Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Metaphor: ReFantazio

Featured Replies

Opublikowano

Aż przypomnieliście mi znowu mój pierwszy kontakt z Personą i SMT na PS2. Nie miałem wtedy żadnych poradników, ani nawet człowiek nie wiedział, że można przegapić jakieś rzeczy. Po prostu leciało się na żywioł i czerpało frajdę z grania (pomimo, że żadnej nie udało się ostatecznie ukończyć:frog:).

• Odpowiedzi 968
  • Wyświetleń 72 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gra była niesamowicie wciągająca, cały dzień bym w nią grał. Niemniej, mogę jednocześnie przyznać, że jak na tak powalający hype, jest trochę niedosyt, jak to się rozwinęło. Niedosyt po bodaj 120 godz

• Dziwnie się czyta ogqozo. Opcje są dwie: albo został shakowany przez JaskinieTerragrinoweMarvela albo udar. 

• Przeszedłem i Ja - 80h, od 50h już biegłem choć zrobiłem wszytsko co się dało, wszytskie royal archetypy i tylko areny nie ruszałem. Fabuła dno i kutasowa, gameplay loop fajny z tymi weaknessami, ost

Opublikowano

No i tak się gra za pierwszym razem w gry wideo.

Granie z poradnikiem na kolanach xD

Opublikowano
2 hours ago, Dr.Czekolada said:

Aż przypomnieliście mi znowu mój pierwszy kontakt z Personą i SMT na PS2. Nie miałem wtedy żadnych poradników, ani nawet człowiek nie wiedział, że można przegapić jakieś rzeczy. Po prostu leciało się na żywioł i czerpało frajdę z grania (pomimo, że żadnej nie udało się ostatecznie ukończyć:frog:).

Myślałem że tak właśnie powinno się grać w gry :philosoraptor:

Opublikowano

Kilka rzeczy z pełniaka:

- save się przenosi (wszystkie sloty, a nie jeden)

- gra działa 2x szybciej niż demo na moim sprzęcie

- wydaje mi się, że jakoś mniej ząbków

- 80 giga, mimo, że pobiera 34 (spoko kompresja)

- jakieś itemy wpadają pewnie za preorder, albo za demo w sumie nie wiem, ale są w Akademii

Opublikowano

Tu macie próbke kostiumów dlc wraz z bgm

Spoiler

Edytowane przez Plackus

Opublikowano
18 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Kilka rzeczy z pełniaka:

- save się przenosi (wszystkie sloty, a nie jeden)

- gra działa 2x szybciej niż demo na moim sprzęcie

- wydaje mi się, że jakoś mniej ząbków

- 80 giga, mimo, że pobiera 34 (spoko kompresja)

- jakieś itemy wpadają pewnie za preorder, albo za demo w sumie nie wiem, ale są w Akademii

Też mi się wydaje że już nie ząbkuje xD czy u mnie jakoś sprawniej chodzi to sprawdzę dopiero na tym placu w mieście bo tylko tam gra mi szarpała.

Ktoś mi może powiedzieć czemu przy władaniu osiągnięć mam dźwięk wbijania trophy z ps4? xD

Opublikowano

Na decku save nie przeszedł mi do fulla.

Ktoś z deckowcow ma ten sam problem?

Ok, już wykminili ludzie rozwiązanie

Screenshot_2024-10-11-08-15-00-45_b72a20be883aec8a014bd2b7c7038e87.jpg

Opublikowano

Przez metaphora musiałem pożyczyć konsole od braciszka 

Moja padła i szykuje się zakup w listopadzie.

Pytanie do tych co sprawdzą wersję na konsole jak wygląda aliasing 

Opublikowano
46 minut temu, Daffy napisał(a):

Na decku save nie przeszedł mi do fulla.

Ktoś z deckowcow ma ten sam problem?

Ok, już wykminili ludzie rozwiązanie

Screenshot_2024-10-11-08-15-00-45_b72a20be883aec8a014bd2b7c7038e87.jpg

To jeszcze niech ktoś napiszę, czy po przeniesieniu do pełnej już spokojnie się synchronizuje pomiędzy Deckiem i PC, bo nie wyobrażam sobie weekendu bez tego xD. 

Opublikowano
  • Autor

A czemu ma się nie synchronizować. Problem jest tylko na linii demo->pełna wersja.

Opublikowano

Żadne achievementy się nie przenoszą niestety, zakładam, że te wszystkie zrób 50x czegoś też się muszą liczyć od zera. 

1 godzinę temu, Pupcio napisał(a):

Też mi się wydaje że już nie ząbkuje xD czy u mnie jakoś sprawniej chodzi to sprawdzę dopiero na tym placu w mieście bo tylko tam gra mi szarpała.

Ktoś mi może powiedzieć czemu przy władaniu osiągnięć mam dźwięk wbijania trophy z ps4? xD

Na Steam? Wbiłem dwa i nie usłyszałem, muszę sprawdzić :D. 

Opublikowano
Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Żadne achievementy się nie przenoszą niestety, zakładam, że te wszystkie zrób 50x czegoś też się muszą liczyć od zera. 

Na Steam? Wbiłem dwa i nie usłyszałem, muszę sprawdzić :D. 

Tak. Dostaje stimowe i jakby węwnątrz gry jakieś? Nie wiem, dziwne xD A te z początku gry też jakoś wpadają bo dostałem np. za ukończenie kopalni no ale w sumie wywalone jajca w te trophiki.

Ja właśnie skończyłem dungeonik i walczyłem z

Spoiler

Krychem

No i no, dalej zajebioza a gra rzeczywiście lepiej działa, teraz już nigdzie nie mam najmniejszej ścinki

Opublikowano
33 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Tak. Dostaje stimowe i jakby węwnątrz gry jakieś? Nie wiem, dziwne xD A te z początku gry też jakoś wpadają bo dostałem np. za ukończenie kopalni no ale w sumie wywalone jajca w te trophiki.

Ja właśnie skończyłem dungeonik i walczyłem z Krychem. No i no, dalej zajebioza a gra rzeczywiście lepiej działa, teraz już nigdzie nie mam najmniejszej ścinki

O to ciekawe mi nie wpadło :/. Od razu? 

Opublikowano

Jak skończyłem katedre

Opublikowano
Teraz, Pupcio napisał(a):

Jak skończyłem katedre

aaaa to gitówka, ja jeszcze nie walczyłem tym co zaspoilowałeś xD 

Opublikowano

A propos, z góry prośba oczywiście o ograniczenie ewentualnych spoilerów fabularnych i jakichś kluczowych momentów. ;)

Opublikowano
16 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

aaaa to gitówka, ja jeszcze nie walczyłem tym co zaspoilowałeś xD 

Jak wczoraj ogladałem trailer to tez w pewnym momencie mialem "O! Krychu !" xD

Opublikowano

Ppe pisze że Metaphor już odniósł sukces sprzedażowy i ogólnie jest szajba na steam. 

Co tu dużo mówić? Dobre gry po prostu same się obronią. Niech devsi sprzedażowych crapow zaglądają do swoich kolegów z branży i wyciągają wnioski. Albo po prostu obserwują rynek i słuchają graczy, swoich potencjalnych odbiorców. To takie proste...

Opublikowano
13 minut temu, genjuro napisał(a):

Ppe pisze że Metaphor już odniósł sukces sprzedażowy i ogólnie jest szajba na steam. 

Co tu dużo mówić? Dobre gry po prostu same się obronią. Niech devsi sprzedażowych crapow zaglądają do swoich kolegów z branży i wyciągają wnioski. Albo po prostu obserwują rynek i słuchają graczy, swoich potencjalnych odbiorców. To takie proste...

Nie wiadomo jeszcze czy odniósł, Sega podała ino ilość wysłanych sztuk do sklepów. A Sega zawsze wysyła ich za dużo.

Opublikowano

Na pewno siegną po nowych graczy ktorzy olewali SMT i Persony. A to spory znak ze beda mieli dobre wyniki. Recenzje tez im pomogą.

Opublikowano
3 minuty temu, Plackus napisał(a):

Na pewno siegną po nowych graczy ktorzy olewali SMT i Persony.

to prawda to np o mnie 

a z tego coś oglądałem urywek przyjemne dla oka, no ciekawość jest 

Opublikowano

Na Steam 45k graczy, a jest 13:00 w dużej ilości krajów Europy, będzie 100k, czyli absolutny rekord Atlusa. 

Opublikowano

Na sonce też pewnie będzie dobry wynik A xbox... A xbox wiadomo:wujaszek:

Opublikowano

Jakbyście na PC mieli problemy, że wam nie rozpoznaje ikon kontolera po alt-tabowaniu, to trzeba wejść w opcje i je ustawić na kontroler wybrany, zamiast "auto". W demo też to było, widać nie naprawili, poza tym auto na domyślnie to gówno, a nie ficzer, bo sam zmienia sobie przyciski nawet przy głupim ruchu myszką, już nie mówiąc o tym, że się zacina. 

v0.7.8 moda na ultrawide wyszła, pod pełniaczka i wreszcie z naprawionym HUDEM, więc można grać już na pełnej szerokości :D.