GearsUp 146 Opublikowano 9 maja Udostępnij Opublikowano 9 maja (edytowane) Co wiemy: - Joy-cony przyłaczane za pomocą magnetycznych szyn - kompatybilność Pro Controllera z pierwszego Switcha - konsola ma posiadać 12 GB RAM i 256 GB miejsca na dysku Najlepiej jakby ten temat tu pozostał w dziale Switcha bo te same gierki mogą dostawać jakieś boosty więc nie opłacało by się tworzyć dla nich osobnych tematów, za duży śmietnik by się zrobił. Odnośnie wersji fizycznych: Edytowane 9 maja przez GearsUp 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
jimmy 1 210 Opublikowano 10 maja Udostępnij Opublikowano 10 maja Takie podejscie do wersji fizycznych to ja szanuję. Arigato Nintendo-san. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 342 Opublikowano 10 maja Udostępnij Opublikowano 10 maja Zobaczymy Jims. Jak znowu będzie trzeba połowę gry ściągać to super fizyki c0rwa Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 068 Opublikowano 10 maja Udostępnij Opublikowano 10 maja 8 minut temu, Pupcio napisał: Zobaczymy Jims. Jak znowu będzie trzeba połowę gry ściągać to super fizyki c0rwa Mimo wszystko chyba nie było sytuacji w której na karcie miałeś jedynie instalator. Po Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 839 Opublikowano 10 maja Udostępnij Opublikowano 10 maja Było parę przypadków, gdzie gra nie była możliwa do odpalenia bez dociągnięcia danych. Cytuj Odnośnik do komentarza
tomoman 1 Opublikowano 10 maja Udostępnij Opublikowano 10 maja https://www.ppe.pl/news/342365/nintendo-switch-2-z-ogromnym-wyciekiem-specyfikacji-konsola-ma-oferowac-moc-podobna-do-ps4-ps4-pro-i-xss.html Spoczko specyfikacja dla nintendo gier, dla multiplatform już gorzej, ale wiadomo, to nie może kosztować jak rog ally, tylko być przystępne cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 426 Opublikowano 10 maja Udostępnij Opublikowano 10 maja Switch 2 bez wsteki? Noooo... kupi się kiedyś tam Switch 2 ze wsteką? Ziomeczku, kupiłeś mnie tym jak paczkę żelków, gdzie się podpisać żeby dostać preorder? Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 051 Opublikowano 10 maja Udostępnij Opublikowano 10 maja 34 minutes ago, Paolo de Vesir said: Mimo wszystko chyba nie było sytuacji w której na karcie miałeś jedynie instalator. Po Jest sporo gier, które trzeba dociągnąć, albo np kompilacji gdzie była tylko jedna część, a reszta z neta Cytuj Odnośnik do komentarza
jimmy 1 210 Opublikowano 10 maja Udostępnij Opublikowano 10 maja (edytowane) Jakie na przykład? Bo oprócz składanek gdzie jakiś tytuł jest cały do pobrania to nie spotkałem się jeszcze z sytuacją żebym wsadził kartridż i żeby gra od razu nie działała Edytowane 10 maja przez jimmy Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 541 Opublikowano 10 maja Udostępnij Opublikowano 10 maja Sporadyczne przypadki, głównie od 2kK i przy portach dużych AAA multiplatform Ale całościowo to może z 2-3% gier jakie na ten sprzęt wyszły, Nintendo chyba ani razu ze swoimi grami dupy nie dało i każdą mogłeś uruchomić że wsadzasz i grasz Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 918 Opublikowano 10 maja Udostępnij Opublikowano 10 maja 4 godziny temu, jimmy napisał: Jakie na przykład? Bo oprócz składanek gdzie jakiś tytuł jest cały do pobrania to nie spotkałem się jeszcze z sytuacją żebym wsadził kartridż i żeby gra od razu nie działała No jest kilka takich wydań. Na pewno te sportówki od 2K czy EA a z normalnych gier to na pewno LA Noire czy Wolf 2 tylko tam jest myk chyba ,że można grać ale nie można skończyć. Albo te pudełka gdzie w środku pudełka nie ma kartridża tylko kod, po co to komu. Edit i jeszcze ten nowy Harry Pota, It Takes Two, Tony hawks, NFS Hot Pursuit, The Outer Worlds, Borderlans 3, Nowy MK1 i pewnie jeszcze kilka gierek. Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 146 Opublikowano 10 maja Autor Udostępnij Opublikowano 10 maja 13 minut temu, Ukukuki napisał: NFS Hot Pursuit Odpalasz i grasz, ta informacja na pudełku to 2GB online contentu, można olać. Cała kampania single playera jest na karcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 918 Opublikowano 10 maja Udostępnij Opublikowano 10 maja O właśnie można takich gierek szukać po tym niebieskim napisie internet download required. Jak singlowa gierka ma taki napis i nie jest składanką to wiadomo o co chodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 146 Opublikowano 10 maja Autor Udostępnij Opublikowano 10 maja 2 minuty temu, Ukukuki napisał: O właśnie można takich gierek szukać po tym niebieskim napisie internet download required. Jak singlowa gierka ma taki napis i nie jest składanką to wiadomo o co chodzi. No tu jest inaczej, ten dodatkowy content to multiplayer po prostu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 918 Opublikowano 10 maja Udostępnij Opublikowano 10 maja 1 minutę temu, GearsUp napisał: No tu jest inaczej, ten dodatkowy content to multiplayer po prostu. No wiem ale w Harry Potter, Life is Strange, It takes two czy La Noire można się domyśleć ,że cała gra nie jest na kartridżu. Cytuj Odnośnik do komentarza
jimmy 1 210 Opublikowano 10 maja Udostępnij Opublikowano 10 maja (edytowane) Zapomniałem że na Switcha wychodzą też multiplatformy AAA (o boże) Edytowane 10 maja przez jimmy Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 918 Opublikowano 10 maja Udostępnij Opublikowano 10 maja No jakby Nintendo tak wydawało swoje gry to bym miał wywalone na ich konsole Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 146 Opublikowano 10 maja Autor Udostępnij Opublikowano 10 maja I bardzo dobrze, że na pudełkach są te dopiski download required bo dla mnie to jest informacja no-go. Kupujesz taką grę na Xboxa, wkładasz płytkę i następuje zgadywanka ile będzie dociągało, nawet nie patchy tylko samej gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 342 Opublikowano 10 maja Udostępnij Opublikowano 10 maja Najbardziej wkurza to przy tych składankach. Takie residenciki 4,5,6 chyba tylko 4ka jest na karcie? Przy mgsach jedynka ehh. Powinno nintendo krótko trzymać takich parobasów Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 146 Opublikowano 10 maja Autor Udostępnij Opublikowano 10 maja Mimo wszystko pre-load z carta nadal jest lepszy niż kod bo taki cart może być przenośną licencją a kod zużyjesz raz i lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 918 Opublikowano 10 maja Udostępnij Opublikowano 10 maja No to fakt ale boli ta polityka w szczególności w wydaniu Capcomu. Te kolekcje Mega Man po dwie gry które zajmują pare MB. Masz dwie gry które razem zajmują pewnie 100MB a i tak drugą dociągasz z neta. Nie rozumiem tego. Na przykład Mega Man X Legacy Collection 1+2. No ale to jest firma która próbowała dodać DRM do swoich starych gier na steam. Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 146 Opublikowano 10 maja Autor Udostępnij Opublikowano 10 maja 3 minuty temu, Ukukuki napisał: No to fakt ale boli ta polityka w szczególności w wydaniu Capcomu. Te kolekcje Mega Man po dwie gry które zajmują pare MB. Masz dwie gry które razem zajmują pewnie 100MB a i tak drugą dociągasz z neta. Nie rozumiem tego. Na przykład Mega Man X Legacy Collection 1+2. No ale to jest firma która próbowała dodać DRM do swoich starych gier na steam. Też mam żal o te Mega Many ale te kolekcje i tak są zalagowane nawet wersje Steamowe więc lepiej te gry ogrywać przez emu. O właśnie a propo mam nadzieję, że responsywność i input lag się poprawią na Switchu 2. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 918 Opublikowano 10 maja Udostępnij Opublikowano 10 maja Akurat te porty starych gier z konsol czy arcade na Steam to są robione przez partaczy strasznych zazwyczaj i nawet tego nie kupuję. To samo GOG. na konsolach zazwyczaj to lepiej wygląda ale i tak trzeba się pilnować. Przykładowo Metal Slug na PS4 są dwie wersje, jedna tragiczna druga znośna. Albo kompletne wydanie pudełkowe na PS4 które emuluje wersję na PS2 i działa to tragicznie chyba z podwójnym input lagiem. To już Metal Slug na steam lepiej działa a działać gorzej to naprawdę wyczyn. Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 146 Opublikowano 10 maja Autor Udostępnij Opublikowano 10 maja Na Switchu M2 radzą sobie z tym najlepiej. Ja mam wykupione wszystkie gierki z ich katalogu: https://www.dekudeals.com/games?filter[developer]=M2 Seria ARCADE ARCHIVES też jest dobrze wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 441 Opublikowano 11 maja Udostępnij Opublikowano 11 maja 7 godzin temu, GearsUp napisał: Kupujesz taką grę na Xboxa, wkładasz płytkę i następuje zgadywanka ile będzie dociągało, nawet nie patchy tylko samej gry. Na Xbox akurat to nawet jak se chcesz kupić płytkę to wcześniej możesz sobie ściągnąć grę i tylko zweryfikować zakup płytką Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi