Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

te analizy forumowo/redditowe xDDDD

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Wyświetleń 232,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
5 minut temu, Bzduras napisał(a):

Nie ma możliwości żeby Wiesiek działał w 60fps skoro klatkaż jest zablokowany na 30 ;)

Weź im nie psuj zabawy - wiedźmin w 60, zaraz coś się trafi w 120!

Opublikowano

Jak na moje oko to też mi 60. Jak podłączyłem do gniazdka z ładowarką od laptopa, to chyba rej trejsing widziałem.

A tak na serio, to trochę premiera wygląda jak premiera ps5 pro. Same same, but different. N poszło na maxa na łatwiznę i trochę szkoda kasy. 1 gra premierowo to też dowcip. Kiedyś pewnie jak po papier toaletowy do Rossmanna będę jechał, to wskoczę przy okazji do media i się weźmie, ale hajp... Hajp wygląda inaczej.

Absolutne minimum to mogło być nakazanie deweloperom w ostatnich latach zaprogramować ich gry tak, że jak wyjdzie Switch 2 z AUTOMATU maja używać więcej procka etc. I każda gra ma latać 30% lepiej.

Edytowane przez Bishonen88

Opublikowano

Zgadzam się, jak odpaliłem Ps5 to odrazu zauważyłem różnice w płynności, głupotą było jednocześnie na S1 i S2 bo na S1 działało chyba w 25 stąd taki durny wniosek xD

Opublikowano

Ale może konsola poprawiać np. frame pacing? Czy nie może? Nie znam się, a np. takie Ezio Collection chodzi w gładziutkich 30 klatkach, lepiej niż na S1.

Opublikowano

Jak jest mocniejsza i gra jest w stanie to wykorzystać to po prostu będzie stabilna ilość FPSów i tak jest w tym przypadku że trzyma stabilnie 30FPSów stąd się jebłem bo porównałem z S1 na którym spadało jak głupie. Gdy na PS5 włączyłem 60FPS to odrazu było widać że działa "wolniej"

Opublikowano
  • Autor

W wielu przypadkach też stabilne 30 > rwące 60

Opublikowano

Może i durne pytanie mam, ale po Nintendo to nie wiem co sie spodziewać. Po co transfer systemu robić z S1?

Mogę używać obie konsole? Obie będą miały dostęp Nintendo online jak mam abonament?

Opublikowano
2 minuty temu, MichAelis napisał(a):

Po co transfer systemu robić z S1?

Mogę używać obie konsole? Obie będą miały dostęp Nintendo online jak mam abonament?

• Transfer systemu przerzuca Ci użytkowników, konta, gry, sejwy, ustawienia itp.

• Możesz używać obie konsole, ale nie możesz CHYBA grać jednocześnie w tę samą grę na nich

• Jest normalnie online na obu konsolach

Zróbcie sobie update joy-conów i kontrolerów, jest dostępny w menu, a nie robi się z automatu.

Opublikowano

Dziś kupiłem abonament za 80 zł na rok przez eshop konsoli S2 i czy jak bym wziął jeszcze jeden miesiąc za 16 zł to zastąpi mi ten miesięczny roczny abonament czy doliczy dodatkowym miesiąc do obecnego? Abonament mam ważny obecnie do 5-06-26

Edytowane przez Kavka

Opublikowano

Chwilę pograne. Mario odyseja dalej wygląda zjawiskowo a w Mario kart po zrobieniu jednego turnieju jestem pozytywnie zaskoczony sadkek chyba nawet się polubie z tą grą. Narazie nie grałem przenośnie więc nic nie napisze o jakości o tego mitycznego ekranu i czy ręce nie umierają od trzymania tej deski, ale sam sprzęt jest wykonany jakieś milion razy lepiej niż ten s1 z bazaru (z modelem oled włącznie)

20250605140504-01JWZZMTRTXPH2CKXWZJW8WHJ7.jpg

20250605144501-01JX01YNZV0QA1W9HXHK6VAE0Z.jpg

Opublikowano

Pokemonki SV fajnie chodzą. Jak ktoś ma Switcha V1 lub V2 to nie ma sensu zwlekać z zakupem. Ogólna różnica w komforcie grania (rozmiar ekranu, płynność, solidny sprzęt w ręce) to jest przepaść.

Opublikowano

W końcu eshop chodzi jak cywilizowany, nie to co ten półśrodek z poprzednika

Opublikowano

I nie trzeba się za każdym razem logować XD

Wykonanie premium jest tej konsoli, to trzeba przyznać.

Opublikowano

Dajcie znac ile bateria wytrzymuje w takiej Zeldzie, czy Gejpanku lapka

Opublikowano
16 minut temu, Rozi napisał(a):

I nie trzeba się za każdym razem logować XD

Na S1 jak zaznaczyłeś sobie opcję to też nie trzeba było

Opublikowano
  • Autor

Po transferze zaczęło mi z automatu pobierać każdą grę cyfrową mimo, że opcja automatycznego aktualizowania softu jest wyłączona. Jest jakaś możliwość zastopowania tego czy trzeba anulować każdą z osobna? sapek

Opublikowano
10 minut temu, GearsUp napisał(a):

Po transferze zaczęło mi z automatu pobierać każdą grę cyfrową mimo, że opcja automatycznego aktualizowania softu jest wyłączona. Jest jakaś możliwość zastopowania tego czy trzeba anulować każdą z osobna? sapek

Miałem to samo, nie znalazłem grupowo i stopowałem z osobna

Opublikowano

Dobra panowie może ktoś tutaj próbował połączyć się z netem po kablu ? Walczę 20 minut i jeden uj, sprawdzałem na różnych kablach, ps5 jest włączone i śmiga net a S2 tylko WiFi łapie

Opublikowano

Ja mam po kablu, załapało od razu, bez kombinowania. Może dlatego że robiłem transfer danych z S1

Opublikowano
Teraz, Mari4n napisał(a):

Ja mam po kablu, załapało od razu, bez kombinowania. Może dlatego że robiłem transfer danych z S1

Też zrobiłem transfer danych z S1 i dupa, ciągle wywala błąd :( no nic jeszcze chwilę powalczę i pierdole to xD

Dobra śmiga po kablu, trzeba było wyłączyć komsolke yahoo

Opublikowano

System co zapierdala. Jest pięknie, gry z jedynki się ściągają, Mario Kart World się ściąga. Odpoczywaj kochanie.

IMG_9758.jpeg

Edytowane przez tlas