Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Za ogarnięcie tematu premiery brawka, chyba tym razem naprawdę każdy kto chciał to kupił.

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Wyświetleń 247 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

Szkła i folie na folii, co jeszcze, może to:

pobrane-1.jpeg

Na OLEDa zdążycie zmienić zanim się Wam porysuje, no chyba że ktoś z nerwicą natręctw to współczuję.

Opublikowano

Dbać o sprzęt czy nie dbać o sprzęt, oto jest pytanie. Ja tam wolę jednak dbać.

Opublikowano

Myję, dlatego nie potrzebuję jakiegoś gówna na ekranie. Ale dzięki, teraz już wiem jak wygląda sprawa higieny w zakładach.

Opublikowano

Twój sprzęt, jak tam wolisz, ale dopierdalanie się, że ktoś dba o sprzęt to już jest fest odklejka.

Chyba, że ekran tak chujowy, ze trzeba chuchać i dmuchać żeby jeszcze bardziej nie pogarszać jakości. :)

Opublikowano

5 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Chyba, że ekran tak chujowy, ze trzeba chuchać i dmuchać żeby jeszcze bardziej nie pogarszać jakości. :)

tokar

Opublikowano

Choć bez szkiełka zawsze kolory lepsze to na przenosniaki zawsze naklejam szkło/folie na ekran bo bym kurvicy dostał gdybym bez tego pechowo porysował ekran

Opublikowano

Bardziej chodzi o to, że w tym przypadku folia już jest od początku i nie wiem po co przyklejać drugą folię na pierwszą folię, a jeśli tak to czemu nie iść za ciosem i nie przykleić trzeciej i czwartej.

Opublikowano

Bo ta folia która jest fabrycznie nie służy do ochrony przed rysami tylko przed rozpryskiem szkła w razie np. upadku czy upuszczenia czegoś na konsolę i nie jest przeznaczona do ściągania/wymiany. Można, ale nie powinno się tego robić.

Opublikowano
4 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Bo ta folia która jest fabrycznie nie służy do ochrony przed rysami tylko przed rozpryskiem szkła w razie np. upadku czy upuszczenia czegoś na konsolę i nie jest przeznaczona do ściągania/wymiany. Można, ale nie powinno się tego robić.

Imo to taka sama folia jak każda inna, niezależnie od narracji producenta. Jak ją zmienisz na nową po roku to też ochroni przed rozpryskiem, pozdro

Opublikowano

No właśnie nie, bo to nie jest coś jak np. naklejone od nowości zabezpieczenie gdy wyciągasz nowy telefon z pudełka. Tutaj to jest cieniutka warstewka, która jest tak spasowana z bryłą obudowy że gdyby nikt o niej nic nie powiedział to pewnie większość ludzi w ogóle by o jej istnieniu nie wiedziała. Każdy inny kupiony protektor niezależnie czy taki za 5zł czy za 200zł jest wyraźnie grubszy i ma większą tolerancję względem ramek ekranu, od razu widać coś dodatkowego. Rób jak chcesz, ja wolę wydać te 25zł, poświęcić 5 minut na położenie go na konsolce i mieć spokój ducha.

Opublikowano

Myślałem nad szkłem, ale ono wystaje no, cały czas trudno przegapić że masz szkło na sprzęcie, nie lubię.

Folia tylko anti-glare, chociaż też na dłuższą metę zapewnia brak porysowań czy czegoś, ale po prostu nie wiem jak można woleć grać bez tego. Oczy bolą. Jasne, można grać na konsoli przenośnej tylko siedząc w piwnicy czy coś, ale tak o - to jestem zdziwiony, czemu ludzie wątpią w powód kupowania tej folii. Nie dlatego że chciałem wydać dodatkowe 100 zł do tego 2400 hehe.

Takiej folii do ochrony to nie, raczej bym nie kupował.

Chociaż potem człowiek żałuje, jak próbuje opchnąć stary sprzęt i mu licytujący jęczą, że z ryską widoczną pod światło to trzeba obniżyć cenę o 500 hehe.

Opublikowano
20 godzin temu, iluck85 napisał(a):

650zl za oleda kupionego pod koniec 2021. Poszedł w pół godziny.

990 chyba na Ali był. Także spoko, a jak gry działają na dwójce, to nie wiem po co mają mi stać dwa docki za tv.

Nie no, rozumiem, ale mi szkoda bo jednak te parę godzin więcej na baterii jest dla mnie ważne, tak może bym też pchnął, ale jednak subiektywnie za mało warty ten OLED teraz. Czy za konsolę bym zapłacił 1500 czy 2200 to już za wiele nie zmienia.

Opublikowano
16 minutes ago, ogqozo said:

Myślałem nad szkłem, ale ono wystaje no, cały czas trudno przegapić że masz szkło na sprzęcie, nie lubię.

Folia tylko anti-glare, chociaż też na dłuższą metę zapewnia brak porysowań czy czegoś, ale po prostu nie wiem jak można woleć grać bez tego. Oczy bolą. Jasne, można grać na konsoli przenośnej tylko siedząc w piwnicy czy coś, ale tak o - to jestem zdziwiony, czemu ludzie wątpią w powód kupowania tej folii. Nie dlatego że chciałem wydać dodatkowe 100 zł do tego 2400 hehe.

Takiej folii do ochrony to nie, raczej bym nie kupował.

Chociaż potem człowiek żałuje, jak próbuje opchnąć stary sprzęt i mu licytujący jęczą, że z ryską widoczną pod światło to trzeba obniżyć cenę o 500 hehe.

Oby tylko się dobrze nakleiła bo szkoda 100 zł wyrzucić do śmieci obama czeka cię precyzyjna operacja

Opublikowano

No ogólnie do tej pory w życiu (a za czasów smyrania DS-a i 3DS-a się te folie często zmieniało hehe) mam takie ratio, że może z 3 folie kupione dają jedną założoną bez WIĘKSZYCH bąbelków hehe.

Ja nie wiem, jak folia może kosztować ponad stówę. Prawdopodobnie jest to kompletnie zmarnowana kasa, Hori ma średnią albo wręcz słabą historię jakości swoich drogich produktów tego typu, no ale jebany amFilm wydaje się nie mieć żadnej folii (nie szkła) anti-glare, a nie chce mi się szukać jaka firma przycina na wymiar.

Opublikowano

Czy sejw z Animal Crossing przeniósł się wraz z transferem danych na S2 czy trzeba nadal tą osobną appke odpalać?

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, ogqozo napisał(a):

No ogólnie do tej pory w życiu (a za czasów smyrania DS-a i 3DS-a się te folie często zmieniało hehe) mam takie ratio, że może z 3 folie kupione dają jedną założoną bez WIĘKSZYCH bąbelków hehe.

Ja nie wiem, jak folia może kosztować ponad stówę. Prawdopodobnie jest to kompletnie zmarnowana kasa, Hori ma średnią albo wręcz słabą historię jakości swoich drogich produktów tego typu, no ale jebany amFilm wydaje się nie mieć żadnej folii (nie szkła) anti-glare, a nie chce mi się szukać jaka firma przycina na wymiar.

Ja bym wysłał konsolę i folię do takiego Komputronika i tam ci założą ładnie za kolejne 130zł. Jak już być ruchanym to po całości kaz

34regtgt.jpg

Opublikowano
32 minuty temu, Emtebe napisał(a):

Czy sejw z Animal Crossing przeniósł się wraz z transferem danych na S2 czy trzeba nadal tą osobną appke odpalać?

Przeniósł, działa pięknie.

@ogqozo cos Ty dokładnie kupil? Bo szukać posta będzie ciężko...

Opublikowano
Nintendo Everything
No image preview

Splatoon 3 to receive update this week, includes Switch 2...

Nintendo has announced its next free Switch game update on Switch 2, which is for Splatoon 3. It will be available on June 12, 2025 with version 10.0.0 The update will include enhanced visuals and...

12 czerwca duży patch do Splatoon 3 razem z switch2 update

Opublikowano
10 minut temu, Daffy napisał(a):
Nintendo Everything
No image preview

Splatoon 3 to receive update this week, includes Switch 2...

Nintendo has announced its next free Switch game update on Switch 2, which is for Splatoon 3. It will be available on June 12, 2025 with version 10.0.0 The update will include enhanced visuals and...

12 czerwca duży patch do Splatoon 3 razem z switch2 update

Trzeba kupić! W dwójkę trochę grałem i się wkręciłem swego czasu.

Opublikowano

Ale że ten spinoff zapowiedzieli tak o, a nie podczas poprzedniego Nintendo Direct.. typowe Nintendo