Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil - temat ogólny, komentarze, plotki i inne

Featured Replies

Opublikowano

Wiecej wyjdzie za to premium niż kupienie wersji NA ZAWSZE na storze :nosacz3:

• Odpowiedzi 679
  • Wyświetleń 32,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, skończyłem sobie przed chwilą kampanie Chrisa w rimejku jedynki i tym samym zakończyłem mój residentowy maraton który trwał +-rok. Piękna była to przygoda nie zapomnę jej nigdy i mam nadzieje ż

• Osiągnięcia są dla miętkich graczyków którzy nie są pewni siebie i muszą walidować swoją zagrajmerskość jpegiem przy profilu albo punkcikami na koncie Dopisuj sobie +1 na kartce (możesz różnymi kolor

• KrYcHu_89
    KrYcHu_89

Nie ma szans, żeby pobili mistrzów zombie open world z Bend Studio. Niech nie idą tą drogą. 

Opublikowano
  • Autor

Tak tanio jest? Myślałem, że giereczki z PS3 na Storze mają teraz jakieś pojebane ceny i żadnych promek. 

Opublikowano

Bo nie mają, ostatnia promocja była kilka dobrych lat temu. Pakiet dwóch celowniczków wychodzi chyba 112 ziko

Opublikowano
  • Autor

To nie tak źle, śmiało można (a nawet trzeba) kupować.

Ależ mi Nemesis złoił dupę na hardziku :obama:  Dziwnym trafem zawsze jak dochodzę do bossa, to mam już tylko sam pistolet, a półsekundowe okienko na wciśnięcie QTE jak ziomek skacze na Jill też nie pomaga. Kurva, ten głos to mu zrobili żałosny, brzmi jak robot, dobrze o tyle że walka całkiem spoko. Lecę teraz ostatni chap z Jill i Chrisem, a później wjeżdżam w Darkside :shotgun:  Powiem szczerze, że chętnie szarpnąłbym w jakieś remaki tych gier na PS5, of course najlepiej z taką grafą jak w RE2R, pewnie nawet bym kupił jakiś pistolecik do tego. 

Edytowane przez Josh

Opublikowano
W dniu 27.01.2025 o 09:19, Pupcio napisał(a):

kiedyś czytałem że nawet recenzenci to ogrywali offline

RE: Outbreak nie mial opcji grania online w europejskiej wersji. Stad te niskie oceny od niektorych recenzentow. 

Eurogamer dal 5/10 i napisal: 

Cytat

We still believe that Capcom will get things right eventually, and as an idea it has great potential, but for now it's a botched attempt and should be put down to experience. For the PAL consumer, it's one for the absolute die-hards we're afraid, and even they might have issues trying to live with the lack of online play.

I zgadzam sie z innymi rzeczami, na ktore narzekal Eurogamer - tylko 4 miejsca w ekwipunku, skopane AI robiace razace bledy czy dlugie loadingi pomiedzy pokojami. 5/10 to byla sluszna ocena, a biorac pod uwage brak online, nawet zbyt wysoka, bo byl to wybrakowany produkt, ledwo grywalny z kompanami sterowanymi przez konsole.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano
  • Autor

RE0: brak skrzynek na przemioty. 3/10

Opublikowano

Już w RE Remake bardziej upierdliwy był bonusowy real survival gdzie przedmioty nie przenosiły się między skrzyniami.

Opublikowano
6 minut temu, Josh napisał(a):

RE0: brak skrzynek na przemioty. 3/10

Brak skrzynek w RE0 to nic w porownaniu z problemami, jakie posiadal Outbreak. Grajac w niego kiedys na PS2 marzylem, by byla opcja grania samemu, bo sam szkielet i klimat byly niezle.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano
  • Autor

No jest, ale Capcom schrzaniło sprawę, że trzeba ten tryb najpierw odblokować.

Opublikowano
  • Autor

Jest szansa, właśnie czytałem że na GOG mają trafić klasyczne Dinusie od Capcomu :) 

Opublikowano

Już dziś trafiły. 68 ziko za obie części

Opublikowano
  • Autor

Dobra, kończę Darkside Chronicles. Fajny celowniczek, ale z tymi wstrząsami kamery to ich popierdoliło srogo. Nigdy nie miałem choroby lokomocyjnej podczas szarpania w gierkę, niezależnie od tego jak szybka by ona nie była, ale dzisiaj po 7-godzinnym maratonie z Darkside aż mnie rozbolała głowa i czuję, że zaraz się porzygam :) To jak kamera szaleje w tej grze nie jest normalne, nawet gdyby założyć komuś go pro na łeb i kazać mu robić bieg z przeszkodami, to nie ma opcji żeby ekran aż tak się trząsł - postacie nawet kiedy tylko stoją i rozmawiają to widok chwieje się bardziej niż najebany w trzy dupy wujek Staszek na weselu. Jeszcze gorzej, że te wstrząsy strasznie utrudniają celowanie, a jest w tej grze sporo momentów, kiedy naprawdę trzeba być precyzyjnym (np. podczas walk z bossami, gdzie trzeba trafiać w czuły punkt). Dramat, nie wiem co im w tym Ciapkomie strzeliło do głowy, strzelam że chcieli w ten sposób zwiększyć immersję albo podbić efekciarstwo, no ale delikatnie mówiąc: NIE WYSZŁO. 

Poza tym gierka spoko. Mimo że to tylko celowniczek na szynach, to jednak dobrze udało im się uchwycić klimat starych Residentów, Leon ma najbardziej sexy głos z całej serii (ten sam aktor co w oryginalnym RE4), starcia z bossami zostały pięknie przearanżowane, jest fajny upgrade broni, momentami bywa ciężko, ale jednak poziom trudności jest niższy niż w Umbrella Chronicles, no i gra nie wymaga masterowania etapów na ocenę "A", żeby uzyskać dostęp do pozostałych leveli. Nigdy to nie będzie moja topka Residentów, ale raz na kilka lat fajnie wrócić i sobie poszczelać do zgniłków w taki sposób. 

Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem w akcji moda pozwalającego na skipowanie cutscenek oraz animacji otwierania drzwi i OMG, jak dobrze się teraz w to pyka, można nawet wyłączać krótkie animacje typu Leona kręcącego korbą w ściekach :obama: 

spacer.png

spacer.png

Dawno nie grałem na hardzie, więc kilka minut zostało zmarnowanych na save'y i zbieranie nadmiarowego ammo, sądzę że prosi na normalu będą kończyć RE2 w pół godziny.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Szarpneli się nawet na baner na times square. Teraz dawać mi remake

Przechwytywanie.thumb.JPG.d69e488b0cd3a5e8572257e0cf019d5e.JPG

Przechwytywanie2.thumb.JPG.dd03192e7e92190576469771b9729065.JPG

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tak powinny wygladac pajaki w nowych Residentach, ale Capcom nie mialo by jaj. Tylko animacje zabijania gracza by sie przydaly lepsze. 

Pajak niemal jak Ksenomorf w Obcy: Izolacja.

Opublikowano
  • Autor

Prawda, z pająkami to Capcom strasznie pokpiło sprawę w remakach :/ sam mam ostrą arachnofobię, ale w grach te stwory mi nie przeszkadzają, a nawet cieszyłbym się gdyby deweloperzy wrzucali je częściej

W Evil West było kilka mocnych sekwencji z pająkami. Do tego stopnia mocnych, że można w ustawieniach je usunąć xD

Opublikowano

No te pajonki to były kozaki nie wiem jak mogli się ich pozbyć w późniejszych grach. Dalej licze że kiedyś wrócą do tego projektu przeciwnika z re0 bo jest c0rwa przerażający

r/residentevil - "Spider man" unused RE0 concept. Imagine this enemy displayed in the RE engine..

Opublikowano
6 godzin temu, Lukas_AT napisał(a):

Tak powinny wygladac pajaki w nowych Residentach, ale Capcom nie mialo by jaj. Tylko animacje zabijania gracza by sie przydaly lepsze. 

Pajak niemal jak Ksenomorf w Obcy: Izolacja.

Osrałbym portki jakbym w to zagrał, 100%.

Arachnofobia mi też nieźle wjeżdża, chciałbym więcej patentów z nimi w horrorkach.

Opublikowano

Ogłoszenie parafialne:

Cytat

Hejka, piszę pracę licencjacką na temat "Estetyka wizualna w grze Resident Evil oraz jej wpływ na rozwój gatunku survival horror". Uwielbiam całą serię i od lat jest mi bliska, dlatego postanowiłam także napisać o niej za zakończenie moich studiów. Byłabym bardzo wdzięczna z wypełnienie ankiety, która trwa ok. 5 min. Każdy głos jest dla mnie niezmiernie ważny! :smiech6:

https://forms.gle/EV7jRcVGURc19GCb8

Pomóżmy dziewczynie, wybrała fajny temat to niech ma większą próbę.

Opublikowano
  • Autor

Zrobione. Niektóre odpowiedzi dziwne np nie wiem co ma zarządzanie zasobami do kwestii wizualnych :turned:

Opublikowano

Ja też nie wiem co autorka miała na myśli, ale może kryje się za tym jakaś głębsza myśl - to już będzie referować mądrzejszym głowom jak napisze pracę. I tak na tle tych wszystkich ankiet do magisterek i licencjatów ta ma w większości całkiem sensowne pytania.