Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
Teraz, devilbot napisał(a):

Koszykówka inwalidów zarobi więcej na czysto niż death stranding 2. No i gameplay będzie lepszy.

Tak bedzie.
"porazka" tej gry wykreci lepsze wyniki, niz "mesjasz" od Kożimby
Mam nadzieje, ze zrobia tez tryb wyscigow na tych wozkach i nazwa go SYMULATOR WYSCIGU DO PACZKOMATU KLAPA

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Wyświetleń 317,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
Teraz, philipo napisał(a):

DS z palcem w dupie do wyprzedzenia. PS2 pewnie tez, jak zaczna pozbywac sie S1 ze sklepow za pol-darmo

Uploading Attachment...

Beka, ze Sonka jakies pol roku temu zrobila aktualizacje sprzdanych PS2, by nie spasc z 1 miejsca XD

image.png

Edytowane przez Pierre Deck

Opublikowano

ta koszykówka to chyba rzeczywiście dla inwalidów

Opublikowano
Teraz, jimmy napisał(a):

Mam przez to rozumiec, ze chcesz sie preorderem pochwalic?
Od tego jest dzial Zakupy growe

Edytowane przez Pierre Deck

Opublikowano
4 minuty temu, Pierre Deck napisał(a):

DS z palcem w dupie do wyprzedzenia. PS2 pewnie tez, jak zaczna pozbywac sie S1 ze sklepow za pol-darmo

Uploading Attachment...

Beka, ze Sonka jakies pol roku temu zrobila aktualizacje sprzdanych PS2, by nie spasc z 1 miejsca XD

image.png

Czy wyprzedzi to bym się tak nie rozpędzał bo pr szeptany nie jest wcale zbyt dobry - na razie wynik super bo każdy kupił i oczekiwał rozwinięcia S1, a tu jest regres - gierki Nintendo będą dowozić, ale jak w pierwszym roku multiplatformy nie dają rady to nawet i do indyków nie będzie się nadawał ta konsola.

Imo jak stówkę wbije to będzie sukces i to też tylko jeśli się ogarnąć bo może im szybko sprzedaż wyhamować i nie będzie super cyferek.

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, jimmy napisał(a):

W dniu 30.07.2025 o 11:03, jimmy napisał(a):

Śmieszne to jest, ale w sumie jest ochota spróbować. Kluczowa będzie precyzja w sterowaniu, bo jak to nie będzie dobrze działać w każdej sytuacji to wszyscy to oleją.

Opublikowano

Ferdziocha spokojnie, wszyscy będziemy rzucać do kosza przez te 20 minut, u mnie day1 bo małpa nie dowiozła

Opublikowano
2 minuty temu, XM. napisał(a):

Czy wyprzedzi to bym się tak nie rozpędzał bo pr szeptany nie jest wcale zbyt dobry - na razie wynik super bo każdy kupił i oczekiwał rozwinięcia S1, a tu jest regres - gierki Nintendo będą dowozić, ale jak w pierwszym roku multiplatformy nie dają rady to nawet i do indyków nie będzie się nadawał ta konsola.

Imo jak stówkę wbije to będzie sukces i to też tylko jeśli się ogarnąć bo może im szybko sprzedaż wyhamować i nie będzie super cyferek.

moilem o S1, ze wyprzedzi na luzie DSa. z Sonka moze tez sie udac, jak mocarne promki wejda na wietrzenie magazynow

Opublikowano
Teraz, Donatello1991 napisał(a):

Kiedy Direct z Exami?

9 godzin temu, GearsUp napisał(a):

Krychu lubi długie rpgi więc pewnie co miesiąc chciałby nowego Xenoblade'a albo Fire Emblema. Takie gry też nadejdą, sam liczę na coś pokroju Astral Chain 2

Żeby się zaraz nie okazało, że fatalna sprzedaż Xeno X i średnia pozostałych części nie przyczyni się do grubszych akcji w Monolith i zaczną klepać jakieś Poksy... bo nawet patchy na S2 nie wydali. No jestem cierpliwy, ale dziwna cisza z ich strony, może szykują coś naprawdę mocnego, ale leaków na razie brak.

To taki przykład gry, która jest prawdopodobnie lepsza niż cokolwiek innego, ale że sprzedaż średnia to będą robić assessment w Nintendo, bo liczy się na końcu $$$.

Opublikowano

Te wyniki finansowe są z danymi do końca czerwca tego roku więc prawie 6mln konsol poszło w 25 dni

Opublikowano
5 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Żeby się zaraz nie okazało, że fatalna sprzedaż Xeno X i średnia pozostałych części nie przyczyni się do grubszych akcji w Monolith i zaczną klepać jakieś Poksy... bo nawet patchy na S2 nie wydali. No jestem cierpliwy, ale dziwna cisza z ich strony, może szykują coś naprawdę mocnego, ale leaków na razie brak.

To taki przykład gry, która jest prawdopodobnie lepsza niż cokolwiek innego, ale że sprzedaż średnia to będą robić assessment w Nintendo, bo liczy się na końcu $$$.

Monolith to nie tylko xeno, sprawdź sobie przy ilu oni grach nitnendo pracowali i pomagali, ostatnio nawet mkw.

Opublikowano
7 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Może sam sobie kupię Switch OLED na tych potężnych wietrzeniach magazynów i potrzymam w pudełku przez 20 lat.

Moja limitka Zeldy miała dać porządną stopę zwrotu a tu chuja, po ilu latach ludzie się zaczną o to zabijać? :/

Screenshot_20250801_091349_Samsung Internet.jpg

Opublikowano
36 minut temu, Pierre Deck napisał(a):

Uploading Attachment...

image.png

Wtedy Sony wyprodukuje PS2 classic i doliczą.

8 minut temu, XM. napisał(a):

Monolith to nie tylko xeno, sprawdź sobie przy ilu oni grach nitnendo pracowali i pomagali, ostatnio nawet mkw.

No pomagali, bo Zelda i Poksy mają wyższy priorytet.

Opublikowano

Czy ja dobrze rozumiem, że FFT będzie jako kod w pudełku dla S2? Czyli lepiej wziąć S1pudło i wziąć darmowy up?

Opublikowano
15 minut temu, Basior napisał(a):

Czy ja dobrze rozumiem, że FFT będzie jako kod w pudełku dla S2? Czyli lepiej wziąć S1pudło i wziąć darmowy up?

Dokładnie

Opublikowano

Przejrzałem jeszcze te wyniki Nintendo i nadal celują w 15 mln sprzedanych konsol i 45 mln gier na Switcha 2 w tym roku fiskalnym (czyli do końca marca). Co do konsol myślę, że to spokojnie wykręcą i jeszcze przebiją, ale 45 mln gier tylko na Switcha 2 ? Przy 15 bankach konsol, z 13 mln Mario Karta, 6-7 mln Bananzy, 5-8 mln Poksów (bo reszta na Switcha 1), a reszta max dobije po 1-2 mln albo i mniej. Moim zdaniem muszą mieć jeszcze przynajmniej jeden duży tytuł na ten rok finansowy. Myślę, że będzie to albo Splatoon Raiders albo ten plotkowany Mario 3D All Stars 40

Opublikowano
22 minuty temu, funditto napisał(a):

Przejrzałem jeszcze te wyniki Nintendo i nadal celują w 15 mln sprzedanych konsol i 45 mln gier na Switcha 2 w tym roku fiskalnym (czyli do końca marca). Co do konsol myślę, że to spokojnie wykręcą i jeszcze przebiją, ale 45 mln gier tylko na Switcha 2 ? Przy 15 bankach konsol, z 13 mln Mario Karta, 6-7 mln Bananzy, 5-8 mln Poksów (bo reszta na Switcha 1), a reszta max dobije po 1-2 mln albo i mniej. Moim zdaniem muszą mieć jeszcze przynajmniej jeden duży tytuł na ten rok finansowy. Myślę, że będzie to albo Splatoon Raiders albo ten plotkowany Mario 3D All Stars 40

Dużo ludzi przy cross genach zdecyduje się pewnie na combo pudło S1 + update z eshopu czyli 0 po stronie sprzedanej kopii na S2.

Opublikowano

Dokładnie, dlatego raczej powinni mieć w zanadrzu jeszcze jakiś duży tytuł

Opublikowano
2 godziny temu, XM. napisał(a):

Monolith ma kilka studiów, które są dość niezależne.

"Główne" studio (co nie znaczy że dużo liczniejsze) robi od dawna tylko Xenoblade. Takahashi od czasu Chrono Triggera nie robił żadnej gry bez "Xeno" w tytule (z wyjątkiem Soma Bringera). I obecnie studio to robi coś w stylu Xenoblade'a - nowoczesne rozbudowane RPG open world. Nie jest jasne, czy będzie to miało tytuł Xenoblade, czy nie. Jednak charakterystyka gry jest dość jasna z ogłoszeń o pracę, w których Takahashi mówi to dość jasno. I z jego opisów wynika, że z racji na nowe technologie i chęć pchnięcia gatunku do przodu, jest to projekt dla studia wyjątkowo wymagający - nic dziwnego, że trochę lat im zajmie. Nie widzę w tym nic szokującego - taki CD Projekt wydał jedną grę gatunku przez ostatnie 10 lat, a następna nie jest blisko.

"Drugie studio" Tokyo pracuje nad Zeldami. Takahashi narzeka, że czasem mu do tych Zeld kradną ludzi i to nawet sporo i nie może dopracować Xenoblade'a tak, jak by marzył. Jest więc tutaj wymiana (prawdopodobnie zależna od etapu produkcji danej Zeldy, która jest priorytetem - sam Takahashi mówił, że uderzyło to w jakość techniczną zwłaszcza Xenoblade 2, który był kończony w czasie kończenia Zeldy), niemniej nie uderza to w sam fakt pracy głównego studia Xenoblade'owego stale nad nową swoją grą.

Nad Mario Kartem i wieloma innymi grami N pomaga studio Monolith w Kyoto, które jest dość niezależne. Powstało po zakupie przez Nintendo w Kyoto, z jawną misją pomagania przy produkcji gier Nintendo.

Gdy popatrzymy na creditsy Xenoblade 3, to prawie nikt z jego twórców nie pojawia się w creditsach innych gier Nintendo. Są pewne wyjątki i niektórzy pomagali by Zeldzie, a nawet rzadko przy Mario Karcie czy Bananzie, jednak mobilność nie jest większa niż między wieloma niezależnymi firmami w tej branży.

Wydaje się pewne, że większość twórców Xenoblade'a 3 od czasu jego ukończenia siedzi nad nowym ich głównym projektem z tej linii (z czego dla wielu były nimi też nowe wersje Xenoblade X oraz Baten Kaitos).

Opublikowano
Godzinę temu, funditto napisał(a):

Bananza 2-3 mln.

Sprzedaje się wielokrotnie słabiej, niż Mkw, w drugim tygodniu tylko 53k w Jp.

image.png

Tylko co 9 Japończyk, który ma Switcha 2 kupił Donkey Konga.

Opublikowano
  • Autor

IMO ciemniejszy kontrast na S2 lepiej maskuje artefakty upscalingu