery dotychczas wydane kartridże to był dla mnie fajny zakup. Jedyny "minus", to że w czwartej kolekcji już się powtarzają gry, które były wbudowane w konsolkę.Wszystkie gry Evercade działają na każdym sprzęcie. Nawet nie wiem czy są inne kontrolery oprócz nakładek np. do grania w Shmupy w pionie. Ja na Super Pockecie gram w Duke Nukem 3D i choć palce trochę bolą po czasie, to jest to wykonalne.
Opublikowano 9 sierpnia9 sie Ja tak zyje w zawieszeniu. Mam fulla (poza paroma ostatnimi grami), włacznie ze wszystkimi skasowanymi i tak myślę czy nie sprzedać tego, ale z drugiej strony szkoda
Opublikowano 10 sierpnia10 sie 22 godziny temu, MichAelis napisał(a):Ja tak zyje w zawieszeniu. Mam fulla (poza paroma ostatnimi grami), włacznie ze wszystkimi skasowanymi i tak myślę czy nie sprzedać tego, ale z drugiej strony szkodaPrzecież LEGACY to czysty zysk z dnia na dzień. Ja na Twoim miejscu bym się tego nie pozbywał.
Opublikowano 27 sierpnia27 sie Jak by ktos cos przegapil:https://www.timeextension.com/news/2026/08/something-is-coming-back-a-legacy-evercade-collection-is-being-re-released
Opublikowano 27 sierpnia27 sie Ale to czasem nie będą kastraty, pisali że wypuszczą ale nie pełne karty, będzie brakować kluczowych gier przez które licencja wygasała.
Opublikowano 27 sierpnia27 sie Przecież licencje można odnowić. Nie wskazali też konkretnie, które carty wrócą, bo niekoniecznie wszystkie.Piko Interactive Collection 1 bym przygarnął z Legacy.
Opublikowano 28 sierpnia28 sie 16 godzin temu, Suavek napisał(a):Przecież licencje można odnowić. Nie wskazali też konkretnie, które carty wrócą, bo niekoniecznie wszystkie.Piko Interactive Collection 1 bym przygarnął z Legacy.No ale prawdę piszę, nie wiem po co te podśmiechujki i jakieś pstryki!Piko Interactive Collection 1 miało 20 gier a teraz reedycja ma 19 gier i co ? brak gry Magical Girl
Opublikowano 28 sierpnia28 sie 2 godziny temu, N1C3L0R3 napisał(a):No ale prawdę piszę, nie wiem po co te podśmiechujki i jakieś pstryki!To chyba nie do mnie uwaga. Jedynie skomentowalem news i potencjalne rozwiazania. Nie kwestionowalem, ze tak bedzie.2 godziny temu, N1C3L0R3 napisał(a):Piko Interactive Collection 1 miało 20 gier a teraz reedycja ma 19 gier i co ? brak gry Magical GirlNawet nie wiem co to, wiec przezyje. Ja nie kupuje tych rzeczy dla inwestycji, zasady, lub trzymania w szufladzie po zrobieniu zdjec do zakupow growych, tylko zeby zagrac w to, co mnie interesuje. Wiec jesli zabraknie tylko jednej gry w tym przypadku, to nie narzekam i i tak kupie.
Opublikowano 28 sierpnia28 sie Widzę, że już są pre-ordery, choć ciut drożej, niż bym chciał. Ale i tak wezmę. Nawet bez shmupa z magicznymi dziewczynkami. ;)Plaion Piko Interactive Collection 1 - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGDWidzę, że okładkę zmienili.
Opublikowano 28 sierpnia28 sie Jak by zabrali polowe albo najwiekszego sztosa co do ktorego masz nostalgiczne feelsy to wiadomo. Tak to jebac. A ceny Cartow chyba ogolnie mieli podniesc wiec radze przywyknac.