Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Evercade retro handheld i stacjonarka

Featured Replies

Opublikowano

Jak coś, to Super Pocket nadal można dorwać za 150zł w niektórych marketach - obecnie Empik ma kilka modeli w ofercie. Nie jest to model do wszystkich gier, ale do popierdółek, Arcade itp. nadal będę polecał.

Super pocket - Sklep Empik

Uważajcie tylko co wpisujecie w wyszukiwarce...

Srsly...

image.png

• Odpowiedzi 221
  • Wyświetleń 44 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja sie powoli zbliżam do tego co jest na bieżąco wydawane, jeszcze kilku Arcade mi brakuje. Ja excela prowadze, ale ostatnio tyle nowych zapowiedzi, że nie dodałem jeszcze tego

• Gry w folii to te które jeszcze nie ograłem.To kolekcjonowanie i granie wciąga jak diabli i drenuje portfelJak ktoś ma na zbyciu to chętnie odkupię nr 12 i 28.

• - Wzrost ceny z 79 -> 109 - okolo 14 gier na rok, z czego jestem na ogrywaniu dopiero roku 2022 - ułamek dobrych gier, niby dużo cartow wychodzi ale naprawdę takie crapy przechodzą testy

Opublikowano

@Suavek to te pockety nie są kompatybilne z wszystkimi kartami evercade?

Opublikowano

Super pockety chyba w ogole nie maja slotu na carta.

Tak przy okazji:

https://www.timeextension.com/news/2026/07/new-activision-themed-super-pocket-handheld-announced

new-activision-themed-super-pocket-handheld-announced-1.large.jpg

34 gierki wbudowane. Ten w koncu kusi dosyc mocno bo tych gier w takiej ilosci nie mozna juz dzis chyba latwo kupic. Nie doczekam sie pewnie deala z MS zeby dolozyli to do Atari 50.

Opublikowano

@pawelgr5 nie no mają, tylko zastanawia mnie wpis @Suavek

Opublikowano

Mają slot na karta i odpali się na nich wszystkie gry Evercade. Po prostu nie w każdą grę będzie się na tym wygodnie grało ze względu na ergonmię i rozmiar sprzętu.

W sensie, da się, ale można sobie połamać palce np. przy Soul Reaver i podobnych 3D.

Przykładowo, Duke Nukem 3D wymaga przytrzymania dwóch przycisków tylnych żeby spojrzeć w górę czy w dół (bodajże L2+R1/R2). I głównie te tylne przyciski nie każdemu będą pasować.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kurcze co raz bardziej zastanawiam się nad kupnem tego, jako kolekcjoner uwielbiam pudełeczka a waham się między Neo Geo Aes+ na premierę albo właśnie wejść w Evercade. Niby emulacja ale na Evercade jednak są gry też bardziej rozległe i fabularne a na neo geo to w sumie typowe arcade maszyny. Natomiast jak oglądam te gameplaye to się zastanawiam czy we wszystkie gry można grać na tym padzie czy trzeba i dokupić jakieś myszki pod inne gatunki gier.

Opublikowano

AES+ wyjdzie cholernie drogo i bilblioteka bedzie mocno ograniczona. Jak chcesz zbierac to idz w Evercade. Pamietaj ze kolory pudelek maja znaczenie. Jak sie martwisz sterowaniem to celuj w czerwone pudelka (od biedy fioletowe bo to tez wlasnie Arcade i rowniez sporo Neo-Geo chyba sie ukazalo). Dodatkowo mozesz dokupic handhelda i pykac w ulubione starocie w podrozy itd.

Opublikowano

Ja sprzęt kupiłem właśnie/głównie do NeoGeo. AES+ to drogi sprzęt dla koneserów w moich oczach, tymczasem Evercade spoko zabawka właśnie do takich niezobowiązujących emulacji.

Bo to trzeba mieć na uwadze - to emulacja, w dodatku nie zawsze perfekcyjna. Co prawda te gry, które sprawdziłem działają często lepiej niż na przykład PeCetowe porty (np. Shock Troopers), ale występują np. spowolnienia przy większych zadymach (np. Metal Slug). No chyba, że Nexus coś poprawi w tym względzie.

Co nie zmienia faktu, że Super Pocket NeoGeo + cztery dotychczas wydane kartridże to był dla mnie fajny zakup. Jedyny "minus", to że w czwartej kolekcji już się powtarzają gry, które były wbudowane w konsolkę.

Wszystkie gry Evercade działają na każdym sprzęcie. Nawet nie wiem czy są inne kontrolery oprócz nakładek np. do grania w Shmupy w pionie. Ja na Super Pockecie gram w Duke Nukem 3D i choć palce trochę bolą po czasie, to jest to wykonalne.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ia6rLaB.png

Opublikowano
Opublikowano

Ja tak zyje w zawieszeniu. Mam fulla (poza paroma ostatnimi grami), włacznie ze wszystkimi skasowanymi i tak myślę czy nie sprzedać tego, ale z drugiej strony szkoda

Opublikowano
22 godziny temu, MichAelis napisał(a):

Ja tak zyje w zawieszeniu. Mam fulla (poza paroma ostatnimi grami), włacznie ze wszystkimi skasowanymi i tak myślę czy nie sprzedać tego, ale z drugiej strony szkoda

Przecież LEGACY to czysty zysk z dnia na dzień. Ja na Twoim miejscu bym się tego nie pozbywał.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

banderas

Opublikowano

Ale to czasem nie będą kastraty, pisali że wypuszczą ale nie pełne karty, będzie brakować kluczowych gier przez które licencja wygasała.

Opublikowano

Przecież licencje można odnowić. Nie wskazali też konkretnie, które carty wrócą, bo niekoniecznie wszystkie.

Piko Interactive Collection 1 bym przygarnął z Legacy.

Opublikowano
16 godzin temu, Suavek napisał(a):

Przecież licencje można odnowić. Nie wskazali też konkretnie, które carty wrócą, bo niekoniecznie wszystkie.

Piko Interactive Collection 1 bym przygarnął z Legacy.

No ale prawdę piszę, nie wiem po co te podśmiechujki i jakieś pstryki!

Piko Interactive Collection 1 miało 20 gier a teraz reedycja ma 19 gier i co ? brak gry Magical Girl

Opublikowano
2 godziny temu, N1C3L0R3 napisał(a):

No ale prawdę piszę, nie wiem po co te podśmiechujki i jakieś pstryki!

To chyba nie do mnie uwaga. Jedynie skomentowalem news i potencjalne rozwiazania. Nie kwestionowalem, ze tak bedzie.

2 godziny temu, N1C3L0R3 napisał(a):

Piko Interactive Collection 1 miało 20 gier a teraz reedycja ma 19 gier i co ? brak gry Magical Girl

Nawet nie wiem co to, wiec przezyje. Ja nie kupuje tych rzeczy dla inwestycji, zasady, lub trzymania w szufladzie po zrobieniu zdjec do zakupow growych, tylko zeby zagrac w to, co mnie interesuje. Wiec jesli zabraknie tylko jednej gry w tym przypadku, to nie narzekam i i tak kupie.

Opublikowano

Jak by zabrali polowe albo najwiekszego sztosa co do ktorego masz nostalgiczne feelsy to wiadomo. Tak to jebac. A ceny Cartow chyba ogolnie mieli podniesc wiec radze przywyknac.