Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

The First Berserker: Khazan

Featured Replies

Opublikowano

No mi beta bardzo podeszła. Satysfakcjonujący system walki, odbicia, ala Sekiro, generalnie system soulsowy (stamina, ogniska, mechanika ekwipunku). Jak ktoś gra w soulslike gry, poczuje się jak w domu. Do tego sporo lootu, sety zbroji ( uwielbiam zbierac sety), drzewka umiejętności. Fajnie że dodali te elementy rpg, a nie tylko zrobili prostą kalkę z soulsow. Oprawa też mi się podoba, tego typu grafika szybko sie nie zestarzeje i gdy ps5 będzie past genem, to i tak nie będzie kłuła w oczy, jak np. oryginalny Demon Souls.

• Odpowiedzi 82
  • Wyświetleń 7,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Beta PS5 (11.10-20.10):   Europa: MKNC-CGHH-D9XR 4NTC-56MD-55TX RJXM-FHJK-XNC5 L4H7-54RP-L4GD 5NNH-F46N-CPQE 7TQ4-F5LR-9TB5 MCH4-79H8-AQRQ   USA: CPLK-5DF2-REEK 6

• Wygląda jak gra prosto z generatora soulslike'ów. Nie mówię, że to źle, gatunek cały czas ma swoich fanów i w większości wychodzą z tego solidne produkcje, ale jak ktoś już się nagrał w takie gry, to

Opublikowano

Była beta dla wybranych czy tam demko.
Ogólnie sztos, system kozak, wszyscy chwala z ongbalem na czele.
Pewniaczek, pozostaje czekać.
Fajnie że ktoś temat założył.

Opublikowano

Tak naprawde beta byla dla wszystkich. Wystarczyło założyć konto na Twitch i godzinę oglądać streama. Było o tym parę postów wyżej

Opublikowano

No mi beta bardzo podeszła

Mnie beta utwierdziła o zakupie na premierę, szykuje się fajny soulslike z ciekawym settingiem i oprawą graficzną.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja tam sobie łamie chwilkę zęby na pierwszym większym lodowym amigo i póki co feeling walki jak i sama gierka spoczko. To jest tak wogole beta z przed paru miesięcy także myślę że do premiery dowiozą. Na ile dowiozą to już czas pokaże ale gra się fajnie.  Edit: po napisaniu posta małpa padła za pierwszym razem, magia forumka rzeczywiście wiecznie żywa :kekw:

Edytowane przez Rash

Opublikowano

Jest "nowe" demko.

Giereczka wspaniała.

W zasadzie ma wszystko to czego oczekuję od takiej gry.

Może trochę za dużo tego gearu, trochę takie śmieci jak w niohu.

Raczej bym wolał mniej i bardziej ala souls fashion.

Ciekawy jestem jakie recki gra zbierze.

Opublikowano

Jak od bety bez zmian, to w sumie postoje. Cieniunie jak niohy

Opublikowano

Bez zmian a nawet trochę ułatwili grę, sprawdzi się jak będzie w jakiejś promocji :nosacz2:

Opublikowano

System walki fajny, ale wizualnie i artystycznie ta gra wydaje mi się póki co straszne nudna i jakoś to mnie głównie w niej nie przekonuje póki co. Level design w tym demku też słabiutki - ten "skrót" do małpy gdzie zrzucasz wóz sprawił że coś mi się w żołądku poprzewracało. :reggie:

Opublikowano

Jak dla mnie spoko demko. Czego w tej grze nie ma, a już widzieliśmy? W soulslike'ach jedyna zmienna to art design i setting, a te tutaj mnie kupują.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety w grze będą tylko 3 rodzaje broni. 

Zajebiście mało jak na soulslike.

Opublikowano

A w sekiro ile było? 

Wydaje mi się że dzięki temu można lepiej dopracować system i zbilansować grę pod kątem wyzwania.

Choć pewnie replayability mniejsze

Opublikowano

No niby są rozbudowane drzewka pod te 3 typy. Zobaczymy recenzje. Wstępnie jestem na tak zwłaszcza jak się uda wyrwać na premierę poniżej 200zł.

Opublikowano
5 godzin temu, mugen napisał(a):

W Stellar Blade był jeden i stykło.

SB to soulsy?

Opublikowano
11 godzin temu, Beelzeboss napisał(a):

a ty nie jestes subskrybentem usługi

Nie wiedziałem że będzie w gamepasie.

Jak będzie to no brainer będę ogrywał jak dziki.

10 godzin temu, Square napisał(a):

SB to soulsy?

Każda gra walki tpp to soulsy, wiadomo że from software wymyśliło uniki i lockowanie na celu.

• 1 miesiąc temu...