Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wydania specjalne - temat ogólny

Featured Replies

Opublikowano

Zgadłem. Właśnie na insta pojawił się post o wydaniu specjalnym o Silent Hill :banderas:

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 87,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobry! Kolejne wydanie specjalne ukaże się w okolicach 20 marca i będzie to PC Extreme (z naciskiem na MS-DOS lata 80. i 90.). Start przedsprzedaży w środę ok. 10:00, ale póki co prośba o pomoc w wybo

• Dooobra, już w sumie nie ma co tu robić takiej tajemnicy, bo zaraz zaczniecie marudzić, to lepiej teraz niż przy starcie przedsprzedaży ;).  20 września oficjalna premiera.... Arcade Extreme! Tak

• Informacyjnie, bo juz gdzies to info bedzie pewnie sie pojawialo - na 20 czerwca planujemy premiere wydania specjalnego Amiga Extreme. Prace juz zaawansowane, materialow masa, tak ze dzieje sie :). 

Opublikowano

Sam Silent Hill to dość ryzykowny ruch biorąc pod uwagę specyfikę polskiego rynku.

Opublikowano
25 minut temu, łom napisał(a):

Sam Silent Hill to dość ryzykowny ruch biorąc pod uwagę specyfikę polskiego rynku.

Pomysł mój, nadzór także, dla mojego dobra byłoby lepiej żeby ryzyko się jednak opłaciło :D 

Gwoli wyjaśnienia wcześniejszych zagadek - mroczne "drzwi" z hasłem "coś nadciąga" to piwnica kolegi Adamusa i zarazem jedna z wielu jego autorskich fotografii którymi opatrzy jeden ze swoich materiałów publicystycznych przygotowanych na potrzeby tego wydawnictwa :)

1800 to z kolei oczywiście godzina publikacji teasera - wszystkie cyferki pochodzą z gier z cyklu, kolejno - zagadka ze znakami zodiaku z SH1, zagadka z cyframi wymazanymi na ścianie szpitala w SH2, zagadka Szekspira z SH3 i przyciski telefonu w pokoju Henry'ego z SH4 ;) . Żodyn się nie domyślił! Żodyn! :frog:

Opublikowano

Taki remaster starych numerów bym przytulił w formie kwartalnika w twardej oprawie:banderas:

Opublikowano

Ekhem

20250301_180251.thumb.jpg.688b7aaa2305d843d88f2859c3de7777.jpg

Wpadłem dzisiaj do WH Smiths a tam takie coś. Wydanie specjalne. Były jeszcze inne ale jak widać ten zgapiony z psxa.

Było coś takiego dla zaintersowanych i mieszkajacych w UK. 

20250301_180417.thumb.jpg.f22900b523c7a133f8b9298a88369632.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kiedy mniej więcej ruszy przedsprzedaż SNESa? Bo wziąłbym razem z Silent Hillem.

Opublikowano

Jeśli zostanie zachowany co trzymiesięczny okres wydań specjalnych to pewnie na początku czerwca

Opublikowano
11 minut temu, Benson napisał(a):

Kiedy mniej więcej ruszy przedsprzedaż SNESa? Bo wziąłbym razem z Silent Hillem.

Połowa kwietnia. Celujemy w jakiś 16-17.04, może uda się wcześniej, na pewno przed świętami. Roger już ciśnie Romka, materiały na okładki są, tak że z tym się ogarniamy i do startu przedsprzedaży więcej nie trzeba. 

@Grześ na początku czerwca to już numer leci do druku :) Jakoś na 20.06 planujemy premierę. 

Cykl jest niezmienny, czyli numery już do wysyłki są gotowe połowa marca, czerwca, września i grudnia. 

Opublikowano

Czyli wpadnie jednocześnie przedsprzedaż SH i SNESa :)

Opublikowano
19 minut temu, Benson napisał(a):

Czyli wpadnie jednocześnie przedsprzedaż SH i SNESa :)

SH to masz już od tygodnia przedsprzedaż :D Tylko przy zamawianiu razem pamiętaj plis, że wysyłamy w terminie tego najpóźniejszego, czyli w tej sytuacji to będzie okolica połowy czerwca. Bo samo SH wysyłka ok. 20 maja, więc niby nie jakoś długo czekać, ale prawie miesiąc będzie. 

Opublikowano

Wiem, że jest przedsprzedaż i wiem, że wyślecie w czerwcu ze SNESem :) Chodzi o to, że można będzie zamówić oba z jedną przesyłką.

Opublikowano
Godzinę temu, Perez napisał(a):

Roger już ciśnie Romka, materiały na okładki są, tak że z tym się ogarniamy i do startu przedsprzedaży więcej nie trzeba.

Bedzie ankieta czy nie ma aż tylu propozycji?

Opublikowano
2 godziny temu, Shen napisał(a):

Bedzie ankieta czy nie ma aż tylu propozycji?

Nie zanosi się, Roger konkret wybrał 6 gier, może z jedna w odwodzie jest + jeszcze nad limitką myślimy. 

Opublikowano

Mam nadzieje, że chociaz jedno jrpg będzie, na snesa było sporo potęznych tytułów jak Chrono Trigger czy Final Fantasy 6 :shotgun:

Opublikowano

Załóżcie już temat o snes extreme. Tam można by tematy i gry podrzucać  jakie chcemy zobaczyć w gazetce!

Opublikowano
17 minut temu, Perez napisał(a):

Nie zanosi się, Roger konkret wybrał 6 gier, może z jedna w odwodzie jest + jeszcze nad limitką myślimy. 

Rozumiem, iż Super Metroid znalazł sie w tym zacnym gronie? :spicy:

Opublikowano
36 minut temu, Danny85 napisał(a):

Załóżcie już temat o snes extreme. Tam można by tematy i gry podrzucać  jakie chcemy zobaczyć w gazetce!

Spoko, ścignę jutro Rogera i podpytam, czy nie ma przeciwwskazań tak wcześnie odpalać, żeby chłopak za dużej presji nie czuł! 

Opublikowano

Byc moze to nie jest koncert zyczen ale; okladki do SNES extreme winny byc wzorowane na grafikach z pudelek do gier, ktore sa symboliczne.

Okladka z DKC, byc MUSI, i nie z DKC2, jesli planujecie zrobic okladke z DKC2 w miejsce okladki z DKC to jeszcze jest czas na zmiane decyzji. 

Do wielce czcigonego @Roger - apeluje o zdrowy rozsadek.

to nie sa zarty.

Co do wczesnego tematu to dobry pomysl.

Biblioteka SNESa nie jest nieskonczona, a co za tym idzie warto dac forumowiczom miejsce na swoje listy zyczen. Ja np. chcialbym receznje Mr. nutz gierki, ktorej nikt nie zna. Ale tez sporo wiecej.

Postuluje tez o zachowanie procesu wrzucania okladek gier do recenzji, a najlepiej wersji europejskich PAL w jezyku angielskim oczywiscie.

Opublikowano

No Chrono trigger, final fantasy 6 i Super metroid. Cos z tego. Choc najlepsze pewnie arty z chrono. No jeszcze Castlevania i wszystko super.

Opublikowano

Chrono Trigger oraz FF6 to marzenie. Oczami wyobraźni widzę te potężne okładki. Może trzeci wybór z Yoshi's Island?

Osobiście SNES Extreme czekam mocno. 

Opublikowano
12 godzin temu, Danny85 napisał(a):

Mówisz i masz 

Opublikowano

Nie wiem gdzie o to zapytać wiec napisze tutaj

Czy jest na forum temat o Maniaku? Wydanie specjalne psx extreme z lat 90, którego były chyba 3 numery.

Opublikowano

Zax pewnie byłby chętny do redagowania takiego specjala:banderas: