Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
2 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Jeszcze 2 tygodnie do premiery a wyjce już zawitały do tematu? Nice

Kolego, ale bez nerwów. Ty i ja obchodzić będziemy to święto w ten sam sposób - nie kupując sprzętu z prawdopodobnie najgorsza biblioteką na start w historii. kekw

• Odpowiedzi 4,2 tys.
  • Wyświetleń 215,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

• Nowobogackim Polakom nie przeszkadzają gierki za $90, a na discordzie i reddicie ludzie z bogatszych krajów narzekają, że nie dadzą tyle za gierke dla dzieci. Po premierze Astro Bota mase wpisów widzi

Opublikowano

Dyskusja z dupy trochę, jest to przenośniak który ciągnie pewnie 5-8W. CP będzie pewnie wyciskał ostatnie soki ze Switcha 2 ale umówmy się nie będzie to najlepsza wersja do ogrania tej gierki. Co jest oczywiste dla wszystkich. Ja kupię na półkę, raz ,że jest to wsparcie dobrego polskiego studia ale ogrywać trzeci raz tej gierki nawet nie zamierzam zwłaszcza w jakości poniżej 60 klatek. No nikt nie lubi się cofać.

Opublikowano

Przypominam że ten filmik z gameplayem c2077 leci z trybu dock switcha2. To tak będzie wyglądać tylko i wyłącznie na tv, przenośnie S2 ma ucięte zegary i tutaj już cdp nie chwali się filmikami jak to będzie wtedy wyglądać i działać, jedynie w necie mamy filmiki z ręki z trybu przenośnego z tych weekendowych pokazów s2

Opublikowano

Tylko obiektywna czysta brudna prawda i fakty z mojej strony

Opublikowano
Godzinę temu, Pupcio napisał(a):

Jeszcze 2 tygodnie do premiery a wyjce już zawitały do tematu? Nice

Standard! Ja kupuję na premierę, zamówienie z amazon.es opłacone już dawno. Czekam na przesyłeczkę. Muszę domówić tylko CP2077 - to będzie świetna okazja, aby przejść (podobno świetny) dodatek. W oryginał (kwa, jeszcze na Xbox One S XD) włożyłem 160 godzin swojego życia. Może nawet da się przerzucić sejwa z chmury Xboxowej jakoś.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Jeden kolega chce uchronić forumowiczów przed oszustwem ze strony CDPR

Przez chwilę były wątpliwości, ale trzymaj Paolo - zasłużyłeś!

416y6FfLizL._UF350,350_QL80_.jpg

Opublikowano
16 minut temu, Ukukuki napisał(a):

CP będzie pewnie wyciskał ostatnie soki ze Switcha 2

Tak, launch title będzie wyciskał ostatnie soki z konsoli! Może raczej pokaże, co się da na tej platformie osiągnąć i jak stosunkowo łatwo zrobić dobrej klasy konwersję z PS5/XSX.

Opublikowano
9 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Tak samo pokazywali gameplay na ps4 i xone. Powolutki. No i że działa gra zaskakująco dobrze.

Dałem się wtedy naciąć jak cholera. No nic, teraz po prostu poczekam na pierwsze niezależne recenzje i kupię swój egzemplarz, bo tych nie braknie. Mam w co grać jeszcze na Switchu, taki MP jest nietknięty jeszcze, także spoko - a jako, że mam tylko Lite'a, odpalenie na dużym TiViku tej gry to będzie miód na moje oczy. Liczę, że wpadnie też jakaś łatka dorzucająca tryb jakości. LM2 też nieodpalony, nawet nie został odfoliowany, także chwilę mogę poczekać.

Opublikowano
11 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Tak samo pokazywali gameplay na ps4 i xone. Powolutki. No i że działa gra zaskakująco dobrze.

Premiera za rogiem. Jaki zestaw bierzecie na premierę z jakimi grami?

C2077, mario Karty, fast fusion, update do Hogwarts Legacy

Opublikowano
3 minuty temu, Pierre Deck napisał(a):

update do Hogwarts Legacy

Warner potwierdził, że będzie płatny update, a nie nowa wersja z olaniem właścicieli ubogiej edycji na NS?

Opublikowano
2 minuty temu, TomciooPL napisał(a):

Warner potwierdził, że będzie płatny update, a nie nowa wersja z olaniem właścicieli ubogiej edycji na NS?

juz w eshop jest upgrade za ok 10$

https://nintendoeverything.com/hogwarts-legacy-has-a-nintendo-switch-2-upgrade-for-switch-1-players/

Edytowane przez Pierre Deck

Opublikowano
9 minut temu, Pierre Deck napisał(a):

juz w eshop jest upgrade za ok 10$

O, to może i CeDeP pójdzie tym śladem i wyda HD łatkę dla W3!

Opublikowano

Biorac pod uwage ze mowimy o CDPR to calkiem mozliwe ze Wiesiek dostanie latke i to dostanie ja za darmo.

Opublikowano

W3 na SW2 w wersji chociażby zbliżonej do PS4Pro/PS5? aż się rozmażyłem, oby wydali banderas Chyba czas ich bombardowac masowo mailami w tej sprawie

Opublikowano

Według Bloomberga, Nintendo zwróciło się do Samsunga, by produkować więcej chipów do Switcha 2. Oznacza to mniejszą zależność od regularnego tajwańskiego współpracownika, i zapewne chęć produkcji większej liczby konsol, niż wcześniej planowano (możliwe może być zwiększenie sprzedaży konsoli o kilka milionów sztuk w najbliższym roku, ale to zależy od wielu czynników).

Ciekawy news dla branży - koreański potentat jest wszechobecny w świecie gier, także w samym Switchu dostarczając pamięci (i ekrany OLED), ale akurat w dziedzinie produkcji układów daleko mu do takiej pozycji. Teraz ma jednak powalczyć o rynek, na którym dominuje tak bardzo Tajwan. Nie pierwsze ich podejście do tego tematu, ale jako że rynek mocno się zmienił, dziś wszyscy myślą głównie o AI, to kto wie, jak wyjdzie teraz. Od jakiegoś czasu powstaje już fabryka układów w Teksasie, na którą w zeszłym roku dołożył też miliardy rząd USA.

Losy tych firm mogą nawet mieć spory wpływ na politykę światową (Samsung miał ambicje, by stać się liderem półprzewodników w 2030 roku - tak szybko to się raczej nie stanie, ale według ekspertów, Tajwan na 95% jeszcze przed tym rokiem COŚ spotka z rąk Chin) - oczywiście produkcja konsoli Nintendo nie będzie tego ogromną częścią, ale może być pewną oznaką.

Według mediów, Nintendo od 2019 roku stara się unikać wchodzenia w problematyczny rejon Chin, widząc ryzyko wysokich ceł i potencjalnej wojny handlowej z USA, rozwijając opcje w Wietnamie (według New York Times, tam ma miejsce "większość produkcji Nintendo"), Kambodży czy Malezji (gdzie np. korzystali z fabryk Sharpa przy niedoborze Switcha w 2020 roku).

W artykule pojawia się też wzmianka, że Samsung miał naciskać na wykorzystanie OLED-ów w Switchu 2, co oczywiście nie brzmi dziwnie - "firma chciała mieć biznes zamiast go nie mieć" to żaden news. Nic to jednak nie mówi o planach Nintendo, kiedy wprowadzi taką wersję.

Opublikowano

Pojawiły się ploty że w premierowym tygodniu switcha2 lub zaraz w następnym będzie Direct

Opublikowano
W dniu 22.05.2025 o 12:13, Donatello1991 napisał(a):

Premiera za rogiem. Jaki zestaw bierzecie na premierę z jakimi grami?

_WSZYSTKO_

a tak serio to na pierwszy wave to golas S2 + etui + MK World oddzielnie na cartridge'u + do tego NSO na rok (darmowe update'y do Zeld są mi potrzebne) + Bravely Default Remastered, Fast Fusion i Deltarune, może dojdzie coś jeszcze np Split Fiction

celuję w jak najwięcej gier na cartridge'ach i mam zamiar wspierać tych wydawców którzy w to pójdą

grać będę miał w co bo już sobie złożyłem biblioteczkę z NS1 i liczę że te gierki będą dostawać upgrade'y sukcesywnie

Opublikowano

Gamestop ogłosił, że będą sprzedawać konsole o północy. Ciekawe jakie będą kolejki. Będę jechał do roboty to aż z ciekawości zerknę :)

Opublikowano

Trzymam kciuki za ten Direct w okolicach premiery, zapowiedź 2-3 fajnych exów na drugą połowę roku i mamy zupełnie inny klimat dla tego sprzętu.